FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
38
22%
Grupnu fazu
51
29%

Ukupno glasova: 176

Miljacka
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Miljacka » 23 apr 2023, 13:31

kenoHZ je napisao/la:
23 apr 2023, 13:26
Neutralan77 je napisao/la:
23 apr 2023, 12:41
Jutros u teretani i prica neka kako su mirzi prijetili neki da musa mora biti u prvi 11. Vidjecemo koliko istine ime tu…
Poučen prethodnim iskustvom mislim da je to istina kao i tuča između ziljke i mirze.
Moglo bi danas biti TUČE :D
Nije obećavajuća prognoza za sate prije i za vrijeme utakmice :kafa:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

sarajevski
Kontakt:

Post Postao/la sarajevski » 23 apr 2023, 13:38

Vidimo se u ugostiteljskim objektima ispred parkinga :)
Ovo nije moda, ovo je način života.. starimo ali ne odustajemo!

u inat svima 1987

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 23 apr 2023, 13:58

Miljacka je napisao/la:
23 apr 2023, 13:31
kenoHZ je napisao/la:
Neutralan77 je napisao/la:
23 apr 2023, 12:41
Jutros u teretani i prica neka kako su mirzi prijetili neki da musa mora biti u prvi 11. Vidjecemo koliko istine ime tu…
Poučen prethodnim iskustvom mislim da je to istina kao i tuča između ziljke i mirze.
Jeste se raspitali koliko je zandara planirano da se obezbjedi danasnja utakmica?

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 23 apr 2023, 14:03

ZipSarajevo je napisao/la:
23 apr 2023, 13:58
Miljacka je napisao/la:
kenoHZ je napisao/la:

Jeste se raspitali koliko je zandara planirano da se obezbjedi danasnja utakmica?
Tuča (također i krupa ili grad) jest najkrupnija vrsta padalina koja dolazi iz atmosfere. Tuča je vrsta krute oborine u obliku pojedinačnih ili slijepljenih grumena leda promjera obično između od 5 do 50 milimetara, a u izuzetnim (ekstremnim) slučajevima i više stotina milimetara, mase i do 2 kilograma (mala zrnca leda promjera manjeg od 5 milimetara nazivaju se sutuča ili sugradica). Nastaje u vrlo snažnim grmljavinskim visoko razvijenim i vlagom bogatim kumulonimbusnim oblacima, najčešće u proljeće i ljeti, kada čestice leda nošene jakim uzlaznim i silaznim strujama nekoliko puta prolaze kroz debele slojeve oblaka i pritom stvaraju nove, više ili manje koncentrične slojeve leda. Kada težina zrna nadvlada jačinu uzlazne struje, zrna tuče ispadaju iz oblaka. Zbog velike mase zrna, njihovim udarcima mogu nastati goleme štete, prije svega na poljoprivrednim nasadima, vozilima pa i lakšim građevnim konstrukcijama.

Ne znam mogu li žandari protiv TUČE...
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 23 apr 2023, 14:04

eccehomo je napisao/la:
23 apr 2023, 09:40
Redovno i sa pažnjom čitam sve tvoje postove i moram priznati da su vrlo smisleni i korektni, ali za ovih nekoliko posljednjih, najblaže rečeno, da me začuđuju. Nemeoj misliti da branim Mirzu i Ajlu (pogotovo), ali samo bih te upitao zar postoji neka grupa ili pojedinac koji je veći od našeg kluba, i zar bi zarad nekog pojedinca (ili grupe) uništio klub, jer sam tako shvatio kada govoriš za sponzore i sl.
I, za kraj, zar misliš da će neko davati svoju lovu, a da će neko drugi (u ovom slučaju navijači) određivati koga će on zaposliti.
PS Za Mirzu me boli neka stvar, ali ako je većina protiv njega i ja sam onda. LP
Volim dobronamjerna pitanja i argumente ljudi koji imaju drugacije misljenje. Nakon razmjene misljenja ili cu uvidjeti da sam pogrijesio i promjeniti svoje ili cu jos vise vjerovati u ono originalno. Win-win.
Negativno - dok iznesem najbitnije, postovi su predugacki :)

Pratim i ja tvoje postove i stavove i znam da ti je srce na pravoj strani pa znam da ne branis nikoga.

Niko ne moze i ne smije biti veci od kluba. Apsolutno.
Da neko odlucuje o mojim investicijama takodje ne dolazi u obzir (gresake najcesce pravim sam). Horde ne govore koga da zaposli i dovede nego da oni strahuju i vide katastrofu onoga sto je njima svetinja a njemu investicija, te da se treba reagovati. Ja bih licno bio protiv ako oni krenu zahtijevati koga da se dovede. To ovdje nije slucaj kao sto kod kona gdje navijaci zele dio kajmaka.

Cinjenice su za Ismira :
-on je dosta zauzet poslom u USA
-ne moze on biti prisutan sada a nije ni prije godinama gledao FKS (kao Horde)
-profesija mu nije fudbal da prati svaku nasu tekmu

Zbog toga naravno da se konsultovao sa ljudima koje cijeni.

Moj idol hedge fund manager Ray Dalio kaze "nije moje da znam sve, nego da izaberem vrhunske specijaliste i njima se okruzim. Najveci kapital njegovog biznisa su po njemu ljudi koje je izabrao. Trazi 200% ali i daje vise nego iko drugi. 20-tak godina je najbolji na svijetu. Ova logika i na zapadu nje cesta, jer u slucaju krize prvo otpustas ljude da smanjis "troskove za platu". Zato izabrani kao i Stanley Druckenmiller znaju sta rade.

Na nesrecu sviju nas, savjeti su bili uzasni. Kad sam vidio Rundu i klapu, muka mi je bilo. Po meni Horde su obavezne kao i Bordo Prijatelji da mu daju signale da je situacija jako losa. Ako se sjecas situacije sa Sabrom, realnost je bila jedna a njeni izvjestaji Namu su bili skroz suprotni. Pri odlasku covjek rece da nije imao pojma o onome sto se desavalo. Izgubio 25 miliona za 5 godina i cao. Ayla je jako slicna Sabri. Jedino gdje ne moze fabrikovati cinjenice je da je recimo sponzora manje. Nece se klub unistiti ali cinjenica je da to nije pozitivno za klub. I Nam je platio za svoje greske a ovo i nije puno sto se tice Ismira. Jos uvijek nas sponzori ne napustaju zahvaljujuci starom imidzu kluba i navijacima. Ali u buducnosti bi moglo imati uticaja. Tako da od 2 zla, biras manje. Jer ako ova garnitura ostane duze, to bi bila katastrofa po klub, puno veca nego poneki sponzor vise manje.

A po Sabri vidis da takvi ne idu dok mi ne dodjemo na nulu (pred bankrot) To rade balijski paraziti, i onda predju na novu zrtvu.
Mogla je Sabra napraviti da je klub skoro pa samoodrziv i da maltene mozemo i bez novih investicija dobro funkcionisati. Ali bolje je trositi i preusmjeravati pare kluba sebi za platu i na ugradjivanja. Zato sada i ona odjednom kupuje stvari koje je prije samo vidjela na TV. A mi dosli do bankrota. Imamo veliku sansu da se opet sve ponovi. Zato Horde dizu frku.

Recimo Mirzina izjava o nasem klubu negira i baca u blato sve sto je klub ostvario od prvog dana postojanja. Da on ima imalo obraza nebi se vise nikad pojavio u klubu. Iste su mu karakterne crte kao i Zipu zato ga ovaj brani a dobro je da i sta kapne u rucicu. I takvog dovedes ?

Mozes ti meni reci ali "ja sam 100% siguran da Horde nisu u pravu". OK, bar teoretski mozes ti sada biti u pravu, ali zadnji tracak sumnje je otpao kad sam uvidio da Ismir nece ni da sjedne da saslusa. Nesto tu nije u redu. Ismir nije ni glup ni naivan tako da..

Na kraju, hvala za kompliment.

Senner
Kontakt:

Post Postao/la Senner » 23 apr 2023, 14:05

slika

slika

Ekstra izgleda ovaj dio što su naštiklali kod kornera, pa ove reklame. Top će ovo da bude.

Atletska i nove klupe za rezervne će uskoro 😉

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 23 apr 2023, 14:05

Miljacka je napisao/la:
23 apr 2023, 14:03
Miljacka je napisao/la:

Tuča (također i krupa ili grad) jest najkrupnija vrsta padalina koja dolazi iz atmosfere. Tuča je vrsta krute oborine u obliku pojedinačnih ili slijepljenih grumena leda promjera obično između od 5 do 50 milimetara, a u izuzetnim (ekstremnim) slučajevima i više stotina milimetara, mase i do 2 kilograma (mala zrnca leda promjera manjeg od 5 milimetara nazivaju se sutuča ili sugradica). Nastaje u vrlo snažnim grmljavinskim visoko razvijenim i vlagom bogatim kumulonimbusnim oblacima, najčešće u proljeće i ljeti, kada čestice leda nošene jakim uzlaznim i silaznim strujama nekoliko puta prolaze kroz debele slojeve oblaka i pritom stvaraju nove, više ili manje koncentrične slojeve leda. Kada težina zrna nadvlada jačinu uzlazne struje, zrna tuče ispadaju iz oblaka. Zbog velike mase zrna, njihovim udarcima mogu nastati goleme štete, prije svega na poljoprivrednim nasadima, vozilima pa i lakšim građevnim konstrukcijama.

:urnebes:

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 23 apr 2023, 14:08

Senner je napisao/la:
23 apr 2023, 14:05
slika

slika
Ekstra izgleda ovaj dio što su naštiklali kod kornera, pa ove reklame. Top će ovo da bude.

Vrhunski!
Tunel je isto osvjezen i iznutra i iz vana
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 23 apr 2023, 14:14

JavierBosnia je napisao/la:
23 apr 2023, 14:08
Senner je napisao/la:
slika

slika

Vrhunski!
Tunel je isto osvjezen i iznutra i iz vana
Stvarno lijepo izgleda, nek srede atletsku i bit će top. :ljepota:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 apr 2023, 14:16

slika
slika
slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 23 apr 2023, 14:19

Trako ili Ramić?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 23 apr 2023, 14:21

Miljacka je napisao/la:
Miljacka je napisao/la:

:urnebes: :urnebes:

Nisi ti glup momak, bas naprotiv :kafa:

A ne stoji da se u sred grada koristi hrvatski jezik :think:
Zadnja izmjena: ZipSarajevo, dana/u 23 apr 2023, 14:25, ukupno mijenjano 1 put.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 23 apr 2023, 14:22

Užas je ovo što pojedini navijači koji se smatraju Hordama zla rade pred ovu utakmicu. Psuju, kunu, prijete onima koji žele danas doći sa prijateljima i djecom da podrže svoj klub.

UNFKS se mora ograditi od takvih, u slučaju ne d'o Bog nekog incidenta su odgovorni za to i ja kao pojedinac im nikad ne bih halalio, da se danas ili za vrijeme bojkota, nešto desi bilo kojem navijaču Sarajeva.

Popunite sve lokale okolo, nemojte nikad više doći na utakmicu što se mene tiče, ali pustite navijače Sarajeva na miru.
Zadnja izmjena: Zeko87, dana/u 23 apr 2023, 14:23, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 23 apr 2023, 14:23

Senner je napisao/la:
slika

slika

Kad bi se mogla i ova ograda na istoku skinuti

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 23 apr 2023, 14:36

23 apr 2023, 14:21
Miljacka je napisao/la:

Zato si ti glup k'o ****. :D

Šta reče, koliko je policajaca najavljeno? :urnebes: :urnebes:

Dobri u dobru
Zli u zlu

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 23 apr 2023, 14:38

AvannGardaa46 je napisao/la:
23 apr 2023, 13:10
benko21 je napisao/la:
23 apr 2023, 13:07
hz033 je napisao/la:
23 apr 2023, 13:01

Nije tacno, sjever je otvoren !
slika
Ne spinuj

Aaa kako ce sad ovi sa Hz nickom uci na "svoju" tribinu koja je zatvorena danas??
Bujrum pive u restoranu kod istoka :D :D
Sorry my bad, jucer sam dobio info da ce biti otvoren.
Svejedno, ja sam svakako na zapadu vec dugo vremena tako da sam OK za danas ;)
U novi boj ...

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 23 apr 2023, 14:49

23 apr 2023, 14:23
Senner je napisao/la:
slika

slika

Kad bi se mogla i ova ograda na istoku skinuti
Nikada.
Ograda treba i mora biti tu radi sigurnosti igraca i ostalih ljudi na terenu.
Kada ce se ulazi na stadionu raditi novi.
Padne kisa lokve velike moram kroz blato . Stepenice kao dobre.
Ako krov mora iznad cijelog stadiona biti .

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 23 apr 2023, 14:57

Da se ne bojkotuje danas bi kisa lila cijeli dan
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 23 apr 2023, 14:59

Miljacka je napisao/la:
23 apr 2023, 14:36
23 apr 2023, 14:21
Miljacka je napisao/la:

Zato si ti glup k'o ****. :D

Šta reče, koliko je policajaca najavljeno? :urnebes: :urnebes:
Vi sve znate, kao sto znate i odlicno hrvatski jezik :kafa:

sarajevski
Kontakt:

Post Postao/la sarajevski » 23 apr 2023, 15:00

FCUM je napisao/la:
23 apr 2023, 14:57
Da se ne bojkotuje danas bi kisa lila cijeli dan
Najavili su je oko 17
Ovo nije moda, ovo je način života.. starimo ali ne odustajemo!

u inat svima 1987

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave, Fouzi1, Google Adsense [Bot], HordasFks, keli, Konzerva, laki23, Noke995, Varijantas8 i 99 gostiju.