Leclerc 10 mjesta. Za sada. Vidit cemo do utrke hoce jos sta zajebati.
Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Jedan grad, jedna ljubav!
- Goalgetter
- Kontakt:
Koji idioti u Ferariju, ocekuje nas jos gora sezona nego prosla. Nastavljaju ubijati u pojam svoje vozace.
Sainz nema nista? Znaci Leclerc ce tesko ovdje do nekih bodova,
Ova godina mirise na bas j.ebenu dominaciju Maxa, vecu nego sto je Hamilton vaktile radio, nadam se da ce se nekim cudom ferari i merc malo dozvati i biti konkurentni
Znaci i danas Max rutiniski 

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Kaze Lecler da su dosta blize RBu nego sto se misli, pa eto vidjet cemo. 1-2 safety cara i moglo bi biti zanimljivog trkanja. 

Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
- AshburtonG
- Kontakt:
RB ovdje izgleda brutalno. Max vozi pola sekunde brze od konkurencije na tvrdim gumama.
Speed trap 338.
Mercedes je ovdje hladno peta ekipa sudeci po dosadasnjoj situaciji. RB, AM, Ferrari i Alpina su ispred.
Mada mi se cini da su puni goriva, cak je i Kravitz rekao u najavi treninga.

Mercedes je ovdje hladno peta ekipa sudeci po dosadasnjoj situaciji. RB, AM, Ferrari i Alpina su ispred.

Mada mi se cini da su puni goriva, cak je i Kravitz rekao u najavi treninga.
-
- Kontakt:
Ovo je ključ i ono što sam govorio. Likovi 8-9 km/h brži od ostalih na pravcu, a od nekih timova i mnogo više. To im donosi prednost. Mercedes recimo nema problema na pravcu već u krivinama.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ferrari je veca krntija od Mercedesa po ovom kvalifikacijskom krugu. Ljudi cekaju zadnju minutu da izadju, ja kontam sad ce skinut Maxa, a likovi preko sekundu kasne. 

AshburtonG je napisao/la: ↑18 mar 2023, 15:56Danas drugo kolo F1 Fanatasya. Ne zaboravite mijenjat, ako zelite nesto do pocetka kvalifikacija.
Negdje sam gledao da je Merc upravo bio veoma dobar na krivinama u Džedi, a na pravcu da je zaostajao.Bundesliga je napisao/la: ↑18 mar 2023, 15:28Ovo je ključ i ono što sam govorio. Likovi 8-9 km/h brži od ostalih na pravcu, a od nekih timova i mnogo više. To im donosi prednost. Mercedes recimo nema problema na pravcu već u krivinama.
Generalno RBPT nije jači od Ferarrijevog, ali RB sa podnicom i aerodinamikom uspijeva da zaobiđe taj zaostatak po trenutno viđenom.
Dosta sandbagginga od Ferrarija danas, mislim da štede motor pred kvale i utrku.
Također Max na drugom mjenjaču, Checo takodjer, samo što je i Energy Storage kod Checa (2) zamijenjen kao kod Leclerca (3).
-
- Kontakt:
Pa svi zaostaju na pravcu za RB-om, ali Mercedes ipak najmanje. Pogledaj Hamiltonov zadnji sektor, najbolji od ostalih, ali opet daleko od RB-a. A u tom zadnjem sektoru imaš i onaj startni ciljni pravac i nema krivina faktički. Mercedes gubi u prvom i drugom sektoru, pogotovo u prvom.AA23 je napisao/la: ↑18 mar 2023, 16:19Negdje sam gledao da je Merc upravo bio veoma dobar na krivinama u Džedi, a na pravcu da je zaostajao.Bundesliga je napisao/la: ↑18 mar 2023, 15:28Ovo je ključ i ono što sam govorio. Likovi 8-9 km/h brži od ostalih na pravcu, a od nekih timova i mnogo više. To im donosi prednost. Mercedes recimo nema problema na pravcu već u krivinama.
Generalno RBPT nije jači od Ferarrijevog, ali RB sa podnicom i aerodinamikom uspijeva da zaobiđe taj zaostatak po trenutno viđenom.
Dosta sandbagginga od Ferrarija danas, mislim da štede motor pred kvale i utrku.
Također Max na drugom mjenjaču, Checo takodjer, samo što je i Energy Storage kod Checa (2) zamijenjen kao kod Leclerca (3).
- AshburtonG
- Kontakt:
Ne zaostaju. Mercedes je tek sedmi po brzini na pravcu.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Treći ili sedmi ne znači mnogo koliko zvuči na prvu kad je razlika 3 km/h. To je skoro pa zanemarivo.
- AshburtonG
- Kontakt:
To bi bilo zanemarivo u Monaku, ali ne u kvalama gdje haman pa ne pustas gas i gdje su ispred tebe tri Ferrarijeva motora. Svi ce ici na nivou HAASa minimalno u kvalama. Osim toga, post se odnosio na opasku iznad, koja kaze da Mercedes najmanje zaostaje sto nije tacno, jer je Hamilton najvise vremena zapravo izgubio u S3. Alonso je u svom najbrzem krugu napravio gresku u S3 pri izlasku iz zadnje krivine, te zbog toga nije na listi, dok je ocito da je Ferrari popustao malo. Njih cemo tek u kvalama vidjet. Moja pretpostavka:
2 RB
Alonso
Leclerc
2 RB
Alonso
Leclerc
-
- Kontakt:
Ali ja tebi govorim o samoj trci i maksimalnim brzinama. Jucer sam gledao analizu gdje RB svaki krug vozi oko 311/312 na sat bez zavjetrine na krugovima za simulaciju trke. A poslije njih je Mercedes. Ovi ostali svi sporiji. Ovo sto ti postavljas ovisi od milion faktora, zavjetrine, Drs-a, guzve na stazi itd. Eto ti Haas koji si postavljao a gledaj im vremena.
Nije ni kod RB sve idealno
- AshburtonG
- Kontakt:
A majku im yebem, kad ih imam na Fantasyu ahhahaha
Hehe
E sad se moze gledati trka.
Kakva borba ce sutra biti Lec vs Ver 

Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.