FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Catakovic umjesto brazilca
Belmin umjesto sehinivica
Mulalic umjesto vrsajevica ili MUSA
AVRAMOVSKI UMJESTO DALA
BEZ obzira sto smo izgubili 2-0 i sto se nismo sloptom sastali zrinjski nije imao puno sansi i oba gola naxalost krivica GOLMANA.. i to je dobra stvar
Losa stvar je
Sto nam je rezervni golman podkupljic i los
Sto nismo imali nijednu polu sansu
Sto je igra energija bila nivo federaciske lige
Sto BRAZILAC je fula NULARDIN broj 2, nema brzinu nema snagu, neradi presing na stopere niti svoim postavljanjem tjela netjera stopere golmane da odaberu tezu opciju (ahmet je majstor u tom), jos tuznije sto je catakovic iisti nivo ko i crnac mozda malo i slabi
Naravno ima tu jos slabi stvar kao ne znsnje trenera itd, al ovo dvoje sto sam nabrijao je krivica onog koje doveo brazilca i sto se nije doveo neki iskusan golman..
Platili smo ostetu sigurno i platu dobru smo dali pa pocjenu da smo i catakovica otjerali (oslobodili se njegove plate) a da smo doveli igraca popit benka na spicu sigurno bi bolje izgledali.. imamo 15 utakmica od tih 15 igras 4 derbije i Benko bi sigurno sam 2 derbija uzo i povukao bi ostatak ekipe da gine i tad rezultat nebi izistao sigurno..BAR TO
DJECI NA GOLU nike lahko jer prvo mladisu drugo svako 2 mjesca novi igraci novi trener nova taktika i nemoze da stekne pouzdanje.. AL OPET KAZEM ako se nije moglo radi tig u 21 pravila golman mjenjat (stari iskusni) mogao se i morao dovest spic poput benka po cjenu da smo catakovica djafica morali raskinut (oslobodit se njihovi plata)
Belmin umjesto sehinivica
Mulalic umjesto vrsajevica ili MUSA
AVRAMOVSKI UMJESTO DALA
BEZ obzira sto smo izgubili 2-0 i sto se nismo sloptom sastali zrinjski nije imao puno sansi i oba gola naxalost krivica GOLMANA.. i to je dobra stvar
Losa stvar je
Sto nam je rezervni golman podkupljic i los
Sto nismo imali nijednu polu sansu
Sto je igra energija bila nivo federaciske lige
Sto BRAZILAC je fula NULARDIN broj 2, nema brzinu nema snagu, neradi presing na stopere niti svoim postavljanjem tjela netjera stopere golmane da odaberu tezu opciju (ahmet je majstor u tom), jos tuznije sto je catakovic iisti nivo ko i crnac mozda malo i slabi
Naravno ima tu jos slabi stvar kao ne znsnje trenera itd, al ovo dvoje sto sam nabrijao je krivica onog koje doveo brazilca i sto se nije doveo neki iskusan golman..
Platili smo ostetu sigurno i platu dobru smo dali pa pocjenu da smo i catakovica otjerali (oslobodili se njegove plate) a da smo doveli igraca popit benka na spicu sigurno bi bolje izgledali.. imamo 15 utakmica od tih 15 igras 4 derbije i Benko bi sigurno sam 2 derbija uzo i povukao bi ostatak ekipe da gine i tad rezultat nebi izistao sigurno..BAR TO
DJECI NA GOLU nike lahko jer prvo mladisu drugo svako 2 mjesca novi igraci novi trener nova taktika i nemoze da stekne pouzdanje.. AL OPET KAZEM ako se nije moglo radi tig u 21 pravila golman mjenjat (stari iskusni) mogao se i morao dovest spic poput benka po cjenu da smo catakovica djafica morali raskinut (oslobodit se njihovi plata)
- Mourinhokilledbarca
- Kontakt:
Od odlaska Marinovica, ponavljam ovdje kako samo treba dovesti Svabu, dat mu slobodu da radi od igraca sta hoce. Za tri godine bi bili konstanta, mozda ne bi bili prvaci svake godine ali bi itekako bili uvijek prvi kandidat za titule i kupove. Ovako familija Varesanovic ima obje ruke za volanom i voze nas direktno u provaliju.
1946
Upravo zato je sabrina dovela stranca u akademiju i htjela stranca na klupu, al nije bilo para.... (sad će biti kMee branši nju- odete na postave j to vrijeme i vidite šta sam pisao... a šta ste vi pisaliMourinhokilledbarca je napisao/la: ↑27 feb 2023, 14:34Od odlaska Marinovica, ponavljam ovdje kako samo treba dovesti Svabu, dat mu slobodu da radi od igraca sta hoce. Za tri godine bi bili konstanta, mozda ne bi bili prvaci svake godine ali bi itekako bili uvijek prvi kandidat za titule i kupove. Ovako familija Varesanovic ima obje ruke za volanom i voze nas direktno u provaliju.

Ovaj došao i jedino mu bilo bitno ko ima znanje i ko hoće da uči i radi. Našima je bitno ko je s kim dobar i da ne kaki puno i da ne talasa ... imaš platu, šuti skloni se u stranu i radi kako i ostali.
Ali i da dovedes stranca, opet moraš iza njega stati i sve odluke poštovati. Ako kaže tako onda ti ostaneš iza njega i kažeš ok ide 10 uposlenika, ide 5 trenera, dovodimo 10 drugih, i nakon godinu-dvije vidiš jel to ok ili nije.
Al onda ti stojiš iza toga kao neko ko je odlučio se za njega i podržao njegove odluke. Pa ako pogodis znači imaš znanje, ako fulis ides sa njim. Kod nas se više onom ne diraj to nećeš pogriješiti
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Iz posljednje njemacke lige, koji ima UEFA PRO licencuMourinhokilledbarca je napisao/la: ↑27 feb 2023, 14:34Od odlaska Marinovica, ponavljam ovdje kako samo treba dovesti Svabu, dat mu slobodu da radi od igraca sta hoce. Za tri godine bi bili konstanta, mozda ne bi bili prvaci svake godine ali bi itekako bili uvijek prvi kandidat za titule i kupove. Ovako familija Varesanovic ima obje ruke za volanom i voze nas direktno u provaliju.
Njihov mentalitet je čudo, a bošnji treba čvrsta ruka koja ga vodi "negdje" jer ne može bošnjo sam kontati
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
- ElCartel11
- Kontakt:
https://www.maxbetsport.rs/gde-su-navij ... eo-419408/
Izgleda i mi i partizanovci vodimo istu bitku
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Ja mislim da klubovi iz srbije bojkotuju tekme koje se igraju petkom/ponedjeljkom. Mislim da je i Vojvodina isto uradila u petak, ili je neki drugi crveni klub u pitanju bio.ElCartel11 je napisao/la: ↑27 feb 2023, 14:47https://www.maxbetsport.rs/gde-su-navij ... eo-419408/
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Prvi je Avdija morao zatvoriti dosta bolje. ma da je tu negdje trebao biti i Kayre da barem zasmeta ovom njihovom. Na drugom je Sahin ispao bas amaterski.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Pantelija je napisao/la: ↑27 feb 2023, 07:32Lijepo se vidjelo na pripremama na šta će ovo da liči. Lijepo mi jedan stručan čovjek reč da će se sudaraju na terenu. I bi u pravu. Strašno je to što jučer na tribinama sjedi Avramovski, koji je najbolji na pripremama bio. Strašno je kakva se selekcija igrača uradila. Ne dovesti zadnjeg veznog sa našim papirima već stranca koji nije kvalitet je za otkaza ko god da je to uradio.
Suvišno je pričati o igri igrača pored ovakvih priprema i zamisli. Siguran sam 100% da je onaj prekid u antaliji iaforsiran da se prikrije nemoć a to se vidjelo i jučer kada je Dal napravio čist crveni otvorenim đonom iz frustracije i nemoći, a zatim i kasnije opet drugi žuti koji mu je oprošten. Kao što rekoh, kada te neko fudbalski dobije, a oni su nas jučer taktički raskovali, onda pružila ruku a ne bježi od kamere i ne dopustiš da iz nemoći protivniku neko slomi nogu i uništi karijeru od koje živi.
Renan radio ono što je Dal trebao, kriviti krila za koje ostatak tima ne zna napraviti izolaciju 1 na 1 nego idu na dva, tri igrača, bez pomoći veznog i neka da se stvori prilika za dupli pas ili trokut je bespotrebno. Sve jučer se radilo sa neko individualno nešto uradi.pa ako prođe dobro je. Igrača se sudaraju na terenu, Vrančić dolazi kod stopera po loptu, dal igra nešto svoje, ispada u presingu jer tanja loptu umjesto da markira prostor i igrača svog, vjetar puše u golmana 20 loptu mu vraćaju da izbije prema vjetru, Vršajević naprijed nije se vidio, nazad bolje da nije ni igrao a na tom mjestu imaš 18-19 godina momka koji je sad sigurno tu negdje sa njim.
Ne znam, ali ne može se očekivati od nekoga ko 4 godine se nije bavio ovim poslom sa uradi nešto. Za 4 godine ozbiljni ljudi posjete stotine seminara, obilaze druge klubove, rade sa ozbiljnijim trenerima, uče. Već sam pisao ranije, kod nas kada nekome uputiš neku konstruktivnu kritiku odmah si mu neprijatelj i zlonamjernik, dušmanin, ni na sekund ne kaze, stani, možda mi ne misli loše.
Evo, koliko ljudi koji rade u klubu u sportskom segmentu u zadnjih 10 godina je posjećivali klubove i akademije van BIH, prisustvovalo seminarima i edukacijama a da nisu obavezne zbog licence. Osim u periodu kada je tu bio Cioffi pa su morali da slušaju neznalice iz Atlante, Engleske, Španije itd. Ja garantujem ne više od jednom-dva puta. Ukupno. I kako onda da očekujem u doba kada se sve mijenja na mjesečnoj bazi napreduje, da praviš rezultat, da stvara nešto u trendu ako radiš po sistemu od prije 10-20-30 godina? Ne može.
Rekoh, dok ne sjedne 20-30 ljudi, ne naprave plan od 5 godina, predstave ga i striktno stanu iza njega, ovdje nema metra, centa, pomaka prema naprijed jer se nema referentna tacka na osnovu koje vidiš rezultat rada. Do tada, ovako će nam biti, red uspjeha pa.par redova razočaranja, nade da će biti bolje... klasično Sarajevo. I nije zrinski toliko dobar što imaju dobre igrača već što imaju neki sistem, u koji se nekad igrača uklope, nekada ne. Ali trenutno nemaju konkurenciju i izgledaju kao da rade superioran posao a na žalost uz malo stručnije ljude i rad, možemo biti mnogo ispred njih. Ali nećemo, jer smo takvi kakvi jesmo.
Uglavnom, ja neću slova napisati protiv igrača jer mislim da nisu krivi, da nemaju dobre upute šta i kako da rade, da nisu dobro postavljeni, nisu dobro pripremljeni ni fizički ni taktički i tu je kraj bilo kakvoj analizi.

PS, nimalo korektno prema Ikiću. Po meni nije neki strašan igrač, ali ko god da je u pitanju ne možeš mu takve stvari raditi. Ako već nećeš igrača lijepo mu reci izravno u lice, tako je ljetos bilo. I tad su se neki igrači žalili, ali im je bar fino face to face rečeno. A ne govoriti eto nek skine masnoće, nije u formi, pa jel te stid dotična za takav odnos prema bilo kojem FKS igraču?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑27 feb 2023, 15:11Pantelija je napisao/la: ↑27 feb 2023, 07:32Lijepo se vidjelo na pripremama na šta će ovo da liči. Lijepo mi jedan stručan čovjek reč da će se sudaraju na terenu. I bi u pravu. Strašno je to što jučer na tribinama sjedi Avramovski, koji je najbolji na pripremama bio. Strašno je kakva se selekcija igrača uradila. Ne dovesti zadnjeg veznog sa našim papirima već stranca koji nije kvalitet je za otkaza ko god da je to uradio.
Suvišno je pričati o igri igrača pored ovakvih priprema i zamisli. Siguran sam 100% da je onaj prekid u antaliji iaforsiran da se prikrije nemoć a to se vidjelo i jučer kada je Dal napravio čist crveni otvorenim đonom iz frustracije i nemoći, a zatim i kasnije opet drugi žuti koji mu je oprošten. Kao što rekoh, kada te neko fudbalski dobije, a oni su nas jučer taktički raskovali, onda pružila ruku a ne bježi od kamere i ne dopustiš da iz nemoći protivniku neko slomi nogu i uništi karijeru od koje živi.
Renan radio ono što je Dal trebao, kriviti krila za koje ostatak tima ne zna napraviti izolaciju 1 na 1 nego idu na dva, tri igrača, bez pomoći veznog i neka da se stvori prilika za dupli pas ili trokut je bespotrebno. Sve jučer se radilo sa neko individualno nešto uradi.pa ako prođe dobro je. Igrača se sudaraju na terenu, Vrančić dolazi kod stopera po loptu, dal igra nešto svoje, ispada u presingu jer tanja loptu umjesto da markira prostor i igrača svog, vjetar puše u golmana 20 loptu mu vraćaju da izbije prema vjetru, Vršajević naprijed nije se vidio, nazad bolje da nije ni igrao a na tom mjestu imaš 18-19 godina momka koji je sad sigurno tu negdje sa njim.
Ne znam, ali ne može se očekivati od nekoga ko 4 godine se nije bavio ovim poslom sa uradi nešto. Za 4 godine ozbiljni ljudi posjete stotine seminara, obilaze druge klubove, rade sa ozbiljnijim trenerima, uče. Već sam pisao ranije, kod nas kada nekome uputiš neku konstruktivnu kritiku odmah si mu neprijatelj i zlonamjernik, dušmanin, ni na sekund ne kaze, stani, možda mi ne misli loše.
Evo, koliko ljudi koji rade u klubu u sportskom segmentu u zadnjih 10 godina je posjećivali klubove i akademije van BIH, prisustvovalo seminarima i edukacijama a da nisu obavezne zbog licence. Osim u periodu kada je tu bio Cioffi pa su morali da slušaju neznalice iz Atlante, Engleske, Španije itd. Ja garantujem ne više od jednom-dva puta. Ukupno. I kako onda da očekujem u doba kada se sve mijenja na mjesečnoj bazi napreduje, da praviš rezultat, da stvara nešto u trendu ako radiš po sistemu od prije 10-20-30 godina? Ne može.
Rekoh, dok ne sjedne 20-30 ljudi, ne naprave plan od 5 godina, predstave ga i striktno stanu iza njega, ovdje nema metra, centa, pomaka prema naprijed jer se nema referentna tacka na osnovu koje vidiš rezultat rada. Do tada, ovako će nam biti, red uspjeha pa.par redova razočaranja, nade da će biti bolje... klasično Sarajevo. I nije zrinski toliko dobar što imaju dobre igrača već što imaju neki sistem, u koji se nekad igrača uklope, nekada ne. Ali trenutno nemaju konkurenciju i izgledaju kao da rade superioran posao a na žalost uz malo stručnije ljude i rad, možemo biti mnogo ispred njih. Ali nećemo, jer smo takvi kakvi jesmo.
Uglavnom, ja neću slova napisati protiv igrača jer mislim da nisu krivi, da nemaju dobre upute šta i kako da rade, da nisu dobro postavljeni, nisu dobro pripremljeni ni fizički ni taktički i tu je kraj bilo kakvoj analizi.![]()
PS, nimalo korektno prema Ikiću. Po meni nije neki strašan igrač, ali ko god da je u pitanju ne možeš mu takve stvari raditi. Ako već nećeš igrača lijepo mu reci izravno u lice, tako je ljetos bilo. I tad su se neki igrači žalili, ali im je bar fino face to face rečeno. A ne govoriti eto nek skine masnoće, nije u formi, pa jel te stid dotična za takav odnos prema bilo kojem FKS igraču?
nek najveci potencijal nema masnoce ni hljeba.. grohotom se smijem. Sve vise vidim jedan zadatak i jedan interes. FK Sarajevo ko sisa, bitno je transfer napraviti i nekako na guzove nabiti statistiku 4 gola i 1 asisteniciju. Svi za Dala! Inace nam sezona propade. Mislim da je vise ljudi koji forsiraju taj projekat.
i da dodam: Pa sto Dala ne dadose na tu pozajmicu milionsku...
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- napoleon72
- Kontakt:
Pa kad je onaj Brdaric bio u igri ismijavalo ga pola foruma. "Sta ce on, dronas, daj mu dronove i tablete, nije ti ovo Minhen kume, ovdje igraca na Igman saljes da trci" i slicno. A evo covjek napravio solidnu trenersku karijeru, bio sportski direktor Dinamo Minska, sa Vllazniom osvojio kup Albanije, vodio Skhendiju dosta solidno... jos sigurno nije bio ni skup, a poznato ime u fudbalu, ima radnu etiku, profesionalac. Al imam feeling da bi se ovdje i Ragnick ismijao.ledesma je napisao/la: ↑27 feb 2023, 14:47Iz posljednje njemacke lige, koji ima UEFA PRO licencuMourinhokilledbarca je napisao/la: ↑27 feb 2023, 14:34Od odlaska Marinovica, ponavljam ovdje kako samo treba dovesti Svabu, dat mu slobodu da radi od igraca sta hoce. Za tri godine bi bili konstanta, mozda ne bi bili prvaci svake godine ali bi itekako bili uvijek prvi kandidat za titule i kupove. Ovako familija Varesanovic ima obje ruke za volanom i voze nas direktno u provaliju.
Njihov mentalitet je čudo, a bošnji treba čvrsta ruka koja ga vodi "negdje" jer ne može bošnjo sam kontati
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- Shategabri
- Kontakt:
Krivi su igrači, navijači na forumu, savez, to što mijenjamo terene ko čarape, pritisak sa tribina...nek doda ko šta ima. Ja sam ovo pofato dosad.
Koševo Zapad
- napoleon72
- Kontakt:
Derbi ce imat manju gledanost nego Kumerleove emisije na StarTVu
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Vjetar, to sto puno psujemo...Shategabri je napisao/la: ↑27 feb 2023, 15:46Krivi su igrači, navijači na forumu, savez, to što mijenjamo terene ko čarape, pritisak sa tribina...nek doda ko šta ima. Ja sam ovo pofato dosad.
P.S. Gdje su oni sto su se skoro registrovali i imaju potrebu da nam nesto kazu, a dugo vec citaju forum ???
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
-
- Kontakt:
Meni je najviše žao Aylah. Gdje će se poslije nas uhljebiti i odakle će ovolike storyje postavljati. Ybg navikla je i na putovanja, a i djeca su navikla da idu na račun kluba.
Samo da ne bude tužna do neba
Samo da ne bude tužna do neba

Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- muhamedhulk
- Kontakt:
derbi 1.3. neradni dan. taman. 

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Ma naci ce novog dzuvegiju s parama...umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑27 feb 2023, 15:57Meni je najviše žao Aylah. Gdje će se poslije nas uhljebiti i odakle će ovolike storyje postavljati. Ybg navikla je i na putovanja, a i djeca su navikla da idu na račun kluba.
Samo da ne bude tužna do neba![]()
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
- ElCartel11
- Kontakt:
https://www.transfermarkt.com/tomislav- ... ler/190272
Treba dovesti ovog lika dok jos nije kasno, a Baltu izbaciti na tribine.
No pošto se to nece desiti (Balta je Mirzin haver), u aprilu ce se Mirvah pitati kako to, da nam ode Evropa a on ulozio milijun kerma.
Treba dovesti ovog lika dok jos nije kasno, a Baltu izbaciti na tribine.
No pošto se to nece desiti (Balta je Mirzin haver), u aprilu ce se Mirvah pitati kako to, da nam ode Evropa a on ulozio milijun kerma.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Balta nije los ali treba ga okružiti Vrancicem i Avramom a ne Dalarom bracom
Tečnije on vodi vijesti nego Mirza ekipunapoleon72 je napisao/la: ↑27 feb 2023, 15:47Derbi ce imat manju gledanost nego Kumerleove emisije na StarTVu

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Trenutno korisnika/ca: benko21, ErosViverosViv, hazarder, kogmagie46, leo1946, miguelramos, riki46, Rodman i 82 gosta.