FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 162

Baza1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Baza1921 » 19 mar 2023, 19:33

Prvi put ove polusezone da imamo igru jbt da licimo na ekipu da izgledamo sigurno a ne uvjek napeto nesto bjezi ba meni je to najdraze bgm to mi je draze nego pobjeda i svi golovi i sad nesto sve vise vjerujem da je u konjicu namjestena tekma jest da je teorija zavjere al to mi je nekako najrealnija opcija kad razislim logicki ima smisla da smo im dali a i sumljiva je izjava i Edisa a i husrefa kao da su se dogovorili sta ce pricati nakon tekme a i kako nam 4 igraca udju u ofsajd to nije moguce da je spontano i odbrana nemoguce losha i onak gol vidi se da golman nije pomisljao da sprijeci loptu nego kulira bash nekako kao da je namjestaljka zato ja iskreno i vjerujem u te teorije zavjere sad jbg mozda je slabost da bjezim od istine a moda imam bolju sliku nezz al mi je lakse podnijeti istinu da smo kurve prodane i da je namjesteno nego prihvatit da tako lose igramo al islreno nije ni cudo neko jbg lose su pripreme al eto ja prihvatam poraz muski uvjek nego nmg podnijeti kad izgledamo zbunjeno i umorno ko izdrkan penis al hajde seri ga sad to je proslost pa ko ga yebe ide na bolje braco .Gbbp😉
Zadnja izmjena: Baza1921, dana/u 19 mar 2023, 19:38, ukupno mijenjano 1 put.
Tri žuta solitera jedno sivo naselje naš raj sivilo grada sarajevska magla i kotlina u njoj grbavica plava dolina tu je nasa svetinja i hram svima trn u oku ta baza nepobjediva
GRBAVICA VAŠA NEPOZNANICA
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 19 mar 2023, 19:33

Robust je napisao/la:
19 mar 2023, 19:32
braco je napisao/la:
19 mar 2023, 19:22
Učinak krila danas:

Santos - 2 gola i izboren penal
Amoah - gol
Drljo - asistencija

Kroz glavu mi prođe kakvih promašaja od krila smo imali proteklih godina i koliko smo samo "plakali" po forumima da jednog dana imamo ako ništa normalna krila. Umalo suzu radosnicu da pustim nakon ovog učinka krila danas. :mrgreen:

slika

srami se braco pustas suze za ove , a kad je mladen harao pricao si o bukijevoj lukmiri :nene: :nene: :mrgreen:
HAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHHA POBJEDA
:rol: :rol: :rol:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

sanjinlego
Kontakt:

Post Postao/la sanjinlego » 19 mar 2023, 19:35

Drugi gol, gol za 2:1 .. prvo Coca reakcija top, a onda Santos dodaje, lopta za Krpića sa naše polovice .. i onda sprint do kraja i gol .. kakav igrač ..

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 19 mar 2023, 19:38

braco je napisao/la:
19 mar 2023, 18:59
Sljedeće kolo:

Leotar - Željo
Tuzla City - Borac
Zrinjski - Široki

:ljepota:
Definitivno imamo najtezeg protivnika za uzet bodove, svim silama ce se tu kec pravit
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 19 mar 2023, 19:41

irfo je napisao/la:
19 mar 2023, 19:27
braco je napisao/la:
Učinak krila danas:

Amoah - gol
Drljo - asistencija

Kroz glavu mi prođe kakvih promašaja od krila smo imali proteklih godina i koliko smo samo "plakali" po forumima da jednog dana imamo ako ništa normalna krila. Umalo suzu radosnicu da pustim nakon ovog učinka krila danas. :mrgreen:
De ti meni reci jel Galić baš kanta od igrača ili je ono krilo Sloge beton igrač i treba ga dovesti, vidim da je nekad ostvarivao milionske transfere
Ja se oko tog Mihajlovića sjećam medijskog hypea kad je igrao u Partizanu i predviđala mu se velika karijera. Naravno ne mogu srat da sam ga nešto gledao ali evo sad sam ušao na transfermarkt i vidim da nije čak loše igrao ni u Heerenveenu u koji je došao iz Partizana, imao je fine brojke u Holandiji. Kako je toliko propao da završi u Doboju, pojma nemam.
Robust je napisao/la:
19 mar 2023, 19:32
braco je napisao/la:
Učinak krila danas:

Amoah - gol
Drljo - asistencija

slika

srami se braco pustas suze za ove , a kad je mladen harao pricao si o bukijevoj lukmiri :nene: :nene: :mrgreen:
Podsjeti me na onu zajebanciju kad je krilo Kendeš došao na probu i neko napisa da ima lošu završnicu

slika

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 19 mar 2023, 19:44

Fkt naši ako su pametni ponude državljanstvo BiH Santosu i biće najbolji krilni napadač lijevo u repki

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 19 mar 2023, 19:49

U riječ je 'upao' Bošnjaković.

“Ne znam šta da kažem kolegi. Mi smo bili u Antaliji, pa smo došli kod vas i imali smo neku igru. Zatim smo se valjali u snijegu i blatu i sve što smo bili vani je palo. Možda je bolje i ne ići vani, ostati ovdje i prilagoditi se. Mi smo eto otišli pa maltene nismo ništa napravili“, rekao je Bošnjaković.

Izgleda najbolje biti kokuz

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 19 mar 2023, 20:04

:ljepota:
kolezeljovac je napisao/la:
19 mar 2023, 19:44
Fkt naši ako su pametni ponude državljanstvo BiH Santosu i biće najbolji krilni napadač lijevo u repki
I meni je to prolazilo kroz glavu. Frajer je Vinicius za siromasne. Brz, dribler steka realizacija i kljucne odluke ponekad. Te se stvari treningom i necu rec dobrim trenerom ali boljim radom mogu popunit.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 19 mar 2023, 20:08

braco je napisao/la:
19 mar 2023, 19:41
Kako je toliko propao da završi u Doboju, pojma nemam.
*update*

Našli ga na instagramu :rol:

https://mondo.ba/Sport/Fudbal/a1191687/ ... grama.html

Admin Sloge očigledno iskusan u slajdanju u DM-ove, potencijalno pojačanje na poziciji social media managera Želje

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 19 mar 2023, 20:17

Tesko ce biti protiv Leotara, igrali smo u kupu nedavno.

Ali koliko je nama tesko, njima je jos teze. Na Grbavici smo ih razbili, ali nije htjela u gol. Ponoviti tekmu i bit ce 3 boda.

Moramo pametnije po pitanju glupih kartona (proslo kolo 2 zuta na izvodjenje auta, danas Santos skida dres itd)
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 19 mar 2023, 20:25

Deset ispod nule napoljuuuuu...

Odavno raspoloženiji nisam otišao sa tekme, zadnji put u augustu, ono kad smo razbili Tuzlu.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 19 mar 2023, 20:38

A vas kosi sablja

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 19 mar 2023, 20:43

Ako Velež ne pobjedi, a evo 80+ se igra u Mostaru.... Onda cemo im otici na plus 5.... Poklopiše nam se neočekivano rezultati.... Da ŠB kući kiksa, a i ovo mi je nevjerovatno da Velež kući Slobodu ne dobije... Ili je Velež precjenjen?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 mar 2023, 20:50

Danas je bilo perfektno ono o čemu sam pisao prije nekoliko dana, to konvertovanje dobrih situacija u prilike.

Mi smo faktički danas dali prva dva gola iz dvije šanse, ali šanse koje su napravljene iz situacija koje nam u nekim prošlim mečevima nisu donijele apsolutno ništa. Fenomenalna ubacivanja Drlje i Krpića, dva tap in-a za Santosa i ćao :D

"Šta mi je danas bilo bitno? Pobjeda i to efikasna. Da akcije uspiju i da se probude igrači. Mislim da smo mi ekipa sa najviše probijenih bokova, ali ne dođu te lopte gdje trebaju doći"

Dio Edisove izjave sa pressa, tačno ono što sam/smo govorili poslije Zvijezde. Drago mi je da je i on svjestan ovoga, što znači da će se raditi na tome i već danas je bilo puno bolje. I čim smo konkretniji u završnici odmah smo i zabili četiri gola što nije nikakvo iznenađenje s ozbirom na ofanzivni potencijal ekipe, i o tome smo mnogo pisali u proteklim heftama :)

Čak vam je i Drinu vratio u prvih 11, što je naravno bilo i očekivano, rekoh ja neće dečko propasti jer je tri utakmice ostao na klupi niti to znači da se u narednim tekmama neće vratiti u prvih 11.

Jedino gdje je Edis danas fulao jeste Ara u prvih 11, nije momak spreman za start u PL, može početi protiv niželigaša ali protiv premijerligaša se već vidi fizička nespremnost. Mada hajde stvarno je odigrao dobro protiv Zvijezde i dobro protiv Sloge prošlu kad je ušao, tako da okej, sigurno je i Edis svjestan da nije fizički na nivou ali sa takvim igračem nekada i treba rizikovati.

Ljudi slavite, uživajte, pa ćemo vidjeti šta ćemo kad se vratimo sa 0 bodova i 6-7 kartona iz Trebinja :mrgreen: :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 19 mar 2023, 20:57

braco je napisao/la:
19 mar 2023, 18:52
Tuzla otkinula bod Širokom 💉💉💉💉💉
Sloboda otkinula bod Veležu, inject it 💉💉💉💉

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 19 mar 2023, 20:59

Savrsen dan. Dva kiksa konkurenata i ubjedljivi Zeljo. Za miran odlazak na reprezentativnu pauzu nakon dugo godina.
Zadnja izmjena: Simi, dana/u 19 mar 2023, 21:56, ukupno mijenjano 1 put.
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 19 mar 2023, 20:59

Nakon današnje tekme smo drugi najbolji napad lige
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

sanjinlego
Kontakt:

Post Postao/la sanjinlego » 19 mar 2023, 21:00

Kakav vikend haos .. bravo tuzla (mogli do 3 boda), i bravo sloboda ..

Bukvalno imamo sve u našim rukama .. dolazi ti Tuzla, Široki i Velež na Grbavicu .. tu se moramo pokazati !

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 19 mar 2023, 21:01

Jos sutra ponovno kiks Sarajeva...i eto ga...sa pobjedom protiv Leotara mozda to kolo i budemo drugi...

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 19 mar 2023, 21:01

Raonffa je napisao/la:
19 mar 2023, 20:50
Danas je bilo perfektno ono o čemu sam pisao prije nekoliko dana, to konvertovanje dobrih situacija u prilike.

Mi smo faktički danas dali prva dva gola iz dvije šanse, ali šanse koje su napravljene iz situacija koje nam u nekim prošlim mečevima nisu donijele apsolutno ništa. Fenomenalna ubacivanja Drlje i Krpića, dva tap in-a za Santosa i ćao :D

"Šta mi je danas bilo bitno? Pobjeda i to efikasna. Da akcije uspiju i da se probude igrači. Mislim da smo mi ekipa sa najviše probijenih bokova, ali ne dođu te lopte gdje trebaju doći"

Dio Edisove izjave sa pressa, tačno ono što sam/smo govorili poslije Zvijezde. Drago mi je da je i on svjestan ovoga, što znači da će se raditi na tome i već danas je bilo puno bolje. I čim smo konkretniji u završnici odmah smo i zabili četiri gola što nije nikakvo iznenađenje s ozbirom na ofanzivni potencijal ekipe, i o tome smo mnogo pisali u proteklim heftama :)

Čak vam je i Drinu vratio u prvih 11, što je naravno bilo i očekivano, rekoh ja neće dečko propasti jer je tri utakmice ostao na klupi niti to znači da se u narednim tekmama neće vratiti u prvih 11.

Jedino gdje je Edis danas fulao jeste Ara u prvih 11, nije momak spreman za start u PL, može početi protiv niželigaša ali protiv premijerligaša se već vidi fizička nespremnost. Mada hajde stvarno je odigrao dobro protiv Zvijezde i dobro protiv Sloge prošlu kad je ušao, tako da okej, sigurno je i Edis svjestan da nije fizički na nivou ali sa takvim igračem nekada i treba rizikovati.

Ljudi slavite, uživajte, pa ćemo vidjeti šta ćemo kad se vratimo sa 0 bodova i 6-7 kartona iz Trebinja :mrgreen: :mrgreen:
Odlična analiza, slažem se. Jedino mi je dilema da li bi Krpa ovako dobro odigrao da je bio starter.
I danas prvo poluvrijeme jedno od najgorih ikada (osim akcije kod gola) a drugo jedno od najboljih u zadnje vrijeme. Odavno nije bilo ovao dobrih kontri i kombinatorike. Štila bio izuzetno raspoložen.
Također, svi smo se natovarili na Galića, samo mislim da mu Drljo veoma malo ili nikako ne pomaže. Čak u nekim situacijama i štoper i zadnji vezni sporo zatvaraju, i onda Gala često ostane sam i "visi" između 2 ili 3 protivnička igrača.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Paromlinac i 34 gosta.