Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

armando
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la armando » 10 apr 2023, 17:04

Dobro eto vi znate bolje, slušali priče i ovdje prepričavate.
Lično tražio 2 godine (1999-2001) bezuspješno. Ne krijem, možda sam više očekivao za budžet od 80-120 hiljada, ali ponavljam, nisam našao. U cik zore po male oglase, čitaj, traži, zovi da ne bi neko prije ujagmio. Svaku ulicu, svako brdo, komplet prigradska naselja sam obišao i opet ništa. Na kraju i uz pomoć agencija trud se nije isplatio.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 apr 2023, 17:10

armando je napisao/la:
10 apr 2023, 17:04
Lično tražio 2 godine (1999-2001) bezuspješno. Ne krijem, možda sam više očekivao za budžet od 80-120 hiljada, ali ponavljam, nisam našao. U cik zore po male oglase, čitaj, traži, zovi da ne bi neko prije ujagmio. Svaku ulicu, svako brdo, komplet prigradska naselja sam obišao i opet ništa. Na kraju i uz pomoć agencija trud se nije isplatio.
2000e ti proso voz, da si trazio 96-e, 97 mozda i 98-e naso bi , tad su i Srbima trebale pare da zive tamo gdje su otisli Bijeljina, Bratunac i gdje vec, pa su prodavali bud zasto, mozda su i tad vrijedile 100 ali ne mos dobiti te pare a pare ti trebaju. Vec 2000-e su se i oni tamo stabilozovali pa su mogli postovati cijenu pa kad proda. Kucu u kojoj sam ja zivio je tako, bilo smo u ok odnosima sa tom Srpkinjom Bosa se zvala, nasi joj sina pokosili na Otesu, kad smo krenuli za Usa ona stavila na prodaju i kupio je neki nas iz Svabije za preko 100k.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 10 apr 2023, 17:14

Slusali price :mrgreen:

Ljudino, otac rahmetli mogao kupiti stan za dvadeset hiljada, dvoiposoban ali u to vrijeme su bar za prosječnog bosanca bile velike pare.

Tetak nekih 6,7 godina poslije rata digao kredit deset hiljada i napravio dvospratnu kucu useljivu. Istina, imao je vec potrebne dozvole i priključke za istu i u to vrijeme su jos uvijek ljudi bili bliski jedni drugima, komsija nije bio samo neko ko zivi u istom selu, naselju ili mahali s tobom nego i prijatelj, oslonac, podrška. Bio ti je dovoljan jedan majstor i to je to, sve ostalo radne akcije se pravile.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 10 apr 2023, 17:18

chily-rz je napisao/la:
10 apr 2023, 17:14

Ljudino, otac rahmetli mogao kupiti stan za dvadeset hiljada, dvoiposoban ali u to vrijeme su bar za prosječnog bosanca bile velike pare.

Tetak nekih 6,7 godina poslije rata digao kredit deset hiljada i napravio dvospratnu kucu useljivu. Istina, imao je vec potrebne dozvole i priključke za istu i u to vrijeme su jos uvijek ljudi bili bliski jedni drugima, komsija nije bio samo neko ko zivi u istom selu, naselju ili mahali s tobom nego i prijatelj, oslonac, podrška. Bio ti je dovoljan jedan majstor i to je to, sve ostalo radne akcije se pravile.
Govorim za Sarajevo i to razdoblje. ;)

Nemam razloga tebi da ne vjerujem, jer pričaš vjerovatno za Zenicu i vrijeme odmah poslije Dejtona

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 apr 2023, 17:30

armando je napisao/la:
10 apr 2023, 17:18
chily-rz je napisao/la:

Nemam razloga tebi da ne vjerujem, jer pričaš vjerovatno za Zenicu i vrijeme odmah poslije Dejtona
Vjeruj mi jara kad znam. One sto su bile napustene su isle k'o halva, ove vec sto je neko zivio u njima malo teze. Od te Bose cerka i zet htjeli prodati i ranije, zvao taj zet mog starog delozacija ovo ono, stari mu reko ti me deloziras ja ti je zapalim odma, mater ti je.bem izaso iz rata bez iceg, jos da neam gdje zivjeti ne moze. I ovaj se prepo i nije prodo dok nismo otisli

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 10 apr 2023, 17:39

alemsa je napisao/la:
10 apr 2023, 17:30
armando je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:

Vjeruj mi jara kad znam. One sto su bile napustene su isle k'o halva, ove vec sto je neko zivio u njima malo teze. Od te Bose cerka i zet htjeli prodati i ranije, zvao taj zet mog starog delozacija ovo ono, stari mu reko ti me deloziras ja ti je zapalim odma, mater ti je.bem izaso iz rata bez iceg, jos da neam gdje zivjeti ne moze. I ovaj se prepo i nije prodo dok nismo otisli
Šta je bilo sa vašeg doma u Sarajevu, s pretpostavkom da ste tu živjeli prije rata? Privatna stvar, ne moraš odgovoriti ;)

Istina je to, nema dvojbe. Ali isto tako da su im kuće više ličile na štale. Hajmo reći one malo bolje su i bile te cijene o kojoj pričam, međutim kad se vidi ko i kako tu živi, odmah se odustane. Gdje ćeš čovjeka deložirati koji je rat proveo u BiH. Ne iz nekog straha, nego iz poštovanja i grižnje savjesti.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 apr 2023, 17:47

Sjećam se da je moj dajdža otprilike oko 2002. ili 2003. u strogom centru Zenice (zgrada u kojoj se nalazi Kristal, mislim da je to T1) trosoban stan prodao za 55 hiljada maraka, a od tih para napravio jako lijepu kuću, kupio fino auto i sebi kamion i bio registrovani autoprijevoznik do penzije. Sve za 55 hiljada :mrgreen:

A mislim da bi danas taj stan u Zenici išao za minimalno nekih 130-140 hiljada....

Tetka je 2015-te kupila stan u finom dijelu gradu, 46 kvadrata za 53 hiljade. To je danas ne nezamislivo nego kad pričam ljudima jebu mi mater lažovsku :mrgreen:

Koliko je sve otišlo u krc zadnjih 5-6 godina...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 apr 2023, 17:58

armando je napisao/la:
10 apr 2023, 17:39
alemsa je napisao/la:
10 apr 2023, 17:30
armando je napisao/la:

Šta je bilo sa vašeg doma u Sarajevu, s pretpostavkom da ste tu živjeli prije rata? Privatna stvar, ne moraš odgovoriti ;)

Istina je to, nema dvojbe. Ali isto tako da su im kuće više ličile na štale. Hajmo reći one malo bolje su i bile te cijene o kojoj pričam, međutim kad se vidi ko i kako tu živi, odmah se odustane. Gdje ćeš čovjeka deložirati koji je rat proveo u BiH. Ne iz nekog straha, nego iz poštovanja i grižnje savjesti.
Nismo, zivjele su mi dvije tetke u SA od 70ih, oceve sestre, stari je iso cesto, plus je navijao za Zelju, iso svaki derbi u SA i tako, i kad je krenulo da ce rat, otisli za SA pocetkom Aprila, bili u Velesicima kod tetke, tu i rat proveli, i onda 96 kad su Srbi isli stari ofma otiso na Ilidzu prije nego sto je usla policija, Srbi jos bili tu pakovali se (tacno lud s ove tacke gledista, mogli su ga roknut), i naso tu Bosu, otisli da naprave zamjenu imovine, medjutim to kasnije nije vise bilo validno i onda se to ostalo izdesavalo.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 10 apr 2023, 18:34

alemsa je napisao/la:
10 apr 2023, 17:10
armando je napisao/la:
10 apr 2023, 17:04
2000e ti proso voz, da si trazio 96-e, 97 mozda i 98-e naso bi , tad su i Srbima trebale pare da zive tamo gdje su otisli Bijeljina, Bratunac i gdje vec, pa su prodavali bud zasto, mozda su i tad vrijedile 100 ali ne mos dobiti te pare a pare ti trebaju. Vec 2000-e su se i oni tamo stabilozovali pa su mogli postovati cijenu pa kad proda. Kucu u kojoj sam ja zivio je tako, bilo smo u ok odnosima sa tom Srpkinjom Bosa se zvala, nasi joj sina pokosili na Otesu, kad smo krenuli za Usa ona stavila na prodaju i kupio je neki nas iz Svabije za preko 100k.
2001. babo kupio stan od 53 kvadrata za 25 000.

Danas taj isti stan može prodati za 100 000+ KM.

Mada je tad tih 25 milja vrijedilo kao danas 100.

Mislim da ovaj lupa za ove cijene, moglo se iza rata kupiti stanova i kuća prilično jeftino, a o zemlji i šumi da i ne pričam...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 apr 2023, 18:37

Jeste vrijedilo kako nije, sve bilo do dzaba (cijenama), struju niko nije placo (stavljo se magnet, dodje ti 5 km), dodje onaj da izmjeri nadje magnet, kaze stari haj ti ba pivu pusti to, rostilj, posto jaran s njim, coj'k dolazio svake hefte da sjedi. Vodu ne vjerujem da je stari ikad platio, dosli oni iz vodovoda da zavrnu jednom, kaze stari ti udji u taj saht vise izac nes, i onda uzeo katanac i stavio, nikad vise nisu dosli :rol: Onih saobracajnih kazni tucu imo, nikad nije platio niti iso na sud, samo govorio muriji pisi

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 apr 2023, 19:12

Marsal je napisao/la:
10 apr 2023, 17:47
Sjećam se da je moj dajdža otprilike oko 2002. ili 2003. u strogom centru Zenice (zgrada u kojoj se nalazi Kristal, mislim da je to T1) trosoban stan prodao za 55 hiljada maraka, a od tih para napravio jako lijepu kuću, kupio fino auto i sebi kamion i bio registrovani autoprijevoznik do penzije. Sve za 55 hiljada :mrgreen:

A mislim da bi danas taj stan u Zenici išao za minimalno nekih 130-140 hiljada....

Tetka je 2015-te kupila stan u finom dijelu gradu, 46 kvadrata za 53 hiljade. To je danas ne nezamislivo nego kad pričam ljudima jebu mi mater lažovsku :mrgreen:

Koliko je sve otišlo u krc zadnjih 5-6 godina...
S tim sto kucu za te pare ne bi ni posusio danas, ako hoces ista pristojno
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 10 apr 2023, 19:13

Puknut će i balon sa cijenama nekretnina, neće do vijeka ovako.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 apr 2023, 19:28

baboedindzeko09 je napisao/la:
10 apr 2023, 19:13
Teško je reći. U Sarajevu se i sad prodaju stanovi i sve to ide k'o halva, sumnjam da će se smanjiti cijene nekretnina. Stagniranje sigurno ali sad neko posebno smanjenje - ne vjerujem. Ako se bude gradio kongresni centar tu će biti minimalno jedan toranj od 40 spratova i tu će sve biti stanovi, ovakve stvari će utjecati na cijenea a ovo ostalo tanko.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 10 apr 2023, 19:43

MortemHz je napisao/la:
10 apr 2023, 19:28
Teško je reći. U Sarajevu se i sad prodaju stanovi i sve to ide k'o halva, sumnjam da će se smanjiti cijene nekretnina. Stagniranje sigurno ali sad neko posebno smanjenje - ne vjerujem. Ako se bude gradio kongresni centar tu će biti minimalno jedan toranj od 40 spratova i tu će sve biti stanovi, ovakve stvari će utjecati na cijenea a ovo ostalo tanko.
Ma i kod nas u Tz isto, kao što sam neki dan spominjao, nema ispod 3000-3500 kvadrata nikako, a zgrade se samo prave, jedna za drugom, došlo je do toga da su neki dijelovi grada stvarno već popunjeni i nema se više gdje ni kiosk postaviti. Ja sam svoj stan (70m2) prije 2 godine dobio za 190k, ni sam ne znam kako je to iskočilo. Ovo je danas trenutn baš katastrofa, u zgradi mojih roditelja, stan od 97 kvadrata prodan za 305k, a zgrada stara 14 godina... U izgradnji, bio kvadrat 950-1000km (2009.)

Ali mislim da mora malo makar pući balon, previše je ovo, otkud recimo mlađem bračnom paru taj iznos za stan, čak i da oboje rade dobre poslove? Stvarno mi ne ide u glavu, osim ako naravno nemaju neko nasljedstvo ili poguranac od roditelja.

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 10 apr 2023, 20:01

10 apr 2023, 19:43
MortemHz je napisao/la:
Ma i kod nas u Tz isto, kao što sam neki dan spominjao, nema ispod 3000-3500 kvadrata nikako, a zgrade se samo prave, jedna za drugom, došlo je do toga da su neki dijelovi grada stvarno već popunjeni i nema se više gdje ni kiosk postaviti. Ja sam svoj stan (70m2) prije 2 godine dobio za 190k, ni sam ne znam kako je to iskočilo. Ovo je danas trenutn baš katastrofa, u zgradi mojih roditelja, stan od 97 kvadrata prodan za 305k, a zgrada stara 14 godina... U izgradnji, bio kvadrat 950-1000km (2009.)

Ali mislim da mora malo makar pući balon, previše je ovo, otkud recimo mlađem bračnom paru taj iznos za stan, čak i da oboje rade dobre poslove? Stvarno mi ne ide u glavu, osim ako naravno nemaju neko nasljedstvo ili poguranac od roditelja.
Vecinu stanova sad kupuje dijaspora, i mislim da je jednim dijelom i zbog njih sami visoka cijena. Realno tesko neko ko radi u BiH moze izdvojiti 150-200k KM za stan

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 apr 2023, 20:07

10 apr 2023, 19:43
MortemHz je napisao/la:

slika

6000 KM po m2 + pdv :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 apr 2023, 20:10

Skocile se cijene nekretnina svugdje u svijetu u zadnjih 5-6 godina, kuca u Hou koja je bila 120k 2016/17, danas je 220k, kad su prvo nampupali cijenu bilo je duplo manje kamate (3%), pa hajd dugorocno se opet isplatilo, evo sad su vratili kamatu na skoro 6+, a cijene ostale iste.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 10 apr 2023, 20:16

MortemHz je napisao/la:
10 apr 2023, 20:07
slika
Pa šta rade stanovi, jel pričaju s tobom? :rol: Majko draga kupiš stan u Cannesu za te pare...

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 10 apr 2023, 20:21

Cijene nekretnina u Sarajevu će ostati na oko 2700-3000KM kvadrat. I padova neće biti.

Pričam o starogradnji, novogradnju svakako ne pratim ali i oni su oko 4.5k +
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 10 apr 2023, 20:25, ukupno mijenjano 2 puta.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 10 apr 2023, 20:22

10 apr 2023, 20:16
MortemHz je napisao/la:
10 apr 2023, 20:07
slika
Pa šta rade stanovi, jel pričaju s tobom? :rol: Majko draga kupiš stan u Cannesu za te pare...
da samo znate kako na ovom mjestu stanovi idu ko halva :mrgreen: Ima i skupljih od 6 idu i oni lagano

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.