FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
78
35%

Ukupno glasova: 225

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 13 mar 2023, 12:03

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
13 mar 2023, 11:42
napoleon72 je napisao/la:
13 mar 2023, 11:36
13 mar 2023, 11:26

prije da mislim da je ovdje slijedeca situacija bila. Mirvic slusao slusao, daj trenera, skloni trenera pa redom. Vasoski, sablic, pa se zajebo. Skonto ebote sto ja otjera Sablica covjek bi mozda nesto napravio. I odluci, E sad cu po svom nahodjenju i zajebo se u startu jer ga je mahala preveslala. A vjerujem da je htio samo dobro klubu. Tako i ovaj put vjerujem da ce jos jednom posljedni put poslusati sta navijaci misle i odluci u skladu s tim. Nabavi Mehu kucu na poljinama i udri trening session iza utakmice. Ima li sta sladje? Da ne moramo mi vikati rikati umirati piti tramadole nego ti barem lakse bude kad ih vidis da trce i treniraju poslije lose partije.
Ma vala sumnjam i u njegovu dobrotu ka klubu. Zeli dobro klubu, vratio osobe ranije otjerane radi prodavanja informacija i ugradjivanja u ugovore, zaposlio direktoricu koja ima afera od ranije, trenera koji je svadji sa navijacima i generalno je uzasan trener jer 4 godine ne vodi nikog a i ovo sto je vodio, borio se za opstanak. Pa eto i sto ovaj kaze da mu je Hadzija presutio da Mirzu navijaci ne vole, jbt prvo sto ti izbaci kad ukucas njegovo ime na googleu je slika "cao cao vozdrica" i one izjave od prije 10 godina. Nije Mirvic nimalo glup i naivan, nit njega navijaci maslaju. Frajer sve ovo smisljeno radi, samo iz kojih razloga, to je pitanje...

znas sto ne mogu da prihvatim tvoju verziju. Jer je to ona najcrnja varijanta. Zato ne mogu i ne smijem, halali. I dalje vjerujem da je covjek pitar, zaradio pare u sistemu preko bare i dosao u Bosnu da proba. Realno ja bi sto uradio. Prije uzeti nas neki klub nego ulagati ko Tan u Cardiff koji nikad nece biti ni blizu top 5 u engleskoj da sad uvale bilion u njega.

Sad ne kazem da je Mirvic idiot - ali nije isto citav zivot ovdje odrastati. Jednostavno su ga pogresno nasavjetovali, mozda covjek se "drcnuo" nakon slusanja sve i svakoga. A i on je bio jucer na stadionu - sve je vidio iz prilozenog. Ako njega dusa ne zaboli u sta si pare ulozio. Isto da kupis Q7 i odes je probati na autouputu a ona ne moze ici preko 80 na sat. Zacepljena sva, a ti dao 30.000 Maraka. Pa stanes na zaustavnoj i isplaces se sebi koji si moron.
Izvini buraz, al bas zato sto mislis da Tan zeli da od Cardiffa napravi neki klub, i ne razumijes moju teoriju. Cardiff je jedan od tzv. jojo klubova u Engleskoj. Po ulasku u ligu uzmu masne pare, onda "namjerno" ispadnu (ne ulazu nista dok su gore), ponovo s minimalnim ulaganjima ganjaju svoju srecu za ulazak u Premiership, udju i opet uzmu lovu (mislim da je cca 150 miliona funti od saveza nagrada za ulazak, plus TV prava, sponzori itd), i sve tako. Tan je vise love okrenuo za svoja dva ulaska u Premier ligu u zadnjih 10 godina nego da je npr pet sezona igrao PL i bio izmedju 12. i 16. mjesta. Naravno, kad uzmemo u obzir koliko bi ulozio da ostane u najjacem rangu pet godina.
Mirvic je hostapler koji je uletio u pogodnu sredinu za sve malverzacije. Kupio navijace pricama o milionima, cascenjem u Hastahani za rodjendan, i sad u miru mulja, Bog zna sta mulja. Al dobar i naivan nije 1000%.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 13 mar 2023, 12:05

Jel ima novosti po pitanju Koseva, bilo sta?
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 mar 2023, 12:06

E čuj ekipa izgleda dobro pozitivno :(
Izgleda kao lik koji ima tuberkulozu u poodmaklom stadiju i ugrijalo ga sunce pred smrt :roll:
Koševo Zapad

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 13 mar 2023, 12:09

nokee je napisao/la:
13 mar 2023, 11:55
casual033 je napisao/la:
13 mar 2023, 11:24
nokee je napisao/la:
13 mar 2023, 11:01

Ja bi volio samo da nam neko hoce objasniti sta je fraer htio sa dovodjenjem Mirze. Sve donekle mogu razumiti ali to nikako. Jel moguce da je toliki idiot pa da sam nije mogao skontati da mu ovaj nista dobro ne moze donijeti.. Od razora medju navijacima do sportskih rezultata.. Sve odluke su iskljucivo njegove u to sam ubjedjen, kakve Ajle kakvi bakraci, pa ona je tu samo marijoneta i da zavrsava operativno sta on zacrta.
Skloni Ajlu, dovedi pravog trenera i eventualno SD i na pola si puta..
Nisam nikakav insider ali sam čuo da je Hadžija bio taj koji je Mirzu predložio Mirviću. Navodno ga je nahvalio u stilu da je to domaći trener, da je djete Sarajeva i da će on najbolje posložiti svlačionicu. Prešutio je to da Mirzu ne vole navijači.

Zbog svega toga je navodno Hadžija i otjeran iz kluba.

Opet kažem nisam insider ali sam dobio info od pouzdanih ljudi iz BH fudbala.
Glupost iskreno. Ok, moguce da je predlozio ali da se on (Ismir) licno ne informise o proslom radu i historiji Mirze, evo ne znam. Da budem iskren i ja sam prije pomisljao da mozda nije znao za te neke stvari ali ne mislim da je to moguce. S druge strane ako uzmemo pretpostavku da nije to znao, na osnovu kojih trenerskih rezultata i uspjeha ga je doveo...?
Al ok, nek si podjelio info.
Ma kad pogledaš statistiku naših trenera sve je to u pet deka, osim Musemića i Osima možda. Evo po rezultatima Dudić ništa bolji nije od Mirze. Mirza ima rezultat sa malim klubom Olimpikom, uzeo je kup s njima i igrao evropu, kod nas je bio manje više dobar u prvom mandatu s obzirom u kakvim smo **** bili tada, još se vrtio oko reprezentacije godinama. Ti takvog čovjeka možeš predstaviti ko što su ga i predstavili, dijete kluba, zna šta je Sarajevo, eto u prvom mandatu je radio u lošim uslovima, izveo Olimpik u evropu on nam može donijeti neki instant uspjeh, i kad čuješ to a ne znaš ga i ne znaš pozadinu svega vrlo lako povjeruješ u to.
Evo ti primjer Maksimovića, sutra da ga hoćeš negdje uvaliti pokažeš da je stigao sa Borcem -13 i uzeo titulu, da je ostao u ligi sa Leotarom, a hoće, i ti kontaš da je to neki trenerski mag, a ono ubleha veća od ove naše samo što je vodio Vicine klubove. Jagodić ima titulu ovdje grob te ****

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 13 mar 2023, 12:09

Kakav Kodro ljudi sta vam je dok je ovakva situacija u i oko kluba.Da dodje covjek da mu hadaljka igrace dovodi sto ne zna osnove fudbala.

BeYaZ
Kontakt:

Post Postao/la BeYaZ » 13 mar 2023, 12:09

:kafa:

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 13 mar 2023, 12:11

13 mar 2023, 11:52
I ne zelim da mi trener voljenog kluba bude onaj koji kad pobijedi ide pred kamere da likuje, a kad izgubi pobjegne ko zadnja lovacka kuja glavom bez obzira. To gospodina nije srelo.

Takve gospodine mirza Sarajevo ne pravi
Cuj cicak gospodin

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 13 mar 2023, 12:12

samoSA je napisao/la:
13 mar 2023, 12:09
Kakav Kodro ljudi sta vam je dok je ovakva situacija u i oko kluba.Da dodje covjek da mu hadaljka igrace dovodi sto ne zna osnove fudbala.
A i ja mislim da bi Meho tražio ili nekog SDa kog zna ili nekog ko već ima neke uspjehe na toj poziciji da bi i razmislio da dođe. Najbolja varijanta je da mu se da pozicija menadžera kao što rade u engleskoj npr. da bira igrače a Mirvić kešira.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 mar 2023, 12:16

13 mar 2023, 12:03
13 mar 2023, 11:42
13 mar 2023, 11:36

Ma vala sumnjam i u njegovu dobrotu ka klubu. Zeli dobro klubu, vratio osobe ranije otjerane radi prodavanja informacija i ugradjivanja u ugovore, zaposlio direktoricu koja ima afera od ranije, trenera koji je svadji sa navijacima i generalno je uzasan trener jer 4 godine ne vodi nikog a i ovo sto je vodio, borio se za opstanak. Pa eto i sto ovaj kaze da mu je Hadzija presutio da Mirzu navijaci ne vole, jbt prvo sto ti izbaci kad ukucas njegovo ime na googleu je slika "cao cao vozdrica" i one izjave od prije 10 godina. Nije Mirvic nimalo glup i naivan, nit njega navijaci maslaju. Frajer sve ovo smisljeno radi, samo iz kojih razloga, to je pitanje...

znas sto ne mogu da prihvatim tvoju verziju. Jer je to ona najcrnja varijanta. Zato ne mogu i ne smijem, halali. I dalje vjerujem da je covjek pitar, zaradio pare u sistemu preko bare i dosao u Bosnu da proba. Realno ja bi sto uradio. Prije uzeti nas neki klub nego ulagati ko Tan u Cardiff koji nikad nece biti ni blizu top 5 u engleskoj da sad uvale bilion u njega.

Sad ne kazem da je Mirvic idiot - ali nije isto citav zivot ovdje odrastati. Jednostavno su ga pogresno nasavjetovali, mozda covjek se "drcnuo" nakon slusanja sve i svakoga. A i on je bio jucer na stadionu - sve je vidio iz prilozenog. Ako njega dusa ne zaboli u sta si pare ulozio. Isto da kupis Q7 i odes je probati na autouputu a ona ne moze ici preko 80 na sat. Zacepljena sva, a ti dao 30.000 Maraka. Pa stanes na zaustavnoj i isplaces se sebi koji si moron.
Izvini buraz, al bas zato sto mislis da Tan zeli da od Cardiffa napravi neki klub, i ne razumijes moju teoriju. Cardiff je jedan od tzv. jojo klubova u Engleskoj. Po ulasku u ligu uzmu masne pare, onda "namjerno" ispadnu (ne ulazu nista dok su gore), ponovo s minimalnim ulaganjima ganjaju svoju srecu za ulazak u Premiership, udju i opet uzmu lovu (mislim da je cca 150 miliona funti od saveza nagrada za ulazak, plus TV prava, sponzori itd), i sve tako. Tan je vise love okrenuo za svoja dva ulaska u Premier ligu u zadnjih 10 godina nego da je npr pet sezona igrao PL i bio izmedju 12. i 16. mjesta. Naravno, kad uzmemo u obzir koliko bi ulozio da ostane u najjacem rangu pet godina.
Mirvic je hostapler koji je uletio u pogodnu sredinu za sve malverzacije. Kupio navijace pricama o milionima, cascenjem u Hastahani za rodjendan, i sad u miru mulja, Bog zna sta mulja. Al dobar i naivan nije 1000%.

Slazem se za jojo klubove i znam o cemu pises i ne mislim da Tan zeli od Cardifa napravi klub svjetskih razmjera. Izuzetno isplativo takodjer. Okrenuo je vise nego da je izmedju 12. i 16. ali mogao je sve to uloziti ne bi bio izmedju 1 i 5 nikad. Da ne govorim o euro takmicenjima i zaradi na tom nivou.
Razumijem tvoju teoriju ali jos jednom ne mogu i ne smijem da vjerujem u nju jer time je FK Sarajevo obicna perilica para, mafijaski i muljatorski klub koji ce u bliskoj buducnosti dozivjeti najgore moguce pravne posljedice i rezultatske krize - kad tad.
Nadam se da nije tako a ne kazem da nemas osnova da u tom pravcu razmisljas.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 mar 2023, 12:19

Chony533 je napisao/la:
13 mar 2023, 12:05
Jel ima novosti po pitanju Koseva, bilo sta?
Sljedeći derbi igramo u Gabeli :mrgreen: :wtf:
Koševo Zapad

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 mar 2023, 12:20

samoSA je napisao/la:
13 mar 2023, 12:11
13 mar 2023, 11:52
I ne zelim da mi trener voljenog kluba bude onaj koji kad pobijedi ide pred kamere da likuje, a kad izgubi pobjegne ko zadnja lovacka kuja glavom bez obzira. To gospodina nije srelo.

Takve gospodine mirza Sarajevo ne pravi
Cuj cicak gospodin
on kaze da je od njega Sarajevo gospodina napravilo :urnebes:
- 1 9 4 6 -

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 mar 2023, 12:22

pitara je napisao/la:
13 mar 2023, 11:56
Debili ne kontaju, nije problem istrpiti nekoga, problem je istrpiti Mirzu jer je nesposobna ubleha. Dajte Kodru istrpiti ću ga makar iz lige ispali. Kodru kad trpiš znaš da će da uspostavi evropski sistem u klubu i da ako sebi napravi ekipu po želji niko ga ne može zaustaviti ovdje, evo i Hasančića da trpiš bar se čovjek trudi, mlad je i znaš da će naučiti nešto jer ima želju da radi i napreduje. Ovog debila ni žena kući ne trpi, što je najgore frajer je znao da će dijete svoje uništiti ako sjedne na klupu, al kad nosina traži hrane i svoje gazi.
Mi smo vec popljuvali Hasancica kad je bio pomocnik Hurticu a na kraju vodio par utakmica. Da nismo otjerali Husrefa, Vinka, Kodru, Sablica da smo ih istrpili bilo bi bolje a evo sta sad imamo ??

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 13 mar 2023, 12:25

keli je napisao/la:
13 mar 2023, 10:27
Samo kad pogledam nase zadnje 3 utakmice protiv ŠB, zelje i veleza. Kojeg sam se tu antifudbala nagledao pa cak i na pecari gdje smo pobijedili. Zadnje dvije utakmice zeljo i siroki ja nisam vidio bukvalno vise od 2 polusanse sa obje strane. Vise me razocara fudbal u globalu nego sto nismo dobili. Na derbiju bukvalno bila ona sansa ziljkica i zeljin korner. Protiv veleza jedva dva neka bitnija pokusaja renana i velez koji postize gol za 0-1 bez konkretnog pokusaja do tad.

Suma sumarum bilo koja ekipa koja izbori tu europu ako se ne popravi za 5x, slijedi joj rutinsko tamburanje u europi. Misljenja sam da je bolje popusiti europu pa makar i finansijski, ako cemo je nazor izboriti ovakvom igrom bez ikakve ideje. Ovdje trenutno samo Zrinjski moze proci koje pretkolo i da i oni u LP imaju srece sa zrijebom ali u konferenciji i europa ligu mogu nesto postici. Ostalo velika 0.
Pa realno ljudi su nam dali gol i to opet zbog mutavog sahinovica koji pri korneru stoji u svom golu, ali eto hajde kad je vec neki presutni konsenzus da se suti o tome, necemo komentarisati vise. Ali ocaj i propast

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 mar 2023, 12:26

Opet greška sve i da Guardiolu angazuju.Prvo se SD dovodi pa ce on sa svojim idejama odluciti o treneru,kakve koristi sto ce otjerati Mirzu i dovesti novog trenera,iznad prvog tima mi imamo slovom i brojem 0 sportskih radnika,sve same žene u klubu i nekakvi ljudi kojima sport nije primarna branša.

Nikakav napredak da sutra ode Mirza a istu noc ga zamjeni Kodro ili bilo koji trener.To je kratkog daha ,blic rezultat mozda,do prve krize i tjeraj ga,ko pregovara sa Kodrom? Sa kim on treba da radi u klubu kad kažem imamo 0 ljudi iz fudbala koji odlucuju nešto

Kasno kasno kasno,izgubljeno vrijeme vratit nece niko.Sama promjena trenera nikakvo riješenje nije,sve vec vidjeno.

Naš problem je u onim što biraju,ne biranim to je od danas do sutra tu,a ovi sto idu iz greške u grešku ostaju.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 mar 2023, 12:28

samoSA je napisao/la:
13 mar 2023, 12:09
Nije ona losa za ispregovarati igraca. Kad se nasadi ona ne popusta kao sto mozemo vidjeti. Vjerujem da bi ona samo zavrsavala igrace koje bi Kodro zelio. Kodro wish - Mirvic geld - Ajla realizacija.

A mi opet o Kodri a ne znamo ima li promila sanse da dodje. Mada kad sam ga vidio ona u Mostaru na utakmici po onoj kisurini pomislio sam svasta. I on je ostao nedorecen sa Sarajevom kao trenerom. Poslije Sarajeva za koje Ilija kaze da je highlight karijere ili te ima ili te nema. I kao igraca i trenera. Tako da je Kodro vjerujem rodjeni pobjednik koji bi trebao da se dokaze kao strucnjak a mi smo mu sansa da to i pokaze.

A opet sve je moguce jer jos malo ce se morati naci neko novo zrtveno jagnje.
- 1 9 4 6 -

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 mar 2023, 12:28

Inače, kad je trener dobar, sve može.
Došao, počistio ekipu, doveo šta misli da mu treba i...
Bivši trener Zrinjskog Sergej Jakirović fantastično je otvorio karijeru na klupi NK Rijeka, a u osam odigranih utakmica ostvario je šest pobjeda, jedam remi i jedan poraz te osvojio 19 od mogućih 25 bodova.
Dakle, nema izgovora!

Razlika između Varešanovića i Jakirevića je ko između Jakirevića i Zidanea.
Koševo Zapad

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 mar 2023, 12:30

@Lobudaraczapamcenje ma i u Evropi je zarada mala za Engleze. Vise para uzme 8. ekipa u Engleskoj nego osvajac LP. Al i za to osmo mjesto treba ulozit dosta para a niko ti ne garantuje nista... Ma Tan je gazda bez smisla za fudbal, pa covjek je pitao sto golman nema zabijenih golova u ekipi. On gleda samo profit i kako najlakse i najsigurnije doci do njega. A bojim se da je i Mirvic isti. Dobro je neko postavio paralelu sa Husicem, njegova Sloboda je zijanila titulu porazom od Drine 2:3 nakon sto su na poluvremenu vodili 2:0. Sumnjivo al haj. Daj Boze da i Mirvic ne mozzartuje, previse je cudnih rezultata ove sezone...
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 mar 2023, 12:32

miky_hz je napisao/la:
13 mar 2023, 12:26
Opet greška sve i da Guardiolu angazuju.Prvo se SD dovodi pa ce on sa svojim idejama odluciti o treneru,kakve koristi sto ce otjerati Mirzu i dovesti novog trenera,iznad prvog tima mi imamo slovom i brojem 0 sportskih radnika,sve same žene u klubu i nekakvi ljudi kojima sport nije primarna branša.

Nikakav napredak da sutra ode Mirza a istu noc ga zamjeni Kodro ili bilo koji trener.To je kratkog daha ,blic rezultat mozda,do prve krize i tjeraj ga,ko pregovara sa Kodrom? Sa kim on treba da radi u klubu kad kažem imamo 0 ljudi iz fudbala koji odlucuju nešto

Kasno kasno kasno,izgubljeno vrijeme vratit nece niko.Sama promjena trenera nikakvo riješenje nije,sve vec vidjeno.

Naš problem je u onim što biraju,ne biranim to je od danas do sutra tu,a ovi sto idu iz greške u grešku ostaju.
Mislim da bi bilo napretka i ne vjerujem da nam je ta pozicija sportskog direktora pod moranjem. Nama treba normalan trener koji ce imati malo, malo veca ovlastenja. Ko je bio sportski direktor npr fergusonu? Brazzoo je sportski direktor ali sve radi u dogovoru sa trenerom. Ne bira brazzo igrace sam.
- 1 9 4 6 -

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 mar 2023, 12:43

Taj isti Jakirevic je prekrizio Vrancica i Halilovica a razlog je da nemaju motiv. A mi od istog tog Vrancica ocekujemo da bude glavni igrac, a kad realno pogledaš kakv je njemu motiv igra na posudbi po livadama cuvaj noge polusezonu i bjezi.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 mar 2023, 12:45

bordobijeli je napisao/la:
13 mar 2023, 12:43
Taj isti Jakirevic je prekrizio Vrancica i Halilovica a razlog je da nemaju motiv. A mi od istog tog Vrancica ocekujemo da bude glavni igrac, a kad realno pogledaš kakv je njemu motiv igra na posudbi po livadama cuvaj noge polusezonu i bjezi.
Pa nismo ga morali dovesti, a doveli smo ga i eto on je kao top pojačanje.
Koja je svrha dovesti igrača da mu održavaš formu do na ljeto?
Ko nam može dati odgovor na to pitanje?
Jakirević je dobro prekrižio i dobro doveo i ono najbitnije, Jakirević zna posao.
Varešanović ne zna. Da mu dovedeš ne znam koga, ne zna pa ne zna.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bvsic, Ferroviere1987, Haksss, Imamkarbarum, OzmoodPinglewood, Velaxsa i 63 gosta.