Premijer liga BiH - aktuelno

Espiritosanto
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Espiritosanto » 15 apr 2023, 23:39

zaostrog je napisao/la:
15 apr 2023, 23:35
mostar_mo je napisao/la:
15 apr 2023, 23:18
Ok..taman da bude tako..da mi iz te 3 utakmice uzmemo 4 boda, a Zeljeznicar iz svoje 3 utakmice koje si spomenuo 6 dodjemo opet na isti broj bodova.
I onda imaju oni u gostima Sarajevo ,Borac i Slobodu a mi Siroki, Posusje i njih ?

Pa zar nije to bara bara ?

Druze, nijanse ce odlucivat u najgorem slucaju za nas.
Pa napisao sam Velež maksimalno 4, Željezničar minimalno 6. Da moram prognozirati tačan broj bodova za ove timove u ovim utakmicama, prognozirao bih Veležu 2, a Željezničaru 7.
MostarskiSin je napisao/la:
15 apr 2023, 23:20
Ok, Velez ispucao svu srecu svijeta ali kako mozes tvrditi da ce Zeljo uzeti minimalno 6 bodova u 3 domace utakmice ako je na zadnje 4 utakmice dao 0 (nula) golova? Pri tome mislim da na 2-3 utakmice nije imao sut u okvir gola.

Evo recimo Borac ima 1 pobjedu u Vrapcicima u zadnjih 20 godina, 10 izgubljenih i 4 nerijesene, pa zasto onda tvrditi da ce bas ovu dobiti?

Protiv Sarajeva nemamo poraza u zadnjih 8-9 utakmica itd

Ja sam recimo misljenja da cemo ispasti u kupu od Zelje ali da cemo zavrsiti 4 u ligi i na taj nacin otici u europu jer ce Zrinjski otici do kraja na oba fronta.
Svaka rasprava s navijačima Veleža je potpuno besmislena. Ja još maksuz istakao "moje mišljenje", i on dođe i piše kako ja "tvrdim".
Skroz mi je očekivano što je Željezničar na posljednje 4 utakmice zabio 0 golova. Prvo, Mulalić. Drugo, igrali su sa Zrinjskim jednu, Trebinje gadno druga, a kup s Veležom treća. Protiv Tuzle sam očekivao da kiksaju, doduše ne poraz, ali ispromašivali se taman. Budala je ko misli da će i naredne 4 tako :D Da mogu sklapati tim od igrača Željezničara i Veleža, on bi uglavnom bio sklopljen od igrača Željezničara i to je to. Dakle, moje mišljenje, pa ćemo mjeriti za mjesec dana.

To za Borac super činjenica, nisam to znao. Još više onda rastu šanse da dobiju sada, taman da prekinu niz. :D

Jedino što se slažemo je da će Zrinjski osvojiti oba trofeja. Za vas, svaka čast ako na kraju dobacite do 50 bodova. Zapravo, slažem se i da će biti "neizvjesno", jer iz ove perspektive, kad vi nakon naredna 4 kola budete na 43-44 boda, a Željezničar na 46-48, vi ćete se još uvijek nadati, ali teško će to ići. :)

Sarajevu sve zavisi od utakmica kući. Ako uzmu Tuzlu i Široki kući, u Vrapčićima će im biti dovoljan i 1 bod da budu u TOP 4. Možda čak ni toliko, ako nekim čudom iznenade Zrinjski ili Borac, ili dobiju derbi. Ali, uz ta 3 poraza, pobjede nad Tuzlom, Igmanom i Širokim, bodom protiv Veleža, Sarajevo će biti u TOP 4.
Sve si ti to dobro izračunao drug
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 15 apr 2023, 23:40

Espiritosanto je napisao/la:
zaostrog je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:
Ok..taman da bude tako..da mi iz te 3 utakmice uzmemo 4 boda, a Zeljeznicar iz svoje 3 utakmice koje si spomenuo 6 dodjemo opet na isti broj bodova.
I onda imaju oni u gostima Sarajevo ,Borac i Slobodu a mi Siroki, Posusje i njih ?

Pa napisao sam Velež maksimalno 4, Željezničar minimalno 6. Da moram prognozirati tačan broj bodova za ove timove u ovim utakmicama, prognozirao bih Veležu 2, a Željezničaru 7.
Ok, Velez ispucao svu srecu svijeta ali kako mozes tvrditi da ce Zeljo uzeti minimalno 6 bodova u 3 domace utakmice ako je na zadnje 4 utakmice dao 0 (nula) golova? Pri tome mislim da na 2-3 utakmice nije imao sut u okvir gola.

Evo recimo Borac ima 1 pobjedu u Vrapcicima u zadnjih 20 godina, 10 izgubljenih i 4 nerijesene, pa zasto onda tvrditi da ce bas ovu dobiti?

Ja sam recimo misljenja da cemo ispasti u kupu od Zelje ali da cemo zavrsiti 4 u ligi i na taj nacin otici u europu jer ce Zrinjski otici do kraja na oba fronta.
Svaka rasprava s navijačima Veleža je potpuno besmislena. Ja još maksuz istakao "moje mišljenje", i on dođe i piše kako ja "tvrdim".
Skroz mi je očekivano što je Željezničar na posljednje 4 utakmice zabio 0 golova. Prvo, Mulalić. Drugo, igrali su sa Zrinjskim jednu, Trebinje gadno druga, a kup s Veležom treća. Protiv Tuzle sam očekivao da kiksaju, doduše ne poraz, ali ispromašivali se taman. Budala je ko misli da će i naredne 4 tako :D Da mogu sklapati tim od igrača Željezničara i Veleža, on bi uglavnom bio sklopljen od igrača Željezničara i to je to. Dakle, moje mišljenje, pa ćemo mjeriti za mjesec dana.

To za Borac super činjenica, nisam to znao. Još više onda rastu šanse da dobiju sada, taman da prekinu niz. :D

Jedino što se slažemo je da će Zrinjski osvojiti oba trofeja. Za vas, svaka čast ako na kraju dobacite do 50 bodova. Zapravo, slažem se i da će biti "neizvjesno", jer iz ove perspektive, kad vi nakon naredna 4 kola budete na 43-44 boda, a Željezničar na 46-48, vi ćete se još uvijek nadati, ali teško će to ići. :)

Sarajevu sve zavisi od utakmica kući. Ako uzmu Tuzlu i Široki kući, u Vrapčićima će im biti dovoljan i 1 bod da budu u TOP 4. Možda čak ni toliko, ako nekim čudom iznenade Zrinjski ili Borac, ili dobiju derbi. Ali, uz ta 3 poraza, pobjede nad Tuzlom, Igmanom i Širokim, bodom protiv Veleža, Sarajevo će biti u TOP 4.
Sve si ti to dobro izračunao drug
[/quote]
Treba ga angažovati na Arenu ponedjeljkom
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 15 apr 2023, 23:43

Jeste mahniti, vi stvarno nesto racunate, pa ja kad vidim delegiranje sudija od proslog kola manta mi se a ne sta nas ceka do kraja
Ti si naša ljubav jedina!

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 15 apr 2023, 23:46

zaostrog je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:

E jbg, tebi rasprava besmislema a ja ti napisem tradiciju i sve kako stojimo s klubovima koje si nabrojao i ti na sve to kazes taman da se prekine tradicija :)

Sad da ti govorim kako svako kolo igramo bez 4-5 igraca sigurno, evo zadnje protiv TC cak bez 8-9 ali nema smisla da idem u detalje.

Citirat cemo se ubrzo kad predjemo 50 bodova :thumbup:

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 15 apr 2023, 23:49

zaostrog je napisao/la:
15 apr 2023, 23:07
nekoIzMostara je napisao/la:
15 apr 2023, 22:46
zaostrog je napisao/la:
15 apr 2023, 22:16

Zrinjski vjerovatno do kraja prvenstva neće imati neki motiv, osim sljedeće kolo, da u Vrapčićima krunišu sezonu. Nakon toga Široki-Velež, možda najveća šansa da uzmu bodove. Nakon toga Borac, svi znamo sve. I onda Grbavica, Željo realno jači.

Ako odu u finale kupa, oni će već ovdje, nakon bod-dva maksimalno odustati, pa će i Igman i Sarajevo da se počaste. S druge strane, Željo kući laganica utakmice, a Boga mi i Sarajevo, izuzev derbija.
Mozes li mi samo objasniti sta znaci ovo boldirano, koja je to utakmica za Zeljeznicar u ovom slucaju laganica utqkmica?? Za bilo koga sta znaci u ovoj ligi lagana utwkmica, al et spomejuo si zelju pa da mi pojasnis?
Kad kažem lagana, mislim naravno na to da je relativno lakša u odnosu na ostale konkurente. Možeš sad ti tvrditi da nijedna nije lagana i to je sasvim ok (i tačno), ali je svakome jasno da postoji "lakša" i "teža".

Željezničar ima kući Širokog, koji je psihološki na dnu nakon ovog dana, a i da imaju neki kvalitet, nemaju. Ok, mogu izvući bod ko što su izvlačili i protiv Sarajeva i protiv Željezničara, ali ne može dovijeka. Nakon toga Igman koji je možda i najnezgodniji protivnik. Nakon toga Velež, koji je ispucao svu sreću svijeta u utakmicama do sada, a ni nema neki Bog zna kvalitet (najveći kvalitet im bila ta sreća). Konačno, posljednja domaća Posušje, jasno sve.

S druge strane, Velež recimo čeka Zrinjskog, koji je druga galaksija za njih i kome nisu pogledali na gol posljednju utakmicu i koji dolazi pun motiva da tu slavi. Odnosno, u prevodu, najteži mogući protivnik od nastanka lige do danas. Nakon toga čekaju Borca, a jasno ti je iz masu razloga (nefudbalskih) da to nije sekunde jednostavno. Onda Igman, isto kao Željo. I konačno, posljednja domaća Sarajevo, koje je promjenjivo, može biti očaj, ali se diže kako prvenstvno odmiče i sve je osim lagan protivnik.

Eh sad, ako neko ne misli da je bolji raspored kući: Široki, Velež, Igman, Posušje, od rasporeda: Zrinjski, Borac, Igman, Sarajevo, ne znam šta diskutovati. Evo, ko se smije kladiti da Velež neće iz tromeča Zrinjski-Borac-Sarajevo uzeti više od 4 boda, bujrum. S druge strane, Željezničar će iz tromeča Široki, Velež, Posušje uzeti 6 minimalno (i ovo otklon zbog mogućih preseravanja s Posušjem).

U svakom slučaju, biće zanimljivo, ali MOJE MIŠLJENJE je da je Velež ispucao svu sreću svijeta. U biti, hajd eto da i postoji nekakva nada do utakmice na Pecari. Tu, ako bude X, otpast će i jedni i drugi, a ko pobjedi, još će moći da se nada.

Svakako, sretno vam u kupu od mene, pa da gledamo gradski u finalu :)
To sve stoji, na papiru imate mozda lakse protivnike, ali igra se gleda i forma, a sumnjam da ce se nesto drasticno promjeniti u igrama bilo kojeg tima. Zeljeznicar ima mozda najbolje igrace u ligi po imenima, al igra je ocajna. Velez ima srece ovaj dio prvenstva u 2 tekme (Sarajevo i TC), nigdje drugo nismo uzeli bodove na srecu. Kako smo ih gubili prvi dio sezone sad uzimamo bodove. Igman nikome nije lahak protivnik, otegnuce svi muda da im bodove uzmu, al bukvalno svi. Svi ovi sto pretenduju za evropu ce medusobno razigravati, pa nek pokazu ko zasluzuje da ide a ko ne. Msm da u ovim kalkulacijama (Siroki, Velez, Sarajevo, Zeljo) imamo vise sanse od Sirokog i Zelje zbog forme ovaj dio sezone, al to je sve ublizu, nista spektakularno. Protiv Zrinjskog Borca i Sarajeva cemo uzeti 6 bodova min, et citiraj me kad prodje sve :)

Postujem tvoje misljenje, nadam se i ja da gledamo gradski u finalu kupa. Zivio :bih:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 16 apr 2023, 00:14

Zaostrog se zaista trudi.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 16 apr 2023, 00:24

Prošle sedmice me proglasiše navijačem Zrinjskom, a sad navijačem Željezničara, a da je po mojim željama, vazda bi Velež bio viceprvak, iza Sarajeva :D

Helem, može biti da ja podcjenjujem Velež, ali meni oni nikad nisu pokazali ništa, evo sve ove utakmice. Plus, pisao sam to već, znam iz prve ruke kako to dole funkcioniše i koliko je na klimavim nogama (a i vi vjerovatno znate). Tu vrijedi golman i Haskić. Sve ostalo je vrlo upitno.

Ali vidjet ćemo, već naredno kolo je zanimljivo. Teoretski je moguće da svi u borbi za Evropu imaju 42 boda :D Najzanimljivije čak da vidimo na Grbavici ko je za šta.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 16 apr 2023, 00:26

Prvo se trebamo plasirati u finale,o plasmanu kroz ligu ćemo nakon toga.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 16 apr 2023, 00:30

Bit ce dobra ganja za to 3 i 4 mjesto. Mislim da Zrinjski uzima duplu tako da pored Borca mjesto traze jos 2 ekipe.
Raspored slican, svako ima neku svoju realnu racunicu. Bit ce to u "5 deka".
Po meni Zeljo ako uzme sve kuci ide u Evropu 99%. Nece bit nimalo lako, ekipa je takticki mrtva, psiholoski rekao bi picici ali vidjet cemo, ni ovi ostali ne dominiraju. Valjda se prekine post ofanzivaca i Cocalic vrati kakvu takvu formu.
Bas bas neizvjesno i zanimljivo ce bit. Iz kola u kolo svaka ekipa moze svojim navijacina izazvat i gadjenje i dizanje u nebesa.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 16 apr 2023, 00:35

Borba zivotom da dobijes tu cast da predstavljas državu u vjerovatno samo prvom pretkolu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 16 apr 2023, 00:40

feniksptica je napisao/la:
16 apr 2023, 00:35
Borba zivotom da dobijes tu cast da predstavljas državu u vjerovatno samo prvom pretkolu
:rol: Zavisi od kinder kuglica

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 16 apr 2023, 00:41

Keš prije svega

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 16 apr 2023, 00:46

Koliko je uopste para u igri za to predkolo ?
Eto na sta spade sva strategija nasih "giganata"
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 16 apr 2023, 01:04

godrina je napisao/la:
16 apr 2023, 00:46
Koliko je uopste para u igri za to predkolo ?
Eto na sta spade sva strategija nasih "giganata"
Ispadanje u 1. Pretkolu konferencije prošle sezone je "vrijedilo" 250 000 eura

Ispadanje u 2. Pretkolu 450 000 eura

3. Kolo 850 000 eura itd.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 16 apr 2023, 01:14

Pa pohvalim policiju koja je ostavila horde 90-minuta

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 16 apr 2023, 03:58

Balorda je napisao/la:
16 apr 2023, 00:14
Ja vjerujem da ce Zrinjskom prici na koji bod do kraja sezone.
:urnebes:

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 16 apr 2023, 09:31

Jesmo li uspjeli preko sudija osakatit pijaĆare za gradski derbi?
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 16 apr 2023, 10:16

Ako svi zelimo dobro BiH nogometu onda je najbolje da prijatelji iz Sarajeva izbore europu jer oni do ljeta jedini mogu nesto uz svoj koeficijent ostvariti .
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 16 apr 2023, 10:19

tersnakvadrat je napisao/la:
16 apr 2023, 03:58
Balorda je napisao/la:
16 apr 2023, 00:14
Ja vjerujem da ce Zrinjskom prici na koji bod do kraja sezone.
:urnebes:
Ma nema se tu šta pričati, jer pazi, Velež NIKAD nije pokazao ništa i sve je na klimavim nogama.

Željezničar je u boljoj situaciji, jer pazi sad, igra protiv Širokog koji je "loš i nema kvaltet", dok je Velež u težoj situaciji jer igra protiv Širokog. (tačka)

Imam nekakav čudan osjećaj da nam je zaostrog blizu (i mjesto i korisnik) i da se hrani informacijama na falsifikatorskoj strani Neretve.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 16 apr 2023, 10:27

Antipolitika3 je napisao/la:
16 apr 2023, 10:16
Ako svi zelimo dobro BiH nogometu onda je najbolje da prijatelji iz Sarajeva izbore europu jer oni do ljeta jedini mogu nesto uz svoj koeficijent ostvariti .
Iz tvojih usta u Božije uši :pray:
Borba će biti do kraja žestoka , molim da 26.04. izvedete kombinirani sastav ne bi li vam makar bod uzeli na foru :mrgreen:
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Fudbalmozak2, Suki46, supervizor, svrakino1921 i 34 gosta.