FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
45%
Prolazak u Play off
49
24%
Grupnu fazu
64
31%

Ukupno glasova: 204

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 17 apr 2023, 01:14

JavierBosnia je napisao/la:
17 apr 2023, 00:53
Cora1946 je napisao/la:
17 apr 2023, 00:45

Mirza rekao na pressu poslije Leotara da ima informaciju da se protiv Tuzle igra na Kosevu. Jesu li zavrsili ocrtavanje terena, mislim da je jos to bilo ostalo
Mirza i njegove info :mrgreen:
Ocrtavanje ne bi trebao biti problem, to se brzo rjesi, po zadnjim snimcima su odredili sve samo ostalo da iscrtaju

Vise me zanima administrativna procedura, tehnicki prijem i slicno, koliko ce im trebati da izadju na teren, izdaju dozvolu i te gluposti

Zar jos postoje procedure i neke dozvole? Javasluk od pocetka. Nek se lopta zakotrlja!
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 apr 2023, 01:27

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
17 apr 2023, 01:14
Zar jos postoje procedure i neke dozvole? Javasluk od pocetka. Nek se lopta zakotrlja!
Tehnicki prijem treba proci, mada to moze biti vrlo brzo rjeseno, a moze i potrajati, mislim da se u Tuzli zbog toga sigurno 20ak dana cekalo iako su se provlacili neki glupi razlozi tipa ceka se betona da se osusi koji drzi golove i sl
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 17 apr 2023, 01:50

Hajdeee je napisao/la:
17 apr 2023, 00:20
Amcho1 je napisao/la:
16 apr 2023, 22:56
NazorUso je napisao/la:
16 apr 2023, 18:09
Kako ofucana fraza "Svi smo mi na istoj strani, samo se borimo na razlicite nacine" 🙄
Isto kao da u ratu pobjegnes u agresorske trupe i govoris ma borim se i ja kao i vojnici nasi samo mi je malo drugaciji nacin. Znas ja dosao u njihove trupe da ih ubijedim da prestanu...
Takvi kao ti su izmislili sjever, izmislili navijačku skupinu horde zla, ma izmislili navijače općenito, samo takvi kao ti znaju šta je ispravno i kako treba navijati i bodriti klub. Nije važno što ima navijača koji imaju utakmica 10 puta više nego što ti imaš godina vjerojatno, samo tebe treba slušati jer ko ne dijeli tvoje mišljenje on je moron, bot, ubleha, seljak sa istoka, poltron...

Kako smarate sa tim podjelama, znači Bože. Kako se zovu navijači Željezničara? Manijaci, ili imaju neki posebni manijaci sa juga?, Ultrasi l, Rođeni, Skripari, Lešinari, Robijaši..., ili su samo povezani sa nekom tribinom? Pitam se, kada ne budeš više išao na gostovanja i kada ne budeš više na sjeveru, hoćeš li se prestati smatrati navijačem Sarajeva i reći da ti nisi horde zla.? Sa takvim izjavama i stavovima samo pravite kontra efekat kod ostalih navijača, nešto konstantno kao omaložavate.

Ok, bio sastanak, dogovorio se bojkot i poštujem takvu odluku te grupe navijača i imaju pravo da ispoštuju svoje stavove, ali isto tako ta grupa ne treba da pritišće i smara ostalih 70% navijača koji smatraju da bojkot nije ispravan način tjeranja. Ja sam evo lično odlučio da ne idem na utakmice dok se garnitura ne promjeni i to nije radi bojkota, to je moja lična odluka, a u isto vrijeme ću pratiti svaku utakmicu, te bodriti i želiti svim srcem da svaku utakmicu moje Sarajevo pobjedi, jer ja drugačije ne mogu. :bih:
Permutovao si brate. 90%.
A druga i bitnija stvar, a ko to navija da Sarajevo izgubi? HZ?
Ja ti kažem bojkot= - 1000 do 2000 maks hordi na tekmi, tjeranje van bojkota 8000 navijača na Koševu i svi u glas tjeranje, jer svi imaju isti cilj i svima je pun k....

8000 ljudi može srušiti vladu, a ne jednog zalizanog, pa makar to bila pozorište publika sa šeširima i kaputima.

Ne znam ko navija da Sarajevo izgubi, ali se danima nerijetko od pojedinaca priželjkuju loši rezultati za cilj tjeranja masnog i ajlah, a ja nisam rekao da su to horde kako mi pakuješ, jer svi smo mi horde. Ko priželjkuje, možeš vratiti i čitati ako te interesuje.

Nadalje, omjer je 30% naspram 70%, to ti je statistički omjer ko je za bojkot, a ko ne, prihvatio ti to ili ne. Dosta je onih što će ispoštovati, a nisu za sistem bojkot tjeranja, ali čisto će da ispoštuju, bar tako kažu da će da ispoštuju, a mnogi su se i na forumu izjasnili tako.

Živ bio. :bih:
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 17 apr 2023, 01:53

Kako teren moze proci tehnicki prijem ako nije prosiven :rol:
To je isto kad bi u novoizgradjenu zgradu pustili stanare a nisu uradili bubam hidro i termo izolaciju :crazy:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 17 apr 2023, 02:09

Jel Dal nakon ove sezone gubi status U21 igraca u Premijer ligi ?

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 17 apr 2023, 02:30

Lucas je napisao/la:
17 apr 2023, 02:09
Iduce sezone za U21 gubimo Varešanovića i Dizdarevića.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 apr 2023, 04:05

Amcho1 je napisao/la:
17 apr 2023, 01:50
Hajdeee je napisao/la:
Amcho1 je napisao/la:

Takvi kao ti su izmislili sjever, izmislili navijačku skupinu horde zla, ma izmislili navijače općenito, samo takvi kao ti znaju šta je ispravno i kako treba navijati i bodriti klub. Nije važno što ima navijača koji imaju utakmica 10 puta više nego što ti imaš godina vjerojatno, samo tebe treba slušati jer ko ne dijeli tvoje mišljenje on je moron, bot, ubleha, seljak sa istoka, poltron...

Kako smarate sa tim podjelama, znači Bože. Kako se zovu navijači Željezničara? Manijaci, ili imaju neki posebni manijaci sa juga?, Ultrasi l, Rođeni, Skripari, Lešinari, Robijaši..., ili su samo povezani sa nekom tribinom? Pitam se, kada ne budeš više išao na gostovanja i kada ne budeš više na sjeveru, hoćeš li se prestati smatrati navijačem Sarajeva i reći da ti nisi horde zla.? Sa takvim izjavama i stavovima samo pravite kontra efekat kod ostalih navijača, nešto konstantno kao omaložavate.

Ok, bio sastanak, dogovorio se bojkot i poštujem takvu odluku te grupe navijača i imaju pravo da ispoštuju svoje stavove, ali isto tako ta grupa ne treba da pritišće i smara ostalih 70% navijača koji smatraju da bojkot nije ispravan način tjeranja. Ja sam evo lično odlučio da ne idem na utakmice dok se garnitura ne promjeni i to nije radi bojkota, to je moja lična odluka, a u isto vrijeme ću pratiti svaku utakmicu, te bodriti i želiti svim srcem da svaku utakmicu moje Sarajevo pobjedi, jer ja drugačije ne mogu. :bih:
Ja ti kažem bojkot= - 1000 do 2000 maks hordi na tekmi, tjeranje van bojkota 8000 navijača na Koševu i svi u glas tjeranje, jer svi imaju isti cilj i svima je pun k....

8000 ljudi može srušiti vladu, a ne jednog zalizanog, pa makar to bila pozorište publika sa šeširima i kaputima.

Ne znam ko navija da Sarajevo izgubi, ali se danima nerijetko od pojedinaca priželjkuju loši rezultati za cilj tjeranja masnog i ajlah, a ja nisam rekao da su to horde kako mi pakuješ, jer svi smo mi horde. Ko priželjkuje, možeš vratiti i čitati ako te interesuje.

Nadalje, omjer je 30% naspram 70%, to ti je statistički omjer ko je za bojkot, a ko ne, prihvatio ti to ili ne. Dosta je onih što će ispoštovati, a nisu za sistem bojkot tjeranja, ali čisto će da ispoštuju, bar tako kažu da će da ispoštuju, a mnogi su se i na forumu izjasnili tako.

1949 clanova naspram 7000+ prosle godine ne cini 70%.
Prosle godine dres nisi mogao narucit jer se odmah razgrabi pa raja manje brojeve uzimala samo da kupi novi dres, ove godine popusti do 50%, niko ne kupuje.
U prvom dijelu sezone u Zenici na svakoj tekmi MINIMUM 2500 ljudi, evo protiv Sloge vas na dzaba ulaz otislo 3-4 stoje.
Ne valja ti matematika al nikako.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 17 apr 2023, 04:06

Chony533 je napisao/la:
17 apr 2023, 02:30
Lucas je napisao/la:
Iduce sezone za U21 gubimo Varešanovića i Dizdarevića.
Nadam se i za stalno.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 17 apr 2023, 04:19

napoleon72 je napisao/la:
17 apr 2023, 04:05
Amcho1 je napisao/la:
Hajdeee je napisao/la:

Prosle godine dres nisi mogao narucit jer se odmah razgrabi pa raja manje brojeve uzimala samo da kupi novi dres, ove godine popusti do 50%, niko ne kupuje.
U prvom dijelu sezone u Zenici na svakoj tekmi MINIMUM 2500 ljudi, evo protiv Sloge vas na dzaba ulaz otislo 3-4 stoje.
Članovi i fan shop apsolutno nemaju veze sa bojkotom. Zdrava atmosfera u i oko kluba i rezultati su nešto što diktira broj članova i rad šopa, kao i posjete na utakmicama, tako je uvijek bilo i tako će biti. Atmosfera je trenutno baš truhla i nema nikakve euforije, a kad je tako onda nema ni članova ni shopa. U prvom dijelu sezone euforija, Dudić, new era ludilo, svi se naložili ko grlice nakon pripremnih zato si imao u Zenici 2500 ljudi, a to znaš i sam, dovoljno si pametan i pratiš Sarajevo na nivou, tako da vjerujem da znaš. Lp

Inače, koji je okvirno broj hordi na gostovanjima, kad smo kod brojki i ako nisu samo horde na tekmama već ima i raje koja žive u okolini pa iskoriste.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 17 apr 2023, 04:33

Lucas je napisao/la:
Nakon ove sezone i bravura u njoj, ono gubi status igraca uopste !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 17 apr 2023, 06:13

Amcho1 je napisao/la:
17 apr 2023, 04:19
Amcho1 je napisao/la:

Članovi i fan shop apsolutno nemaju veze sa bojkotom. Zdrava atmosfera u i oko kluba i rezultati su nešto što diktira broj članova i rad šopa, kao i posjete na utakmicama, tako je uvijek bilo i tako će biti. Atmosfera je trenutno baš truhla i nema nikakve euforije, a kad je tako onda nema ni članova ni shopa. U prvom dijelu sezone euforija, Dudić, new era ludilo, svi se naložili ko grlice nakon pripremnih zato si imao u Zenici 2500 ljudi, a to znaš i sam, dovoljno si pametan i pratiš Sarajevo na nivou, tako da vjerujem da znaš. Lp

Inače, koji je okvirno broj hordi na gostovanjima, kad smo kod brojki i ako nisu samo horde na tekmama već ima i raje koja žive u okolini pa iskoriste.
Prvo ne trebamo biti mitomani, taj broj prosle godine od 7k clanova znamo sto je bio toliki, zbog masovnog uclanjivanja kod komsija (cuke, mace, kontejneri, troljebusi itd), a evo moze Mortem izbaciti prethodne sezone i broj clanova i vidjece se da nije neka razlika sada i prije izuzmemo li tu proslu godinu. Za fan shop nisam upoznat kakvi su im prihodi ali sto ti rece ima tu i do euforije. Smara ova priča i etiketiranje nekoga ko ima drugacije mišljenje, ja sam se vec izjasnio da necu ici na Koševo ali ne smaram niti etiketiram bilo koga ko ce ici da je eto za Mirzu ili Ajlu, a pisao sam ako ne i prvi protiv Mirvica kad su mu mnogi ovde koji su sad protiv d.upe lizali. Isto kao što su mnogi licemjeri pljuvali po Hz zbog protesta podrske Husrefu, i istog nazivali i nazivaju najpogrdnijim imenima (i usput branili prethodnu upravljačku garnituru) i ako se radi o najtrofejnijem treneru naseg kluba. Daleko od toga da Husrefa vise ikad zelim vidjeti na trenerskoj klupi naseg kluba ali ukazujem na licemjerstvo pojedinica koji su najglasniji u ovom etiketiranju forumaša koji ne misle kao oni.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 17 apr 2023, 06:16

Naš Vinnie Jones
slika

slika

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 17 apr 2023, 06:33

esprit24 je napisao/la:
17 apr 2023, 01:53
Kako teren moze proci tehnicki prijem ako nije prosiven :rol:
To je isto kad bi u novoizgradjenu zgradu pustili stanare a nisu uradili bubam hidro i termo izolaciju :crazy:
Prijatelju ne šiju teren ko dzemper, usivaju ta vlakna da trava bude izdržljivija i teren u kompletu, pogotovo ako ase igra puno utakmica uzastopno.

To se može uraditi i kasnije ali je preporučljivo dok je trava u razvitku da bi se korijen bolje prepleo i učvrstio oko hibridnih vlakana.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 apr 2023, 09:10

Amcho1 je napisao/la:
NazorUso je napisao/la:
16 apr 2023, 18:09
Kako ofucana fraza "Svi smo mi na istoj strani, samo se borimo na razlicite nacine" 🙄
Isto kao da u ratu pobjegnes u agresorske trupe i govoris ma borim se i ja kao i vojnici nasi samo mi je malo drugaciji nacin. Znas ja dosao u njihove trupe da ih ubijedim da prestanu...

Odakle ti ovaj podatak?
1949 članova
Prošle godine: 7421

Dakle, nekih 26 %, da dam fore i onim koji nisu učlanjeni, nema tu više od 30-35%.

Uostalom, vidjećeš i na prvoj domaćoj ;)
Koševo Zapad

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 apr 2023, 09:18

ZutiFKS je napisao/la:
17 apr 2023, 00:24
Naredne 3 utakmice:
vs Tuzla - 23.4. 18h
@ Zrinjski - 26.4. 16h
vs ŠB - 30.4. 19h

druga dva termina nisu konačna
Najmanje 7 bodova uzimamo :kafa:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 17 apr 2023, 09:40

bodi123 je napisao/la:
17 apr 2023, 09:18
ZutiFKS je napisao/la:
17 apr 2023, 00:24
Naredne 3 utakmice:
vs Tuzla - 23.4. 18h
@ Zrinjski - 26.4. 16h
vs ŠB - 30.4. 19h

druga dva termina nisu konačna
Najmanje 7 bodova uzimamo :kafa:
Zrinjskog ako uzme vala od mene mu halal za sve rijeci i nek ostane iducu sezonu :D
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 apr 2023, 10:22

Kosevo, jesen 2023 :rol:

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 17 apr 2023, 10:32

Ovako će i biti
ISTINA ZA VEDRANA!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 17 apr 2023, 10:35

Amcho1 je napisao/la:
Hajdeee je napisao/la:

Nije baš tako, iako su ti brojke dobre. Računaj da od tih 7000 ih ima dosta koji su tu da pokažu člansku i hvale se da su navijači FKS samo kad je dobro. Sad da Europu izborimo i dovedu nam se opet par kvalitetnih imena, vjeruj da bi skočila brojka članskih. Naravno, ne bi ni blizu 7000 nagurali, ali omjer bojkota je možda 80% za i 20% protiv. S time da ti u ovih 20% ima 19% ljudi koji preziru i MirzaHa i AylaH, a 1% su obližnja porodica i razne Runde i ostala ekipa.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 apr 2023, 10:52

KOŠEVO HERE WE GO!
9.8.2022. - 23.4.2023.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Burberry46, Semrush [Bot] i 52 gosta.