napoleon72 je napisao/la: ↑30 mar 2023, 11:25
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑30 mar 2023, 11:03
napoleon72 je napisao/la: ↑30 mar 2023, 10:58
Nek mu Aylah rjesava probleme.
Ne treba tako gledati stvari, prvenstveno jer mislim da u ovom trenutku Mirvić neće kalkulisati i išao bi na soluciju da sve otjera( ne vidim drugog objašnjenja za sastanak ).
Ne pita se mene, ali ako je već sad spreman za sastanak, ne treba se spuštati na njegov nivo kada je izbjegavao sastanke. Baš mislim da trebaju biti gospoda i saslušati, a onda argumentovano odgovoriti po potrebi.
A cekaj, on je mogao glumit mangupa, odbijat sastanke, lajkat stranicu koja direktno pljuje Horde, lajkat komentare gdje mu ljudi pisu "pusti klosare Ismire, radi ti po svom"? Usao je u rat s navijacima, sad nema nazad.
Ma vidi, ne opravdam ja njegove postupke koje si naveo( s time da ne znam da je lajkovao neki komentar gdje je baš neko nazvao HZ klošarima, ali moguće da sam propustio).
Ali naveo sam i gore, ne treba se spuštati na njegov nivo koji je “dostigao” s tim zayebancijama. Po meni se treba kulturno postupati, i gospodski. Saslušaš ga i odgovoriš mu onako kako misliš. Ne znam o čemu je riječ oko tog sastanka, ali evo npr možda planira da otjera i Aylu i Mirzu, a Hz sastanak odbija. Znam da ćeš reći da on to može uraditi i bez sastanka, što je apsolutno tačno, ali mislim da je velika problematika taj narušeni odnos između dvije strane koji se mora popraviti ako i jedna i druga strana nemaju ništa protiv. Imao je ogromnih grešaka, nema dileme pa čak i kod onih koji ga najviše brane, ali mislim da nikad nije kasno da se to riješi. A poprilično sam siguran da u ovom trenutku neće i ne može ići u kompromis, i da će biti primoran kad tad uraditi ono što HZ žele od njega( opravdano to traže ).
Ako je istina da već agencije koje se bave time nam nude direktore( tražio Mirvić ) onda je očigledno da će AylaH letiti. Mirza bi onda svakako letio u paketu sa Aylom i da stane taj bojkot. Vidjet ćemo, raja jeste ljuta na Ismira, ali sa dobrim potezima u narednih mjesec - dva može vratiti određeno povjerenje nazad.