FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
44%
Prolazak u Play off
49
24%
Grupnu fazu
65
32%

Ukupno glasova: 205

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 28 feb 2023, 10:25

xfarex je napisao/la:
28 feb 2023, 09:53
napoleon72 je napisao/la:
28 feb 2023, 09:09
Shategabri je napisao/la:
28 feb 2023, 08:44

Bolje da je sad doveden normalan trener i da sprema ekipu za narednu sezonu.
Ovo nema veze s vezom.
Pola foruma misli da je Mirza tu doveden kao jeftina opcija koja et samo grije klupu nekom top treneru koji kao dolazi na ljeto. :rol: :rol:
Kao da Mirza volontira tu, kao da njemu ne placas par hiljada mjesecno. Kao da nas nece kostat debeeelo njegovo "grijanje klupe nekom". Haj Evropa manje vise, ne bismo je mozda zaigrali ni sa boljim trenerom, al pola ovih pojacanja ces syebat u mozak njegovim neznanjem plus forsiranjem sincine. Na ljeto ide novi remont 100% jer ce se i glupi Mirvic zapitat kako je ulozio milion a ekipa mu u donjem dijelu tabele, a i pola jgraca ce htjet da bjezi glavom bez obzira, eto Ikic prvi imao belaj, vidjeli smo svi. Avram i Musa su naredni, zivi bili pa vidjeli. Na kraju krajeva ne mora niko ni otic radi nezadovoljstva, moze doci trener koji igra 352 pa mu ne treba hrpa krila, koji igra 433 pa mu ne treba desetka, koji zeli 442 pa mu za rotaciju treba jos napadaca a manje krila i tih half-space ofanzivaca... Kod nas se o tom ne razmislja, tamo nekad od Caline ekipe 2009/10 ekipa igra prevazidjenu 4231 ma ko bio trener. Jest Plisek za ono kratko vrijeme gurao 433 i Sablic 343.
Zar nije bilo pametnije od starta dovest i platit jakog trenera koji bi sam sebi slagao ekipu, koji bi postavio neke ciljeve i napao oba trofeja naredne sezone. Mi smo radi instant uspjeha jednom otjerali takvog trenera, osvojili smo titulu 2015. al smo zijanili covjeka koji je uspostavljao sistem, jos smo dali zeleno svjetlo svim potencijalnim igracima da mogu doci i bojkotovat trenera kad zele jer ce uprava stati iza njih.
Kao sto sam vec govorio, da si doveo top trenera i da on ne napravi rezultat u prvih 5-6 kola, samo si ga bzvz potrosio i moras ga otjerat. Kao sto ce vjerovatno biti i sa Mirzom. Puno je lakse potrositi Mirzu nego neko jace ime.
Nista ti ni top trener u ovom momentu, sa 20 igraca koji su dosli u zadnjih pola godine, ne bi mogao garantovati. Realno.
Jel se ti zajebajes za "prevazidjenu" 4231 ? Gdje je to ona prevazidjena ?
Ne moras ga otjerat, sto to treba instant rezultat? Sa 9 novih igraca ti ni Murinjo ne bi napravio rezultat odmah. Nek pokaze neke mehanizme na terenu, daj da vidimo napredak na planu igre, rezultat ce doci. Kodro je imao igru al nije rezultat, najveca glupost ikad sto smo ga smijenili. Po utakmici stvarali 7-8 zicera.

Ova koju mi igramo je prevazidjena. Dva strogo zadnja vezna, jedan trkac a drugi da zna lopte, desetka koja daje zadnji pas, bekovi da ulaze iza krila... Igralo se 2010. u vecoj mjeri. Ko danas igra to? Man Utd igra 4231 al ni nalik na ovu nasu najklasicniju. 80% ekipa danas igra 433, ili 352/343. Kreni redom, City 433 ili 343, Arsenal 433, Barselona 433, Real 433, Napoli 433, Inter 352, Chelsea 433, Liverpul 433, Bayern 442, Atletico 442...
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 28 feb 2023, 10:47

GalileoGalilei je napisao/la:
28 feb 2023, 10:25
Ta priča oko procesa i trpljenja tri godine je smiješna. Mislim, sve je to tačno i bilo bi da dobro da se to može ostvariti, ali nema šanse. Prvo mi kao navijači to ne možemo istrpiti, to sam nedavno govorio. Sad da kažeš svima želite li da počnemo graditi sistem i da žrtvujemo sve potencijalne trofeje u naredne tri godine ili sad jedna instant titula i ponovni raspad, 90% bi odabralo ovu drugu opciju. Mi ne poznajemo pojmove sistem, uređenje, proces, vrijeme itd.

Ne kontam to spominanje Kodre opet, jer se i njemu psovalo. Sada da ga vratimo, ako ne bi odmah počeli pobjeđivati i igrati dobro, uslijedio bi isti scenario.
Kad se sjetim vrijeđanja jednog Čale, štopercina ovo ono, bude mi muka. Generalno smo kao narod bagra obična, to je jedna teška činjenica, priznao to neko ili ne. Što se tiče fudbala, te van fudbala, narod koji misli da sve zna, a ustvari je najgluplji.

Tako je bilo s bruku trenera i igrača, dosad, tako će biti uvijek. Ostaćemo vazda klub koji luta, koji radi sve u hodu, koji će svima da pije živce svake godine samo zato što ljudi koji ga vode ne znaju ništa o fudbalu. Taman nađeš investitora koji te spasi, počne ulagati i onda dovede hajvana na mjesto trenera. Što je još jače, sklopi dobru ekipu, plati obeštećenja, a SŠ qurcu ne valja.
Potpisujem post, vala taman tako. Kad ovako nesto napises odma pola forumasa misli na to u smislu.. Ma ja uvijek mi navijaci krivi.. Ne, nego to je u karakteru, mentalitetu nasem. Sto kazes sad bi svi prije izabrali instant uspjeh-titulu nego sistem koji ce funkcionisati.
Evo spominje se Zrinjski, tacno dobar primjer. Vidjelo se da ce Jakir napraviti nesto, zato je i ostavljen iako nije ostvario zacrtano u onoj polusezoni (Evropa). Ali bio je tu neko ko je rekao, ok nije ostvario ali vidimo neku drasticnu promjenu, daj da izguramo tu njegovu pricu. Dakle, neko ko se razumije u sportsku pricu! Ja sam prvi pomislio da Zrinjski sezonu poslije toga nece primirisati Evropi, oni pokidase sve redom. To je covjek na mjestu i koji zna sta hoce. Kod nas je sve na ho-ruk. Ja stvarno nazalost mislim da jos dugo niko nece Zrinjskog skinuti sa trona. Tacno vidis da imaju to nesto sto ih izdize, sistem plus kontinuitet.. Evo promjenili trenera, ali ocito se nista nije promjenilo, lik samo nastavio isto sto je Jakir vec izgradio, naravno sto bi i dirao.. Vjerujem da su i birali po tome trenera, koji ce se uklopiti u vec napravljeni sistem. Pa i gledao sam u nekom podkastu i intervju neki je bio, kad kaze Jakir da imaju tu neku grupu i da su bas dobri Rendulic, Zekic i on..

Dok se Ismir ne pozabavi sportskom pricom u smislu da tu stvarno postavi ljude koji znaju sta hoce i imaju nekakvog iskustva i dok se ne napravi nekakav plan, vizija za naredne 3 godine, gledati cemo evo ovo ko i do sada. Dabogda da nisam u pravu. Hoce li Ismir biti tu ili ce mu dosaditi i dici ruke od svega, vidjecemo.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 28 feb 2023, 11:03

Svi u listicu da yebemo aylah i mirzicu :bih:

xfarex
Kontakt:

Post Postao/la xfarex » 28 feb 2023, 11:04

xfarex je napisao/la:
28 feb 2023, 09:53
28 feb 2023, 09:09

Pola foruma misli da je Mirza tu doveden kao jeftina opcija koja et samo grije klupu nekom top treneru koji kao dolazi na ljeto. :rol: :rol:
Kao da Mirza volontira tu, kao da njemu ne placas par hiljada mjesecno. Kao da nas nece kostat debeeelo njegovo "grijanje klupe nekom". Haj Evropa manje vise, ne bismo je mozda zaigrali ni sa boljim trenerom, al pola ovih pojacanja ces syebat u mozak njegovim neznanjem plus forsiranjem sincine. Na ljeto ide novi remont 100% jer ce se i glupi Mirvic zapitat kako je ulozio milion a ekipa mu u donjem dijelu tabele, a i pola jgraca ce htjet da bjezi glavom bez obzira, eto Ikic prvi imao belaj, vidjeli smo svi. Avram i Musa su naredni, zivi bili pa vidjeli. Na kraju krajeva ne mora niko ni otic radi nezadovoljstva, moze doci trener koji igra 352 pa mu ne treba hrpa krila, koji igra 433 pa mu ne treba desetka, koji zeli 442 pa mu za rotaciju treba jos napadaca a manje krila i tih half-space ofanzivaca... Kod nas se o tom ne razmislja, tamo nekad od Caline ekipe 2009/10 ekipa igra prevazidjenu 4231 ma ko bio trener. Jest Plisek za ono kratko vrijeme gurao 433 i Sablic 343.
Zar nije bilo pametnije od starta dovest i platit jakog trenera koji bi sam sebi slagao ekipu, koji bi postavio neke ciljeve i napao oba trofeja naredne sezone. Mi smo radi instant uspjeha jednom otjerali takvog trenera, osvojili smo titulu 2015. al smo zijanili covjeka koji je uspostavljao sistem, jos smo dali zeleno svjetlo svim potencijalnim igracima da mogu doci i bojkotovat trenera kad zele jer ce uprava stati iza njih.
Kao sto sam vec govorio, da si doveo top trenera i da on ne napravi rezultat u prvih 5-6 kola, samo si ga bzvz potrosio i moras ga otjerat. Kao sto ce vjerovatno biti i sa Mirzom. Puno je lakse potrositi Mirzu nego neko jace ime.
Nista ti ni top trener u ovom momentu, sa 20 igraca koji su dosli u zadnjih pola godine, ne bi mogao garantovati. Realno.
Jel se ti zajebajes za "prevazidjenu" 4231 ? Gdje je to ona prevazidjena ?
Ne moras ga otjerat, sto to treba instant rezultat? Sa 9 novih igraca ti ni Murinjo ne bi napravio rezultat odmah. Nek pokaze neke mehanizme na terenu, daj da vidimo napredak na planu igre, rezultat ce doci. Kodro je imao igru al nije rezultat, najveca glupost ikad sto smo ga smijenili. Po utakmici stvarali 7-8 zicera.

Ova koju mi igramo je prevazidjena. Dva strogo zadnja vezna, jedan trkac a drugi da zna lopte, desetka koja daje zadnji pas, bekovi da ulaze iza krila... Igralo se 2010. u vecoj mjeri. Ko danas igra to? Man Utd igra 4231 al ni nalik na ovu nasu najklasicniju. 80% ekipa danas igra 433, ili 352/343. Kreni redom, City 433 ili 343, Arsenal 433, Barselona 433, Real 433, Napoli 433, Inter 352, Chelsea 433, Liverpul 433, Bayern 442, Atletico 442...
4231 koristi preko 70% timova iz liga petice, i ta formqcija ima win rate 60-70%.
Samo je stvar varijacija kako ce ko igrati tu formaciju. Da li ce igrati siroko sa krilima ili ce do kraja izlaziti bekovi. Isto kao i 10ka, da li ce ona biti pozicionirana vise prema veznom ili ce igrat iza ledja napadacu... Eh to je sad do trenera koju ce varijantu odabrati. Ali ona kao formacija je najfleksibilnija i moze se dobro prilagodjavati i odbrani i napadu. Defanzivno u 442 ili 451 a ofanzivno u 433.
Mislim da je nas najveci problem sto je mi pretvorimo u momentima u 424 i izgubimo vezu prema naprijed.

A sto se tice Mirze, morat ce ga otjerat ako ne bude rezultata to je evidentno. Uostalom mislim da je i doveden kao zrtveno janje, pa ako prodje dobro i jeste, ako ne trazi novog. A sto se Kodre tice ja sam uvijek za njega, al na duze staze, cak i u opciji da bude SD. Ima malo drugaciji mentalitet, radio je i sa U19 timovima...itd.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 28 feb 2023, 11:05

Ayla Alimanovic, zamijeniti je sa fubdalskim menadzerom, menadzerom iz sporta, koji znaa upravljati i praviti fudbalski klub!!!!!!!

Emir Hadzic, zamijeniti ga (posto je tu, i radi sve, laz je da je otisao) adekvatnim i sposobnim sportskim direktorim, koji ce imati jasnu viziju i smijer u kojem treba ici klub u sportskom segmentu i koji ce naci adekvatan, kvalitetan i dugorocan STRUCNI STAB i zajedno sa Doganom uvezati Akademiju sa cijelim procesom.

STRUCNI STAB, kojeg ce pronaci novi SD, i koji ce imati kratkorocne i dugorocne ciljeve i bonuse za ostvarene ciljeve.

Ismir Mirvic pod hitno MORA povuci ova tri poteza. Na taj nacin stabilizovati situaciju, stabilizovati klub i na kraju zastititi svoju investiciju.

Mi, navijaci Sarajeva, sa bilo koje tribine, i trenutno sa bilo kojim stavovima u pogledu ove situacije, u tom momentu cemo dati bezrezervnu podrsku, ogromni vjetar u ledja i masovnu akciju uclanjenja u klub, dolazak na utakmice i gromoglasnu podrsku...kao i svaki moguci drugi vid podrske!

Sve je jasno kao dan. Tri poteza su potrebna. Jer se od ovog igrackog kadra uz prije pomenute stvari i promjene, moze izvuci veliki potencijal.
- FKS -

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 28 feb 2023, 11:20

Ta priča oko procesa i trpljenja tri godine je smiješna. Mislim, sve je to tačno i bilo bi da dobro da se to može ostvariti, ali nema šanse. Prvo mi kao navijači to ne možemo istrpiti, to sam nedavno govorio. Sad da kažeš svima želite li da počnemo graditi sistem i da žrtvujemo sve potencijalne trofeje u naredne tri godine ili sad jedna instant titula i ponovni raspad, 90% bi odabralo ovu drugu opciju. Mi ne poznajemo pojmove sistem, uređenje, proces, vrijeme itd.

Ne kontam to spominanje Kodre opet, jer se i njemu psovalo. Sada da ga vratimo, ako ne bi odmah počeli pobjeđivati i igrati dobro, uslijedio bi isti scenario.
Kad se sjetim vrijeđanja jednog Čale, štopercina ovo ono, bude mi muka. Generalno smo kao narod bagra obična, to je jedna teška činjenica, priznao to neko ili ne. Što se tiče fudbala, te van fudbala, narod koji misli da sve zna, a ustvari je najgluplji.

Tako je bilo s bruku trenera i igrača, dosad, tako će biti uvijek. Ostaćemo vazda klub koji luta, koji radi sve u hodu, koji će svima da pije živce svake godine samo zato što ljudi koji ga vode ne znaju ništa o fudbalu. Taman nađeš investitora koji te spasi, počne ulagati i onda dovede hajvana na mjesto trenera. Što je još jače, sklopi dobru ekipu, plati obeštećenja, a SŠ qurcu ne valja.
Kakve tri godine, Jakirović za par mjeseci sastavio Zrinjski u kojem je jedino Bilbija bio dobar. Nama samo treba trener i cca 8 mjeseci. Samo nam pogledaj ekipu nismo Sloga (iz dužno poštovanje Slogi) da nam treba toliko vremena.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 28 feb 2023, 11:36

H8Z7 je napisao/la:
28 feb 2023, 11:20

Kakve tri godine, Jakirović za par mjeseci sastavio Zrinjski u kojem je jedino Bilbija bio dobar. Nama samo treba trener i cca 8 mjeseci. Samo nam pogledaj ekipu nismo Sloga (iz dužno poštovanje Slogi) da nam treba toliko vremena.
Ma logično brate, ali eto da uzmemo taj neki period od tri godine koji svi spominju. Onaj ko zna, on će to pokazati vrlo brzo, nebitno da li je igrač ili trener. Ja Jakirović za prekratko vrijeme spremio Rijeku, rastjerao, doveo, uigrao i bum, odmah rezultati. Onaj ko ne zna, vazda će se vaditi na razne stvari. Od vremena, vjetra, terena itd.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 28 feb 2023, 11:37

Boldirano je sve u jednoj rečenici rečeno i tu sve počinje i završava :salut: Nemamo mi šta tražiti sa ovim mentalitetom ozbiljnije stvari. Navijači, ljudi u i oko kluba, na sve se odnosi.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 28 feb 2023, 11:42

Da je liga jaca imali bi sistem i cekali par godina , ovako ko ce cekati , imamo u ligi raznih osvajača , znaci pojačaju se i osvoje , nema ovdje nekog planskog rada ..

Sto se akademije tice , ja kako gledam mi gradimo oko juniora i ostalih mladji kategorija jak kolektiv kao 11 igrača jakih , ja bih tu nesto promijenio isao bi na pojedinca , forsirati pojedince na racun rezultata , znaci dva tri talenta izabrat i jako se njima posvetit …

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 28 feb 2023, 11:46

Stroj1946 je napisao/la:
28 feb 2023, 11:37
Boldirano je sve u jednoj rečenici rečeno i tu sve počinje i završava :salut: Nemamo mi šta tražiti sa ovim mentalitetom ozbiljnije stvari. Navijači, ljudi u i oko kluba, na sve se odnosi.

bas tako. Samo uporedi kako se igraci izdizu kad klub napravi npr pozitivnu mini seriju. Isto tako ako bude negativna par kola katastrofa svjetskih razmjera.

jedan je trener dobro rekao, zatvori se protiv Sarajeva na Kosevu i sacuvaj gol prvih pola sata - posao rijesen. Koji mi pritisak napravimo na nase igrace da ne znaju kud udaraju.

Za svako pogresno dodavanje, ne bude podrske vec mu se ebe sve, ismijava itd.

O vremenu, procesu strpljenju, ljudi misle da je fudbal kao nescaffa. Pusti vodu da provri, zalij i pij. Pa ne ide rodjaci.. Mada smo se trznuli pa Dudic imao i vise nego pristojnu podrsku i nakon losih rezultata. Ali mi nekako uvijek tolerisemo kad ne treba, tjeramo kad ne treba. I sad nas zapala ova neznalica koja bi da rijesi egzistenciju porodice na racun kluba. Vjerujem da su u tom rjesavanju egzistencijalnih pitanja ukljucene jos neke osobe. Mislim nek rijese, ali nemoj Boga ti na silu. Prvo klub, tim, dobra igra, da se zna ko sta radi na terenu. Tad ce doci sanse, prilike, dopadljiv fudbal i nece biti problem kolektivu izbaciti ne jednog, vec 3-4 pojedinca.
Ovako silovanje i cinjenje kluba slabijim nego sto jeste, naustrb nekih potencijalih transfera nema ni u nizim ligama. Pod hitno tu percepciju uprava treba promijeniti. Pod hitno mislim vec iduce kolo da vidimo konkretne promjene. Ako se ovako nastavi, prodavat cemo igrace kao i prije za sportsku opremu, vec masinu i vrecu lopti. Uozbiljite se gospon Mirvic da ne bude storija puno ulozili malo dobili. Krajnje je vrijeme
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 28 feb 2023, 11:50

Poštovana braćo s tribine, u toku noći smo moja supruga i ja izgubili blizance. Ukoliko sam nekome nešto loše rekao nek mi halali, zadnjih par dana sam bio totalno van sebe. I naravno, ako možete uputiti dovu/molitvu, bio bih vam zahvalan.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 28 feb 2023, 11:51

tabba77 je napisao/la:
28 feb 2023, 11:50
Poštovana braćo s tribine, u toku noći smo moja supruga i ja izgubili blizance. Ukoliko sam nekome nešto loše rekao nek mi halali, zadnjih par dana sam bio totalno van sebe. I naravno, ako možete uputiti dovu/molitvu, bio bih vam zahvalan.
brate moj... Allah da vam olaksa, izdrzite brate..
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 28 feb 2023, 11:52

tabba77 je napisao/la:
El- Fatiha, da vam Allah podari da što lakše to prebrodite.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 28 feb 2023, 11:54

tabba77 je napisao/la:
Da Allah djeci podari Dzennet a vama sabur...
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 28 feb 2023, 12:33

tabba77 je napisao/la:
El Fatiha,neka im je vječni rahmet brate a tvojoj suprugi i tebi neka allah podari sabura!
Sarajevo ljubavi moja!

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 28 feb 2023, 12:36

Hvala svima, i ne dogodilo se nikome. Znam da nije mjesto za to ali bez obzira sto sam kratko tu, svakog navijača smatram dijelom porodice.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 28 feb 2023, 12:41

tabba77 je napisao/la:
El Fatiha da vam Allah olakša AMIN.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 28 feb 2023, 12:50

tabba77 je napisao/la:
28 feb 2023, 12:36
Hvala svima, i ne dogodilo se nikome. Znam da nije mjesto za to ali bez obzira sto sam kratko tu, svakog navijača smatram dijelom porodice.
Da vas Allah spoji u Dzenetu inshallah a na ovom svijetu podari jos djece, amin.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 28 feb 2023, 12:53

Meni ne izlazi iz glave ona rečenica da nas je Zrinjski uzeo s 50% snage. :silent:
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Ghost67
Kontakt:

Post Postao/la Ghost67 » 28 feb 2023, 13:10

tabba77 je napisao/la:
Sabura brate, da Vam Allah olaksa <3

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”