FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 27 feb 2023, 22:09

fks74 je napisao/la:
27 feb 2023, 21:54
napoleon72 je napisao/la:
27 feb 2023, 21:42
Nema nase krivice druze, nema smisla prebacivat lopticu na navijace. Navijaci sirom svijeta su isti, mislis da sad cijeli Bridge ustaje i aplaudira Mudriku ili Havercu, i da guta sto se pojacanja vrijedna 600 miliona ne mogu sastavit s loptom? Chelseajevi navijaci Jorginha 5 godina tjerali, frajer sutio, igrao i osvojio s klubom Evropsku ligu i Ligu prvaka. Xhaki cijeli Emirates zvizdao godinama, frajer trpio al nije bio pichkica pa da pobjegne negdje nego se borio i evo sad je miljenik publike tamo. Modric proglasen najgorim pojacanjem Reala kad je dosao itd itd. A govorimo o milionima navijaca u svijetu i 60-80 hiljada navijaca na stadionu. Al ljudi nisu mentalni patuljci. Kod nas Kapicu smeta sto mu 10 likova s istoka yebe sve poslije promasenog penala za pobjedu pa pobjegne iz kluba, jedan Saka sa 18 god i Rashford sa 23 ofulaju penale i zijane EURO za svoju reprezentaciju pa se izdignu i postanu ponajbolji igraci lige trenutno. Pa i Rahmanovicu smo yebali sve kad je fulao penal protiv Zelje na Kosevu pa onda na jednom od narednih derbija sam i neometan ofulao gol s 10ak metara, al momak nije oborio glavu nego nam je zacepio usta. Yebo ti igraca kojeg pogode zvizduci 300 ljudi s tribine ili neki komentari na forumu. Svi igraci koje si nabrojao su i bili mentalni patuljci i nicim nisu doprinosili igri Sarajeva i nimalo ne nedostaju ovom klubu.
Šta bi bilo da su ultrasi tražili smjenu Jakirevića prije dvije godine ? Nisu, nego su pustili svi čovjeka da radi i čovjek napravi ekipu kojoj niko ništa ne može. Kod nas je bilo dobrih trenera ali mi smo ne strpljivi, onda nam se desi jedan Mirza. Koliko god mi to negirali, ima i naše krivice. Tako je isto i kod kona. Sada su dovedeni dobri igrači, kakav god bude ishod ove sezone ne treba tjerati. Naći perspektivnog mladog trenera i pustiti ga da radi.
Do kad kontate vrtit mit o Jakirovicu? Lik je tad u 15 utakmica osvojio 27 bodova, pokraden u Banjoj Luci u direktnoj utakmici za Evropu, preporodio ekipu koja je kod Zizovica bila ocajna, i vidio se neki mehanizam na terenu. Nit ga je ko napunio 1:5 ili 4:0 kao nase strucnjake, nit je gurao slijepo jednog igraca koji nicim nije doprinosio na terenu... Ostavili smo i mi Husrefa poslije jedva osvojenog 3. mjesta u sezoni 17/18 i ispadanja iz kupa u prvoj rundi, poraza u dva derbija te sezone, bruke od Atalante 0:8... I Zrinjski je tjerao trenere kad nije islo, ne vidim da su se pretrgli sa Zizovicem, Vukasom, Miseom i slicnim. Zrinjski od 2015. imao 8 razlicitih menadzera, nama Mirza u istom periodu 10. trener, ako ne racunamo prelazna rjesenja tipa Repuh i Obuca koji su vodili po 4 tekme. Covjek bi rekao da Zrinjski svakog trenera drzi po 3 sezone jbt.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 27 feb 2023, 22:10

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
27 feb 2023, 17:02
Zamisli dovedeš trenera kvaliteta Kodre i pustiš ga 3 god da sistem napravi. Minimalno transfera praviš i uigravas momke.
Ma ne, bolje Mirzoniju dati da nam popushi prva 3 kola, onda dobije nogu i tu upada Obuća ili Dženo pjandura do ljeta. Onda leti i lice koje je radilo transfer politiku, pa čekamo SD, pa tek onda trenera. Tad ide 6 odlazaka i 6 dolazaka, i nova euforija do prvog kiksa. Proces se ponavlja u krug. :bih:
Pitanje je Druže da li mi možemo bilo koga istrpiti. I kada se krene sa dugoročnom vizijom, čim malo rezultatska kriza udari, odma se tjera trener i radi remont ekipe. Trebamo biti realni i reći da prvo navijači počnu raditi pritisak sa ciljem tjeranja tenera. Pa evo ti i Dudića, po mom mišljenju smo ga trebali ostaviti da radi šta je započeo, a uhvatiti balerine od igrača koji su mu napravili klackalicu i iste otjerati. Igrači nisu podnosili Dudića iz razloga što su mu treninzi bili jako fizički zahtjevni. Nažalost Dudić nije imao odbranu, Dzokana je gurao na štopera, a Mujakića su mu prodali, Drobarov je igrao pod injekcijama. Upravi/Vlasniku zamjeram što se igrači prodaju, a da se za iste ne pronađe alternativa. Ne možeš prodati jedinog zdravog štopera iz prvog tima ko iz vedra neba. Ista stvar sada sa Andrejom, prodaš igrača zadnjeg veznog, a ne pronađeš adekvatnu zamjenu, pošalješ prvog strijelca ekipe na posudbu. Ne prodaje se Andrej od jučer, nit se Mujakić prodavao od jučer, to je proces, da imaš u ekipi bar približnu alternativu dok se ne pronađe adekvatna zamjena. Svi mi koji bojkotujemo ili ne bojkotujemo vrlo dobro znamo da Mirza nije znalac, ali mislim da je svjesno postavljen jer u slučaju neuspjeha najmanja je šteta da se isti otjera ( trebamo biti realni jako teško će biti izbiriti EUROPU). Scenario da dovedeš veliko ime za trenera, daš mu pojačanja i isti ne izbori Europu, šanse su mu da ostane na klupi minimalističke, poznavajući naš mentalitet nikakve. Svako ko misli da je Mirvić naivan, taj je direktno naivan.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Herson

Post Postao/la Herson » 27 feb 2023, 22:20

Svaki put kad fks74 na neki mizeran nacin pokusa opravdati neki potez uprave ili strucnog staba, desetak ljudi se pridruzi bojkotu. Druze, vjeruj da ce im bolje biti ako ih ti ne budes ovako branio. Svaki komentar ista matrica: pravi navijaci ovo, istinski bi ovo, sto oni tamo nisu ovako, treba vremena itd itd. Situacija je toliko tragicna da se vise ni KenoHz ne usudi braniti Varesanovice, jedino jos ti nesto pokusavas, ali preslabo i nedovoljno je ovo.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 27 feb 2023, 22:24

Lucas je napisao/la:
27 feb 2023, 22:01
Jakirovic je u dugim serijama imao dobre rezultate sa Zrinjskim, tako da Ultrasi nisu imali razloga da traže njegov odlazak.
Sa Bilbijom, onim im bekom i Jakovljevicem pozadi bi i Leotar proigro nevezano ko im je trener.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 27 feb 2023, 22:24

Kako se ivde stvara mantra da su navijaci krivi jer nikoga ne trpe 🤣
Sazvakana tema 17368 puta. Istrpis nekoga ko dodje, predstavi cilj, plan, i period realizacije. Onda klub stane iza njega i guras pricu.
Ovde je klub stao iza hadalja koji je javno blatio klub, fizicki i verbalno se sukobljavao s navijacima, nije nikoga vodio 4 godime... Uz to, sce sto je rekao na prvom pressu slagao je :
2-3 ciljana pojacanja (doveo 9), guranje akademaca (ubio volju Mulalicu i T.Ramicu, gura sina samo), stvoriti dibru atmosferu (vec na pripremama imao nezadovoljne igrace)... I njega da podrzim, i budem strpljiv ??? Uz to, klub ti vodi qrva koja ima veze s fudbalom kao ja sa bejzbolom. Osim sto ne radi posao kako treba, konstantnim ispadima srozava klub ako se vise moze i srozati.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 27 feb 2023, 22:27

Kad svi bacimo fokus na ono zbog cega smo tu, a to je dobar fudbal, rezultat i pobjede, onda se mozemo necemu nadati.

Trenutno je sve fokus, samo ne fudbal.

Da hocete vise izgurati, da Mirza ode pa da onda trazimo opet neki problem oko kojeg cemo se fokuskrati, a fudbal ostaviti po strani.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 27 feb 2023, 22:30

ZipSarajevo je napisao/la:
27 feb 2023, 22:27
Kad svi bacimo fokus na ono zbog cega smo tu, a to je dobar fudbal, rezultat i pobjede, onda se mozemo necemu nadati.

Trenutno je sve fokus, samo ne fudbal.

Da hocete vise izgurati, da Mirza ode pa da onda trazimo opet neki problem oko kojeg cemo se fokuskrati, a fudbal ostaviti po strani.
Na koji fudbal da se skoncentrisemo? Ove sezone vise ima Đipke normalnih postova, nego nasa ekipa odigranih akcija koje na nesto lice. A to bas govori dosta o nasoj igri.
Bahati, bahati Željkan!
1946

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 27 feb 2023, 22:37

Herson je napisao/la:
27 feb 2023, 22:20
Svaki put kad fks74 na neki mizeran nacin pokusa opravdati neki potez uprave ili strucnog staba, desetak ljudi se pridruzi bojkotu. Druze, vjeruj da ce im bolje biti ako ih ti ne budes ovako branio. Svaki komentar ista matrica: pravi navijaci ovo, istinski bi ovo, sto oni tamo nisu ovako, treba vremena itd itd. Situacija je toliko tragicna da se vise ni KenoHz ne usudi braniti Varesanovice, jedino jos ti nesto pokusavas, ali preslabo i nedovoljno je ovo.
Pročitaj kada neko nešto napiše, ovdje niko nikada nije napisao da voli što nam je Mirza trener, niti ga ko brani.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 27 feb 2023, 22:40

NazorUso je napisao/la:
27 feb 2023, 22:24
Sazvakana tema 17368 puta. Istrpis nekoga ko dodje, predstavi cilj, plan, i period realizacije. Onda klub stane iza njega i guras pricu.
Ovde je klub stao iza hadalja koji je javno blatio klub, fizicki i verbalno se sukobljavao s navijacima, nije nikoga vodio 4 godime... Uz to, sce sto je rekao na prvom pressu slagao je :
2-3 ciljana pojacanja (doveo 9), guranje akademaca (ubio volju Mulalicu i T.Ramicu, gura sina samo), stvoriti dibru atmosferu (vec na pripremama imao nezadovoljne igrace)... I njega da podrzim, i budem strpljiv ??? Uz to, klub ti vodi qrva koja ima veze s fudbalom kao ja sa bejzbolom. Osim sto ne radi posao kako treba, konstantnim ispadima srozava klub ako se vise moze i srozati.
Sve je što si napisao već sažvakano i rečeno 1890993 puta, ali je realno da nikoga ne trpimo, razuvjeri me, koga smo to mi istrpili?
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 27 feb 2023, 22:45

Amcho1 je napisao/la:
27 feb 2023, 22:40
NazorUso je napisao/la:
Sve je što si napisao već sažvakano i rečeno 1890993 puta, ali je realno da nikoga ne trpimo, razuvjeri me, koga smo to mi istrpili?
I vase isprazne price o pritisku, toksicnoj sredini, kako nikoga ne trpimo su sazvakane, pa i dalje mlatite praznu slamu. Odgovor sam ti dao : Isteoiti i podrzati onoga ko dodje sa planom i vizijom. Preduslov za to je da qrva ode iz kluba, da celavi odtstuoi itd itd. Postavis prave ljude u upravne strukture, dovedes sportskog direktora, oni odaberu trenera, iznesu nam koji je plan za naredne 2, 4, 7, nebitno, godina...
Novac navodno imamo. Sve ostalo je goli qrac !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 feb 2023, 22:48

harixs je napisao/la:
Lucas je napisao/la:
27 feb 2023, 22:01
Jakirovic je u dugim serijama imao dobre rezultate sa Zrinjskim, tako da Ultrasi nisu imali razloga da traže njegov odlazak.
Sa Bilbijom, onim im bekom i Jakovljevicem pozadi bi i Leotar proigro nevezano ko im je trener.
Ne bi kolega, jer nije fazon, da samo natrpas dobre igrace, vec da ih ima ko voditi i davati instrukcije. Pa valjda mi najbolje znamo kako je to. Po imenima imamo najjacu ekipe lige, ali u stvarnosti mi smo na dnu.
Zadnja izmjena: ElCartel11, dana/u 27 feb 2023, 22:48, ukupno mijenjano 1 put.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 feb 2023, 22:48

Da jednom za svagda srusimo mit i o tom da smo mi najgori i da jedini tjeramo trenere: Od 1.1.2015., Borac je imao 14 razlicitih trenera koji nisu bili interim manageri (vodili ekipu barem 9-10 utakmica), od kojih su dvojica imala vise mandata (Vinko dva, Jagodic tri). U tom periodu osvojili jednu titulu i igrali jedno finale kupa.

U istom periodu Zrinjski je imao 8 razlicitih menadzera (ukljucujuci Rendulica koji je tek dosao), od kojih je Baka imao dva mandata. Osvojili 4 lige.

Zeljeznicar u tom periodu imao 7 razlicitih trenera, od tog Odovic, Adzem i Mulalic po dva mandata. Osvojili jedan kup.

Siroki Brijeg u tom periodu imao 10 razlicitih menadzera, Musa imao dva mandata. Osvojili jedan kup.

Sarajevo u tom periodu imalo 11 razlicih trenera, ukljucujuci Mirzu. Osvojili tri titule i dva kupa, uz jos dva finala kupa.

Znaci sve je to u pet deka, s tim da smo mi najvise trofeja i pokupili u tom periodu. Naravno, uz ulaganja koja imamo trebalo je i vise, al nemojte vise.o.mitomaniji "kako Zrinja trpi sve a mi ne mozemo nista".
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 27 feb 2023, 22:51

27 feb 2023, 22:48
Da jednom za svagda srusimo mit i o tom da smo mi najgori i da jedini tjeramo trenere: Od 1.1.2015., Borac je imao 14 razlicitih trenera koji nisu bili interim manageri (vodili ekipu barem 9-10 utakmica), od kojih su dvojica imala vise mandata (Vinko dva, Jagodic tri). U tom periodu osvojili jednu titulu i igrali jedno finale kupa.

U istom periodu Zrinjski je imao 8 razlicitih menadzera (ukljucujuci Rendulica koji je tek dosao), od kojih je Baka imao dva mandata. Osvojili 4 lige.

Zeljeznicar u tom periodu imao 7 razlicitih trenera, od tog Odovic, Adzem i Mulalic po dva mandata. Osvojili jedan kup.

Siroki Brijeg u tom periodu imao 10 razlicitih menadzera, Musa imao dva mandata. Osvojili jedan kup.

Sarajevo u tom periodu imalo 11 razlicih trenera, ukljucujuci Mirzu. Osvojili tri titule i dva kupa, uz jos dva finala kupa.

Znaci sve je to u pet deka, s tim da smo mi najvise trofeja i pokupili u tom periodu. Naravno, uz ulaganja koja imamo trebalo je i vise, al nemojte vise.o.mitomaniji "kako Zrinja trpi sve a mi ne mozemo nista".
Jesi toksican, udaras ih cinjenicama, a niste se tako dogovorili.
Bahati, bahati Željkan!
1946

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 feb 2023, 22:53

joker90 je napisao/la:
27 feb 2023, 22:51
27 feb 2023, 22:48

Jesi toksican, udaras ih cinjenicama, a niste se tako dogovorili.
Mi pitari smo najgori na svijetu :kuknjava:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 27 feb 2023, 22:53

Ni tražim ni neke svemirske brodove i obećanja aviona i kamiona. Hoću samo Sarajevo od kojeg će Sarajevo strahovati koliko-toliko u ovoj usranoj ligi, i da imamo neki kontinuitet barem izlaska u Europu.
Jel puno tražim, yebem mu život mrtvi :puke:
Kažu - hajmo iduće 3 sezone izaći u Europu, ako titula naiđe - super, ako ne, nikom ništa. Promovisat ćemo određeni broj akademaca, klub će se pored investicija vlasnika održavati kroz : "taj i taj način".
Klub će u periodu 3 sezone riješiti pitanje infrastrukture u Butmiru, i pokušati riješiti pitanje stadiona. Trener će biti taj i taj, sa ovim i ovim u sportskom segmentu koji će ciljano dovoditi bez gomilu odlazaka i dolazaka.
Ma, muka mi više, yebo te dan kad sam ja bolji plan "skockao" u kratkim crtama nego ove budale koji sa milionima vrte godišnje. :puke:
Zadnja izmjena: GospodinIzSarajeva, dana/u 27 feb 2023, 22:57, ukupno mijenjano 1 put.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Maroon99
Kontakt:

Post Postao/la Maroon99 » 27 feb 2023, 22:55

Cuj trpi mirzu do kraja sezone, isto da si ranjen 92ge i kaze ti general trpi jos par godina i gotovo
Dudic je veca neznalica od mirze, sa onim nacinom treniranja moze samo neki atletski klub voditi
Od vinka pravite mit a istina je da je na uigranu husrefovu ekipu dobio susica milicevica i jukica i cim se jezgro hurefove ekipe prodalo on 2 utakmice zaredom (sloboda i mladost cini mi se) na kosevu nije imao suta prema golu
Jedino se kod sablica vidio neki sistem, kretanje igraca u linijama ALI od one ekipe ni marcelo bielsa ne bi napravio nista... heba cmiljanic bagaric
Do smrti odani!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 27 feb 2023, 22:56

Amcho1 je napisao/la:
NazorUso je napisao/la:
A zasto bi se neko trebao trpiti ?? Ako trener ima rezultate neka ga a ko nema tjeraj ga. Kao sav normalan svijet. Jos dovodis ublehase Sablic,Vasoovski ,Dudic ,Mirza. Gdje su oni poslije naseg tjeranja,kako niko nije prepoznao trenerske velicine :mrgreen:
Kao sto doktori preporucuju zbog ocuvanja fizickog i mentalnog zdravlja : Nista trpiti,samo sakom u glavu !!

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 27 feb 2023, 22:57

Nema ovdje napretka,ovi će nas svuć u ravan

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 27 feb 2023, 22:58

joker90 je napisao/la:
27 feb 2023, 18:12
Drilon Cenaj jedan je od nas!!
Dok Drilon prži, dalara izdrži !!!

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 27 feb 2023, 23:03

NazorUso je napisao/la:
27 feb 2023, 22:45
Amcho1 je napisao/la:
NazorUso je napisao/la:
I vase isprazne price o pritisku, toksicnoj sredini, kako nikoga ne trpimo su sazvakane, pa i dalje mlatite praznu slamu. Odgovor sam ti dao : Isteoiti i podrzati onoga ko dodje sa planom i vizijom. Preduslov za to je da qrva ode iz kluba, da celavi odtstuoi itd itd. Postavis prave ljude u upravne strukture, dovedes sportskog direktora, oni odaberu trenera, iznesu nam koji je plan za naredne 2, 4, 7, nebitno, godina...
Novac navodno imamo. Sve ostalo je goli qrac !!!
Ja tebe razumijem šta ti govoriš i ja bi najsretniji bio da nam cvjetaju ruže, ali uz dužno poštovanje nisi mi dao odgovor, a pitanje je bilo koga smo istrpili?

Nama bi najbezbolnije bilo da je Dudić ostao, pa kako god na kraju ispalo. Ovako smo dobili Mirzu jer je najmanja šteta da bude ostranjen ako se desi neuspjeh (ne izlazak u EU) i nikome neće biti žao. Stavljati na vruću stolicu "Klopa", sa rizikom da će odletiti prije nego je došao je brutalno glupo.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.