FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
79
35%

Ukupno glasova: 226

Shategabri
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Shategabri » 13 mar 2023, 10:18

Tatamata1946 je napisao/la:
13 mar 2023, 09:30
Shategabri je napisao/la:
13 mar 2023, 08:53
nokee je napisao/la:
13 mar 2023, 08:18
Sve se ovo da pripremiti za narednu sezonu ako on (Ismir) stvarno i hoce. Ova sezona je ocito izgubljena. Kao sto smo i predpostavili, bar 90% ljudi ovdje, Mirza nije trener za nekog drugoligasa a ne za nas i ovakve ekipe.
Sad da razrijesi Mirzu i Ajlu i postavi SD-a koji ce naci trenera, rijesio je sve u klubu.
Dobili bi vracanje atmosfere automatski, pri tome se vracamo i na kosevo gdje bi se raja odazvala sigurno.
Dobili bi sportsku stranu kluba normalnu gdje ce biti neko strucan da zna prepoznati sta ne valja u ekipi.
Dobili bi valjda normanog trenera koji ce znati posloziti ekipu i pripremiti za utakmicu.
Mokri snovi su to ocito jer valja sad isplatiti i Ajlu i Mirzu. (Hadzija js valjda konacno otisao :) ne znam za vas ali ja stvarno sam se vrlo malo i nadao da cemo uspjeti Evropu izboriti s obzirom na trenera i sve ostalo..
Tri sezone padaš u ambis i misliš da se čarobnim štapićem može sve riješiti?
Ovdje ima da se radi, sad kad bi počelo, pa narednu sezonu da ništa ne očekuješ, da samo šutiš i radiš, pa onda možda one tamo da se nadaš nekoj Evropi.
Vi ljudi niste svjesni koliko smo mi propali, od ekipe koja je bila legitimni kandidat za titulu, gdje Evropa nije dolazila u pitanje do ekipe koja se ko eto bori za Evropu...a ne borimo se realno nizašta.
Problem je što mi to ne vidimo i dalje živimo u ubjeđenju da smo veliki klub.
Jbg, veliki je bio, srozali smo se, sad smo prosjek ove jadne lige.
Kad se sjetim prije su ekipe unaprijed upisivale poraz protiv nas a one koje iznenade na Kosevu kao Orasje i Troglav i dan danas to prepricavaju. Sloboda, Celik, Velez i slicni nisu nas po 10 godina mogli pobijediti na Kosevu. Gdje god da igramo bili smo mamac za publiku. Sad savez i sudije vise postuju sve ostale ekipe nego nas
Sami smo se doveli u tu situaciju.
Da bude još gore, ne nazire se izlaz iz ovog ambisa.
Naredna sezona bi mogla biti još gora.
Koševo Zapad

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 mar 2023, 10:19

Po meni bi dvije opcije bile dobre za trenera, al da se reaguje odmah. Prva, dat ekipu Hasancicu. Odlican i moderan trener koji je sa mladjim kategorijama unistavao protivnike. Njegovi igraci se konstantno krecu, trce, otvaraju... Sezona je svakako izgubljena, ovim potezom mozes dobit odlicnog i mladog trenera iz svog pogona, plus ces dobit na mladim igracima, jer on poznaje sve promovisane juniore. Sigurno ce znat naci zicu i Sahinovicu, i obojici Ramica, Alisahu, Traki...

Druga opcija je da se angazuje Baka. Stari vuk, autoritativan i trofejan trener, veliko ime BH i evropskog fudbala. Daj mu ugovor do kraja naredne sezone, ja garantujem da bi covjek napravio rezultat. Ima dvije titule sa Zrinjom, dobre rezultate sa tad prosjecnom reprezentacijom, ima uticaja i na zadnju titulu Hajduka.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 13 mar 2023, 10:22

Samo švabo sa 40 godina
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 mar 2023, 10:24

napoleon72 je napisao/la:
13 mar 2023, 10:19
Po meni bi dvije opcije bile dobre za trenera, al da se reaguje odmah. Prva, dat ekipu Hasancicu. Odlican i moderan trener koji je sa mladjim kategorijama unistavao protivnike. Njegovi igraci se konstantno krecu, trce, otvaraju... Sezona je svakako izgubljena, ovim potezom mozes dobit odlicnog i mladog trenera iz svog pogona, plus ces dobit na mladim igracima, jer on poznaje sve promovisane juniore. Sigurno ce znat naci zicu i Sahinovicu, i obojici Ramica, Alisahu, Traki...

Druga opcija je da se angazuje Baka. Stari vuk, autoritativan i trofejan trener, veliko ime BH i evropskog fudbala. Daj mu ugovor do kraja naredne sezone, ja garantujem da bi covjek napravio rezultat. Ima dvije titule sa Zrinjom, dobre rezultate sa tad prosjecnom reprezentacijom, ima uticaja i na zadnju titulu Hajduka.
I ja vjerujem da bi taj Hasancic napravio pravi sportski kolektiv. Barem sudeci po komentarima za njega.

Ovo mozemo nastaviti ovako ali svjetla na kraju tunela nema. Patnja kao na pripremnim utakmicama, ni manje ni vise identicno stanje. Grehota je imati ovakav tim a izgledati kao zadnja grupa amatera. Pofalicki - Sarajevo ne bi mogli na miru odgledati od stresova raznoraznih. Zalosno zalosno i zalosno. Da se ne zna ko pije ko placa.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 13 mar 2023, 10:27

Samo kad pogledam nase zadnje 3 utakmice protiv ŠB, zelje i veleza. Kojeg sam se tu antifudbala nagledao pa cak i na pecari gdje smo pobijedili. Zadnje dvije utakmice zeljo i siroki ja nisam vidio bukvalno vise od 2 polusanse sa obje strane. Vise me razocara fudbal u globalu nego sto nismo dobili. Na derbiju bukvalno bila ona sansa ziljkica i zeljin korner. Protiv veleza jedva dva neka bitnija pokusaja renana i velez koji postize gol za 0-1 bez konkretnog pokusaja do tad.

Suma sumarum bilo koja ekipa koja izbori tu europu ako se ne popravi za 5x, slijedi joj rutinsko tamburanje u europi. Misljenja sam da je bolje popusiti europu pa makar i finansijski, ako cemo je nazor izboriti ovakvom igrom bez ikakve ideje. Ovdje trenutno samo Zrinjski moze proci koje pretkolo i da i oni u LP imaju srece sa zrijebom ali u konferenciji i europa ligu mogu nesto postici. Ostalo velika 0.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 mar 2023, 10:28

Kodro je slobodan ali težak je na pregovorima, jbg kad smo ga pustili bezveze u prošlom periodu
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 mar 2023, 10:35

MortemHz je napisao/la:
13 mar 2023, 10:28
Kodro je slobodan ali težak je na pregovorima.. jbg kad smo ga pustili bezveze u prošlom periodu
sto posto Kodro je covjek za kojeg i dan danas mislim da smo ga se olako rijesili. Vjerujem da je hercegovac tvrdoglav i ponosan ali hajde dragi Meho. Znas da su te sabotirali, sad imas sve sto pozelis. Molim te da ovog amatera ne gledam, nije on kriv sto ne zna.
- 1 9 4 6 -

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 mar 2023, 10:36

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
13 mar 2023, 10:24

I ja vjerujem da bi taj Hasancic napravio pravi sportski kolektiv. Barem sudeci po komentarima za njega.

Ovo mozemo nastaviti ovako ali svjetla na kraju tunela nema. Patnja kao na pripremnim utakmicama, ni manje ni vise identicno stanje. Grehota je imati ovakav tim a izgledati kao zadnja grupa amatera. Pofalicki - Sarajevo ne bi mogli na miru odgledati od stresova raznoraznih. Zalosno zalosno i zalosno. Da se ne zna ko pije ko placa.
Vidiš i sam, a bio si šta sad, nek radi, pa da vidimo...nema hljeba tu realno.
Koševo Zapad

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 mar 2023, 10:40

13 mar 2023, 10:36

sta cu brate. Tjerali smo i kad smo trebali i kad nismo. Covjek vise ne zna u sta da vjeruje i kontam hajde nek radi, ali on raditi ne zna. Bezveze mi bilo podgrijavati ionako losu atmosferu. Marinovic, Vasoski pa Sablic pa Dudic, pa prije toga da ih ne nabrajam. Jednostavno pomislis daj mu sansu, uradio je nesto s olimpikom.. Ali ovo ni glave ni repa, ne samo danas vec sve utakmice koje smo odigrali s njim na celu.
Jako delikatna situacija!
- 1 9 4 6 -

Herson

Post Postao/la Herson » 13 mar 2023, 10:41

Ako vec nismo u stanju pronaci kvalitetnog stranog trenera onda bi Baka trebao biti prvi izbor. Ima nekoliko opcija i u nasem domacem trenerskom bazenu, svakako je i Hasancic neko ko zasluzuje priliku, ali u ovoj situaciji Baka bi trebao biti prioritet. Ekipa je i vise nego kvalitetna za nase uslove, ovdje jedino fali trener sa znanjem, karakterom, ali prije svega autoritetom.

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 13 mar 2023, 10:41

Mirzi je noga u toku dana ili sutra, razgovori su se obavili s Kodrom, na hajr.
Mirvicu budi pametan, dovoljno si vidio ne daj da nas pokopa neznalica jos dublje, mozemo i u evropu ako neki ludi niz uhvatimo, a sa spidarom necemo sigurno
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 13 mar 2023, 10:43

Ayla i Ismir se ne oglašavaju na IG, jesu li živi :rol:

Čustovića dovesti.....

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 mar 2023, 10:44

SedrenikHz je napisao/la:
13 mar 2023, 10:41
Mirzi je noga u toku dana ili sutra, razgovori su se obavili s Kodrom, na hajr.
Mirvicu budi pametan, dovoljno si vidio ne daj da nas pokopa neznalica jos dublje, mozemo i u evropu ako neki ludi niz uhvatimo, a sa spidarom necemo sigurno
Molim te Allahu dragi. Hajde Meho Kodro gospodine - mi bi CRa popljuvali. Vedetu Barselone prozvali neznalicom. A bilo bi nam ko sa Xavijem sad.. Malo su se mucili, mucili ali sad zato stroj.

Da sam mirzin clan porodice, iskreno bi ga zagrlio i rekao mirza.. obolit ces bezveze, pusti ko mu **** mater. Tusnut cemo Dala vec u radomlje. plata u eurima.. i Bog te veselio
- 1 9 4 6 -

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 mar 2023, 10:48

Sa Kodrom smo igrali prelijepo, stvarali 10 zicera po utakmici, izostala realizacija. Sudeci prema komentarima igraca nakon smjene, namjerno je izostajala. Sjetite se nocnih treninga na Kosevu itd. Covjek hoce zalaganje, hoce trud, krv i znoj. Cisto sumnjam da ce se ikad vratit, bacili smo ga kao staru krpu onda.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 mar 2023, 10:48

Prijatelj mi sinoć reče kako je Mirzi odbrojano ali ko će ovim našim u upravi znati..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 mar 2023, 10:49

13 mar 2023, 10:40
13 mar 2023, 10:36

sta cu brate. Tjerali smo i kad smo trebali i kad nismo. Covjek vise ne zna u sta da vjeruje i kontam hajde nek radi, ali on raditi ne zna. Bezveze mi bilo podgrijavati ionako losu atmosferu. Marinovic, Vasoski pa Sablic pa Dudic, pa prije toga da ih ne nabrajam. Jednostavno pomislis daj mu sansu, uradio je nesto s olimpikom.. Ali ovo ni glave ni repa, ne samo danas vec sve utakmice koje smo odigrali s njim na celu.
Jako delikatna situacija!
Ovo je 90% ljudi bilo očito, nažalost i Mirvić je među ovih 10%.
Što ili kontaju da Mirza može nešto ili su tako nek radi, pa izdobriće.
A neće vjeruj, on da je šta valjao ne bi bio na birou sve ove godine.
Mi atmosferu ne možemo pokvariti. Atmosfera ni ne postoji.
Mrtvina.
Situacija je jasna, mi smo raspad sistema. Ljudi koji trenutno vode klub u bilo kojem aspektu nisu sposobni odgovoriti na probleme koji su ispred njih.
Koševo Zapad

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 13 mar 2023, 10:50

Daj boze da Kodro dodje ali tesko..

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 13 mar 2023, 10:56

Meho oprosti nam
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 13 mar 2023, 10:58

Nek ode Mirza, ne mora niko doći!! :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 mar 2023, 10:59

13 mar 2023, 10:48
Sa Kodrom smo igrali prelijepo, stvarali 10 zicera po utakmici, izostala realizacija. Sudeci prema komentarima igraca nakon smjene, namjerno je izostajala. Sjetite se nocnih treninga na Kosevu itd. Covjek hoce zalaganje, hoce trud, krv i znoj. Cisto sumnjam da ce se ikad vratit, bacili smo ga kao staru krpu onda.
to i zelimo i dobro se sjecam da je tako bilo. Kad imas mehanizam sistem, onda dolaze i sanse. Evo recimo jucer da smo mi napravili 5 mrtvih zicera, golman im skinuo 2 gola. Nece lopta u gol pa nece, a izgubimo 0:1. Pa niko A ne bi rekao garantujem. Nego mi sansu necemo docekati u 2024oj.

Mirvicu, Ajla reagujte dok nije kasno, ako vec nije. Dzaba cete se zavaliti i vi a i mi s vama. Dosta vise. Ako volite mirzu fino ga u kortrijk ili u cardif ili u vijetnam gdje vec radite, notes u ruku pa nek trci zapisuje vjezba. Jucer gledam rezervne igrace na poluvremenu? Pa postoji li neki trener da se igraci istrce, da nesto smisleno urade. Oni ko djeca na koridi sutaju loptu ko na pauzi meca koride izmedju bijelog i garonje.
- 1 9 4 6 -

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Dave, enzo1, Gomis99, Hajdeee, Pena, Pitar6785, Tatamata1946 i 80 gostiju.