FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Haram ti bilo Mirvah sto nas otjera sa stadiona sa tvojom nesposobnom upravom
Redovno i sa pažnjom čitam sve tvoje postove i moram priznati da su vrlo smisleni i korektni, ali za ovih nekoliko posljednjih, najblaže rečeno, da me začuđuju. Nemeoj misliti da branim Mirzu i Ajlu (pogotovo), ali samo bih te upitao zar postoji neka grupa ili pojedinac koji je veći od našeg kluba, i zar bi zarad nekog pojedinca (ili grupe) uništio klub, jer sam tako shvatio kada govoriš za sponzore i sl.kengur je napisao/la: ↑21 apr 2023, 14:42Svi ne mogu biti jednaki. Enver Sehovic i Karadzic ne mogu biti isti ako su na suprotnoj strani. Time nesvjesno vrijedjas one koji zive i disu za klub, kao sto su recimo Horde.JavierBosnia je napisao/la: ↑20 apr 2023, 14:13Cekaj, pa nekada su i Horde isle i iskazivali nezadovoljstvo i tjerali i trenera i upravu, tada se nije to smatralo podrzavanjem?
Ja postujem i onog sto nece ici jer je to njegov nacin borbe, postujem i onog sto ce otici pa zvizdati i tjerati, a postujem i onog sto ce otici i mozda aplaudirati zalizanom jer je za njega dobar. Kod mene su svi jednaki, nego mi nisu jasni ti neki dvostruki arsini![]()
Horde samo zele da klub bude sto bolji i jaci i nemaju nikakve skrivene namjere. Logicno je ako oni misle da im neko ugrozava svetinju, oni to zele zaustaviti i promijeniti. Jedno vrijeme je stav bio ici na klasicno skandiranje i parole jer su mislili da ce to biti dovoljan signal ljudima sa obrazom da odstupe (u Sarajevu je regularnim ljudima uvijek bilo stalo do obraza). Medjutim to je islo sporo. Dodatno iskreno Sabra je odstupila kad je vidjela da smo pred bankrotom, ne zbog prozivke. Bilo je i drugih metoda za neke osobe. Vidis da ovi noviji paraziti samo zele pare i ostalo ih ne interesuje i da obraza nemaju ni Varesanovic ni Ayla ni Potura ni ostali. Skandiranjem nista neces postici sve dok ima love, oni su sretni. I Ayli i Sabri su ovo najvece pozicije koje ce u svojim jadnim zivoticima imati - njima je super. Istini za volju pare su htjeli i stari lopovi (nije da nisu) ali je cinjenica da je to bio jako spor nacin. 3-5K karata nije puno para ionako ali to NIJE NI POENTA. Ako je prazno Kosevo, onda ti ni potencijalni sponzori nece potpisati - e to je vec znacajnija stavka u prihodima. Dakle sad se pokusava tako uticati na Ismira da razmisli. Prazno Kosevo je drugi pristup - jednostavno se ugao mijenja. Sta ti je tu kontradiktorno ?
Nema garancija u zivotu tako da ako i ovo ne upali, treba gledati sta dalje. Ali dolaskom na Kosevo definitivno pruzas podrsku lopovima i produzavas agoniju kluba - bez obzira koliko neko se pokusava sakriti iza ignorancije - "ja nemam pojma". Plus oni su klub dobro unakazili, tako da podrzavati ovakav klub je suludo. I situacija samo ide na gore, da nebi Djokanovica i njegove prodaje pa nasi "naglo" odlucise da njegov transfer potrose na pojacanja, sad bi svasta bilo. Sad cekaju da Kovacevic negdje predje pa da se paraziti ponovo namire a "host" se polako cijedi. Vidio je Ismir kako je oderan Nam, nije lud da baca svoju lovu. Plus imamo i prostorije kluba.
Biznismen da bi bio uspjesan (a Ismir je u svom poslu dokazano), on treba biti pragmatican. Ovdje je ocigledno da se greska napravila jer je vjerovao krivim ljudima. Boze moj, desava se. Razum ti kaze da treba praviti promjene, ali ako te vozi ego onda neces da popustis bez obzira na posljedice. To je sada izgleda slucaj sa Ismirom i to je zabrinjavajuce ako je tako. Da tako razmislja sa poslom zavrsio bi brzo. Pacijenti koji imaju gangrenu odluce sami da im se odreze noga. Ljudi kada vide da im je zivot nepodnosljiv dignu revoluciju a svako bi radije sjedio u kaficu i pio kafice. Uglavnom kada stvari ne funkcionisu treba mijenjati. Horde su zvale i na sastanak. Ne moras nista prihvatiti ali bar mozes doci (moze licno, Zoom, Skype..) ako ti je stalo da se stvar rijesi. I Ukrajinci su nakom 3 mjeseca rata isli na sastanke sa Rusima uprkos svemu. Naravno da je tada to bilo besmisleno ali svejedno su probali jer u svijetu pregovaranja (negotiations) je uvijek pravilo da na razgovor treba otici. Jedino ego i inat te mogu sprijeciti a to onda govori o toj strani.
Prekopirano od Sabre, i Ayla je angazovala botove da se brinu o onome sto se ovdje pise. Nisu sposobne da rade posao ali da brane stolicu to jesu svim silama. To su ti paraziti a budjet je velik da sve pokrijepa i sendvice.
Respektujem tvoje stavove pa sam uzeo vrijeme da ti detaljno odgovorim.
Za botove - vadjenje 3 rijeci iz ovog konteksta uz 5 smajlija mi ne znaci nista jer ste jeftini bijednici.
I, za kraj, zar misliš da će neko davati svoju lovu, a da će neko drugi (u ovom slučaju navijači) određivati koga će on zaposliti.
PS Za Mirzu me boli neka stvar, ali ako je većina protiv njega i ja sam onda. LP
Da nas taj Mirvah nije preuzeo kad se Nam povukao, ti bi danas na stadionu Unisa utakmicu gledao.Nadam se da ovakvo mijesnjene ne dijele HZ inače nam se crno piše.SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑23 apr 2023, 09:31Haram ti bilo Mirvah sto nas otjera sa stadiona sa tvojom nesposobnom upravom
NABIJEM NA **** SVAKOG KO ODE NA KOSEVO
MRS
MRS
- ElCartel11
- Kontakt:
Joj patetike

Sarajevo nije postojalo prije Mirvica izgleda po vašem.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- JavierBosnia
- Kontakt:
Samo godina dana poslije
Samo 5 od 20 igrača sa tog meča su još uvijek tu
Čak 5 različitih trenera od tada do danas
Danas nemamo navijače uz sebe, nemamo evropu, nemamo strpljenja, rezultata - skoro pa nista
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Postojao je i zeljo i postoji sad. Ali kako postoji? Treba da želimo da postanemo kao oni Fk Pomozi.ba, daj ba.ElCartel11 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 09:49Joj patetike
Sarajevo nije postojalo prije Mirvica izgleda po vašem.
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Preuzeo bi nas neko drugi i taj bi sigurno znao da ti klub ne moze vodit zena koja ne prati fudbal pored svih bordo legendi klubaamypitar je napisao/la: ↑23 apr 2023, 09:41Da nas taj Mirvah nije preuzeo kad se Nam povukao, ti bi danas na stadionu Unisa utakmicu gledao.Nadam se da ovakvo mijesnjene ne dijele HZ inače nam se crno piše.SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑23 apr 2023, 09:31Haram ti bilo Mirvah sto nas otjera sa stadiona sa tvojom nesposobnom upravom
-
- Kontakt:
Koliko je nas tim drugaciji i slobodno mozemo reci individualno bolji ovog proljeca nego tada. Zato se s pravom nadam da cemo ih pobijediti danas. Samo naprijed moje Sarajvoooooooo
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
Nestručni štab utvrđuje zadnje taktike u bašti hotela Austrija, nadam se da okolo nema nikog iz TCa xD
Ko bi nas preuzeo, primjera radi?SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑23 apr 2023, 09:56Preuzeo bi nas neko drugi i taj bi sigurno znao da ti klub ne moze vodit zena koja ne prati fudbal pored svih bordo legendi klubaamypitar je napisao/la: ↑23 apr 2023, 09:41Da nas taj Mirvah nije preuzeo kad se Nam povukao, ti bi danas na stadionu Unisa utakmicu gledao.Nadam se da ovakvo mijesnjene ne dijele HZ inače nam se crno piše.SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑23 apr 2023, 09:31Haram ti bilo Mirvah sto nas otjera sa stadiona sa tvojom nesposobnom upravom
Kojoj legendi su vrata zatvorena, sad ili nekad prije? Za koju legendu smatraš da bi trebala učestvovati u radu bilo koje strukture Kluba?
Ovaj narativ da jedva čeka neko da nas preuzme je skroz pogrešan.
Hvala Feđi Kusturici koji je našao Tana. Kakvo stanje je tada bilo, da se morao raspisati javni poziv da nam se jave dužnici, jer uopšte nije bilo evidencije u Klubu.
Hvala i Tanu, Namu i Mirviću.
Legende FKS koje su imale priliku otkupiti vlasničke udjele su se pokazale tada.
Ajla i Mirza su pogrešni potezi, ali ni Predrag Pašić se npr. nije pokazo sjajnim rješenjem, zar ne?
Zadnja izmjena: Conscious, dana/u 23 apr 2023, 10:21, ukupno mijenjano 2 puta.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mislim da je iluzorno raspravljati o njegovoj ostavci bez obzira na današnji rezultat. Ništa nije nemoguće ali šanse su minimalne. Prvo radi realno dobrih rezultata, drugo radi dobrog odnosa sa igračima a treće što to ništa ne znači Hordama jer se traži odlazak i Ajle. Uostalom, ko bi te preuzeo par kola prije kraja? Ogromna greška je napravljena sa imenovanjem njega a odradio si prijelazni rok odlično po mom mišljenju, daleko od nekog savršenstva ali za našu ligu je ovo odlično i dobar je balans između mlađih i starijih igrača i većina njih aktivno igralo, bili su konstantni. Ne očekujem ništa prije juna a pitanje je da li će ga smijeniti ako izborimo Europu što je i bio cilj?esprit24 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 09:29Danas moramo dobiti, u slucaju bilo kojeg rezultata Mirza mora biti bivsi, dal da sam da otkaz ili da mu ga Ismir uruci. Mozel neko napisati ko sve ima dva zuta kartona?? Po meni bi bilo lijepo da oba stopera sacuvamo za Zrinjski, a da jedan dobije protiv Zrinjskog, a drugi protiv Sirokog zuti karton, tako da bi trako imo kontinuitet da odigra dvije utakmice i pred derbi bi bili cisti. Sto se tice veznog reda, bilo bi lijepo da Vrancic dobije danas zuti pa da bude spreman za Siroki, jer mu teren u citluku ne odgovara, a da Avramovski dobije protiv Zrinjskog a preskoci Siroki. Sve u svemu ni kartoni nam ne mogu biti izvlakusa jer imamo sirok roster igraca.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Danas aBd prazne tribine i puna mreža lažnog Sitija.
Mirza je klošar ali je dijete ovoga grada i kluba, jedan od najboljih igrača koji je nosio bordo dres nakon raspada Jugoslavije sa bogatom igračkom karijerom, kao takav kod mene ima šansu da se dokaže radom ali Ajla i njoj slični NE!!! Njoj je FK Sarajevo samo još jedna stavka u CV-u.
Sarajevo prije 15 godina nije imalo pare ali je imalo identitet i dušu, ovo današnje je plastika.
Mirza je klošar ali je dijete ovoga grada i kluba, jedan od najboljih igrača koji je nosio bordo dres nakon raspada Jugoslavije sa bogatom igračkom karijerom, kao takav kod mene ima šansu da se dokaže radom ali Ajla i njoj slični NE!!! Njoj je FK Sarajevo samo još jedna stavka u CV-u.
Sarajevo prije 15 godina nije imalo pare ali je imalo identitet i dušu, ovo današnje je plastika.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
zaplješčite danas hrasničkom karinašu
Koševo širok greben
dođeš pošten, odeš je.ben
1 9 4 6
- siroliver69
- Kontakt:
Haram ti bilo Mirvicu zbog zalizanog!
Haram!!!
Haram!!!
Hoće li se opet influenseru aplaudirati?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
-
- Kontakt:
Mirvic dosta ljudi blokirao na instagramu 

Posjetioci, kako ih uprava i naziva, uvijek aplaudiraju. Bez kriticke misli, bez dugorocnijeg pogleda na klub, bez analize svega sto se desava.
Posjetilac je posjetilac. Dodji, sjedi, aplaudiraj, pojedi kospe i mrs kuci.
To i jeste poenta u sta zele pretvoriti publiku na Kosevu. Poslusna, tiha, umiljata, bezpogovorna masa.
Sami birate da budete to sto od vas prave.
Dresura je pocela, izvolite ucestvujte u tome.
Mi smo sa druge strane!!
Posjetilac je posjetilac. Dodji, sjedi, aplaudiraj, pojedi kospe i mrs kuci.
To i jeste poenta u sta zele pretvoriti publiku na Kosevu. Poslusna, tiha, umiljata, bezpogovorna masa.
Sami birate da budete to sto od vas prave.
Dresura je pocela, izvolite ucestvujte u tome.
Mi smo sa druge strane!!
- FKS -
Hoće li sat vremena proći a da se neko ne raspravlja o bojkotu?
Davno napisano sve, ko hoće bojkotuje, ko neće ide na utakmice. Obje strane su upravu ali nema potrebe da neko nekoga ubjeđuje u svoj stav. Uzivajte danas, preko TV ili na stadionu sasvim je svejedno.
Ovi sto pišu da bi se ugasili ili dostigli nivo komsinica, moraju biti svjesni da sve dok je Tan u klubu mi nećemo doći do toga. Da nije došao Mirvic, našao bi Tan nekog trećeg.
Davno napisano sve, ko hoće bojkotuje, ko neće ide na utakmice. Obje strane su upravu ali nema potrebe da neko nekoga ubjeđuje u svoj stav. Uzivajte danas, preko TV ili na stadionu sasvim je svejedno.
Ovi sto pišu da bi se ugasili ili dostigli nivo komsinica, moraju biti svjesni da sve dok je Tan u klubu mi nećemo doći do toga. Da nije došao Mirvic, našao bi Tan nekog trećeg.