Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Cuj nema burnout. Ide to dok si mlad. Al kad udjes u 40, a radio tezak posao. Laganini odese ledja, koljena pa dalje.
A da ne govorimo u 50, kod mene rodjak plocice radi. Znao je po 70 sati da radi, sad je u problemima
A za starog da ne govorim.
A da ne govorimo u 50, kod mene rodjak plocice radi. Znao je po 70 sati da radi, sad je u problemima
A za starog da ne govorim.
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Ko radi za sebe, zna zasto radi. Ja sam ovdje nedavno dosao, nekako sam misljenja, da sam u mogucnosti, sutra bih nesto pokrenuo, ali jos uvijek se snalazim ovdje, dok ne iskristalisem svoju situaciju ne bih se zalijetao.
U neku ruku razumijem Alema, za mene je raditi za drugoga a ne za sebe svojevrsno ropstvo. Mada, ne bih isao protiv svoga zdravlja, to je sigurno. Covjek mora da bude oprezan sa tim i da postuje svoje tijelo.
U neku ruku razumijem Alema, za mene je raditi za drugoga a ne za sebe svojevrsno ropstvo. Mada, ne bih isao protiv svoga zdravlja, to je sigurno. Covjek mora da bude oprezan sa tim i da postuje svoje tijelo.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Gdje si dosao? USA?RacioEmocionalan je napisao/la: ↑12 apr 2023, 22:20Ko radi za sebe, zna zasto radi. Ja sam ovdje nedavno dosao, nekako sam misljenja, da sam u mogucnosti, sutra bih nesto pokrenuo, ali jos uvijek se snalazim ovdje, dok ne iskristalisem svoju situaciju ne bih se zalijetao.
Ne znam ne osjecam nikakvu bol niti bilo sta, kao da mi je 21. Sta ce biti sa 40 ne znam, moze dokle moze.
Taj rodjak ti je trebao uzet vise radnika kad je imo toliko posla, ako je Usa, ilegalne Mexe i nek udaraju, mada i oni postsli skupi majku je.bali nedavno sam jednog vodio, cim 3 pm kaze nije vise $150 nego $180

- Marsal
- Kontakt:
Ne znam, meni je otužno kad se čovjeku život svede samo na posao, a upravo takav čovjek sam ja postao. Nekad kad sam slobodan jedva čekam radni dan da makar nešto radim.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Lako je sve kad si mlad pa mozes a i imas roditelji pa mozes kako hoces. Rodjak je zaglavio u vojsci, ratovao 3 godine. Dosao ovdje sam, ne zna engleski, sta mu drugo ostane nego da radi za druge. Tako je sa starim, mora se neko zrtvovati za djecu.alemsa je napisao/la: ↑12 apr 2023, 22:26Ne znam ne osjecam nikakvu bol niti bilo sta, kao da mi je 21. Sta ce biti sa 40 ne znam, moze dokle moze.
Taj rodjak ti je trebao uzet vise radnika kad je imo toliko posla, ako je Usa, ilegalne Mexe i nek udaraju, mada i oni postsli skupi majku je.bali nedavno sam jednog vodio, cim 3 pm kaze nije vise $150 nego $180 :rol: hajde reko nije beg cicija, ali je dobro radio ne staje cojk dok mu ne kazes odmori a imo je 45 banki. A predpostavljam da je citav zivot radio.Znaci sve zavisi, mozda su tvoji krhki :rol: (sala mala)
-
- Kontakt:
Koji su najbolji portali u BIH
Mislim da su najiskreniji i dobronamjerni za drustvo
Da ne pisu u korist politike za kes
Mislim da su najiskreniji i dobronamjerni za drustvo
Da ne pisu u korist politike za kes
-
- Kontakt:
Prije par mjeseci sam bio na nekom seminaru od toga jedna tema je bila burnout.
Po toj njihovoj teoriji burnout ustvari je najčešće okruženje,to jeste ljudi prenose jedni na druge.
I kao postoje 4 grupe ljudi,koji ne znaju posao a hoće da rade,koji znaju i rade,koji znaju i neće i koji ne znaju i neće da rade.
Po njima svi su u početku ti koji ne znaju i hoće ali ih okruženje,okolnosti pretvaraju u jednu od skupina.
Tako da bi se uvijek trebalo kretati i usmjeravati u ove prve dvije skupine.
Da bi se izbjegao burnout menadžeri/rukovodioci bi trebali ljude prepoznati kada su u kojem stadiju i usmjeravati ih.
Edukacija, motivacije itd..
Ima smisla ali je to teorija u praksi baš moraš biti majstor to primjeniti.
Po toj njihovoj teoriji burnout ustvari je najčešće okruženje,to jeste ljudi prenose jedni na druge.
I kao postoje 4 grupe ljudi,koji ne znaju posao a hoće da rade,koji znaju i rade,koji znaju i neće i koji ne znaju i neće da rade.
Po njima svi su u početku ti koji ne znaju i hoće ali ih okruženje,okolnosti pretvaraju u jednu od skupina.
Da bi se izbjegao burnout menadžeri/rukovodioci bi trebali ljude prepoznati kada su u kojem stadiju i usmjeravati ih.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Uslo ti u krv, meni u Bosni prelijepo ali nakon 2 sedmice fali mi posao i ta obaveza, ne znam kako neko moze spavat do kad hoce, ne radit nista, ispijati kafe, godinama, neam predstave, no svakom svoje.
@soko
Pa jel imo papire, mogo je raditi za sebe, cestit ostat na plocicama, $4 je po ft barem. Ako je radio za drugog nema od tog nista, to je prezivljavanje, bolje mu je u Bosni.
Jbg, nije to bas tako jednostavno. Ja sam prosao Burnout bio sam skoro 1.5 kod kuce, sad sam opet poceo radit al i dalje koristim tablete.Espiritosanto je napisao/la: ↑12 apr 2023, 22:45Prije par mjeseci sam bio na nekom seminaru od toga jedna tema je bila burnout.
Nikad Nisam vjerovao da takvo nesto postoji, i koliko je psiha teska bolest. Lomio sam nogu, znao sam boli ali za 3-4mj ce proci i idemo dalje al psiha je
Dobro se cuvajte, i smo da se zna od fizickog rada nikad neces dobit Burnout.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
-
- Kontakt:
Ma kod nas se to ne shvata ozbiljno,u zadnje vrijeme se i ko nešto priča a prije par godina ljudi bi se smijali tome.GG3 je napisao/la: ↑12 apr 2023, 23:09Jbg, nije to bas tako jednostavno. Ja sam prosao Burnout bio sam skoro 1.5 kod kuce, sad sam opet poceo radit al i dalje koristim tablete.Espiritosanto je napisao/la: ↑12 apr 2023, 22:45Prije par mjeseci sam bio na nekom seminaru od toga jedna tema je bila burnout.
Nikad Nisam vjerovao da takvo nesto postoji, i koliko je psiha teska bolest. Lomio sam nogu, znao sam boli ali za 3-4mj ce proci i idemo dalje al psiha jeneznam sta ti je a ne mozes se kontrolisat.
Dobro se cuvajte, i smo da se zna od fizickog rada nikad neces dobit Burnout.
U staroj firmi od 110 ljudi na ljekarskom pregledu 100 ih je imalo masnu jetru, trigliceride i kilu na želudcu.
Doktor ustanovio sve od stresa i pritiska ,sve ljudi od 20-40 godina.Privatno zdrav život vode,teretana, trčanje,niko nije gojazan.Nikom ništa nije bilo jasno.
Politika firme da je saldo u plusu,melji dokle možeš.
Godišnje jedan tim building i zajednička večera i kaže evo super uslovi,dobra firma.
Čuvaj se brate,brz oporavak

I Mostarske kiše kao da su stale
- AshburtonG
- Kontakt:
Kakva fizikala i burnout?
Skolioza i fizicka iscrpljenost da, ali burnout je u medjuvremenu oficijelna dijagnoza koja se uglavnom bazira na psiholoskim faktorima. To uglavnom fasuju hirurzi, interventne, socijalni radnici i ostala raja koja se nagleda svega i svacega na dnevnoj bazi, a pri tome ima ogromnu odgovornost. Meni je najsmjesnije bilo kako sam ja prije mislio kako ovi na sjednicama i(li) politicari uzimaju kes za nista, medjutim kad sam bio prije 10ak godina ne nekom UN Summitu mladih, te se par dana "igrali" politicara i rasprava, vise me izmorilo i fizicki i psihicki, nego da sam 2 dana kamenje cijepao.
Neki ljudi su rodjeni da samo rade i nista u zivotu ih drugo ne ispunjava. Imam jednog komsiju, ja tog covjeka jos nikad nisam vidio a da nije u pokretu. Sin mu profesionalni fudbaler, sigurno je tezak bar milion-dva KM, ne mora nista radit, ali covjek evo vec preko 20godina koliko ga znam ne staje. Od jutra do sutra. Dok npr ja fizicki posao ne volim gledat. Odmah mi psihicki utjece negativno, a i fizicki, iako sam citav zivot u sportu, te prilicno sposoban. Radio sam i to, lomio se po 12-13h s tacnom tokom studentskih dana i kupao se u baksisu, ali yebo to. Draze mi je sto Marsal kaze sjedit negdje i uzimat i mnogo manje, a da se ne lomis. Intelektualne izazove na poslu obozavam, ali svaki fizicki posao eskiviram ako je ikako moguce.

Skolioza i fizicka iscrpljenost da, ali burnout je u medjuvremenu oficijelna dijagnoza koja se uglavnom bazira na psiholoskim faktorima. To uglavnom fasuju hirurzi, interventne, socijalni radnici i ostala raja koja se nagleda svega i svacega na dnevnoj bazi, a pri tome ima ogromnu odgovornost. Meni je najsmjesnije bilo kako sam ja prije mislio kako ovi na sjednicama i(li) politicari uzimaju kes za nista, medjutim kad sam bio prije 10ak godina ne nekom UN Summitu mladih, te se par dana "igrali" politicara i rasprava, vise me izmorilo i fizicki i psihicki, nego da sam 2 dana kamenje cijepao.

Neki ljudi su rodjeni da samo rade i nista u zivotu ih drugo ne ispunjava. Imam jednog komsiju, ja tog covjeka jos nikad nisam vidio a da nije u pokretu. Sin mu profesionalni fudbaler, sigurno je tezak bar milion-dva KM, ne mora nista radit, ali covjek evo vec preko 20godina koliko ga znam ne staje. Od jutra do sutra. Dok npr ja fizicki posao ne volim gledat. Odmah mi psihicki utjece negativno, a i fizicki, iako sam citav zivot u sportu, te prilicno sposoban. Radio sam i to, lomio se po 12-13h s tacnom tokom studentskih dana i kupao se u baksisu, ali yebo to. Draze mi je sto Marsal kaze sjedit negdje i uzimat i mnogo manje, a da se ne lomis. Intelektualne izazove na poslu obozavam, ali svaki fizicki posao eskiviram ako je ikako moguce.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 12 apr 2023, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.
- numanumaye22
- Kontakt:
Pa svak bi radio za sebe, nema nista bolje nego sam svoj gazda. Ali hajmo realno koliko to ljudi iz BiH moze? Pa u Njemackoj ti spucaju zabranu otvaranja Gewerbe 5 godina. Preko plave karte mozes prije ali tesko, bez stalnih papira nista.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑12 apr 2023, 22:20Ko radi za sebe, zna zasto radi. Ja sam ovdje nedavno dosao, nekako sam misljenja, da sam u mogucnosti, sutra bih nesto pokrenuo, ali jos uvijek se snalazim ovdje, dok ne iskristalisem svoju situaciju ne bih se zalijetao.
Nemoze svako raditi za sebe. Mora neko biti i fizicki radnik.alemsa je napisao/la: ↑12 apr 2023, 23:02Uslo ti u krv, meni u Bosni prelijepo ali nakon 2 sedmice fali mi posao i ta obaveza, ne znam kako neko moze spavat do kad hoce, ne radit nista, ispijati kafe, godinama, neam predstave, no svakom svoje.
@soko
Pa jel imo papire, mogo je raditi za sebe, cestit ostat na plocicama, $4 je po ft barem. Ako je radio za drugog nema od tog nista, to je prezivljavanje, bolje mu je u Bosni.
Imas bruku raje voze kamione, neki uspiju otvoriti svuju firmu a neki nisu za to
-
- Kontakt:
Jesi li ikad bio sam svoj gazda ?numanumaye22 je napisao/la: ↑12 apr 2023, 23:28Pa svak bi radio za sebe, nema nista bolje nego sam svoj gazda. Ali hajmo realno koliko to ljudi iz BiH moze? Pa u Njemackoj ti spucaju zabranu otvaranja Gewerbe 5 godina. Preko plave karte mozes prije ali tesko, bez stalnih papira nista.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑12 apr 2023, 22:20Ko radi za sebe, zna zasto radi. Ja sam ovdje nedavno dosao, nekako sam misljenja, da sam u mogucnosti, sutra bih nesto pokrenuo, ali jos uvijek se snalazim ovdje, dok ne iskristalisem svoju situaciju ne bih se zalijetao.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- ASD
- Kontakt:
Nije uvijek raditi za sebe ekonomski isplativije nego raditi za drugog.
I još nešto, to što imaš svoj posao/firmu/obrt ne mora značiti da si sam svoj gazda, ili da si išta samostalniji od onog što radi "za nekoga".
I još nešto, to što imaš svoj posao/firmu/obrt ne mora značiti da si sam svoj gazda, ili da si išta samostalniji od onog što radi "za nekoga".
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ko meetinzi. Lakše kodirati 7 sati nego sat biti na meetingu. Psihički iscrpi. Samo po tome znam da nikad ne bih volio biti team lead ili tako nešto, to je po cijeli dan samo sastanci, callovi.AshburtonG je napisao/la: ↑12 apr 2023, 23:28Kakva fizikala i burnout?![]()
Skolioza i fizicka iscrpljenost da, ali burnout je u medjuvremenu oficijelna dijagnoza koja se uglavnom bazira na psiholoskim faktorima. To uglavnom fasuju hirurzi, interventne, socijalni radnici i ostala raja koja se nagleda svega i svacega na dnevnoj bazi, a pri tome ima ogromnu odgovornost. Meni je najsmjesnije bilo kako sam ja prije mislio kako ovi na sjednicama i(li) politicari uzimaju kes za nista, medjutim kad sam bio prije 10ak godina ne nekom UN Summitu mladih, te se par dana "igrali" politicara i rasprava, vise me izmorilo i fizicki i psihicki, nego da sam 2 dana kamenje cijepao.![]()

Itekako postoji burnout, neće svi dobiti to na isti način, neko može jedan tempo držat 5 god a neko 10 a u suštini svi na kraju dođu do tog da više ne mogu dalje, nemaju ni snage ni volje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Mene bi bilo stid tipkati ovako nesto a nazivati se novinarom. Ne znam kako je doticnoj osobi. Mali milion ovakvih clanaka, na x portala. Zar stvarno ovako nesto pali kod muslimana-bosnjaka?Čim je ušao u svlačionicu Benzema je uzeo mobitel u ruke i oduševio sve muslimane svijeta!

@igrajlopte 🐦
Samo ganjaj za sebe sto prije to bolje, vjeruj mi.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑12 apr 2023, 22:20Ko radi za sebe, zna zasto radi. Ja sam ovdje nedavno dosao, nekako sam misljenja, da sam u mogucnosti, sutra bih nesto pokrenuo, ali jos uvijek se snalazim ovdje, dok ne iskristalisem svoju situaciju ne bih se zalijetao.
@soko
Kako sam razumio da je radio plocice za contractora, mogo je raditi za sebe, uzet kombi i mashine i naci flooring kompaniju da mu daju poslove, i da je $3 po ft, 500 ft moze uraditi za 2 dana sa jednim pomocnikom, dan redanja, sutradan fuga, opet bi imo milju za 2 dana, bolje nego za drugog na dnevnicu
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 13 apr 2023, 01:09, ukupno mijenjano 2 puta.
Zar stvarno misliš da bi ovo objavljivali da ne pali?ReX je napisao/la: ↑13 apr 2023, 00:08Mene bi bilo stid tipkati ovako nesto a nazivati se novinarom. Ne znam kako je doticnoj osobi. Mali milion ovakvih clanaka, na x portala. Zar stvarno ovako nesto pali kod muslimana-bosnjaka?Čim je ušao u svlačionicu Benzema je uzeo mobitel u ruke i oduševio sve muslimane svijeta!
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.