Odem malo do grada poslije utakmice da se smirim, da zaboravim na sve ovo što se dešavalo večeras. Ali evo vratim se u stan i još ne mogu doći sebi da nas jedna Bologna i Lecce ponižavaju, samo u dva kola. Pa poslije toga pomislim slijedeće kolo dolazi Milan i onako iskreno da kažem onako nakon svega očekivati da nas "poderu", ali pred nama je i vidjet ćete da će isti ovi igrači koji su večeras igrali protiv Milana pružiti mnogo bolju partiju i nakraju osvojiti bodove.
E sad poslije svega toga pomislim svi ti igrači manje više nisu neke "zvijezde", a tako se lože kad igraju protiv jačih ekipa, a ovamo im ekipe koje trenutno ne spadaju u vrh Italijanskog fudbala drže lekciju. Prvi da kažem bio sam nasjeo kao i većina nas na ove fore o povratku Juventusa na stare staze slave. ALi nakon ovog večeras sam vidio šta je naša realnost, stvarno se nekad zapitam kako ti momci mogu odigrati ovako, pa i ja igram fudbala pa se ponekad zapitam, pa ja bih bolje odigrao ode pojedinih igrača Juventusa ove sezone

.
Sad ona standardna priča sve iz početka, ali ja stvarno ne znam šta se treba desiti da Juve počne igrati kako i dolikuje klube kao što je Juventus. Nije mi jasno da ti isti igrači mogu pobjediti Intera, Milana, a u isto vrijeme izgubiti od osrednjih ekipa, pa do čega je to jesu to neki umni bolesnici ili šta već

. Pa nekad pomislim možda je i trener kriv, jer ne zna motivisati igrače pred takve utakmice, a onda se sjetim da je to isti trener koji je prošle godine vodio Sampdoriju i tad je znao motivisati te igrače, da li je on to zaboravio šta znači riječ motivacija ili je nešto drugo u pitanju, ja ne znam.
Ja da sam na mjestu Agnelia ja bih otišao jedan dan u Vinovo i saopštio Del Neriu i igračima da su dobili 15 dana odmora i da će u naredna dva kola igrati momci iz Primavere i da će ih voditi njihov trener (Bucaro), pa džaba i kad bi izgubili te utakmice, neka ovi glumci vidi kako će cijeli svijet vidjeti nešto novo, mislim da bi ovo mogao biti pozitivan šok

(ukoliko bi se ponovila blamaža), onda se zahvaliti većini i ako treba i džaba ih poslati u pm. A od iduće sezone krenuti sa igračima koje bi ostavili i pridodati tu još Primaveraca , uz povratak Ekdala, Pasquata, Giovinca. Uložiti još određenu svotu novca i igrati, pa ako i ne bude zapaženih uspjeha, bar ćemo graditi ekipu za budućnost, a ne ovako kao borba za skudeto, pa Cup, a na kraju ku......
Izvinite na dužem postu i ako ima pravopisni grešaka ali morao sam se malo istresti.