FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 31 mar 2023, 19:59

HVALA DRAGOM BOGU.BRAVO MOMCI .BRAVO MILENKO.
slika
slika
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 31 mar 2023, 20:54, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 mar 2023, 20:22

Aristotel555 je napisao/la:
31 mar 2023, 16:01
Danas se mora pobijediti kako znaju i umiju, jako bitna utakmica.. sretno i hrabro bez kalkulisanja..
MISLIM DA OVAJ BOD PROTIV OVOG PROTIVNIKA ,BORCA,IMA TEŽINU OD 3 BODA PROTIV DRUGIH PROTIVNIKA IZUZIMAJUĆI ZRINJSKOG.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 mar 2023, 20:25

Gavrić i Kuzmanović su dobili 3. žuti karton.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 mar 2023, 20:27

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 mar 2023, 20:44

Lešinari moeali napolje prije kraja.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 mar 2023, 21:03

.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 31 mar 2023, 21:36, ukupno mijenjano 5 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 mar 2023, 21:25

Prva utakmica 24. kola Premijer lige BiH

Tuzla City se izvukao iz mrtvih: Od 0:2 do 2:2 protiv Borca na Tušnju
31.03.23. - 19:54,
H. Zilić

U prvoj utakmici 24. kola Premijer lige BiH, FK Tuzla City dočekao je FK Borac. U vrlo borbenoj utakmici sa nekoliko odličnih prilika konačan rezultat je glasio 2:2.

Tuzlaci su krenuli veoma dobro i imali priliku već u prvoj minuti. Glavom je pokušao Subašić, ali brani golman Borca. Tri minute kasnije nova prilika za Subašića, bez promjene rezultata. U 11. minuti Gvarić je imao novu priliku za domaće, prije toga Subašić je bio u dobroj akciji, međutim domaćini dobro otvaranje nisu mogli krunisati golom.

Gosti prvi put prijete u 23. minuti i to je bila fenomenalna prilika, Tatar se nije dobro snašao u izglednoj poziciji. Dvije minute nakon toga pišemo novu šansu za Tuzlake, Ivaniadze se dobro oslobodio svog čuvara i šutirao sa desetak metara, ali pored gola ide lopta.

U 31. minuti veliki protesti domaće ekipe. Lopta je nakon prodora Ivaniadeza pogodila u ruku igrača Borca, ali glavni sudija Kesić se nije oglasio. Kuzmanović je zbog prigovora dobio žuti karton.

Nakon te situacije rasplamsala se igra na Tušnju. Prijetili su domaći preko Kuzmanovića i Subašića, Borac je prijetio preko Mrkaića i Vojnovića, a onda slavlje gostiju u 38. minuti. Lopta je došla do Mrkaića koji rutinski pogađa mrežu Fejziča za vodstvo gostiju iz Banja Luke od 1:0, a to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak duela počinje sa nekoliko prilika pred oba golam, a nakon jedne i udarca sa nekih 18 metara gosti su tražili penal jer su smatrali da je Nukić igrao rukom. Kod domaćih prijetili su Karjašević i Mehidić, kod gostiju pokušao je Lazić, na semaforu je ostalo 0:1.

U 66. minuti novo slavlje gostiju iz Banja Luke. Ninković sjajno centrira iz slobodnjaka, a Lukić glavom postiže pogodak, svoj prvi u sezoni, za 2:0. Dobio je i žuti karton zbog skidanja dresa.

Domaći se nisu predavali i u 73. minuti dosuđen je penal nad Hadžićem, koji je sigurno realizovao Kuzmanović za smanjenje vodstva Borca na 2:1.

Dobra kontra gostiju u 83. minuti, Kulašin šutira sa nekih 14 metara ali malo pored gola. Minut nakon toga šansa za domaće, Hadžić se dobro ne snalazi nakon centaršuta Kuzmanovića, a onda Ivaniadze loše šutira sa 16 metara.

Do kraja utakmice domaćini stižu do izjednačena i vrijednog boda. Za 2:2 je pgodio Kuzmanović u 92. mnuti, bila je to golčina. Ponovo je kod gola učestvovao Hadžić od kojeg se lopta odbila do Kuzmanovića.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 mar 2023, 21:32

[url [/url]

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 31 mar 2023, 21:34

Bod iz ovakve utakmice je zadovoljavajući rezultat ali nikako "veliki" uspjeh.Bilo je tu svega i svačega danas,posebno u sferi suđenja(najočitiji primjer je nedosuđeni penal koji su vidjeli svi na stadionu ,ali i kriterij suđenja prekršaja je bio smiješan).
Utisak je da je ipak razlika igrati u TZ na Tušnju u odnosu na Srebrenik i da prisutnost publike mnogo znači.Posjeta je bila dosta dobra i to je pozitivan dojam.
Igra tima je bila onako prosječna i ne baš uvjerljiva.Kako odmiču utakmice isplivava sve više na površinu strašno loša igra naših stopera i golmana u odbrani na nabačene visoke lopte.Bukvalno svaki korner ili prekid je pola gola za protivnika.
Šukilović je katastrofalan,Čeliković grozan ( sve više se uočava da on i nije stoper nego defanzivni vezni zalutao na stoperu) a kod Fejze imamo kreni-stani situacije i veliku nesigurnost u istrčavanjima koja nas redovno košta primljenih golova.
Napad teško daje golove i tu smo takođe u problemima.Ivaniadze je ipak pojačanje a šta je sa Nikitinom tek će se vidjeti.
Zadnja izmjena: CityCity, dana/u 31 mar 2023, 21:35, ukupno mijenjano 1 put.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 31 mar 2023, 21:35

Pantelic stariji definitivno nas najnekorisniji i najlošiji igrac.
Hajd sto nemaš koristi od njeg nego je i upropastio 3-4 solidne prilike. Definitivno igrač koji smeta na terenu a zauzima mjesto.
Momak iz Gruzije ima kvalitet. On bi mogao biti prevaga do kraja sezone u našu korist.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 31 mar 2023, 21:37

CityCity je napisao/la:
31 mar 2023, 21:34
Bod iz ovakve utakmice je zadovoljavajući rezultat ali nikako "veliki" uspjeh.Bilo je tu svega i svačega danas,posebno u sferi suđenja(najočitiji primjer je nedosuđeni penal koji su vidjeli svi na stadionu ,ali i kriterij suđenja prekršaja je bio smiješan).
Utisak je da je ipak razlika igrati u TZ na Tušnju u odnosu na Srebrenik i da prisutnost publike mnogo znači.Posjeta je bila dosta dobra i to je pozitivan dojam.
Igra tima je bila onako prosječna i ne baš uvjerljiva.Kako odmiču utakmice isplivava sve više na površinu strašno loša igra naših stopera i golmana u odbrani na nabačene visoke lopte.Bukvalno svaki korner ili prekid je pola gola za protivnika.
Šukilović je katastrofalan,Čeliković grozan ( sve više se uočava da on i nije stoper nego defanivni vezni zalutao na stoperu) a kod Fejze imamo kreni-stani situacije i veliku nesigurnost u istrčavanjima koja nas redovno košta primljenih golova.
Napad teško daje golove i tu smo takođe u problemima.Ivaniadze je ipak pojačanje a šta je sa Nikitinom tek će se vidjeti.
Potpisujem drug sve 100%!!! Nemam nit odbrane nit napadace. Stoperi kriminalni!! Moze li mi iko reci sta je sa Nikitina?? Pa cojk nece ni odigrati nit jednu utakmicu a dosao kao veliko pojacanje!!

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 31 mar 2023, 21:38

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
31 mar 2023, 21:35
Hajd sto nemaš koristi od njeg nego je i upropastio 3-4 solidne prilike. Definitivno igrač koji smeta na terenu a zauzima mjesto.
Momak iz Gruzije ima kvalitet. On bi mogao biti prevaga do kraja sezone u našu korist.
Sto ne igra Diaby? Odmah dinamicno je bilo u sredini kad je on usao!!

Aristotel555
Kontakt:

Post Postao/la Aristotel555 » 31 mar 2023, 21:54

Kako je moglo biti dobro je i ispalo al' svakako da nisam zadovoljan, realizacija katastrofa, nevjerovatno da od onoliko udaraca nismo ranije postigli pogodak, vidi se da nedostaje dobar napadač koji bi zasigurno postigao danas makar jedan gol u prvom dijelu utakmice.. Sukilovic vec duze vrijeme los al dzaba kad mora igrati zbog Azmirovog sina, Gruzijac dobar (iako je izgubio par lopti) ali ne libi se krenuti prema naprijed, po meni sasvim ok..ono sto je najpozitivnije danas od svega to je zalaganje i vidjelo se koliko je igračima stalo da ostvare pozitivan rezultat sto ranije u mnogim utakmicama nije bilo tako..ima jos puno da se igra ali nam pod hitno treba pobjeda, do sada su nam isli na ruku rezultati konkurenata u donjem dijelu tabele, nadam se da ce i oni i dalje rasipati bodove..Sto se tiče sudije, katastrofa (nije da nismo očekivali), pitanje je kako bi se rezultat kretao da smo dobili penal na 0:0, po meni ako sam dobro vidio jako upitan i penal koji je dosudio i na Hadzicu, mislim da je bilo van 16 m al' morao je negdje kompenzirati a to je puno lakše na 0:2, slag na kraju kad prekide kontra napad u posljednjem napadu.. bilo kako bilo trebace puno boljih igara kako bi se izborio opstanak..nadati se

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 31 mar 2023, 21:57

Hazre je napisao/la:
31 mar 2023, 21:38
Ponosnipodrinjac je napisao/la:
31 mar 2023, 21:35
Sto ne igra Diaby? Odmah dinamicno je bilo u sredini kad je on usao!!
Kod Bošnjakovića je izgleda "taktika" kao i kod nekih naših ranijih trenera da se "oprezno",stidljivo, mlitavo i nambiciozno ulazi u utakmicu,prima se pogodak ili dva i tek onda kad je skoro sve gotovo- počinje se ozbiljno igrati i boriti konkretno prema protivničkom golu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 mar 2023, 22:36

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 mar 2023, 23:18

Trener Bošnjaković i igrači su danas pokazali da definitivno vraćaju kvalitet igre.To je ona igra sa priprema u Turskoj.Ravni teren Tušnja će nama puno pomoći u utakmicama koje dolaze.Drago mi je da je Hadžić kao i Karjašević svojim ulaskom popravio našu igru.Slijedi gostovanje na Grbavicii šansa da se osvoje bodovi.Svi momci zaslužuju čestitku za ovo večeras.Igrali su protiv Borca koji je srpski nacionalni projekat.Kojeg prate sve do jednog srpske sudije da se ne bi šta omaklo.Nakon ove utakmice sam raspoloženiji kad je naša ekipa u pitanju.Cijelu utakmicu igrali su u istom ritmu.Prema naprijed i nazad.Nismo bili inferiorni.Vidim navijači Gorkog slave što smo mi samo remizirali.Ko biva ispadamo ,tako tvrde oni. Šire razne glasine o našem klubu,naravno loše.Više se brinu o nama nego o sebi.Da Bog da se u nedelju o sebi zabavili.

TuzlaC2023
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaC2023 » 01 apr 2023, 00:07

Prije svega, zelim pozdraviti sve navijace Tuzla City-a.Vec duzi period pratim forum Plave porodice.
Zaista mi nije jasno zasto danas Diaby nije igro.
Sukilovic jako lose… ali isto tako nemamo bolje opcije u-21.
Uostalom dobra tekma ekipe i malo srece nam je falilo.
Sudjenje katastrofalno, ali momci su isto tako konacno pokazali zelju,borbu za ovaj Grb.
Protiv Zrinjskog ocekujem prolaz aBda.💪💙

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 01 apr 2023, 09:22

Bolji teren nego sto smo navikli, bolja utakmica, otvorena s obje strane...

Nisam zadovoljan sa bodom jer trebaju nam pobjede.. Strasno je rizican taj nas raspored zadnje 3 utakmice i nadam se da cemo opstanak rijesiti prije toga, ali zasad to ne ide pa ne ide...

Ne razumijem izostavljanje Diabija i Karjasevica iz sastava... Mozda ako poste Ramazan to daje neko opravdanje, jer je naravno teze igrati kad postis... ali generalno - ne razumijem to... I to mi stvara veliku sumnju u Bosnjakovica, kojeg sam do sada uvijek podrzavao cak i kada su ga mnogi ovdje kritikovali...

Zrinjski, Zeljeznicar, Velez, Zrinjski...
Sta ja znam - sumnjam da nesto mozemo rijesiti u prvoj utakmici... tako da je valjda cilj da ostvarimo sto bolji rezultat pred revans u kojem ce nadam se pasti osluka... odnosno nadam se da nas nece nakantat vec u prvoj utakmici...

Neka dobra stvar u ovom rasporedu je da su sve ekipe podjednako opterecene sa kup utakmicama kao i mi, tako da bar nismo u podredjenom polozaju sto se tice umora igraca pred utakmice...isto je svima…

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 01 apr 2023, 09:28

emir012 je napisao/la:
01 apr 2023, 09:22

Nisam zadovoljan sa bodom jer trebaju nam pobjede.. Strasno je rizican taj nas raspored zadnje 3 utakmice i nadam se da cemo opstanak rijesiti prije toga, ali zasad to ne ide pa ne ide...

Ne razumijem izostavljanje Diabija i Karjasevica iz sastava... Mozda ako poste Ramazan to daje neko opravdanje, jer je naravno teze igrati kad postis... ali generalno - ne razumijem to... I to mi stvara veliku sumnju u Bosnjakovica, kojeg sam do sada uvijek podrzavao cak i kada su ga mnogi ovdje kritikovali...

Sta ja znam - sumnjam da nesto mozemo rijesiti u prvoj utakmici... tako da je valjda cilj da ostvarimo sto bolji rezultat pred revans u kojem ce nadam se pasti osluka... odnosno nadam se da nas nece nakantat vec u prvoj utakmici...

Neka dobra stvar u ovom rasporedu je da su sve ekipe podjednako opterecene sa kup utakmicama kao i mi, tako da bar nismo u podredjenom polozaju sto se tice umora igraca pred utakmice...isto je svima…
Ja se najezim kad vidim da igra Gavric. Pa dokle vise. Tipican alibi igrac. Treba nam Diaby u sredini!!

Zna li neko sta je sa rusom? Jel uopste jos tu ili je napustio? Ja bi prvi otiso kad ti igra Sukilovic pred nosom. Zalosno. Prvi gol opet velika greska njegova.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 apr 2023, 12:09

Hazre je napisao/la:
01 apr 2023, 09:28
emir012 je napisao/la:
01 apr 2023, 09:22

Ja se najezim kad vidim da igra Gavric. Pa dokle vise. Tipican alibi igrac. Treba nam Diaby u sredini!!

Zna li neko sta je sa rusom? Jel uopste jos tu ili je napustio? Ja bi prvi otiso kad ti igra Sukilovic pred nosom. Zalosno. Prvi gol opet velika greska njegova.
Šukilović je imao dovoljno vremena da procijeni let lopte i napravi samo korak unazad te glavom izbije u korner.
Odbrana golmana Fejzića kod 0-2 u situaciji kad je Lukić izašao 1 na 1 je prelomni trenutak utakmice.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.