FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
48
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 200

Dadox
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Dadox » 11 apr 2023, 00:31

Taj Basic se ovdje ako se ne varam cesto prizeljkivao, otkud sad da ne valja

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 11 apr 2023, 00:34

GalileoGalilei je napisao/la:
11 apr 2023, 00:19
Najjače mi kad se kaže da neki trener nije nešto već samo naslijedio ekipu od dobrog prethodnika. Nigdje veze priča, niti se može održati tako nešto. Rendulić je dobar i školovan trener, kao 90% njih koji dođu iz Hrvatske.
Pa kako nije naslijedio ? Jakir mu sve ostavio na tanjiru.
Nemojte izmišljat bezveze neke priče ba.... Prvo i osnovno ostavio mu je solidnu bodovnu zalihu da nema apsolutno nikakvog pritiska na utakmicama. Ostavio mu kompaktnu, uigranu, spremnu ekipu i izbalansiranu ekipu.
Evo koju si promjenu vidio kod Rendulića ? Šta je promjenio u odnosu na Jakira u ovih par utakmica ? Apsolutno ništa, jedina promjena je Kiš koji je došao prije ove polusezone.
Kad na to sve dodaš zdravu sportsku atmosferu koja ih okružuje dobiješ to što dobiješ.

Rendula je prosječan trener koji je imao ispodprosječnu igračku karijeru a trenersku pogotovo, gdje se vrtio po Šibeniku, Istri i Gorici, inače velikani hrvatskog fudbala, samo ne znam šta je Dinamo čekao pa ne pokupi takvog trenerskog maga, prije Ante Čačića.

A drugi par opanaka je što u ovoj našoj ligi rade teški amateri, poput Sablje, Mirze, Jagodića, Jahića, Barbarića itd pa svaki trener koji je imalo školovaniji pored njih izgleda Ranieri, što se u ovom slučaju od Rendule pravi na našem forumu.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 apr 2023, 00:38

hurem je napisao/la:
11 apr 2023, 00:30
esprit24 je napisao/la:
11 apr 2023, 00:06
hurem je napisao/la:
11 apr 2023, 00:01
A sto nisu pobijedili domaće jesenas kad su HZ bile na tribinama?!
Smiješan zaključak, povezivanje...
Sloboda penal, dva neshvatljivo primljena gola od kona, ubijanje sirokog brijega, ikicev promasaj protiv sloge, mi smo jednostavno maleri ovu godinu i to je to.
Isto tako možemo reći i za zadnju utakmicu u kojoj smo pokradeni...plus promašeni prazni golovi u nekoliko navrata.

!!!!!Koševo, Koševo, Koševo!!!!!

Jedini razlog loših rezultata jeste Koševo!!!
Nemam sumnje da bismo imali bar 10 bodova više.
Na Koševu si osvojio 6 bodova od mogućih 6.
Nakon toga u preostalih 11 "domacih" utakmica smo osvojili 16 bodova od moguća 33...procenat ispod 50%.

U gostima smo osvojili 14 bodova u 12 utakmica, približna statistika kao i u tzv. "domacim" utakmicama.

Zaključak:
FK Sarajevo je odigralo samo 2 domaće utakmice i ima 100% učinak.
Sve ostale su bile zapravo gostujuce, njih 23.
Sasvim realan učinak.

Nikad mi neće biti jasno...zasto ne GRBAVICA...kod kuce si, ne putujes, tvoja klima, zrak...sve...navijaci???!!!
Svaki odgovor, izgovor je van pameti.
Jedini razlog je Kosevo!!! Samo sto vecina krivi aylu, mirzu, vicu, ovog onog
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 11 apr 2023, 00:40

esprit24 je napisao/la:
11 apr 2023, 00:13

Sta znas o prosivanju jesul masine krenule sa rado :kafa:
Nemam novih info, mislim da je "praznik" jos, vidjet cemo ovo koji dan. Nesto sumnjam da cemo Tuzlu na Kosevu docekati
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 apr 2023, 00:50

Povrsno gledamo stvari, od mnogo stvari ovisi kakvu ces sezonu imati. Mi ove godine sve naopako radimo. 2 trenera, 35 igraca, ne igramo kuci nikako, loš odnos saveza prema klubu, ne slaganje navijaca s upravom.
Dok recimo Zrinjski ima jedan apsolutni mir gdje svako radi svoj posao gdje se igraci osjecaju opusteno i daju maksimum. Mi imamo primjer s Vinkom i Husrefom kad su imali mir u kuci titule smo uzeli kad su kasnile plate, pripreme odma pad. Rendulić da je nas preuzeo zavrsio bi kao i predhodnici

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 apr 2023, 00:54

esprit24 je napisao/la:
11 apr 2023, 00:04
@Nazoruso ja za Sarajevo navijam skoro 25 godina a od 2010 znam sve upravljacke strukture kluba. Mene jedino strah da Ismir ne ode a da onda zajedno snjim ne odemo svi u p.m i dodjemo na level Zeljeznicara. Kad kazem level mislim na funkcionisanje kluba a ne na rezultate jer su oni malo ispred nas ove godine. Nisam ni ja ljubitelj Mirze i Ayle ali isto tako gledajuci sa strane opsteg poslovanja kluba nije uredu svaka cetiri mjeseca otpustati trenera. Isto tako nije uredu da navijaci "gazdi" odredjuju ko ce biti trener. Ja sam nekako ubjedjen da Mirza nece ostat trener po zavrsetku sezone pa makar sve do kraja dobili. Sdruge strane ako se Evropa izbori bojim se da Ayla ostaje, a kolko vidim HZ izricito traze da oboje napuste klub. Sto se tice Mirzinog otpustanja vjerujem da ima i inata kod Ismira a isto tako i kalkulise sa otpremninom koju bi mu morao dati.
Ma sve se to moze srediti, samo da je izboriti Europu. Dovedes dobrog trenera za iducu sezonu, Ajlu maknes na neku drugu poziciju i rijeseni problemi.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 11 apr 2023, 00:56

"Jedini razlog losih rezultata je Kosevo, samo sto pojedini krive Mirzu, Aylu, Vicu" 🤣🤣🤣🤣
Sta sve necu procitati 🤣

Btw, kad smo kod Koseva, pa vasa ljubimica kaze da postoje objektivni razlozi zbog kojih se kasni...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 11 apr 2023, 01:03

Da je bilo ko drugi umjesto Rendulica nasljedio Jakirovica, proljetni rezultati Zrinjskog bi bili isti. Jednostavno, sve im štima i na terenu i van terena, srecom nemaju nikoga poput Ajle i Poture u klubu, (niti bi Šulenta to dozvolio), sam Šulenta se ne pojavljuje puno u medijima, u miru kroje sportsku politiku kluba.Jedino žensko koje ima dodirne tačke sa njihovim prvim timom je Marijana Zubac, najbolja nutricionistkinja u državi.
Rendulicevo je samo bilo da ništa ne dira, da ostavi istu formaciju (4-2-3-1), da ne izmišlja toplu vodu, i da umjesto Nike Jankovica, jedinog bitnog i jedinog igraca iz prvih 11 koji ih je napustio, stavi igraca koji igra njegovu poziciju. Bitno je svakako naglasiti da mu se sigurno niko ne petlja u posao, ne druzi se sa dilerima i kriminalnim hercegovačkim ološem, niti mu iko nameče nekog lažnog projekta i uslovlja ga da mora igrati.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 apr 2023, 01:05

NazorUso je napisao/la:
11 apr 2023, 00:56
"Jedini razlog losih rezultata je Kosevo, samo sto pojedini krive Mirzu, Aylu, Vicu" 🤣🤣🤣🤣
Sta sve necu procitati 🤣

Btw, kad smo kod Koseva, pa vasa ljubimica kaze da postoje objektivni razlozi zbog kojih se kasni...
Pa jel nije tako, reci mi neki argument. Velez kako se vratio na svoj stadion nije ista ekipa kao ona iz Gabele. Zrinjski necemo racunat oni su zadnje dvije godine sf za ostale klubove.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 11 apr 2023, 01:52

esprit24 je napisao/la:
11 apr 2023, 01:05
NazorUso je napisao/la:
Sta sve necu procitati 🤣

Pa jel nije tako, reci mi neki argument. Velez kako se vratio na svoj stadion nije ista ekipa kao ona iz Gabele. Zrinjski necemo racunat oni su zadnje dvije godine sf za ostale klubove.
A sta je bilo prije renoviranja AFH?
A sta je bilo prosle sezone?
- FKS -

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 apr 2023, 03:18

Hajdeee je napisao/la:
11 apr 2023, 01:52
esprit24 je napisao/la:
NazorUso je napisao/la:
Sta sve necu procitati 🤣

Prosle sezone spasavala se ziva glava nakon odlaska nama i sabrine. Ove godime sve krenulo fantasticno, prve tri pobjede, prosjek 8 k na kosevu i onda put u corsokak.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 11 apr 2023, 03:25

Hajdeee je napisao/la:
11 apr 2023, 01:52
esprit24 je napisao/la:
NazorUso je napisao/la:
Sta sve necu procitati 🤣
:D
E tad smo pehirali, nije nam se dalo ;)

Ovo je kao razjeban orkestar, od čistačice pa do Renana, sve nešto hoćemo nazor a ne možemo da uštimamo odbranu protiv ebene Sloge i Slobode.
Zadnja izmjena: harixs, dana/u 11 apr 2023, 06:22, ukupno mijenjano 1 put.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 apr 2023, 04:22

Ove godine kriv Vico, promjena stadiona i bojkot Hordi, prosle sezone kriva valjda visa sila i premalo muslimana u ekipi da dovu uce prije tekme. Samo nije kriv Mirvah nas dobri preposteni, i njegova fufica od direktorice, i njihove lose odluke. Jos malo i postajemo najbolji na Balkanu, ovo je zatisje pred buru.
Mene samo strah da se Mirvic ne zasiti svega i da ne ode!!!
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 11 apr 2023, 04:25

Po nas bi najbolje bilo da hrasnicki influenser proda dionice nekome ko zna da radi i kome je stalo da ima uspjesan fudbalski klub.
Ovaj ocigledno nema pojma bez obzira na njegovo finansijsko stanje i zelju.Nek otvori kafanu Aylu za glavnu sankericu i cao.
Sto se tice dovodjenja u ovoj situaciji bilo kakvog trenera mislim da nema smisla jer je sve truhlo u klubu i trebat ce vremena i rada da se vratimo na pravi put(ali tek kad ovi svi odu).

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 11 apr 2023, 04:37

esprit24 je napisao/la:
NazorUso je napisao/la:
Sta sve necu procitati 🤣

Zeinjski je sf samo zahvaljujuci nesposobnoscu nasih,i sam trener njihov je priznao sa samo Sarajevo ima mogucnost da dovodi i placa dobre igrace.
Svaki izgovor sto se nije na Kosevu igralo i bilo bi ovaako ili onako je najveca glupost.
I ne krive pojedini Mirzu,Aylu i Vicu nego 90% navijaca i simpatizera kluba

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 11 apr 2023, 05:09

Prvaci smo u izgovorima nema šta :thumbup:

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 11 apr 2023, 08:13

I meni je ta prica za teren i Kosevo samo izgovor. I dok je Fedja bio tu i kad smo u Zenici igrali imali su momci fantasticnu podrsku, odlican teren, lijepp ambijent. Sta igraca zanima drugo sem terena koji je istih dimenzija i eto u ovom slučaju bolje kvalitete. Nije valjda da mu igra ulogu boja stolica, pa im nedostajale zelene sa Koseva? Ma hajmo biti realni

Otisao je i Zrinjski sa svog stadiona pa nastavio da melje. Kad imas ekipu i znanje ne treba ti izgovor. I na kraju krajeva sta eto znaci nasim igracima Kosevo kad 90% njih je sad dovedeno i nikad nije igralo ni na Kosevu ni bilo gdje drugo, navika nije sigurno onda izgovor.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 11 apr 2023, 08:24

esprit24 je napisao/la:
11 apr 2023, 00:04
@Nazoruso ja za Sarajevo navijam skoro 25 godina a od 2010 znam sve upravljacke strukture kluba. Mene jedino strah da Ismir ne ode a da onda zajedno snjim ne odemo svi u p.m i dodjemo na level Zeljeznicara. Kad kazem level mislim na funkcionisanje kluba a ne na rezultate jer su oni malo ispred nas ove godine. Nisam ni ja ljubitelj Mirze i Ayle ali isto tako gledajuci sa strane opsteg poslovanja kluba nije uredu svaka cetiri mjeseca otpustati trenera. Isto tako nije uredu da navijaci "gazdi" odredjuju ko ce biti trener. Ja sam nekako ubjedjen da Mirza nece ostat trener po zavrsetku sezone pa makar sve do kraja dobili. Sdruge strane ako se Evropa izbori bojim se da Ayla ostaje, a kolko vidim HZ izricito traze da oboje napuste klub. Sto se tice Mirzinog otpustanja vjerujem da ima i inata kod Ismira a isto tako i kalkulise sa otpremninom koju bi mu morao dati.
Glavni 'tata' je kineski mafijas Vincent Tan,tako da je hrasnicki ublehan nevazna figura,bio bi bingo kad bi otisao.
Inace tvoj upis pokazuje ,kod nas jako rasireno potpuno nerazumjevanje kako funkcionise kapitalizam,globalni kapitalizam ,poslovanje,pa naposlije i fudbal,ovaj globalni.
Potrosac proizvoda odredjuje sta i kako a ne gazda i vlasnik. Posao vlasnika je da nadje damar potrosacu i uzme pare. Recimo vlasnici mercedesa ili porshea ,ne mogu reci : Ja sam Gazda ,moje su pare od sutra cemo praviti Lade a prodavati ih kao mercedese. Mislim moze ali to bi bio krah i kraj biznisa i poslovanja.. Isto tako trenere u fudbalski klub odredjuje navijac a ne vlasnik !! Navijaci ,evo recimo konkretno ja,hocu dobrog trenera. Ne ulazimo u to koje ce to biti ime,koji su vasi ugovori ,dogovori ,plate i tehnikalije. Samo moj ( navijacki ) zahtjev je DOBAR trener ,bar po imenu.Ispunis taj zahtjev i imas navijaca. Trosi pare,tu je. Kad udjes u pregovore sa sponzorom kazes : Vidite armije nasih navijaca,tresu se tribine,isplati Vam se ulagati u nas !! A Varesanovic nije dobar trener . I onda slijedi bojkot,ne samo ultra grupe,nego inace svih navijaca. Evo ,kako su ga doveli,nisam kupio clansku,godisnju,nista iz fan shopa,ulaznice,da imamo klupsku kafanu ne bih isao tamo. I tako puta 3-4 hiljade. I nismo mi samo takvi. Nego tako funkcionise fudbal i biznis. Kao sto smo rekli,ne mozes umjesto mercedesa- lade prodavati. Ne moze Chelsea,Rapid,Slovan,Barcelona dovesti trenera sa biroa i ocekivati dobru reakciju navijaca i poslovne uspjehe.
Btw,fudbalski klub pare zaradjuje kroz rezultate . Samo rezultat daje poslovnu klimu za fan shopove,sponzorske ugovore,prodaje igraca i sve ostalo. A kod nas se najmanje rezultatom bave !! A rezultatom se ne bave,jer nemaju znanja i sposobnosti za ostvarivanje istog.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 11 apr 2023, 08:35

Slogu bi mi dobili i u DK ali ne na Bilinom ebalo vam ono majku treba ga izbjegavat u sirokom luku. Kakav genije je uopste odlucio da igramo u Ze kad smo dobili tekmu u DK bili u petak je trebao krenuti niz

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 11 apr 2023, 08:36

10 godina stranih investicija i mi dosli u stanje da govorimo da je zrinjski svemirski brod za nas,da je ugaseni zeljo ispred na tabeli,da nam laktasi,gabela,doboj,kakanj uzimaju bodove.

Ono prije nije islo,kad smo ispadali od svega i svacega u kvalifikacijama,ovo sad pogotovo ne ide,nama je neko sihre bacio
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”