FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
92
43%
Prolazak u Play off
52
24%
Grupnu fazu
70
33%

Ukupno glasova: 214

Alii
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Alii » 05 apr 2023, 23:57

Ma nema sanse on kod nas

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 apr 2023, 00:15

spezial je napisao/la:
05 apr 2023, 23:04
Nama svi smijesni, a ni jedne ni druge se ne sjecamo kad smo pobijedili. U ovoh ligi ne igra leprsavost i ljepota, nego cvrsta odbrana, ciganluk, valjanje, iskustvo, fakinluk... to kad skontamo bit ce nesto od nas, dotad cemo dobijat slobodu s primljena dva gola, a zrinjski ce nam uvaljivat 4+ svaku tekmu
Pa mi ovog Veleža 10 utakmica nismo dobili, nabili su nam komplekse ko da su Real Madrid, žalosno šta sebi dozvolimo... Zadnja pobjeda prije korone jbt, 4 godine prošle

Ista stvar i sa Sabljom, i on će nas garant je.bat opet u derbiju
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 06 apr 2023, 00:16

bordobijelisampion je napisao/la:
05 apr 2023, 23:55
Ante Čačić :kafa:
Još da "naši" traže trenera :ljepota:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 06 apr 2023, 00:21

Nije valjao Dinamu, da nama valja pff
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 apr 2023, 00:21

ElCartel11 je napisao/la:
05 apr 2023, 20:45
Ikic je Tito za sva naša krila osim Ziljkica. On i Ziljkic bi sad pravili darmar po stranama, da ga kuravela nije otjerala.

Ikic - Guliashvili - Ziljkic
Renan/Hamza

Vjerovatno najbrža napadacka četvorka u ligi :D
Ikić dar mar ni u pjetlićima pravit ne može, Taj lik u životu nikad nikog predriblo nije, antitalenat teški, ali zabio par nekakvih golova sa distance pa se ovdje pravi Robben od njega :mrgreen:

Gulaš je baš dosta bolji igrač, tehnički i fudbalskom inteligencijom pogotovo, imamo sad vrhunska krila. Napadačka linija sa Avramovskim kao desetkom i Hamzom u formi na devet ima baš veliki potencijal, al nikako da dočekamo Makedonca...
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 apr 2023, 00:33

Najjace kako mi od sebe uvijek pravimo Real. Ponizavamo ekipe koje ne mozemo dobit da se naopako okrenemo, i ne samo to, nego nas zlostavljaju na terenu godinama evo. Ibretimo se necijem seljakluku, ciganluku, udaranju i valjanju, a mi, svileni i tehnicki potkovani, zreli samo za Primeru da igramo tiki taku na Wanda Metropolitanu. Eno sad i Velezov stadion "pokusaj" od stadiona, a ljudi od niceg napravili odlican stadion, sad ga mogu lagano sminkat. Da se sutra spomene izgradnja stadiona od 10-12 hiljada stolica, digla bi se i kuka i motika kako je premalo, a nismo prebacili prosjek od 6000 navijaca od 2015. Sampioni smo u uzdizanju sebe a lagano tonemo u prosjek ove lige.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

bordobijeli4
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli4 » 06 apr 2023, 00:44

Hamza sto je dao kod nas dao je sa distance.. mozda covjeka probat na desetku na duzi period, a Renana gurat gore dok ne procepi (osim ako udje bas u neki kontra ritam - tipa naredne 3 tekme bez gola), ipak smo se izvalili za njega.. Ziljkica odmorit protiv Sloge, vjerujem da cemo sa pola gasa rijesit to.. ipak im je Vlado Jagodic trener, najveci ublehas Premijer lige. 😎

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 apr 2023, 00:57

bodi123 je napisao/la:
06 apr 2023, 00:21
ElCartel11 je napisao/la:
05 apr 2023, 20:45
Ikic je Tito za sva naša krila osim Ziljkica. On i Ziljkic bi sad pravili darmar po stranama, da ga kuravela nije otjerala.

Ikic - Guliashvili - Ziljkic
Renan/Hamza

Vjerovatno najbrža napadacka četvorka u ligi :D
Ikić dar mar ni u pjetlićima pravit ne može, Taj lik u životu nikad nikog predriblo nije, antitalenat teški, ali zabio par nekakvih golova sa distance pa se ovdje pravi Robben od njega :mrgreen:

Gulaš je baš dosta bolji igrač, tehnički i fudbalskom inteligencijom pogotovo, imamo sad vrhunska krila. Napadačka linija sa Avramovskim kao desetkom i Hamzom u formi na devet ima baš veliki potencijal, al nikako da dočekamo Makedonca...
Malo je pretjerano to "antitalenat" za covjeka koji nam je ipak bio najbolji strijelac u prvom dijelu sezone, i koji ima dvije i po solidne sezone u Premijer ligi. Slazem se da je Guliashvili bolji od njega, al Kyeremeh sigurno nije, taj lik izgleda kao drugi Rashid. Ne znam na osnovu cega se i doveo a kamoli ostavio u rosteru, u karijeri ima dvije okej sezone u poluamaterskoj litvanskoj ligi, statisticki slicne Ikicevim ovdje (i to igrajuci za daleko najjacu ekipu tamo), a bio je u Srbiji gdje nije uradio apsolutno nista. Ikic bi u rotaciji mogao nesta i donijet i uradit, a dok se ovaj navikne na ligu...
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 06 apr 2023, 01:18

H8Z7 je napisao/la:
05 apr 2023, 20:32
Šta mislite ko će na ljeto otići? Moja neka pretpostavka:
Dizdarević, Ančić, Tomašević, Vršajević, Čirjak, Varešanović, Džafić, Ikić i Salčin (koji je opet povrijeđen).
Od ovi sto istice ugovor ostaviti Musu,Mustafica i Ramica.Cirjak,Vrsajevic,Dzafic out
Gledati da Vrancic i Balta ostanu
Raskinuti sa Tomasevicem i Salcinom,dovesti Durakovica
Prodati Dala i Belmina,vratiti Ikica sa posudbe i dovesti iskusnog golmana.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 06 apr 2023, 01:24

Pantelija je napisao/la:
05 apr 2023, 20:08
cookiech je napisao/la:
05 apr 2023, 18:11
Pantelija je napisao/la:
05 apr 2023, 16:21
Niho Mujakic ne znam da li se moze smatrati djetetom iz sarajeva bas
Obzirom da je prosao sve nase selekcije, mislim da moze :mrgreen:
nije s tog stajalista, prosao je i Pidro. Pricam o glavi, ponasanju, drustvu, razmisljanju... nadam se da si shvatio :D
Jedino ako ga znas licno ili si cuo nesto, ja koliko znam on je 'nas' :mrgreen:
Sve mi znamo.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 06 apr 2023, 03:14

Hoće reći da su Mujakić i Pidro seljaci. Smiješno o tome i govoriti, ali eto.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 06 apr 2023, 03:34

izdzezveubrazil je napisao/la:
06 apr 2023, 03:14
bravo, tako je, vidis kako si inteligentan...
Ne nego da dolaze iz manjih sredina, gdje nemaju mogucnosti kao sto imaju djeca u Sarajevu. Dolaze iz sredina u kojima je dobar dio stanovnistva nizeg i srednjeg staleza. I na kraju, dosli su u sarajevo, dobili priliku da igraju u akademiji / klubu, i njima je samo to cilj. Neko ko je 70% vremena u fudbalskom okruzenju, uvijek ce imati isti toliki procenat sanse da uspije nego neko ko je 20% vremena u tom okruzenju.
Ta djeca imaju drugaciji mentalitet od djece iz Sarajeva koja sa 16-17 godina pocnu da lutaju i razmisljaju o drugim stvarima, i opet, uzmes statitstiku i pogledas broj djece iz sarajeva/prodaja iz sarjeva i sve ce ti biti jasno.
A te fore seljaci i to ostavi kuci i nauci se koristiti forum i komunicirati sa ljudima a da ne ispadas glup.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 06 apr 2023, 04:15

Pantelija je napisao/la:
06 apr 2023, 03:34
Ne nego da dolaze iz manjih sredina, gdje nemaju mogucnosti kao sto imaju djeca u Sarajevu. Dolaze iz sredina u kojima je dobar dio stanovnistva nizeg i srednjeg staleza. I na kraju, dosli su u sarajevo, dobili priliku da igraju u akademiji / klubu, i njima je samo to cilj. Neko ko je 70% vremena u fudbalskom okruzenju, uvijek ce imati isti toliki procenat sanse da uspije nego neko ko je 20% vremena u tom okruzenju.
Ta djeca imaju drugaciji mentalitet od djece iz Sarajeva koja sa 16-17 godina pocnu da lutaju i razmisljaju o drugim stvarima, i opet, uzmes statitstiku i pogledas broj djece iz sarajeva/prodaja iz sarjeva i sve ce ti biti jasno.
A te fore seljaci i to ostavi kuci i nauci se koristiti forum i komunicirati sa ljudima a da ne ispadas glup.
Niho je iz Vogosce, tu je i zivio dok nije otisao vani i po meni to je kao da je iz centra grada tj nema neke razlike.. Ali misljenja sam, odakle god da je, da to igra malu ili nikakvu ulogu ako prodjes sve selekcije kluba. Svo to vrijeme provedeno u toj sredini, pokupis sve fore i fazone, i nacin razmisljanja
Sve mi znamo.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 apr 2023, 04:28

Jest malo grubo receno al je u sustini tacno. Ko je najveci igrac FKS iz Sarajeva u zadnjih 10 godina? Eto ako Nihada mozemo smatrat da je iz Sarajeva, mada znas kad ce onom na carsiji neko iz Hotonja bit "kao da je iz centra"? Samo kad se treba okitit njegovim perjem. Sem toga, sve sto ne zivi na potezu od Bascarsije do Cvile je "go seljak". Cinjenica je da su gradska djeca u vecini slucajeva mentaliteta Radovca. Imam ja kume ljude, doci ce ti s pistoljima na vrata, odoh ja u audiciju i krug po mahali itd. Ovi sto dodju sa strane cvrsto uhvate tu priliku i ne ispustaju je, ginu 3x vise da ostanu u ekipi jer u vecini slucajeva, ako ne uspiju u fudbalu, nemaju mocnog babu da ih pogura. Ne treba generalizovat i izuzeci uvijek postoje al eto, ako gledamo samo nas klub, tako ispada.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

TarpiTarpi
Kontakt:

Post Postao/la TarpiTarpi » 06 apr 2023, 04:33

Protiv Zrinjskog smo izgubili zbog kiše i vjetra a Slobodu okrenuli kad je počela kiša i onda kažu ne vidi se napredak. Trust the process :kafa:

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 06 apr 2023, 04:39

bordobijeli4 je napisao/la:
06 apr 2023, 00:44
Hamza sto je dao kod nas dao je sa distance.. mozda covjeka probat na desetku na duzi period, a Renana gurat gore dok ne procepi (osim ako udje bas u neki kontra ritam - tipa naredne 3 tekme bez gola), ipak smo se izvalili za njega.. Ziljkica odmorit protiv Sloge, vjerujem da cemo sa pola gasa rijesit to.. ipak im je Vlado Jagodic trener, najveci ublehas Premijer lige. 😎
Mi s pola gasa ne mozemo Famos pobijediti.
Posebno kad je mladunce tu. Jagodic moze biti najveci ublehas PL BiH ako ne racunamo masbokosog koji je najveci ublehas ikad igdje !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 apr 2023, 05:02

Jarane od 12 ekipa u ovoj jadnoj ligi, mi i Zeljo imamo najgore trenere. Eto u najboljem slucaju medju 3-4 najgora. Tuga.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 06 apr 2023, 07:00

napoleon72 je napisao/la:
06 apr 2023, 05:02
Jarane od 12 ekipa u ovoj jadnoj ligi, mi i Zeljo imamo najgore trenere. Eto u najboljem slucaju medju 3-4 najgora. Tuga.
Mulalic je sa naseg narkomana Klopp
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 06 apr 2023, 08:27

Kod nas ti i dan danas ljudi koji su rođeni od Bascarsije do Č. Vile, a koji su pritom ostali na srednjoj školi, seljacima smatraju one koji su iz manjih mjesta došli u Sarajevo i tu završili Mašinstki, Medicinski, Elektrotehnički fakultet....... :facepalm: :facepalm:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 apr 2023, 08:33

Pantelija je napisao/la:
06 apr 2023, 03:34
Najbolji bh igrač je Sarajlija, tako da ti ta teorija pada u vodu.
I nadam se da nisi bio ozbiljan s ovim staležima, nismo u Osmanskom carstvu.
Prevaziđite taj malograđanski mentalitet, danas je 80% Sarajlija po vascijelom svijetu.
Tom logikom su oni niži stalež u nekakvom Dortmundu, Minhenu, New Yorku ili gdje se nalaze.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”