FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- napoleon72
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Da ne pricamo o tom da i mnogo ozbiljniji klubovi od nas saltaju menadzere kad ne ide. Jakirovic je 7. trener koji vodi Rijeku u zadnjih 8 godina, Duljaj Partizanov 10., Leko 14. Hajdukov, Poms 8. Osijekov, Cacic 9. trener Dinama... Znaci govorimo o ekipama u kojim treba da vidimo neke uzore, oni u prosjeku svake godine imaju drugog trenera, bas kao i mi, nestrpljivi pitari.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
- napoleon72
- Kontakt:
Istrpili smo Husrefa, sa prilicno dobrom ekipom je ispao u prvoj rundi kupa u sezoni 17/18 i u ligi zavrsio jedva treci sa istim brojem bodova kao cetvrtoplasirani Siroki, izgubio dva derbija. Naredne sezone osvojio duplu krunu, dobio novi ugovor, do polusezone fasovao 8 komada od najveceg rivala i generalno izgubio svlacionicu, zakuhao sa vecinom igraca itd. Nakon toga dobio otkaz, sto je bilo realno u tom trenutku.Amcho1 je napisao/la: ↑27 feb 2023, 23:03Ja tebe razumijem šta ti govoriš i ja bi najsretniji bio da nam cvjetaju ruže, ali uz dužno poštovanje nisi mi dao odgovor, a pitanje je bilo koga smo istrpili?NazorUso je napisao/la: ↑27 feb 2023, 22:45I vase isprazne price o pritisku, toksicnoj sredini, kako nikoga ne trpimo su sazvakane, pa i dalje mlatite praznu slamu. Odgovor sam ti dao : Isteoiti i podrzati onoga ko dodje sa planom i vizijom. Preduslov za to je da qrva ode iz kluba, da celavi odtstuoi itd itd. Postavis prave ljude u upravne strukture, dovedes sportskog direktora, oni odaberu trenera, iznesu nam koji je plan za naredne 2, 4, 7, nebitno, godina...
Novac navodno imamo. Sve ostalo je goli qrac !!!
Nama bi najbezbolnije bilo da je Dudić ostao, pa kako god na kraju ispalo. Ovako smo dobili Mirzu jer je najmanja šteta da bude ostranjen ako se desi neuspjeh (ne izlazak u EU) i nikome neće biti žao. Stavljati na vruću stolicu "Klopa", sa rizikom da će odletiti prije nego je došao je brutalno glupo.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
NIKOGA JER NIKO NIJE DOSAO SA VIZIJOM, PLANOM I CILJEM !!!Amcho1 je napisao/la: ↑27 feb 2023, 23:03Ja tebe razumijem šta ti govoriš i ja bi najsretniji bio da nam cvjetaju ruže, ali uz dužno poštovanje nisi mi dao odgovor, a pitanje je bilo koga smo istrpili?NazorUso je napisao/la: ↑27 feb 2023, 22:45I vase isprazne price o pritisku, toksicnoj sredini, kako nikoga ne trpimo su sazvakane, pa i dalje mlatite praznu slamu. Odgovor sam ti dao : Isteoiti i podrzati onoga ko dodje sa planom i vizijom. Preduslov za to je da qrva ode iz kluba, da celavi odtstuoi itd itd. Postavis prave ljude u upravne strukture, dovedes sportskog direktora, oni odaberu trenera, iznesu nam koji je plan za naredne 2, 4, 7, nebitno, godina...
Nama bi najbezbolnije bilo da je Dudić ostao, pa kako god na kraju ispalo. Ovako smo dobili Mirzu jer je najmanja šteta da bude ostranjen ako se desi neuspjeh (ne izlazak u EU) i nikome neće biti žao. Stavljati na vruću stolicu "Klopa", sa rizikom da će odletiti prije nego je došao je brutalno glupo.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
I ako ne smatram da je Husref fudbalski mag, apsolutno nije realno da otjeraš trenera koji je prvi na tabeli.napoleon72 je napisao/la: ↑27 feb 2023, 23:16Istrpili smo Husrefa, sa prilicno dobrom ekipom je ispao u prvoj rundi kupa u sezoni 17/18 i u ligi zavrsio jedva treci sa istim brojem bodova kao cetvrtoplasirani Siroki, izgubio dva derbija. Naredne sezone osvojio duplu krunu, dobio novi ugovor, do polusezone fasovao 8 komada od najveceg rivala i generalno izgubio svlacionicu, zakuhao sa vecinom igraca itd. Nakon toga dobio otkaz, sto je bilo realno u tom trenutku.Amcho1 je napisao/la: ↑27 feb 2023, 23:03Ja tebe razumijem šta ti govoriš i ja bi najsretniji bio da nam cvjetaju ruže, ali uz dužno poštovanje nisi mi dao odgovor, a pitanje je bilo koga smo istrpili?NazorUso je napisao/la: ↑27 feb 2023, 22:45
I vase isprazne price o pritisku, toksicnoj sredini, kako nikoga ne trpimo su sazvakane, pa i dalje mlatite praznu slamu. Odgovor sam ti dao : Isteoiti i podrzati onoga ko dodje sa planom i vizijom. Preduslov za to je da qrva ode iz kluba, da celavi odtstuoi itd itd. Postavis prave ljude u upravne strukture, dovedes sportskog direktora, oni odaberu trenera, iznesu nam koji je plan za naredne 2, 4, 7, nebitno, godina...
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
Evo ja se ne slažem sa konstatacijomElCartel11 je napisao/la: ↑27 feb 2023, 22:48Ne bi kolega, jer nije fazon, da samo natrpas dobre igrace, vec da ih ima ko voditi i davati instrukcije. Pa valjda mi najbolje znamo kako je to. Po imenima imamo najjacu ekipe lige, ali u stvarnosti mi smo na dnu.

Sad smo nabacali igraca sa željom da će barem dvojica biti u rangu Rahmana i Tatara u prajmu.
Ovu gore trojicu sam naznačio jer konstantno dobro igraju već 2-3 sezone ako ne i vise.
Pa sta je rekao sa ovim zivota ti, evo zbog ovakvih likova je klub gdje jeste, smislenu recenicu ne znaju sastaviti.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Sad ce tek pravi Dal biti. Malo ce mu trebati da se dohaviza
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- NisamInSajder
- Kontakt:
Eto Napoleon je fino argumentovano napisao šta je Jakirović uradio i zašto u Zrinji nikad nisu razmišljali o otkazu. Od prvog dana se vidjela filozofija, stil igre i prije svega rad. A sa tim su dolazili rezultati, nisu za rezultate čekali po 2 godine, već su stigli odmah (možda jedina liga gdje je uz pravilan rad moguć instant rezultat jeste naša liga). Tu prvu polusezonu Jakirović je igrao najbolji fudbal, jedina loša utakmica im je ona na Koševu u Kupu. Ubjedljivo su bila najbolja ekipa to proljeće, bez mrlje. Na ljeto su odradili remont, 15tak igrača in-out u rosteru, i svi im predviđali pad ili loše mjesto, a Jakir samo pojačao tempo i izdominirao ligom.fks74 je napisao/la: ↑27 feb 2023, 21:54Šta bi bilo da su ultrasi tražili smjenu Jakirevića prije dvije godine ? Nisu, nego su pustili svi čovjeka da radi i čovjek napravi ekipu kojoj niko ništa ne može. Kod nas je bilo dobrih trenera ali mi smo ne strpljivi, onda nam se desi jedan Mirza. Koliko god mi to negirali, ima i naše krivice. Tako je isto i kod kona. Sada su dovedeni dobri igrači, kakav god bude ishod ove sezone ne treba tjerati. Naći perspektivnog mladog trenera i pustiti ga da radi.napoleon72 je napisao/la: ↑27 feb 2023, 21:42Nema nase krivice druze, nema smisla prebacivat lopticu na navijace. Navijaci sirom svijeta su isti, mislis da sad cijeli Bridge ustaje i aplaudira Mudriku ili Havercu, i da guta sto se pojacanja vrijedna 600 miliona ne mogu sastavit s loptom? Chelseajevi navijaci Jorginha 5 godina tjerali, frajer sutio, igrao i osvojio s klubom Evropsku ligu i Ligu prvaka. Xhaki cijeli Emirates zvizdao godinama, frajer trpio al nije bio pichkica pa da pobjegne negdje nego se borio i evo sad je miljenik publike tamo. Modric proglasen najgorim pojacanjem Reala kad je dosao itd itd. A govorimo o milionima navijaca u svijetu i 60-80 hiljada navijaca na stadionu. Al ljudi nisu mentalni patuljci. Kod nas Kapicu smeta sto mu 10 likova s istoka yebe sve poslije promasenog penala za pobjedu pa pobjegne iz kluba, jedan Saka sa 18 god i Rashford sa 23 ofulaju penale i zijane EURO za svoju reprezentaciju pa se izdignu i postanu ponajbolji igraci lige trenutno. Pa i Rahmanovicu smo yebali sve kad je fulao penal protiv Zelje na Kosevu pa onda na jednom od narednih derbija sam i neometan ofulao gol s 10ak metara, al momak nije oborio glavu nego nam je zacepio usta. Yebo ti igraca kojeg pogode zvizduci 300 ljudi s tribine ili neki komentari na forumu. Svi igraci koje si nabrojao su i bili mentalni patuljci i nicim nisu doprinosili igri Sarajeva i nimalo ne nedostaju ovom klubu.
Što mi nismo istrpili nekog od trenera ? Pa Vasoski je klasična neznalica, čitav život zbunjen, ne zna šta je on radio, zamislio i šta mu radi ekipa na terenu. Nakon njega Dudić, kako ćeš istrpiti čovjeka, koji fura jedan stil nogometa i igra konstatno isto čak i kad je svakom jasno da takav stil ne ide sa trenutnim igračima, znaći puca sam sebi u nogu, i nakon 10tak utakmica, par blamaža, on se usudi reći kako nije problem u tome, već u nekim silama, višim, proziva religiju još. I Mirza kopija Vasoskog samo još gora, ovdje je klasično prosipanje iz šupljeg u prazno spojen sa neznalicama. Jedini koji je imao bilo kakav rezultat i igru na momente jeste Sablić. Čovjek sa škart ekipom, ekipom koja je ravna trenutnoj Slobodi uspio biti 4ti, držati korak u ligi, ostat u kupu. A o tome da je sastavio listu pojačanja, da sd htio zahvaliti diu ekipe i da je skrojio čitave pripreme po kojima je radio Vasoski ne treba ni govoriti. Greške su mu bile izgleda što je ostao jedini uz klub, kad je bilo potpuno rasulo gotovo 3 mjeseca, što je radio pošteno i maksimalno i što je želio uvesti novine i moderniji način igre i treniranja.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Doticni nije bio prvi na tabeli kad je "otjeran" ! Jos jedna mantra koja se ovdje siri godinama...Amcho1 je napisao/la: ↑27 feb 2023, 23:44I ako ne smatram da je Husref fudbalski mag, apsolutno nije realno da otjeraš trenera koji je prvi na tabeli.napoleon72 je napisao/la: ↑27 feb 2023, 23:16Istrpili smo Husrefa, sa prilicno dobrom ekipom je ispao u prvoj rundi kupa u sezoni 17/18 i u ligi zavrsio jedva treci sa istim brojem bodova kao cetvrtoplasirani Siroki, izgubio dva derbija. Naredne sezone osvojio duplu krunu, dobio novi ugovor, do polusezone fasovao 8 komada od najveceg rivala i generalno izgubio svlacionicu, zakuhao sa vecinom igraca itd. Nakon toga dobio otkaz, sto je bilo realno u tom trenutku.Amcho1 je napisao/la: ↑27 feb 2023, 23:03
Ja tebe razumijem šta ti govoriš i ja bi najsretniji bio da nam cvjetaju ruže, ali uz dužno poštovanje nisi mi dao odgovor, a pitanje je bilo koga smo istrpili?
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
- BordoBBoja
- Kontakt:
Zasto se klub nije oglasio u vezi ovog albanca? Pa bar sa bar hashtagova
Momak nam kurcem ubija curu projketa kluba i babinog sina, a uhljupi iz uprave ni mukajet
Momak nam kurcem ubija curu projketa kluba i babinog sina, a uhljupi iz uprave ni mukajet
Samo se nadam da ce nam novi trener biti stranac i da ni jedna domaca trenerska ubleha nece primirisati klubu narednih 10 godina, pogotovo Obuca i Repuh.
Šta je fazon sa Cenajem, nisam upratio?BordoBBoja je napisao/la: ↑28 feb 2023, 01:26Zasto se klub nije oglasio u vezi ovog albanca? Pa bar sa bar hashtagova
- BordoBBoja
- Kontakt:
**** dalovu trebupitara je napisao/la: ↑28 feb 2023, 01:56Šta je fazon sa Cenajem, nisam upratio?BordoBBoja je napisao/la: ↑28 feb 2023, 01:26Zasto se klub nije oglasio u vezi ovog albanca? Pa bar sa bar hashtagova
I to zesce nego narkoman i spermic nas sve zajedno
Past će nam Dalara u depresiju jbt. Je l to šupljak neki iliBordoBBoja je napisao/la: ↑28 feb 2023, 02:26**** dalovu trebupitara je napisao/la: ↑28 feb 2023, 01:56Šta je fazon sa Cenajem, nisam upratio?BordoBBoja je napisao/la: ↑28 feb 2023, 01:26Zasto se klub nije oglasio u vezi ovog albanca? Pa bar sa bar hashtagova
I to zesce nego narkoman i spermic nas sve zajedno
Mirza
Mirvic
Ayl
Su znali koliko bodova imamo kakav nam je raspored, i najvjerovatnije (99%) su znali da prve 3 dimace utakmice cemo igrat na neutralnom terenu..
Takodje su znali da sa dovodjenjem 9 igraca od kojih 6 u prvih 11. Tako da nema izgovora za poraz..
Zrinjski jeste jak jeste dao dva gola iz greske golmana ali bez obzira uzeli su bodeve bili bolji, i zato Mirza mora da snosi NAJVECU ODGOVORNOST..
Ide sad SB I mislim zadnji voz da se MIRZA iskupi.Jer bice ponovo dobar teren (za bh uslove) niko nije dobio crveni niko se nije povrijedio, ima jednu utakmicu odigranu koja mu moze posluzit kao igracima da vide kakav je rit i sta pl bh trazi od igraca/ trenera
Bez obzira sto apsulutno NE PODRZAVAM MIRZU mora se reci da smo izgubili titulu porazom od zrinjskog al takodje imali smo srecu jer je zeljo i sb izgubio plus u zelje 2 ponajbolja igraca povrijdjena SB igra bez 3 standardna igraca (i sanjima izgledali lose) i mislim ako pobjedimo uski breg mogli bi se komotno ukljucit u borbu za evropu jer 100% sam ubjedjen da ce zrinjski uzet i kup
Mirvic
Ayl
Su znali koliko bodova imamo kakav nam je raspored, i najvjerovatnije (99%) su znali da prve 3 dimace utakmice cemo igrat na neutralnom terenu..
Takodje su znali da sa dovodjenjem 9 igraca od kojih 6 u prvih 11. Tako da nema izgovora za poraz..
Zrinjski jeste jak jeste dao dva gola iz greske golmana ali bez obzira uzeli su bodeve bili bolji, i zato Mirza mora da snosi NAJVECU ODGOVORNOST..
Ide sad SB I mislim zadnji voz da se MIRZA iskupi.Jer bice ponovo dobar teren (za bh uslove) niko nije dobio crveni niko se nije povrijedio, ima jednu utakmicu odigranu koja mu moze posluzit kao igracima da vide kakav je rit i sta pl bh trazi od igraca/ trenera
Bez obzira sto apsulutno NE PODRZAVAM MIRZU mora se reci da smo izgubili titulu porazom od zrinjskog al takodje imali smo srecu jer je zeljo i sb izgubio plus u zelje 2 ponajbolja igraca povrijdjena SB igra bez 3 standardna igraca (i sanjima izgledali lose) i mislim ako pobjedimo uski breg mogli bi se komotno ukljucit u borbu za evropu jer 100% sam ubjedjen da ce zrinjski uzet i kup
- Shategabri
- Kontakt:
Pa kad Mirza ode, a po svemu sudeci to ce biti na ljeto.
- Shategabri
- Kontakt:
Bolje da je sad doveden normalan trener i da sprema ekipu za narednu sezonu.Lucas je napisao/la: ↑28 feb 2023, 08:33Pa kad Mirza ode, a po svemu sudeci to ce biti na ljeto.
Ovo nema veze s vezom.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, broj6, mosarajvosa83, OsmanhodzicBuco, PeppermintSA, propoklopac, TETRAPAK i 67 gostiju.