Postao/la GalileoGalilei » 13 mar 2023, 15:43
Tek sam sad uhvatio vremena i živaca da napišem neku analizu povodom jučerašnje blamaže.
Nisam ljut na igrače, osim na pojedince tipa Tomaševića koji su operisani od fudbala. Ljut sam na te neke nelogične poteze, gdje trči pored Ziljkića, nema mozga da skonta neke osnovne stvari. Opet kažem, na igrače generalno nisam ljut i neću ih nikad kriviti nizašta, sve dok je ovaj debil na klupi.
Otišao sam u Kakanj, da iskoristim lijep dan, podržim ekipu. Ljudi dragi, ja sam se syebao tek uživo kad sam vidio kakav je to odron. Ne znamo ebene lopte iznijeti, doslovno ne znamo. Kompletna taktika se zasniva na tome da krila ulaze u sredinu, malo ako uspiju zadržati loptu sve dok bekovi ne protrče. Uz sve to, ide standardno nabacivanje i duge lopte ka naprijed. Užasno kako to sve izgleda konfuzno, nepovezano, neuigrano, bukvalno kao da su izašli neki ljudi termin da igraju. Nema filozofije, nema vizije, nema sistema, plana A, B i C, ma ništa. Žao mi je Šahinovića, jer znam momka i znam koliko ulaže u sebe, koliko je mlad i znam koliko će ga ovo uništiti psihički.
Meni je najviše žao što se napokon okupila jedna dobra ekipa s dosta jako dobrih pojedinaca, te da takva skupina propada zbog jednog drogiranog debila.
Ono na što bih se još osvrnuo pored tekme je taj bezobrazluk, arogantnost, kukavičluk kera zvanog Varešanović. Picko jedna smrdljiva, opet se nisi udostojio da priđeš i daš izjavu, jer si najobičnija picka koja nije spremna da vodi jedan Klub kao što je FKS. Poslao si Repuha da da izjavu, njega izložio psovkama, dok si požurio u svlačionicu. Nakon toga, tek sam se iznervirao kad sam vidio tvoju izjavu za SS.ba, gdje govoriš da je kriv teren, šaltanje stadiona, kako smo mi kontrolisali tekmu itd. Keru jedan lažljivi masni, jesmo imali par dobrih šansi, ali je to daleko od "kontrolisane utakmice". Bude mi samo žao i budem ljut što je ovakav Klub spao na to da mu ti budeš trener ili bilo šta drugo. Nikad nisam bio ovako ljut na nekog trenera, čak ni na Ješića, samo zato što ne mogu istrpiti taj tvoj bezobrazluk i aroganciju. Ovim ti se putem još jednom naebem svega što imaš, i tebi i tvom sinu egoističnom. Nabijem vas na qurac obojicu i nadam se da će te obojica završiti sve s FKS jednom zauvijek. Ostaćeš omražen zauvijek, nećeš se nigdje usuditi proći jer će te ljudi slomiti.
Kako neko može biti toliko bezobrazan i pravdati se svaki put? Kako neko može biti takav da ne skonta sam neke stvari i ne ode svojom voljom, pa da bar malo ublaži ovo stanje? Kako neko može ovakvog gada ostaviti na klupi i dalje, je li Mirviću? Nakon jučer, dotični je trebao dobiti otkaz u svlačionici ili tokom večeri, te biti ostavljen u Kaknju sam da se vrati nazad. Dokad ćete više raditi sprdnju od ovakvog Kluba ebem li vam sve nesposobno, retardirano. Ebem vam majku postavite ljude koji znaju svoj posao, udarite šakom od stol i stanite iza jednog projekta i sistema pa da više to počnemo graditi, a ne da se restartujemo svake ebene sezone. Kako neko može imati pare, a biti tako glup, da ti je u ovoj jadnoj ligi bliže borba za opstanak nego Evropa. FUJ!