FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

izzo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la izzo » 23 feb 2011, 20:59

Romariooo je napisao/la:Ma pogresno je to gledanje da su tako bacene pare, placen je Caceres 16 miliona ali je forsiran Pike koje je placen 3-4 miliona, pa je od njega napravljena svjetska klasa koja sad vrijedi 40 miliona, tako da je ispalo da nije promasaj jer momak jednostavno nije imao mjesta, isto tako su forsirani i Sergio i Pedro ispred nekih skupo placenih igraca pa su postali igracine, kad sve se oduzme i sabere nista Barca nije katastrofalno izgubila s tim sto ti igraci koji se dovedeni nisu nista pokazali, pokazali su neki drugi igraci i to je to, ne znam sta neko misli da smo mogli imati tim u kojem ce 25 igraca blistati istovremeno
A što je forsiran Pique koji je placen 3-4 miliona pored igraca koji je placen 4 puta više :?: to je totalno nelogicno i pogrešno (bez obzira na kvalitet igraca i kasnije šta se dešavalo u razvoju obojice)...to jednostavno, nije normalno.
Nije normalno platiti Hleba koji je predviđen kao back up igrac 15 miliona eura...to samo Real i mi ,nažalost radimo i niko više.
Niko ne traži 25 blistavih zvijezda, ali niko i ne traži ni da se placaju back up igraci po 15-20 miliona (koje kasnije šalješ na posudbe i prodaješ za 3 puta manju cijenu nego kupovnu), to je nenormalno i pogrešno poslovanje.
Zato i jest klub u tolikim dugovima, zato i jesu odjednom nakon 110 godina nekakvi arapski sponzori na dresovima.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 23 feb 2011, 21:16

Mozda smo samo mi spremni bili placati za zamjene po 15-20 miliona, ali smo zato samo mi danas ubjedljivo najjaca ekipa na svijetu, a mnogi ce reci i da smo najmocnija ekipa sto je ikad igrala fudbal.

moralo se dovoditi svakakvih igraca da bi se iskristalisala ovako mocna ekipa, sad kad je to uradjeno mozemo da stedimo jer vec imamo sjajnu ekipu, i da prodajemo te koje smo dovodili, za Caceresa mozemo uzeti opet nekih deseta miliona, Ibru smo platili 45 a ne 65 miliona, a dobit cemo 25 od milana. i prsolog ljeta doveli smo Maskerana kao Back up a platili ogromnih 20 miliona, ali mi smo takvi, mocan klub koji moze uloziti i na svu srecu sve sto smo ulozili i isplatilo se, a neki su puno vise ulagali a nije im se ovako isplatilo.

kad sve saberes to sto smo placali za pojacanja mozes sabrati i koliko bi para imali da pocnenom prodavati igrace, pa ces vidjeti da bi mogli zaraditi 500 miliona, i kad se tako puvuku crte vidjet ces da je klub sjajan posao uradio u zadnjih nekoliko godina.

da prodajemo samo igrace koji nam trenutno nisu toliko bitni, opet bi velike pare mogli uzeti

Ibra 25 miliona
Maskerano 20
bojan 15
afelay 15
caceres 10
milito 5
keita 10
maxwel 10
hleb, henrique, kierson 10

dakle ovo sto ne igra u prvom timu se moze prodati za 120 miliona, da prodamo pola od ovoga klub moze uzeti velike novce, gurnuti mladje momke da budu zamjene i opet cemo biti glavni konkurenti za sve titule, a imati veliki priliv novca, koji je ionako ogroman (oko 400 miliona godisnje)
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 23 feb 2011, 21:18

Romariooo je napisao/la:Mozda smo samo mi spremni bili placati za zamjene po 15-20 miliona, ali smo zato samo mi danas ubjedljivo najjaca ekipa na svijetu, a mnogi ce reci i da smo najmocnija ekipa sto je ikad igrala fudbal.

moralo se dovoditi svakakvih igraca da bi se iskristalisala ovako mocna ekipa, sad kad je to uradjeno mozemo da stedimo jer vec imamo sjajnu ekipu, i da prodajemo te koje smo dovodili, za Caceresa mozemo uzeti opet nekih deseta miliona, Ibru smo platili 45 a ne 65 miliona, a dobit cemo 25 od milana. i prsolog ljeta doveli smo Maskerana kao Back up a platili ogromnih 20 miliona, ali mi smo takvi, mocan klub koji moze uloziti i na svu srecu sve sto smo ulozili i isplatilo se, a neki su puno vise ulagali a nije im se ovako isplatilo.

kad sve saberes to sto smo placali za pojacanja mozes sabrati i koliko bi para imali da pocnenom prodavati igrace, pa ces vidjeti da bi mogli zaraditi 500 miliona, i kad se tako puvuku crte vidjet ces da je klub sjajan posao uradio u zadnjih nekoliko godina.

da prodajemo samo igrace koji nam trenutno nisu toliko bitni, opet bi velike pare mogli uzeti

Ibra 25 miliona
Maskerano 20
bojan 15
afelay 15
caceres 10
milito 5
keita 10
maxwel 10

dakle ovo sto ne igra u prvom timu se moze prodati za 120 miliona, da prodamo pola od ovoga klub moze uzeti velike novce, gurnuti mladje momke da budu zamjene i opet cemo biti glavni konkurenti za sve titule, a imati veliki priliv novca, koji je ionako ogroman (oko 400 miliona godisnje)
Zaboravi afellaya,njega treba ostaviti,a i mascherano ili keita ce ostati 100 %,samo neznam sto vec selis igrace afellaya i mascherana ?
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 23 feb 2011, 21:23

Ma ne selim ja nikako, samo kazem da ako zaskripi zbog finansija da imamo sta i prodati a da to opet ne bude neki veliki gubitak za ekipu. Naravno da ce vecina ovih igraca ostati jer necemo imati finansijskih problema, a ako neki i odu doci ce jos bolji
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

kivi
Kontakt:

Post Postao/la kivi » 23 feb 2011, 23:01

Romariooo je napisao/la:Mozda smo samo mi spremni bili placati za zamjene po 15-20 miliona, ali smo zato samo mi danas ubjedljivo najjaca ekipa na svijetu, a mnogi ce reci i da smo najmocnija ekipa sto je ikad igrala fudbal.

Ibra 25 miliona
Maskerano 20
bojan 15
afelay 15
caceres 10
milito 5
keita 10
maxwel 10

prodas te, opet moras nekog dovodit. al kome ces bojana prodat za 15 miliona? nikako mi ne ide u glavu.
"Ponekad za jedan osmijeh
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".

Decima
Kontakt:

Post Postao/la Decima » 23 feb 2011, 23:18

kivi je napisao/la:

Ibra 25 miliona
Maskerano 20
bojan 15
afelay 15
caceres 10
milito 5
keita 10
maxwel 10

prodas te, opet moras nekog dovodit. al kome ces bojana prodat za 15 miliona? nikako mi ne ide u glavu.
Cityu ččuj kome oni :lol: :mrgreen:

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 23 feb 2011, 23:20

Pa nisu ni ti šeici iz Citya sisali vesla...Krkic ima neku vrijednost jer je još uvijek mlad, tek 20 god, ali 15 miliona da vrijedi, nema šanse...odmah sad bi ga prodavao , da ima kakav naivac koji ce dati te pare.

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 23 feb 2011, 23:21

Dok se jednom ne omrkne drugom ne osvane.
Walcot i Fabregas večeras iznešeni sa terena i najvjerovatnije neće igrati protiv vas.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Decima
Kontakt:

Post Postao/la Decima » 23 feb 2011, 23:23

izzo je napisao/la:Pa nisu ni ti šeici iz Citya sisali vesla...Krkic ima neku vrijednost jer je još uvijek mlad, tek 20 god, ali 15 miliona da vrijedi, nema šanse...odmah sad bi ga prodavao , da ima kakav naivac koji ce dati te pare.
Ma šeivi nemaju pojma o fudbalu,a ako Mancini zaželi dobiće ;)
Samo mi nije jasno ko da su Barci potrebne pare mislim da ste klub sa najboljim finansijskim stanjem na svijetu :)

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 23 feb 2011, 23:50

Rizah je napisao/la:Dok se jednom ne omrkne drugom ne osvane.
Walcot i Fabregas večeras iznešeni sa terena i najvjerovatnije neće igrati protiv vas.
Eto sad bi mi ko trebali da se veselimo. Ne interesuje nas ko ce igrati a njima dvojici svako dobro i puno zdravlja. Ne radujemo se mi tudzem belaju - dovoljno smo jaki da samo o sebi mislimo....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

kivi
Kontakt:

Post Postao/la kivi » 23 feb 2011, 23:52

bparena je napisao/la:
Rizah je napisao/la:Dok se jednom ne omrkne drugom ne osvane.
Eto sad bi mi ko trebali da se veselimo. Ne interesuje nas ko ce igrati a njima dvojici svako dobro i puno zdravlja. Ne radujemo se mi tudzem belaju - dovoljno smo jaki da samo o sebi mislimo....
ne bih volio da ne igraju, jer ne bi onda prosli protiv najjaceg arsenala i opet bi bilo kako smo ih prosli jer im nije igralo pola sastava. nadam se da ce se oporavit do 8. marta.
"Ponekad za jedan osmijeh
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 24 feb 2011, 00:05

Što bi se neko radovao tuđim ozljedama i tuđoj nesreci :shock: to je bolesno i odlika slabića i bolesnika.
Neka dođu u najjacem mogucem sastavu, to bi najviše volio. Amin.
A što se tice ove price oko prodaje igraca koji svakako nisu u igrackom kadru Barcelone vec na raznim posudbama u drugim klubovima...pa da je izvuci samo polovicu onih para koje je kolega Romario naveo, to bi bilo fenomenalno.
Ko ce dati 15 miliona za Krkića :?: ako ima neko, neka ga odmah prodaju.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 24 feb 2011, 00:55

izzo je napisao/la:Što bi se neko radovao tuđim ozljedama i tuđoj nesreci :shock: to je bolesno i odlika slabića i bolesnika.
Neka dođu u najjacem mogucem sastavu, to bi najviše volio. Amin.
A što se tice ove price oko prodaje igraca koji svakako nisu u igrackom kadru Barcelone vec na raznim posudbama u drugim klubovima...pa da je izvuci samo polovicu onih para koje je kolega Romario naveo, to bi bilo fenomenalno.
Ko ce dati 15 miliona za Krkića :?: ako ima neko, neka ga odmah prodaju.
Misli mi papci,eto sad on dosao,napisao kako su oni povrijedjeni i sad bi mi trebali svi da skacemo od srece.Bas kao sto kazes,to je odlika slabica...

Nego,bas nas stislo sad sa ovim povredama i suspenzijama,ne mo's vjerovat.Valdes,Xavi,Alves i Puyol nece igrati protiv Mallorce,a isti su upitni i za Valenciu osim Alvesa.Jos veci problem,citam sad nesto,kao Villa bi mogao propustiti utakmicu protiv Valencie jer treba na sud da ide isti taj dan,pa je upitno da li ce stici na utamicu.

Ali hajde,za nadat se da se nece kiksati u naredne 3 utakmice,sto bi bilo odlicno,da se malo sredi ova situacija.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 24 feb 2011, 02:10

Evo jedan odlican text o otimacini igraca iz cantere.
Finta je što se u Španiji ,po zakonu naravno,ne može ponuditi i potpisati ugovor sa mlađima od 16 godina, dok kod engleza to šljaka uveliko.
Ova zadnja recenica sve govori :!: valjda cemo se opametiti i nauciti neke lekcije :?

http://www.****.com/kako-arsenal-us ... -1725.html

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 24 feb 2011, 05:45

sad oni napadaju wengera sto kupuje talente,i on im je krivac sto to oni nisu prepoznali kod fabregasa :lol:
🎶 Sixty million down the drain, Kai Havertz scores again! 🎶

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 24 feb 2011, 08:49

Faraon iz Visokog je napisao/la:sad oni napadaju wengera sto kupuje talente,i on im je krivac sto to oni nisu prepoznali kod fabregasa :lol:
ko kaze da talent nije preoznat kod fabregasa...
momak mozda jednostavno u tom periodu nije mogao da ceka priliku,ili nije htio da zapne iz petnih zila pa da se pokaze i da ranije zaigra..
a sad se tek vidi da bi mu se cekanje isplatilo,al otom potom..
tekst je sasvim realan,i sa tim se treba nositi..
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 feb 2011, 09:23

Ove stvari oko vrbovanja djecurlije od 15-16 godina trebalo bi zabranit zakonski, a kad skauti tako vode djecu treba ih na granici uhapsiti i tretirati kao trgovce bijelim robljem. Vidimo da u ovom slucaju nase djece iz omladinske skole kako su nemoralne ponude od Arsenala i nekih drugih klubova, a nama se prebacuje da mi to radimo ako ponudimo cisto posteno pare za nekog igraca koji je barem punoljetan i ima mozga koliko toliko da odlucuje svojom glavom.

Ja u principu nemam nista protiv ovoga da nam Arsenal uzima djecu, jer kod nas ima dosta te djece i najnormalnija je stvar da kod nas nemaju mjesta da statasaju u prvom timu, nemam nista protiv da ovaj mali kao i fabregas ode u Arsenal i tamo potrazi svoju srecu, ali valjda bi i u upravi arsenala trebali imati malo obraza kad mi zelimo kupiti kasnije tako nekog igraca koji je ponikao kod nas, pa ne lupati astronomske cifre, mislim, to bi bilo posteno, jer ocigledno je kako Arsenal koristi situaciju da vrlo jeftino moze dovesti nase dijete, pa bio bi red valjda neki da ako recimo Fabregas ili neko pozeli da dodje kod nas da ga puste uz razumnu cijenu, kao sto Barca nije pravila problem svojoj djeci i svojim igracima uopste kad su htjeli otici.

Ovaj mali sto sad odlazi je koliko vidim vezni igrac, stoga razumijem njegovu odluku da ode negdje drugo jer je mali, odnosno njegov menadzer, svjestan da kod nas jos dugo nece imati mjesta zbog sjajnih igraca koji tu igraju, pa normalno je da prihvate ponudu Arsenala ako tamo vide sansu da mali moze stasati za prvog tima, mada i u arsenalu je na tim pozicijama konkurencija velika i kvalitetna.

Mi vec nekoliko godina izbacujumo sjajne mlade igrace u prvi tim i tas politika ce se i nastaviti, nista nas nece pogoditi odlazak ovog malog jer vec s tiagom imamo veznog igraca za buducnost, a sto se tice akademije bilo bi sjajno kad bi u narednih godinu-dvije izacili neke igrace na pozicijama gdje bi imali neku sansu da igraju, tj nekog napadaca i beka, na svim ostalim pozicijama smo sjajno popunjeni tako da za mlade vezne igrace jednostavno nema mjesta, kao ni za stoper recimo jer i tu na vrata prvog tima vec kucaju Fontas i Bartra.

Sjajna je stvar sto nam B ekipa igra u segundi gdje mladi igraci imaju koliko toliko prostora da se dokazu i normalno razvijaju, bet velikog pritiska, a opet na nekom koliko toliko visokom nivou. Najkvalitetnije produkte nase akademije klub ce sigurno zadrzati, ali istini za volju ne mogu se naravno svi zadrzati, stoga ne trebamo dramiti zato sto neki malac ode u arsenal i odmah misliti na slucaj Fabregas, ko zna sta ce biti od ovog malog, i arsenal kad dovodi tako djecu rizikuje uveliko jer ko zna sta ce biti od njih, hoce li se povrijediti ili prokurvati mladi i sl, a pored toga taj razvoj mladih igraca ostavlja i posljedice po uspjehe Arsenala, to je njihova politika jednostavno, zamislite da sad recimo mi nismo osvojili 5 godina nista a da razvijamo mlade igrace, kako bi navijaci Barcelone sve to ptihvatili, mi prvi bi trazili da se s tim prestane i da se ima ozbiljna ekipa koja ima uspjehe odmah i sad.
Tako da nema potreba da proklinjemo nesto Arsenal, mada i meni se ne svidja vrbovanje djece, neka idu tamo nekad u 17-18. godini kad su vec punoljetni ili blizu toga, ali i dovodjenje jako mladih igraca nekad je pozitivna stvar, evo recimo slucaj kad smo mi doveli Messija kao 13. godisnjaka, radimo i mi takve stvari ali opet recimo u slucaju Messija ne moze se reci da nije pozitivna stvar jer smo ga doveli iz siromasnijeg kluba i prakticno spasili mu zivot finansirajuci njegove terapije, da je ostao u argentini ko zna sta bi bilo od njega i dal bi uopste bio ziv i zdrav. takodje pozitivna je i stvar i dovodjenje djece i njihovih porodica iz afrike recimo, jer tako se i djeci i njihovim porodicama pruza mnogo bolji zivot, al sad recimo da neko dijete iz Barcelone predje u arsenal, ili recimo iz bayerna u barcelonu to nema toliko smisla jer su svi ti klubovi vrhunski i djeci nude fine prilike za skolovanje i normalan zivot, a ako se pokazu kao sjajni igraci sigurno ce imati i neku buducnost i mogucnost napretka u tom klubi ili da odu negdje drugo 18 godini ili dvadesetoj jer i tad su jos uvijek jako mladi.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 24 feb 2011, 11:56

ma ovi igraci poput tolara(il kako se vec zove)slobodno nek idu ako zele,to znaci da nisu sigurni u svoj kvalitet i potencijal,pa samo nek pogledaju primjer xavija,mogao je ici u milan ali je ostao i sad je najbolji vezni na svijetu,nek pogledaju primjer pedra koji je niotkud usao u prvi tim,za mene ti mladi igraci nemaju dovoljno ljubavi prema barci i dovoljno vjere u sami sebe,poslije ce kao i fabregas izjavljivati da se zele jednog dana vratiti.......
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 feb 2011, 12:12

-Barcelona- je napisao/la:ma ovi igraci poput tolara(il kako se vec zove)slobodno nek idu ako zele,to znaci da nisu sigurni u svoj kvalitet i potencijal,pa samo nek pogledaju primjer xavija,mogao je ici u milan ali je ostao i sad je najbolji vezni na svijetu,nek pogledaju primjer pedra koji je niotkud usao u prvi tim,za mene ti mladi igraci nemaju dovoljno ljubavi prema barci i dovoljno vjere u sami sebe,poslije ce kao i fabregas izjavljivati da se zele jednog dana vratiti.......

tako je, ta nabrijana djeca mogu da idu u tri p materine ako hoce, vratit ce se on kuci brzo i to sa fiksatorom u nozi kad ga se docepe krvolocni englezi gore
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 feb 2011, 13:14

Ne zaboravite da u tim planiranim zakonima u Spaniji i franko odlucuje :? . Mislite da je njima stalo da zastiti balugraninu skolu. Ono kad vec svoju nemaju - nek crknen i komsijina krava.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Markinhio i 2 gosta.