FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
38
22%
Grupnu fazu
51
29%

Ukupno glasova: 176

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 26 feb 2023, 00:44

ElCartel11 je napisao/la:
26 feb 2023, 00:41
Zukanovic je napisao/la:
25 feb 2023, 21:41
FK ŽELJEZNIČAR
Galić Marin (IGRAČ) 2
Bekrić Samir (IGRAČ) 2
Beganović Dženis (IGRAČ) 2
Mekić Nedim (IGRAČ) 2
Šehić Benjamin (IGRAČ) 2
Gasal Hamza (IGRAČ) 2
Beća Omar (IGRAČ) 2
Štilić Semir (IGRAČ) 2
Santos Rodrigues Clerismario (IGRAČ) 2
Amoah Joseph (IGRAČ) 2

Da vidimo hoce ko dobiti zuti protiv Slobode. :D
Bekric nek dobije i mi mirni. Jbt lik se pretvori u Scholesa iz najboljih dana protiv nas.
Ma ludi Vranješ ce ovdje iznuditi minimum dva žuta kartona :rol:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 26 feb 2023, 00:48

Jel realno da zivite u Bosni i pitate se sto je uklonjen ljiljan sa grba? Pa iz istog razloga sto nam je nametnuta plavozuta zastava '98. i sto nam drzava jos nema himnu. Radi politicke korektnosti. Naravno, korektnost se ugleda samo kod nasih simbola, sahovnica i trobojka ne smetaju nikom.
I da, znam da Tuzla ima ljiljan na grbu, al oni su osnovani nakon naseg redizajna i puno su manji brend.
I nijedan novinar nikad nece pitat za to jer se to pitanje ovdje smatra nekorektnim.i.sigurno bi uvrijedilo odredjene manjine.

Kao da u Engleskoj npr pitas sto ce dugine boje na kapitenskim trakama. Haj stisni pa reci da ti je to cudno.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 26 feb 2023, 00:55

H8Z7 je napisao/la:
25 feb 2023, 23:20
Fascinantna je tišina oko "redizajna" grba. Skoro 2-3 godine niko ništa da upita upravo zašto se to uradilo (novinari, recap, QnA itd).
Pa nije promjenjen prije 2 god nego nekad 2010 ako se dobro sjecam
Trebalo je tada ispitati zasto. Cisto sumnjam da je zbog estetskog razloga da bude manje simbola, vise vjerujem zbog "mira" da ne bi nekoga vrijedjalo i sl (znam da je glupost al pretpostavljam da je to jedan od razloga)
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 26 feb 2023, 00:56

DANAS IGRA RAJVO!
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 26 feb 2023, 01:00

Još 16h i 30 min....

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 26 feb 2023, 01:05

Poželio sam tekme :opaopa:
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 26 feb 2023, 01:10

Igraj bordo bijeli ole ole!
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 26 feb 2023, 05:25

JavierBosnia je napisao/la:
26 feb 2023, 00:55
H8Z7 je napisao/la:
Fascinantna je tišina oko "redizajna" grba. Skoro 2-3 godine niko ništa da upita upravo zašto se to uradilo (novinari, recap, QnA itd).
Trebalo je tada ispitati zasto. Cisto sumnjam da je zbog estetskog razloga da bude manje simbola, vise vjerujem zbog "mira" da ne bi nekoga vrijedjalo i sl (znam da je glupost al pretpostavljam da je to jedan od razloga)
Nije pitanje zasto je ljiljan sklonjen,nego je pitanje zasto je uopste stavljen ?? Postoji nesto sto se zove tradicija i sto se zove historija ,a u nasoj tradiciji i nasoj historiji na grbu nema ljiljana,nego ima crvena zvijezda. Tako da bi to bilo isto kao kad bi FK Crvena zvezda na grbu sklonila zvijezdu a stavila kokardu. Kokarda bi im po trenutnom politickom oprijedeljenju kluba i navijaca bolje pristajala ali bilo bi glupo,kad bi to ucinili,tako isto je bilo glupo ,kad smo na grb nabili ljiljan. Apsolutno nepotrebno i totalno glupo ! Ili kada bi Barcelona ,promijenila boje Basela u boje Katalonije-jednom rjecju idiotluk.
Cinjenje takvih stvari dovodi do onoga stanja u kojem je FK Borac sada. Borac je bio gradski,banjalucki,bosanski klub,samim tim je bio i srpski. no onda su krenuli u primitivnu i nepotrebnu srbizaciju kluba,ukljucujuci i simbole i dobili smo ono sto imamo danas,klub kojega se i visedecenijski njegovi navijaci pomalo gnusaju.
Tako da je bosnjizacija kluba,mjenjanjem grba bila glupa,primitivna,vodjena najjeftinijim nacionalistickim populizmom i apsolutno nepotrebna,no srecom su se pametni ljudi tom zlu oduprli na vrijeme i efikasno. Jer orginalni grb Sarajeva je apsolutno dovoljno gradski,sarajevski i bosanski ( pa tako automatski i bosnjacki )

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 feb 2023, 06:37

Igraj bordo-bijeli!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 26 feb 2023, 06:41

Prva ljubavi najveća radosti, pobjedu daj nam ti! 🔴⚪️🔴⚪️
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 26 feb 2023, 06:58

Antikloc je napisao/la:
26 feb 2023, 05:25
JavierBosnia je napisao/la:
26 feb 2023, 00:55
H8Z7 je napisao/la:
Nije pitanje zasto je ljiljan sklonjen,nego je pitanje zasto je uopste stavljen ?? Postoji nesto sto se zove tradicija i sto se zove historija ,a u nasoj tradiciji i nasoj historiji na grbu nema ljiljana,nego ima crvena zvijezda. Tako da bi to bilo isto kao kad bi FK Crvena zvezda na grbu sklonila zvijezdu a stavila kokardu. Kokarda bi im po trenutnom politickom oprijedeljenju kluba i navijaca bolje pristajala ali bilo bi glupo,kad bi to ucinili,tako isto je bilo glupo ,kad smo na grb nabili ljiljan. Apsolutno nepotrebno i totalno glupo ! Ili kada bi Barcelona ,promijenila boje Basela u boje Katalonije-jednom rjecju idiotluk.
Cinjenje takvih stvari dovodi do onoga stanja u kojem je FK Borac sada. Borac je bio gradski,banjalucki,bosanski klub,samim tim je bio i srpski. no onda su krenuli u primitivnu i nepotrebnu srbizaciju kluba,ukljucujuci i simbole i dobili smo ono sto imamo danas,klub kojega se i visedecenijski njegovi navijaci pomalo gnusaju.
Tako da je bosnjizacija kluba,mjenjanjem grba bila glupa,primitivna,vodjena najjeftinijim nacionalistickim populizmom i apsolutno nepotrebna,no srecom su se pametni ljudi tom zlu oduprli na vrijeme i efikasno. Jer orginalni grb Sarajeva je apsolutno dovoljno gradski,sarajevski i bosanski ( pa tako automatski i bosnjacki )
Moj druze koliko su ljiljani stariji od kokardi pa cak i bosnjaka. Oni su simbol jedine nam domovine i to nije nikakva "bosnjizacija" kluba nego bas onako kako stoji zastava Bosne na poleđini dresa tako trebaju i ljiljani biti. Izbacivanje tog simbola sa grba je sramotno.

PS
Ide danas X :opaopa:

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 26 feb 2023, 07:53

U vakat SFRJ svaki klub je morao imati crvenu zvijezdu na grbu. Takva je bila direktiva. Kako je FKS osnovan 1946. na njegovom originalnom i prvom grbu, morala je biti ista.
Nakon zadnjeg rata, pokušala se napraviti ista homogenizacija, odnosno "bosnizacija", pa se stavio ljiljan na grb. Budući da su i zvijezdu i ljiljan zloupotrijebile vladajuće strukture, tj. osim što su bili sinonim revolucije, čistoće, zajedništva, borbe, kontinuiteta... i zvijezda i ljiljan, postali su također simboli korupcije, kriminala, nepotizma. Po mome skromnom mišljenju, ni jedno, ni drugo ne treba biti na grbu FKS.

Istini za volju, a sudeći po Fojničkom Grbovniku, ljiljani nisu autohtoni bosanski simbol, nego Tvrtkov pokazatelj da je u rodu sa francuskom kraljevskom kućom Anžu. Kosa pruga na grbu pokazuje da je ta veza preko ženske linije. Zapravo, grb sa ljiljanima je simbol uspostave dinastije koja je bila u nastajanju i vodila je direktno od Tvrtka - Tvrtković i simbol te novouspostavljene porodice bili su ljiljani. Grb porodice Kotromanić, bio je štit sa poprečnim plavo-žutim prugama, kraljevskim ratnim šljemom i medvjedom na šljemu, mislim. Original bosanski grb je tamnocrveni štit sa položenim polumjesecom i osmokrakom zvijezdom. To je bio simbol koji označava drugačije vjerovanje bosanskih stanovnika u odnosu na tada vladajuće kršćanske dogme.
Uostalom, uslikat ću grbove da se sami uvjerite.

Zvijezda, s druge strane je simbol proleterijata, internacionalizma i ima nadnacionalni i nadvjerski karakter i simboliku. No, budući da je izpolitizirani znak, nema mjesta na grbu sportskog društva.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 26 feb 2023, 08:03

slika

slika

slika

Pogriješio sam za medvjeda. Ovo je neki lav, vuk, šta li...

OzmoodPinglewood
Kontakt:

Post Postao/la OzmoodPinglewood » 26 feb 2023, 08:11

Lucas je napisao/la:
26 feb 2023, 00:44
ElCartel11 je napisao/la:
26 feb 2023, 00:41
Zukanovic je napisao/la:
25 feb 2023, 21:41
FK ŽELJEZNIČAR
Galić Marin (IGRAČ) 2
Bekrić Samir (IGRAČ) 2
Beganović Dženis (IGRAČ) 2
Mekić Nedim (IGRAČ) 2
Šehić Benjamin (IGRAČ) 2
Gasal Hamza (IGRAČ) 2
Beća Omar (IGRAČ) 2
Štilić Semir (IGRAČ) 2
Santos Rodrigues Clerismario (IGRAČ) 2
Amoah Joseph (IGRAČ) 2

Da vidimo hoce ko dobiti zuti protiv Slobode. :D
Bekric nek dobije i mi mirni. Jbt lik se pretvori u Scholesa iz najboljih dana protiv nas.
Ma ludi Vranješ ce ovdje iznuditi minimum dva žuta kartona :rol:
Mislim da Vranješ popio (treći) žuti nekad na kraju zbog prigovora, tako da ga neće ni biti protiv kona.
SARAJEVO SIAMO NOI

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 26 feb 2023, 08:27

VenamaHrabrih je napisao/la:
26 feb 2023, 08:03
slika

slika

slika

Pogriješio sam za medvjeda. Ovo je neki lav, vuk, šta li...
:clap: :clap: :clap:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 26 feb 2023, 08:31

michplatini je napisao/la:
25 feb 2023, 23:52

Kažeš da si bio u Mostaru a pričaš da su u Tuzli odigrali loše?
Slučajno sam bio u Tuzli i reći ću ti da u onakvom ambijentu(odavno nije bilo više publike a često sam gledao mlađe kategorije,suđenju standardno domaćinski)momci su pokazali i kvalitet i karakter.
Komplet ekipa (Nurković,Ljukovac,Hamzić) odlicno kontrolisati sredinu terena,mali Čelik i pored ranog kartona sve zatvorio dole.Krila (Pramenković i Lamadzema) malo lošiji danas Al dosta borbeni.Ovaj mali iz Želje što.je došao(Hrkalo),odličan,brz,okomit ka golu ,ušao i odmah unjeo.energiju i na kraju gol kao iskusan(prošao 2 i preko golmana).
Da,Šutković na golu isto jako.siguran danas.
gledao pripremne tekme, a dvije osobe s kojima se redovno cujem bile u Tuzli gledali, a to im je posao, i razlika je jesen i ovo sad. I ponovit cu opet, rezultat i igra ove generacije su najvecim dijelom rad bivseg trenera, za godnu dana otpr ce se vidjeti rad novih sefova akademije i treenera (ne kazem da ce biti lose ili bolje).
Samo konstatujem, da je prosle godine u kadetima bilo 5 do 6 igraca 2006. i da su uzeli titulu sa 20 i vise bodov prednosti, a da ove godine generacija 2006. sa istim tim igracima ne moze da prikaze ni 30% onoga sto je prikazivala prosle godine. O kvaliteti igre da ne pricam... Prelazni rok, dosao Darko (ali darko je koliko znam dosao jos u septembru ili oktobru), u kadetima niko (?).
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 26 feb 2023, 08:33

U zadnje dvije utakmice protiv Zrinjskog primili smo 8 golova. :mrgreen:
Danas ide 2-1 za domaćina, Ziljkić zabija za pobjedu. :bih:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 26 feb 2023, 09:13

Dumam gdje je dobro otic tekmu odgledat.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 26 feb 2023, 09:18

Ima li kakva slika terena

19FKS46
Kontakt:

Post Postao/la 19FKS46 » 26 feb 2023, 09:27

Nema pantelije u šemama i odmah ne valja rad u akademiji, idi u tuzlu za sabrinom, nek te uliva negdje :guz:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”