Izvini buraz, al bas zato sto mislis da Tan zeli da od Cardiffa napravi neki klub, i ne razumijes moju teoriju. Cardiff je jedan od tzv. jojo klubova u Engleskoj. Po ulasku u ligu uzmu masne pare, onda "namjerno" ispadnu (ne ulazu nista dok su gore), ponovo s minimalnim ulaganjima ganjaju svoju srecu za ulazak u Premiership, udju i opet uzmu lovu (mislim da je cca 150 miliona funti od saveza nagrada za ulazak, plus TV prava, sponzori itd), i sve tako. Tan je vise love okrenuo za svoja dva ulaska u Premier ligu u zadnjih 10 godina nego da je npr pet sezona igrao PL i bio izmedju 12. i 16. mjesta. Naravno, kad uzmemo u obzir koliko bi ulozio da ostane u najjacem rangu pet godina.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑13 mar 2023, 11:42napoleon72 je napisao/la: ↑13 mar 2023, 11:36Ma vala sumnjam i u njegovu dobrotu ka klubu. Zeli dobro klubu, vratio osobe ranije otjerane radi prodavanja informacija i ugradjivanja u ugovore, zaposlio direktoricu koja ima afera od ranije, trenera koji je svadji sa navijacima i generalno je uzasan trener jer 4 godine ne vodi nikog a i ovo sto je vodio, borio se za opstanak. Pa eto i sto ovaj kaze da mu je Hadzija presutio da Mirzu navijaci ne vole, jbt prvo sto ti izbaci kad ukucas njegovo ime na googleu je slika "cao cao vozdrica" i one izjave od prije 10 godina. Nije Mirvic nimalo glup i naivan, nit njega navijaci maslaju. Frajer sve ovo smisljeno radi, samo iz kojih razloga, to je pitanje...Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑13 mar 2023, 11:26
prije da mislim da je ovdje slijedeca situacija bila. Mirvic slusao slusao, daj trenera, skloni trenera pa redom. Vasoski, sablic, pa se zajebo. Skonto ebote sto ja otjera Sablica covjek bi mozda nesto napravio. I odluci, E sad cu po svom nahodjenju i zajebo se u startu jer ga je mahala preveslala. A vjerujem da je htio samo dobro klubu. Tako i ovaj put vjerujem da ce jos jednom posljedni put poslusati sta navijaci misle i odluci u skladu s tim. Nabavi Mehu kucu na poljinama i udri trening session iza utakmice. Ima li sta sladje? Da ne moramo mi vikati rikati umirati piti tramadole nego ti barem lakse bude kad ih vidis da trce i treniraju poslije lose partije.
znas sto ne mogu da prihvatim tvoju verziju. Jer je to ona najcrnja varijanta. Zato ne mogu i ne smijem, halali. I dalje vjerujem da je covjek pitar, zaradio pare u sistemu preko bare i dosao u Bosnu da proba. Realno ja bi sto uradio. Prije uzeti nas neki klub nego ulagati ko Tan u Cardiff koji nikad nece biti ni blizu top 5 u engleskoj da sad uvale bilion u njega.
Sad ne kazem da je Mirvic idiot - ali nije isto citav zivot ovdje odrastati. Jednostavno su ga pogresno nasavjetovali, mozda covjek se "drcnuo" nakon slusanja sve i svakoga. A i on je bio jucer na stadionu - sve je vidio iz prilozenog. Ako njega dusa ne zaboli u sta si pare ulozio. Isto da kupis Q7 i odes je probati na autouputu a ona ne moze ici preko 80 na sat. Zacepljena sva, a ti dao 30.000 Maraka. Pa stanes na zaustavnoj i isplaces se sebi koji si moron.
Mirvic je hostapler koji je uletio u pogodnu sredinu za sve malverzacije. Kupio navijace pricama o milionima, cascenjem u Hastahani za rodjendan, i sad u miru mulja, Bog zna sta mulja. Al dobar i naivan nije 1000%.