FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sviunapad1010
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla - RIP Probisvjet

Post Postao/la sviunapad1010 » 22 apr 2023, 22:58

DeZerbi je napisao/la:
22 apr 2023, 22:50
Sky9 je napisao/la:
22 apr 2023, 22:34
Ne vidim kako bismo mogli ostati u ligi, gotovo je... Ali, je.biga, fudbal se igra i gleda i u 2. ligi.

PORAZ ZABOLI
AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE

UPRAVA NAPOLJE!
Ma nije problem ispast, ima nas pratit cemo i u kantonalnoj, nemamo drugi klub.
Problem je ovoliki amaterizam, ali amaterizam u svakom mogucem smislu.
Problem je ispasti jer se svake godine za klub izdvaja velika svota novca svih nas, prema tome klub sa toliko izdvajanja iz gradske kase u ovoj ligi treba biti stabilan.
Izdvojena sredstva od grada za teren, plate za ove supke iz JU Stadion pa to nema nigdje osim kod nas. Problem je jer se očigledno novac svih nas rasporedi u džepove privatne i jos da igramo šaban lige.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

DeZerbi
Kontakt:

Post Postao/la DeZerbi » 22 apr 2023, 22:59

sviunapad1010 je napisao/la:
22 apr 2023, 22:52
Skver je napisao/la:
22 apr 2023, 22:47
baboedindzeko09 je napisao/la:
22 apr 2023, 22:42

Porsche je Ninin, a ne Šećerov. Šećer nema marke prebijene u džepu, više ti i ja imamo od njega.
Ma vidi mu se i na faci da je neki zesci smrad taj Nino kako se vec zove.....
Treba tražiti detaljno finansijski izvještaj od uprave, da vidimo koliko su donijeli u klub novca koji nije došao od grada, odnosno od svih nas.
I naravno da vidimo koliko su oni davali, a da nisu u pitanju pozajmice.
Isto tako ne treba dozvoliti da odu, dok god ne isplate dugovanja koja su oni napravili.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 22 apr 2023, 23:00

22 apr 2023, 22:58
DeZerbi je napisao/la:
Sky9 je napisao/la:
Ne vidim kako bismo mogli ostati u ligi, gotovo je... Ali, je.biga, fudbal se igra i gleda i u 2. ligi.

PORAZ ZABOLI

UPRAVA NAPOLJE!
Problem je ispasti jer se svake godine za klub izdvaja velika svota novca svih nas, prema tome klub sa toliko izdvajanja iz gradske kase u ovoj ligi treba biti stabilan.
Izdvojena sredstva od grada za teren, plate za ove supke iz JU Stadion pa to nema nigdje osim kod nas. Problem je jer se očigledno novac svih nas rasporedi u džepove privatne i jos da igramo šaban lige.
Treba odgovornima za ovo stanje jbt majku majčinu konačno za sva vremena.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 22 apr 2023, 23:02

Kada su Rizaha Meskovica sklonili iz kluba,a postavili poltrona Bucu Osmanhodzica,tad je vjerovatno i krenulo nizbrdo,jer im se Rizo nije uklapao u planove.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

mk1008
Kontakt:

Post Postao/la mk1008 » 22 apr 2023, 23:03

Zao mi je onih jadnih starijih ljudi evo prvi moj djed koji se sikiraju i kidaju na tribinama a svi imaju poljuljano zdravlje.
Zao mi je onih postenih ljudi koji stoje uz ovaj klub godinama.
Zao mi je svih nas koji ovo sve gledamo i trpimo unazad nekoliko godina ali evo sad se nas brod ocito napunio vodom i to je to...
Istjerati iz kluba sve ove debile, kretene koji su nas doveli do ovog ..
Treba u klub dovesti neke ljude koji zive i disu za Slobodu, ici na kompletan remont kao Celik, eno ljudima fali 30 hiljada km da im se odblokirat racun nakon 12 godina. Imate na youtube gostovanje ljudi iz Celika kod Marijana poslusajte kako su ljudi digli klub a kakvo su stanje zatekli..
Nisu nama krivi igraci njih je neko morao pozvati dovesti, sve je to krivica Jahe i ove uprave..
Sad je tako kako je iz ove koze ne mozemo ali moramo otjerat kretene iz uprave, moramo izvrsit neki pritisak na gradsku upravu, proteste neke napraviti...
U ligi mozemo ostati samo nekim svjetskim cudom...
Ekipa je poslije ovog poraza psihicki u katastrofi teskoj, ako ostanemo to znaci da moramo pobijediti sve do kraja osim Zrinjskog, znaci ostanak je ravan svjetskom cudu.
Bolje i ovako al da idemo na kompletan remont kompletan znaci..
Velez 3 god bio u federalki, Celik evo, i Borac je bio, al ovako ocito ne ide.
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫

DeZerbi
Kontakt:

Post Postao/la DeZerbi » 22 apr 2023, 23:04

DeZerbi je napisao/la:
Sky9 je napisao/la:

PORAZ ZABOLI

UPRAVA NAPOLJE!
Mi moramo postati neovisni od tog novca, dok god smo ovisni o gradskom novcu politika ce se vrtiti po klubu i oko kluba.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 22 apr 2023, 23:06

DeZerbi je napisao/la:
22 apr 2023, 22:59
22 apr 2023, 22:52
Skver je napisao/la:
22 apr 2023, 22:47

Ma vidi mu se i na faci da je neki zesci smrad taj Nino kako se vec zove.....
Treba tražiti detaljno finansijski izvještaj od uprave, da vidimo koliko su donijeli u klub novca koji nije došao od grada, odnosno od svih nas.
I naravno da vidimo koliko su oni davali, a da nisu u pitanju pozajmice.
Isto tako ne treba dozvoliti da odu, dok god ne isplate dugovanja koja su oni napravili.
Logično. Barem da znamo da se utvrdi sve, posebno finansije.
Ako klub funkcioniše od gradskih para samo, pa hajmo fino izabrati sebi predsjednika kluba iz raje.
Lafo Šećer junior i Nino nesto znaju o fudbalu, znaju mudo marjanovo.
Znamo zašto su tu, zbog Slobode nisu sigurno.

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 22 apr 2023, 23:06

jbo te i dalje ne vjerujem da su mogli dozvoliti da izgube od sloge kuci kad im za opstanak treba.
ja fudbalera i ku.ca. Draga djeco manite se corava posla i lagano put binga utovar istovar.
Doduse vjerovatno ste tatini i mamini pa se moze smrditi i lajat po gradu i onda lagano u javnu instituciju.
& $ ?

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 22 apr 2023, 23:07

harry_90 je napisao/la:
22 apr 2023, 22:45
Sve dok sdp poltroni vode Slobodu,nama nema pomoci,Imamovic je ugasio sport u gradu barem onaj dio koji se tice RSD Sloboda,sad se malo izdigao rukomet,ali unistit Sloboda Ditu,pa sad FK Sloboda,dabogda svi trosili novac na lijecenje sta uradise od kluba..

Pranjic je dosao u nezgodan cas,sve ce se slomiti na njemu.

Secer i Nino su produkt Imamovica i njegova produzena ruka unistavanja FK Sloboda !!
Pa ima li pravih navijaca da kazu mi vise ovo necemo. Ne prihvatamo ovu igru sa klubom i osnivamo novi fudbalski klub naziva Fk Sloboda 1919 i preuzimamo svu historiju nasega kluba jer ovo nisu vrijednosti Slobode, Tuzlaka i nas ljudi. Igramo na tusnju jer nam ne mogu zabranit " jer je Stadion svih nas". Debili koji su gusili klub preko JU nemaju vise nacina da kradu pare od Grada kao izliku za ulaganje ( Uprava Slobode se idalje pita za stadion i ista uzima novac od Grada),rentamo stadion kao TC i nek se puse. Ali za ovakvo nesto treba ljubav i odricanje a mi to nazalost nismo pohitni kao navijaci,.za razliku od robije koja je gotovo iznijela ovu pricu jer tek sad dolaze lesinari i po njih.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 22 apr 2023, 23:09

DeZerbi je napisao/la:
22 apr 2023, 23:04
DeZerbi je napisao/la:

Mi moramo postati neovisni od tog novca, dok god smo ovisni o gradskom novcu politika ce se vrtiti po klubu i oko kluba.
Mi bez novca od grada ne bi sastavili 2 godine ugasili bi se. To je realno nažalost. Ovdje je problem netransparentno trošenje tog novca i nesposobnost uprava da na ono što izdvoji grad još toliko sredstava oni obezbjede.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 22 apr 2023, 23:14

napapijri1987 je napisao/la:
22 apr 2023, 23:07
harry_90 je napisao/la:
22 apr 2023, 22:45
Sve dok sdp poltroni vode Slobodu,nama nema pomoci,Imamovic je ugasio sport u gradu barem onaj dio koji se tice RSD Sloboda,sad se malo izdigao rukomet,ali unistit Sloboda Ditu,pa sad FK Sloboda,dabogda svi trosili novac na lijecenje sta uradise od kluba..

Pranjic je dosao u nezgodan cas,sve ce se slomiti na njemu.

Secer i Nino su produkt Imamovica i njegova produzena ruka unistavanja FK Sloboda !!
Pa ima li pravih navijaca da kazu mi vise ovo necemo. Ne prihvatamo ovu igru sa klubom i osnivamo novi fudbalski klub naziva Fk Sloboda 1919 i preuzimamo svu historiju nasega kluba jer ovo nisu vrijednosti Slobode, Tuzlaka i nas ljudi. Igramo na tusnju jer nam ne mogu zabranit " jer je Stadion svih nas". Debili koji su gusili klub preko JU nemaju vise nacina da kradu pare od Grada kao izliku za ulaganje ( Uprava Slobode se idalje pita za stadion i ista uzima novac od Grada),rentamo stadion kao TC i nek se puse. Ali za ovakvo nesto treba ljubav i odricanje a mi to nazalost nismo pohitni kao navijaci,.za razliku od robije koja je gotovo iznijela ovu pricu jer tek sad dolaze lesinari i po njih.
Osnivanje novog kluba je prica kao ukidanje Slobode Dite u košarci jednostavno to tako ne ide hajmo osnovati novi klub. Tako da od toga nema ništa, a koliko su napravili u Zenici dobru odluku vidjeti ćemo kada se vrate u premijer ligu opet.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 22 apr 2023, 23:18

Nije nista jos izgubljeno, nek se ubiju ako su se predali.....samo istjerati ova vanago sto su doveli klub u ovu situaciju.....UG Prijatelji uz nasu pomoc to mogu.....nije im ovo babovina u usta ih yebem i njih i one koji ih postavljaju.....ima sigurno ljudi koji bi htjeli, i sam Azmir se izjasno da ne bi imao nista protiv da bude na celu Slobode, neka grad samo vraca poreski dug. Onaj iz Islamovaca je i postavio zemljaka na celo Slobode, ovaj novi gradonacelnik je papucar sa njim se moze pricati.
🔴⚫️

DeZerbi
Kontakt:

Post Postao/la DeZerbi » 22 apr 2023, 23:23

I još nešto kad čujem onu priču NAŠA DJECA, u isto vrijeme mi se povraća i sere od toga.
Odjava do daljnjeg.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 apr 2023, 23:26

Ma nemamo mi sta vise pricat. Sve smo davno napisali. Sad nas samo Bog moze spasit s nekom ludom serijom rezultata da ostanemo, al kako igramo kod kuce, a kamoli u gostima, onda se spremit za Gracanicu, Tesanj, Gorazde itd
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 22 apr 2023, 23:30

I da ispadnemo, pa se ugasimo, ne sumnjam u njihovu pobjedu na lokalnim iduće godine. :salut:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

mk1008
Kontakt:

Post Postao/la mk1008 » 22 apr 2023, 23:32

slika

slika

Odluka pala u posljednjem kolu, ako ovako bude i sad imamo ludu sreću.
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 22 apr 2023, 23:35

mk1008 je napisao/la:
22 apr 2023, 23:32
slika

slika

Odluka pala u posljednjem kolu, ako ovako bude i sad imamo ludu sreću.
Ja nažalost mislim da neće biti prilike da se zadnje kolo nešto odlučuje izgubit će od Leotara ili uezt bod, uzet bod Simin Hanu, i već će se znati da su ispali jedino mogu opstati ako sad uvežu 3 pobjede i dobiju Želju na kraju. A to se ja mislim neće desiti to je bilo to 8 godina nakon povratka smo ispali.

slatina87
Kontakt:

Post Postao/la slatina87 » 22 apr 2023, 23:49

Mentalno smo u **** kanalu kao grad odnosno kao njegovi građani da je to nevjerovatno. Za ovo smo isključivi krivci mi "navijači" Slobode i niko drugi. Godinama gledat ovo iživljavanje nad Klubom a ne poduzet apsolutno ništa je **** neviđenih razmjera, a za ovo prizivanje nekih stranaka ili očekivanje od nekih uspješnih ljudi da preuzmu Klub i povedu nas dok mi ništa ne radimo, za taj fenomen nemam adekvatne riječi.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 22 apr 2023, 23:50

Nerad u mladim kategorijama, uhljebljivanje i političarenje, talovi, naplaćivanje ugovora po dva tri puta, opšte rasulo i čuveno "klub sviju nas" je dovelo do ovoga. Hvala"književniku" i njegovom egu što se došlo do ovog trenutka. Hvala navijačima bez mu.da koji gledaju kako klub propada, radi nekog sitnog čara. Hvala svima koji su otjerali iz kluba Azmira Husića, koji je za ove ušlje Gospodin, bez obzira što ko mislio. Iduće godine ide uživanje od Gabele do Gradačca...
Ako ništa imati ćemo najbolji teren u federalci. Ako bude para za održavanje....
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 apr 2023, 00:08

nemojte ni u snu uporedjivati onu ekipu koja je ispala i ovu sad.
Ovi imaju sve, oni nisu imali nista.

i dan danas boli sramota kad se islo na noge Amaru Osimu i molilo, pa nas ****

ali taj tim je imao neke ljude koji su pokusali, koji su dali sve od sebe, jednostavno nije moglo. Previse aferima, starih zasluga, ocajna situacija, 70 hiljada godisnje od grada. Ovi imaju milion, imaju sve uslove, niko ih ne istjeruje iz lige, niko se nije utalio protiv njih i eto do cega je doslo.

4 godine su imali da rade u miru i tisini bez pritisaka, sto nikad ni jedna uprava u historiji nije imala i eto do cega je doslo

i iskreno nek je doslo

otjerali su Rizu i sina mu- nismo im vjerovali, nisu to Slobodasi
otjerali su Spahu kad nas je ostavio- nismo mu vjerovali, nije on Slobodas
otjerali Samida- nismo mu vjerovali nije on Slobodas
prevarili Soka- ocigledno ni Sakib nije Slobodas
zabranili komentare
otjerali Mramora i ekipu- nismo mu vjerovali jer i on ganja interes
sjebali Bekrica i jos milion igraca- nismo ni njima vjerovali. Samo neki iz glave primjeri gdje su ljudi izvarani, i jos milion ljudi koji su dokazano podrzavali klub ali mi smo vjerovali ljudima koji nikad nisu ni cim pokazali da im je stalo do Slobode. Ovi ljudi ne vole Slobodu , prave OKK i tu su po zadatku

ne znam sta se to danas desilo tako strasno kao da smo odjednom progledali? dozivili prosvjetljenje?

i je li strasno ako ispadnemo? nije . zasto nije, jer to njima nista ne znaci, ne mijenja cilj. Sabrina i agencija (koji su pokazali koliko vole Slobodu dok im je bila konkukrent pa nas sabotirali na svaki nacin) ce i dalje drzati Slobodu kao poligon za svoje igrace.
Kako odjednom igra Mesic, igra Varesanovic? kako Jaha podoban citavu godinu a igramo ko mudo, a nije podoban kad osvoji 4-5 bodova iz nekoliko preteskih utakmica?

toliko strasnih stvari se desilo da sam pola zaboravio navesti, toliko upozorenja smo imali od ljudi kojima Sloboda nesto znaci, toliko znakova puno vecih nego Sloga iz Doboja i poraz od iste. Pa dobro nas jedan drug napisa to je doslo sa salom OKK na Tusanj, toliko o poznavanju materije.

pa i mi ovdje smo svjesno izabrali da ne vjerujemo ljudima koji sa nama pisu i na ovom forumu preko 15 godina nego nekim placenicima koji su nicali kao gljive i uvjeravali nas za dnevnicu da nikad nije bilo bolje

ja im evo vjerujem
toliko alibija ima, kriv Jaha (nema veze ko ga je doveo), krivi Sabrina i Amer (nema veze ko i zasto ih je doveo) krivi igraci ( jedan **** Jagodic digne ekipu, ove nase invalide 4 kola ne moze niko dic, pa nije im niko pucao u koljena jebote)

na kraju, jeste malo i kosmicka pravda da Vlado Jagodic, kakav god on bio, zada ovakav udarac ljudima koji su sve ucinili da ga sabotiraju u Slobodi

jel gotovo? nije gotovo ako u Slobodu vratimo ljude koji je vole i ljude koji ce opet kumiti i moliti neke danasnje Amare Osime, ponizavati se javno i privatno, i tek tad mozda ostanemo. Ovi nikog nit znaju nit mogu nit smiju nazvati

pa jedan **** Milos Gigovic prica okolo kako mu Sloboda nije platila proslogodisnje usluge, i to imenom i prezimenom spominje clana uprave. Pa jebote mi smo i Gigovica prevarili, kud ces dalje hahahahaha
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.