Ove stvari oko vrbovanja djecurlije od 15-16 godina trebalo bi zabranit zakonski, a kad skauti tako vode djecu treba ih na granici uhapsiti i tretirati kao trgovce bijelim robljem. Vidimo da u ovom slucaju nase djece iz omladinske skole kako su nemoralne ponude od Arsenala i nekih drugih klubova, a nama se prebacuje da mi to radimo ako ponudimo cisto posteno pare za nekog igraca koji je barem punoljetan i ima mozga koliko toliko da odlucuje svojom glavom.
Ja u principu nemam nista protiv ovoga da nam Arsenal uzima djecu, jer kod nas ima dosta te djece i najnormalnija je stvar da kod nas nemaju mjesta da statasaju u prvom timu, nemam nista protiv da ovaj mali kao i fabregas ode u Arsenal i tamo potrazi svoju srecu, ali valjda bi i u upravi arsenala trebali imati malo obraza kad mi zelimo kupiti kasnije tako nekog igraca koji je ponikao kod nas, pa ne lupati astronomske cifre, mislim, to bi bilo posteno, jer ocigledno je kako Arsenal koristi situaciju da vrlo jeftino moze dovesti nase dijete, pa bio bi red valjda neki da ako recimo Fabregas ili neko pozeli da dodje kod nas da ga puste uz razumnu cijenu, kao sto Barca nije pravila problem svojoj djeci i svojim igracima uopste kad su htjeli otici.
Ovaj mali sto sad odlazi je koliko vidim vezni igrac, stoga razumijem njegovu odluku da ode negdje drugo jer je mali, odnosno njegov menadzer, svjestan da kod nas jos dugo nece imati mjesta zbog sjajnih igraca koji tu igraju, pa normalno je da prihvate ponudu Arsenala ako tamo vide sansu da mali moze stasati za prvog tima, mada i u arsenalu je na tim pozicijama konkurencija velika i kvalitetna.
Mi vec nekoliko godina izbacujumo sjajne mlade igrace u prvi tim i tas politika ce se i nastaviti, nista nas nece pogoditi odlazak ovog malog jer vec s tiagom imamo veznog igraca za buducnost, a sto se tice akademije bilo bi sjajno kad bi u narednih godinu-dvije izacili neke igrace na pozicijama gdje bi imali neku sansu da igraju, tj nekog napadaca i beka, na svim ostalim pozicijama smo sjajno popunjeni tako da za mlade vezne igrace jednostavno nema mjesta, kao ni za stoper recimo jer i tu na vrata prvog tima vec kucaju Fontas i Bartra.
Sjajna je stvar sto nam B ekipa igra u segundi gdje mladi igraci imaju koliko toliko prostora da se dokazu i normalno razvijaju, bet velikog pritiska, a opet na nekom koliko toliko visokom nivou. Najkvalitetnije produkte nase akademije klub ce sigurno zadrzati, ali istini za volju ne mogu se naravno svi zadrzati, stoga ne trebamo dramiti zato sto neki malac ode u arsenal i odmah misliti na slucaj Fabregas, ko zna sta ce biti od ovog malog, i arsenal kad dovodi tako djecu rizikuje uveliko jer ko zna sta ce biti od njih, hoce li se povrijediti ili prokurvati mladi i sl, a pored toga taj razvoj mladih igraca ostavlja i posljedice po uspjehe Arsenala, to je njihova politika jednostavno, zamislite da sad recimo mi nismo osvojili 5 godina nista a da razvijamo mlade igrace, kako bi navijaci Barcelone sve to ptihvatili, mi prvi bi trazili da se s tim prestane i da se ima ozbiljna ekipa koja ima uspjehe odmah i sad.
Tako da nema potreba da proklinjemo nesto Arsenal, mada i meni se ne svidja vrbovanje djece, neka idu tamo nekad u 17-18. godini kad su vec punoljetni ili blizu toga, ali i dovodjenje jako mladih igraca nekad je pozitivna stvar, evo recimo slucaj kad smo mi doveli Messija kao 13. godisnjaka, radimo i mi takve stvari ali opet recimo u slucaju Messija ne moze se reci da nije pozitivna stvar jer smo ga doveli iz siromasnijeg kluba i prakticno spasili mu zivot finansirajuci njegove terapije, da je ostao u argentini ko zna sta bi bilo od njega i dal bi uopste bio ziv i zdrav. takodje pozitivna je i stvar i dovodjenje djece i njihovih porodica iz afrike recimo, jer tako se i djeci i njihovim porodicama pruza mnogo bolji zivot, al sad recimo da neko dijete iz Barcelone predje u arsenal, ili recimo iz bayerna u barcelonu to nema toliko smisla jer su svi ti klubovi vrhunski i djeci nude fine prilike za skolovanje i normalan zivot, a ako se pokazu kao sjajni igraci sigurno ce imati i neku buducnost i mogucnost napretka u tom klubi ili da odu negdje drugo 18 godini ili dvadesetoj jer i tad su jos uvijek jako mladi.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!