Devil, mislim da je tebi, čovjeku koji dolazi iz jednog sasvim drugog mentaliteta, teško razumjeti neke stvari koje se ovdje dešavaju. Ja tebe stvarno poštujem kao forumaša i čovjeka, jer, kako sam uspio da shvatim, pozitivan si lik. Ali, moraš da shvatiš i frustracije navijača BH reprezentacije, klubova i BH građana generalno, sa konstantnim i sitnim provokacijama ovi iz RS stalno potiču. I moraš recimo da shvatiš razliku između jednog, npr. alana cardeca, koji navija za Srbiju ali niko nema ništa protiv i onih drugih koji su došli ovdje samo da provociraju. Obzirom da nisam upratio situaciju sa konkretnim slučajem o tome ne mogu da govorim, govorim više generalno.
Te sitne provokacije su svuda prisutne. Recimo, na putu iz Nevesinja prema Mostaru imaš saobraćajni znak gdje je navedena udaljenost od Beograda dok uopšte nema podatka da je to put za Mostar. E o takvim podmetanjima se radi. Da ne zaboravim, Beograd je u sasvim drugom smjeru u odnosu na onaj kojim ideš.
Ja nisam vrijeđao Srbe, kako si rekao, tokom SP2010. Ja sam imao diskusiju sa moderatorom Schlagerom, koji je imao ta sitna podmetanja, na šta sam uzvratio na dozvoljeni način (pitao sam admina da li je dozvoljeno da za avatar imam onog malca koji piški po grbu FS Srbije). I da, malo smo se zezali kada su utakmice Srbije bile na tapetu, i to samo zbog ovih iz RS koji se na taj način ponašaju kada je reprezentacija BiH u pitanju (većina, ne svi, da ne uvrijedim pozitivne forumaše iz tog dijela BiH).
Nacionalizam je glupost i treba ga zaobići, pogotovo na sportskom forumu. Ali, nažalost, ovo područje je opterećeno njime i to će tako ostati sve dok ovi iz Sarajeva ne odu par puta do Banja Luke i suprotno, puno toga ljudi samo zaključuju danas na osnovu medija, koji su uglavnom trovački raspoloženi. Nacionalizam se danas dobro prodaje i to je suština problema ali nadam se da će se to uskoro promjeniti. Pozdrav.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.