ZaBoljuSlobodu je napisao/la: ↑07 mar 2023, 21:13
antisisoja1919 je napisao/la: ↑07 mar 2023, 21:08
ZaBoljuSlobodu je napisao/la: ↑07 mar 2023, 20:59
Oni što uđu za 2-3 marke neka se organizuju u kop brate, ovi što uđu sa kartama kupljenim, sezonskim neka sjede ako hoće ili neka skaču ako hoće, čuj nekome mimo grupe govoriti kako da se ponaša i na koju tribinu da ide. Pa nema njih 2000 da rezervišu sebi cijeli sjever. Ne animira se tako raja. Baš naprotiv... Ako pjesma ponese svakako da će se ustat na noge i navijat, al čitav sjever 90 minuta...
Ma ja sam ubijedjen da se onaj zadnji dio saopstenja odnosio na one, koji su nekad bili dio grupe, a sad imaju neke svoje fazone pa nece u kop. Mislim da niko nema gori mentalitet od nas po tom pitanju. Bukvalno sa 25 godina se penzionisali i nije za njih vise furka grupa i kop. Pa pokusavaju takve il da konacno "prodrmaju" ili idi onda na zapad pa sjedi i gledaj utakmicu. Kazem opet, ubijedjen sam da niko nece pravit problem onima koji dodju i sjednu na sjever. Jer znam ljude koji bukvalno porodicno dodju na sjever, mislim da na istoj stolici sjede svaku utakmicu i sto bi neko dirao te ljude.
Ja se iskreno nadam da ce svi oni koji su nekad bili dio grupe, doci na sjever i stat u kop. Zapad ce svakako bit mali za sve ostale.
Pa takvima naplatiti kartu 5km a ne 2 ili 3 i mislim da to rješava problem
Ali svejedno, cilj nam je napuniti stadion, neka najaktivniji navijaju, mi penzineri ćemo ustat i uključit se kada ponese pjesma ili kada bude gusto na terenu. Treba napravit atmosferu pomoći klibu da dođe do pobjede i to je to...
Ubuduće neka 200 puta pročitaju saopštenje prije objave... Jbga bezze se pravi njesra...
De brate iskreno koliko godina imas? Pitam zbog ovog "mi penzioneri"
Majka mu stara, ja sa skoro 40 godina znam otici u kop i radi furke i radi podrske grupi, momaka koje znam odvajkada, cak sam i oca znao povesti u kop nekad atmosfere radi i par piva vise.
Treba nekad uletiti tamo, iskakati se i izgalamiti, rutav glas je daleko jaci i prodorniji, a znaci to i mladjima kad je tu oko njih jacih momaka, spremnijih, ludjih, iskusnijih i grlatijih. Svi smo mi Fukare na ovaj ili onaj nacin, bili ili cemo biti.

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤