FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

jasonstatham
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la jasonstatham » 17 apr 2023, 13:23

De Jong igra protiv Atletica. Spreman je za 90 minuta.
Pedri igra protiv Atletica. Spreman za 60 do 70 minuta.
Christensen igra protiv Atletica. Vjerovatno spreman za minutažu koliko i Pedri.

Dembele ne igra i ne zna se kad će trenirati, vratiti se, itd. Nagađaju Real Betis, mada iskreno sumnjam.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 17 apr 2023, 13:31

ElCartel11 je napisao/la:
17 apr 2023, 13:02
Shategabri je napisao/la:
17 apr 2023, 10:42
17 apr 2023, 05:18

Kod Citya na klupi Alvarez, Mahrez, kod Bayerna Muller, Mane, kod Intera Lukaku, Correa, kod Milana Rebic, de Kateelare, Origi itd
(govorim za zadnje mečeve LP).

Kod nas u upravi zajedno sa trenerom izgleda kontaju da je to glupo ili imamo takve igrace da ne žele grijati klupu. Auba je mogao ostati i biti back up Lewi recimo.
Za iducu sezonu bi raja odmah Raphinhu prodala ako Messi dodje itd. Neka ga tu kao joker sa klupe.

Mada kod nas je uvijek neka pobuna bila sa tim jokerima sa klupe koji su htjeli vise igrati. Kod Reala Rodrygo ulazi unutra, zabija i neprigovara nista jbt, da je kod nas dizao bi bunu zasto nije u prvih 11 :mrgreen:
Ove ne bi niko živ poželio da mu budu na klupi kako stoje ove sezone :mrgreen:
Složio bih se za City da ima širinu ekipe. Ovo kod Bayerna, meh, potrošeni igrači, a Milan...Origi nije nikakva pljačka, Rebić i de Keteelare ništa posebno.
Ja iskreno Lukakua bih. Barem 1 pravog špica, da imamo kao backup Lewatovskom. Ovako cak i da ga Xavi konta izvesti iz igre koga ubaciti na njegovo mjesto Fatija, Ferrana? :crazy: :rol:

Volio bi i ja da imamo Kanea i Lewu u napadu pa nek se mjenjaju ali gledamo realnu sliku.
Ne znam jesi li upratio, Lukaku je postao takva krampa da nije u stanju gurnuti loptu sa metra u gol.
Pa nema ni Real zamjenu za Benzemu, mislim ima onaj Mariano ali ko da i nema, samo se vodi na platnom spisku.
Bolje nemati nikog nego bivšeg napadača.
Eh sad, pa nema ni City takvo što iako bih rekao da imaju možda i najbolju zamjenu za prvog napadača.
Koševo Zapad

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 apr 2023, 17:30

jasmin10 je napisao/la:
17 apr 2023, 12:43
Kakva god da je klupa Barcelone jaca je od Interove i Milanove.
A jedan od ta dva klupa možda čak dogura i do finala Lige prvaka.
Stvar je u tome da se klupa Barce treba ugledati na Realovu, Cityevu, Bayernovu i sl... ne Interovu ili Milanovu :mrgreen: pusti sad ovogodisnje nastupe u LP, nije to mjerilo. Dolazio i Viljareal skoro do polufinala LP, pa niko ne zna nabrojati dva igraca sa njihove klupe. Karikiram sad :mrgreen:

Fati zabio 4 gola u 27 nastupa, cijena sa 80 miliona sletila na 35.
Torres zabio zabio 3 gola u 26 nastupa, cijena sa 50 sletila na 30.

Ako to nije slobodan pad, ne znam sta jeste. A to su nam klupasi koji ko biva trebaju donijeti neku prevagu kad uđu, da nesto rijese.
Real ima Rodryga ili Asensia, City ima Alvareza, Mahreza ili Fodena...a Barca ove jadnike. A jaka klupa ti je kljuc uspjeha. Pogledaj na sta Barca trenutno lici bez Pedrija, Dembelea i De Jonga.

I Raphinha je bio izricita zelja i transfer Laporte, ne Xavija.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 apr 2023, 17:45

Pa normalno da treba pojačati i klupu, daleko od toga. Ali to nije razlog brukanja po ligi prvaka. Vidis i sam kakve su ekipe na pragu polufinala.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 apr 2023, 18:39

jasmin10 je napisao/la:
17 apr 2023, 17:45
Pa normalno da treba pojačati i klupu, daleko od toga. Ali to nije razlog brukanja po ligi prvaka. Vidis i sam kakve su ekipe na pragu polufinala.
Sjeti se, u LP nije bilo standardnih defanzivaca Christensena i Arauja, sto je kostalo ispadanja.

Protiv Bayerna u gostima igrao Alonso pored kojeg Sane proleti kao pored mrtvaca, protiv Intera igrao Garcia kojeg je Lautaro pravio budalom na terenu.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 17 apr 2023, 20:06

Ne bi me čudilo da ih radi pritiska ranije vraćaju i da će neki obnoviti povrede

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 apr 2023, 20:26

Joan Laporta:
"Ovdje smo danas da razjasnimo o svemu što se odnosi na Klub. Barcelona je oduvijek bila uzor i primjer u sportskome svijetu."
"Barceloni se nameću negativne kampanje koje nemaju veze s realnosti. Veselimo se kada pobjeđujemo i čestitamo protivniku kada gubimo. To su naše klupske vrijednosti."
"Kad su prve informacije o Negreira slučaju procurile u javnost, mnogo medija se oglasilo na štetu našeg ugleda s neprovjerenim informacijama. Navedeni napadi bili su isplanirani."
"FC Barcelona nikada nije pokušala postići sportsku prednost na nepošten način. Nikada!"
"Barça je dobila tehničke i arbitražne savjete. Gotovo svi klubovi traže savjete od profesionalaca, a većinom su to bivši suci. To je sve što je Barça napravila s vidljivim fakturama, jasnoćom i transparentnošću. Nikada nije bilo namjere skrivati ​​se od toga."
"Dobivanje informacija o pojedinim sucima nije ilegalno. U velikim klubovima ovakve procedure su čista formalnost."
"Vanjska agencija je analizirala svaki dokument koji imamo o slučaju Negreira. Sada imam podatke iz prethodnih predsjedničkih mandata i mogu potvrditi da Barça nikada nije primila pomoć od treće opcije za postizanje uspjeha."
"Neki ljudi su iskoristili ovaj slučaj da rade nezakonite stvari. Ako je tako, želimo da se oni istraže do posljednje pojedinosti."
"Postoje sudačka izvješća s fakturama i financijskim praćenjem. Sve svoje troškove prijavili smo poreznoj upravi. Da smo htjeli nešto sakriti, ne bi javno objavili podatke."
"U posjedu smo 629 izvještaja i 43 videozapisa koji nam idu u korist. Još uvijek imamo sva sudačka izvješća. Oni postoje u našoj arhivi i nisu krišom nestali kao što neki tvrde."
"Optužbe treba dokazati na sudu. Ljudi su iznijeli lažne činjenice bez razloga. Živimo u svijetu bez presumpcije nevinosti gdje svaka pritužba ocrnjuje optuženog. Barça nema što skrivati, a kao rezultat svega pretrpjeli smo veliki udarac na našu reputaciju."
"Tražim odgovornost od svih medija. Negativna kampanja koju trpimo nema smisla. Ljudi su bili vrlo neodgovorni, a mi zbog toga ispaštamo."
"Želim istaknuti da je Javier Tebas bio vrlo neodgovoran, a u istom mahu pokazao je da La Liga na njega ne može računati. Pozivam ga da prestane širiti svoje lažne teorije koje su došle do toga da šalje lažne dokaze višim tijelima. Njegova neodgovornost šteti La Ligi."
"Zahvaljujem se Rubialesu, Francu i Infantinu jer se nisu pridružili javnom linču. Znaju da će sud imati posljednju riječ i u potpunosti vjeruju navedenom tijelu."
"Posjedujemo pravo da tužimo one koji su nam naštetili. Kaznene cifre mogu biti astronomske."
"U kampanju mržnje uključio se i Real Madrid, iako je riječ o klubu kojem su sudačke odluke oduvijek išle u prilog."
"Real Madrid je oduvijek slovio kao kraljevski tim. U posljednjih sedam desetljeća rukovoditelji u španjolskim sudačkim odborima uvijek su bili tadašnji ili bivši članovi Madridove uprave."
"Cinično je to što Real Madrid želi pokrenuti pravni postupak protiv Barcelone s tužbama bez činjenica. Uvijek su bili favorizirani kod sudaca, baš kao i danas. Svi to znamo. Nadam se da će predstojeće suđenje to razotkriti."
"Ovo je najokrutniji napad koji je Barcelona ikad doživjela. Pozivam sve navijače da se ujedine i obrane grb Kluba kojeg svi idoliziramo."
"Sedam milijuna eura koje smo platili za bolje suđenje nije bilo isplaćeno odjednom, već kroz 18 godina. Ovo su vrlo važni izvještaji koje će stručnjaci pomno proučiti."
"Važno je naglasiti da je za usluge odgovoran Negreirin sin, a ne sam Negreira."
"Negreirin sin radio je za nekoliko klubova, španjolski savez i za Luisa Aragonesa. Nije nelogično tražiti od njega da preda svoje izvještaje za Barçu."
"Nitko iz kluba nije rekao Negreiri da tražimo sudačku neutralnost. To je njegovo osobno mišljenje koje je dao poreznoj upravi, ali to nitko iz kluba nikada nije rekao. Platili smo tehničke izvještaje i to je sve."
"Poštujem vaš rad, ali vi (novinari) mi postavljate pitanja na koja sam već odgovorio. Kažete da je 7,3 milijuna eura astronomski iznos, ali to je bilo raspoređeno na 18 godina. Stavite stvari u kontekst prije donošenja zaključaka."
"Negreira nije imao sposobnost odrediti suce ili predodrediti rezultate. Pročitajte članak 20 pravilnika španjolskog saveza."
"Ne znam što Čeferinu prolazi kroz glavu, ali UEFA se uključila u kampanju protiv Barcelone. Tu sigurno ima prste i Superliga za koju se zalažemo."
"Mi smo u Superligi jer je to najbolja opcija za održivi model kompetitivnosti u nogometu. Ne ovisimo o Madridu ili Juventusu."
"Nije slučajnost da je ovaj medijski program započeo kada smo počeli tražiti financiranje Espai Barçe."
"Neće biti problema s UEFA-om osim ako ne budemo proglašeni krivima kada završi proces na španjolskom sudu. Bez obzira na sve, nastavit ćemo se normalno natjecati u Europi jer nismo radili ništa protuzakonito."
"Jamčim da ni ja ni drugi predsjednici Barçe nismo potkradali klub. Nemam razloga biti sumnjičav prema svojim prethodnicima."
"Ovdje sam da vam iznesem činjenice, a ne mišljenja."
Puce tikva između Laporte i Pereza :mrgreen:

Objasnio za Superligu.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 17 apr 2023, 23:56

Blejzer10 je napisao/la:
17 apr 2023, 20:06
Ne bi me čudilo da ih radi pritiska ranije vraćaju i da će neki obnoviti povrede
Nadam se da nisi u pravu.
Mada, predugo su izbivali sa terena i ako će pomoći i stisnuti zube, nije mogao bolji tajming. Kad će igrati, ako neće sada?

Današnjim izjavama, otkopale su se ratne sjekire, zakopala ideja o Superligi, pritisak prebacio na Tebasa (koji sada ili mora prikazati jasne dokaze ili dati otkaz), jasno dala podrška Savezu, Uefi.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 18 apr 2023, 18:00

17 apr 2023, 13:31
17 apr 2023, 10:42

Ove ne bi niko živ poželio da mu budu na klupi kako stoje ove sezone :mrgreen:
Složio bih se za City da ima širinu ekipe. Ovo kod Bayerna, meh, potrošeni igrači, a Milan...Origi nije nikakva pljačka, Rebić i de Keteelare ništa posebno.
Ja iskreno Lukakua bih. Barem 1 pravog špica, da imamo kao backup Lewatovskom. Ovako cak i da ga Xavi konta izvesti iz igre koga ubaciti na njegovo mjesto Fatija, Ferrana? :crazy: :rol:

Volio bi i ja da imamo Kanea i Lewu u napadu pa nek se mjenjaju ali gledamo realnu sliku.
Ne znam jesi li upratio, Lukaku je postao takva krampa da nije u stanju gurnuti loptu sa metra u gol.
Pa nema ni Real zamjenu za Benzemu, mislim ima onaj Mariano ali ko da i nema, samo se vodi na platnom spisku.
Eh sad, pa nema ni City takvo što iako bih rekao da imaju možda i najbolju zamjenu za prvog napadača.
Ne znam jesi li upratio ti, da je ovo forum o Barceloni.
Fataj se one druge teme La Liga i tamo lupetaj.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 apr 2023, 21:44

kakva zivotinja je rafael leao, vitor roque i on trebaju biti prioriteti za napad

znam da je to tesko izvesti, ali, to je ono sto bi mnogo, ali, mnogo, unaprijedilo ekipu

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 18 apr 2023, 22:13

Rodju je napisao/la:
18 apr 2023, 18:00

Nisam te ništa pitao, diskutujem s ljudima.
Ako ti smeta, napravi svoj forum.
Koševo Zapad

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 18 apr 2023, 22:46

Ev penal za Napoli u situaciji koja je bila ista kad smo mi igrali protiv Reala i nije bio dosudjen

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 19 apr 2023, 12:11

FCBLAUGRANA1987 je napisao/la:
18 apr 2023, 22:46
Ev penal za Napoli u situaciji koja je bila ista kad smo mi igrali protiv Reala i nije bio dosudjen
Pa nije dosuđen, jer bi bio protiv "molera". Vidio bi, da je bila obrnuta situacija, šta bi bilo.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 19 apr 2023, 12:21

18 apr 2023, 22:13
Rodju je napisao/la:

Ovo je dobro. Svoj forum, hahaahaha.
Tema je Barcelona, pričaj o tome ili idi dalje, a ne da laprdaš o Lukakuu, nekakvim igračima iz "molerske" ekipe, o City-ju.

P.S. Da me se ne bi pogrešno razumjelo, nemam ništa protiv časnog molerskog zanata i ljudi koji se bave njime.
Ona jedna nogometna ekipa me zbog boje dresova podsjeća na radnu garderobu ljudi koji se bave molerajem.

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 19 apr 2023, 13:05

Rodju je napisao/la:
19 apr 2023, 12:21
Rodju je napisao/la:

Ovo je dobro. Svoj forum, hahaahaha.
Tema je Barcelona, pričaj o tome ili idi dalje, a ne da laprdaš o Lukakuu, nekakvim igračima iz "molerske" ekipe, o City-ju.

P.S. Da me se ne bi pogrešno razumjelo, nemam ništa protiv časnog molerskog zanata i ljudi koji se bave njime.
Ona jedna nogometna ekipa me zbog boje dresova podsjeća na radnu garderobu ljudi koji se bave molerajem.
Tačno, tema je Barselona. Pogledaj ko je i u kojem kontekstu spomenuo Lukakua. Ja sam se nadovezao na tu priču, no to tebi nije bilo bitno.
Našao si za shodno samo mene da opomeneš ;)
Smanji malo doživljaj, kažem ti opet, forum nije tvoj, a ne znam ni da si neki moderator ili tako nešto.

Evo našao si i ti za shodno da bezveze laprdaš, nije ti smetalo što drugi pričaju o Lukakuu nego samo ja što to pominjem.

Ta ekipa je ostavila svježu četvorku, vjerujem da još peče ;)

Pogrešno je jedino što si našao za shodno da se ti pitaš ko će pisati na temi. Dao si sebi ovlasti koje nemaš.
Nemoj da se ponovi.
Drži se diskusije i ne baljezgaj gluposti-
Koševo Zapad

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 19 apr 2023, 14:08

"Nemoj da se ponovi." Hahahahaahahah, inače ću te tastaturom, jel' to? Idi bolan, ganjaj trebe, mogu ti otac biti.
Protajše.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 19 apr 2023, 16:43

Ovaj Real, Napoli, Milan, Chelsea pa i Bayern nista nisu bolji od Barcelone ove sezone i po igri i u Ligama iskreno, ali ti timovi se nisu obrukali, a Barcelona opet jeste. Nemas neke bas dominantne timove kao prije, zato je porazno da oni ne mogu isposlovat 2:0 poraz i ispadanje casno zadnjih evo 7-8 godina. Pa to je smijesno.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 19 apr 2023, 17:01

A vidi, upravu je momak, teme na forumu su generalno razdvojene na teme gdje pišu isključivo fanovi kluba, i temu gdje pišu i ostali.
Mi smo malo liberalniji po tom pitanju pa puštamo i stare navijače (Sarma), bavarce koje smori liga i pdf (Harden i Coelho), većinu madridista, i manje više sve ostale druge fanove.

Ali za ljude poput tebe, posebne hajmo reći, imamo drugu temu na koju si dobrodošao pisati koliko hoćeš i kada hoćeš:
Evo je majstore, samo klikni ispod
viewtopic.php?f=115&t=9460
Možemo je i preimenovat ako si za

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 19 apr 2023, 17:26

Nije Gefufna to zaslužio, no ajde :mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 19 apr 2023, 17:28

Arvid je napisao/la:
19 apr 2023, 17:26
Nije Gefufna to zaslužio, no ajde :mrgreen:
Slažem se, ne znam otkud on :mrgreen:

Bilo je za Anona, pa za jefthu, pa je ovaj legitimni nasljednik

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.