FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

Shategabri

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Shategabri » 24 apr 2023, 08:31

ReX je napisao/la:
23 apr 2023, 23:53

Nije dzabe babuka na avataru. :salut: :salut:
Ne znam koliko je najmanje primljenih golova u sezoni, ovo miriše na obaranje tog rekorda koliko god je.
Još da nije bilo brodoloma u Evropi, hobotnica!
Koševo Zapad

1921boy

Post Postao/la 1921boy » 25 apr 2023, 10:19

Brko iz druge galaksije!

1921boy

Post Postao/la 1921boy » 25 apr 2023, 11:00

Brko iz druge galaksije!

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 25 apr 2023, 13:36

Shategabri je napisao/la:
24 apr 2023, 08:07
NisamInSajder je napisao/la:
23 apr 2023, 21:55
Pa ako gledaš ko je bolji igrač, jedino možeš gledati veći "impact", utjecaj na ekipu. Ko više ekipu podigne. Lewa realno ništa specijalno, eto kakav ima uspjeh sa Poljskom ili nikakav, a ima opet odlične igrače tamo iza sebe. Eto @Shategabri je spomenuo Džeku, po meni mnogo veći utjecaj, mnogo više Džeko podigne BiH nego Lewa Poljsku. Dortmund strašna ekipa sa Gotzeom, Reusom, Gundoganom, Bayern isto strašna ekipa gdje je Lewa u velikim utakmicama imao ozbiljan choke, evo i sada u Barsi. Realno, ništa nam nije donio više nego što smo imali u Aubi u drugoj polusezoni.

Ronaldo, mnogo mnogo veći utjecaj u svim ekipama. Dizao ih je sigurno nivo više, treba uzeti u obzir da je tadašnja Serija A mnogo bliže današnjoj Premijer ligi nego današnjoj Seriji A.

Lewa je barem po meni samo vrhunski finisher, ostalo i nije nešto specijalno.
Ovo oko Džeke i Lewe, mislim to koliko su anomalije kao igrači iz svojih zemalja.
Nije sad da Poljska izbacuje ovakve igrače često, a mi Džeku gledamo sad i pitanje je kad će takav igrač biti sa naših prostora.
Ma Ronaldo deba je bio svijet za sebe.
Al opet kažem, @Sport90 drugačije kvalifikuje kakav je ko igrač, njemu je mjerodavno trofeji i golgeterski učinak.
Dok mi gledamo nešto drugo...
Pa samo jos jednom da se vratim. Kako sam i napisao vrhunac Ronalda (debe) je nesto mozda najbolje ikad (ili jedno od najboljih ikad) ali je trajalo kratko, nije se ostvario, Imo je jednu dominantnu sezonu u Barci, jednu veoma dobru u Interu i u vrlo dobru u Realu (gdje nije bio najbolji igrace ekipe) - nije napravio nikakav impakt na svoju ekipu, nije donio nista svojim ekipama - u rezultatskom smislu. Je li to nesportski zivot, losa sreca sa povredama ili nesto drugo ne znam - ali taj talenat je ostao neiskoristen. Na velikoj pozornici (LP) totalno nebitan lik (P. Krauc je ostavio veci trag u LP od njeg). Ronaldo za svoju karijeru u top 5 liga u evropi ima osvojenu 1 ligasku titulu (neki mu pripisuju i drugu sa madridom kad je madrid napustio na polusezoni i u kojoj je ucestvovao u 7 utakmica i 1 golom), i 2 puta je bio najbolji strijelac neke od liga (oba puta mislim Lalige 1- kao Barcin igrac i 1 kao igrac Reala). To je igrac zbog kojeg sam se zaljubio u sport, cijiji je poster visio u sobi i igrac zbog kojeg smo se tukli ispred zgrade kad bi igrali lopte ko ce od nas biti Ronaldo - ali covjek je na klupskom nivou ostvario prosjecne rezultate miljama daleko od vrhunskih rezultata. Reprezentativni fudbal je ustvari pokazao kakav je on talenat i kakv je to igrac - Njegovi rezultati, uspjesi doprnosi evropskom fudbalu su skromni i nemjerljivi kad ih uporedis sa rezultatima Lewe, Suareza i posebno Benzeme (imala jos tu puno igraca koji su ostavili puno veci trag od debelog). Navodite da je Lewa choke ili Suarez, a Ronaldo nije jer gledate drugacije, a covjek niti jednu svoju ekipu sa takvim talentom ni u polufinale LP nije odveo, niti jednu ligu svojim klubovima izravno nije doni - i on nije choke - tu ja vasu logiku ne kontam - a ovi koji su to sve po vise puta osvojili izdominirali bili najbolji igraci, strijelci sve oni su kao klasa ispod. Nazalost to je tako. Sto ja ne mogu Ronaldinha svrstati u isti kos sa Ronaldom C. i posebno sa Messijem (iako je ovaj sve osvojio i bio poezija, fantazija) zato sto je imao sportskog duha i zelje da traje 3-4 godine, dok su ova dvojica trajala i traju 15+ godina - i to se ne smije i ne treba zanemarivati.
Nek mi neko napise sta je Ronaldo debeli na klupskom nivou uradio i pokazao i da je to bolje od Lewe, Suareza i posebno Benzeme (potezi golovi, broje golova, titule, asistencije, liderske uloge u ekipma, individualne nagrade - nagrade za najbolje strijelce ili bilo sta)

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 25 apr 2023, 14:31

Sport90 je napisao/la:
25 apr 2023, 13:36
Pa ako gledaš ko je bolji igrač, jedino možeš gledati veći "impact", utjecaj na ekipu. Ko više ekipu podigne. Lewa realno ništa specijalno, eto kakav ima uspjeh sa Poljskom ili nikakav, a ima opet odlične igrače tamo iza sebe. Eto @Shategabri je spomenuo Džeku, po meni mnogo veći utjecaj, mnogo više Džeko podigne BiH nego Lewa Poljsku. Dortmund strašna ekipa sa Gotzeom, Reusom, Gundoganom, Bayern isto strašna ekipa gdje je Lewa u velikim utakmicama imao ozbiljan choke, evo i sada u Barsi. Realno, ništa nam nije donio više nego što smo imali u Aubi u drugoj polusezoni.

Ronaldo, mnogo mnogo veći utjecaj u svim ekipama. Dizao ih je sigurno nivo više, treba uzeti u obzir da je tadašnja Serija A mnogo bliže današnjoj Premijer ligi nego današnjoj Seriji A.

Ovo oko Džeke i Lewe, mislim to koliko su anomalije kao igrači iz svojih zemalja.
Nije sad da Poljska izbacuje ovakve igrače često, a mi Džeku gledamo sad i pitanje je kad će takav igrač biti sa naših prostora.
Al opet kažem, @Sport90 drugačije kvalifikuje kakav je ko igrač, njemu je mjerodavno trofeji i golgeterski učinak.
Pa samo jos jednom da se vratim. Kako sam i napisao vrhunac Ronalda (debe) je nesto mozda najbolje ikad (ili jedno od najboljih ikad) ali je trajalo kratko, nije se ostvario, Imo je jednu dominantnu sezonu u Barci, jednu veoma dobru u Interu i u vrlo dobru u Realu (gdje nije bio najbolji igrace ekipe) - nije napravio nikakav impakt na svoju ekipu, nije donio nista svojim ekipama - u rezultatskom smislu. Je li to nesportski zivot, losa sreca sa povredama ili nesto drugo ne znam - ali taj talenat je ostao neiskoristen. Na velikoj pozornici (LP) totalno nebitan lik (P. Krauc je ostavio veci trag u LP od njeg). Ronaldo za svoju karijeru u top 5 liga u evropi ima osvojenu 1 ligasku titulu (neki mu pripisuju i drugu sa madridom kad je madrid napustio na polusezoni i u kojoj je ucestvovao u 7 utakmica i 1 golom), i 2 puta je bio najbolji strijelac neke od liga (oba puta mislim Lalige 1- kao Barcin igrac i 1 kao igrac Reala). To je igrac zbog kojeg sam se zaljubio u sport, cijiji je poster visio u sobi i igrac zbog kojeg smo se tukli ispred zgrade kad bi igrali lopte ko ce od nas biti Ronaldo - ali covjek je na klupskom nivou ostvario prosjecne rezultate miljama daleko od vrhunskih rezultata. Reprezentativni fudbal je ustvari pokazao kakav je on talenat i kakv je to igrac - Njegovi rezultati, uspjesi doprnosi evropskom fudbalu su skromni i nemjerljivi kad ih uporedis sa rezultatima Lewe, Suareza i posebno Benzeme (imala jos tu puno igraca koji su ostavili puno veci trag od debelog). Navodite da je Lewa choke ili Suarez, a Ronaldo nije jer gledate drugacije, a covjek niti jednu svoju ekipu sa takvim talentom ni u polufinale LP nije odveo, niti jednu ligu svojim klubovima izravno nije doni - i on nije choke - tu ja vasu logiku ne kontam - a ovi koji su to sve po vise puta osvojili izdominirali bili najbolji igraci, strijelci sve oni su kao klasa ispod. Nazalost to je tako. Sto ja ne mogu Ronaldinha svrstati u isti kos sa Ronaldom C. i posebno sa Messijem (iako je ovaj sve osvojio i bio poezija, fantazija) zato sto je imao sportskog duha i zelje da traje 3-4 godine, dok su ova dvojica trajala i traju 15+ godina - i to se ne smije i ne treba zanemarivati.
Nek mi neko napise sta je Ronaldo debeli na klupskom nivou uradio i pokazao i da je to bolje od Lewe, Suareza i posebno Benzeme (potezi golovi, broje golova, titule, asistencije, liderske uloge u ekipma, individualne nagrade - nagrade za najbolje strijelce ili bilo sta)
Pratio sam te do Croucha :mrgreen:
Tu već ne mogu da se sjetim neke partije koja bi ostala u sjećanju?!
Biće da u cilju dokazivanja malo pretjeruješ.

Ma sve ok, ne gledamo isto na stvari.

Pa vidi, Benz jeste, znači čovjek je prekucao KO fazu. Udario pečat.
Za Lewu pamtimo da je još u Dortmundu natrpao Real i to je to.
Ostalo je većina golova kad je utakmica riješena ili nekim nižerazrednim ekipama.
U velikim utakmicama uglavnom nestaje.
To će ti ovdje potvrditi ljudi koji ga gledaju cijelu sezonu.

Činjenica je da nije trajao na klupskom nivou, da je karijera bila puna povreda, da je igrao full sezonu samo u Barsi, u Interu isto jednu, u Realu tri uz eto jednu titulu, opet se vraćam na to da ga ja gledam i poredim koliko zna i koliko je ipak bio clutch u odnosu na Lewu koji je očito nekad i negdje zabagovao i koji psihički blokira kad je veliki protivnik i velika utakmica.
Je li dao puno više golova od Ronalda, jeste, je li više osvojio klupski, jeste, sli Ronaldo ima ono SP 2002. koje je prekucao kao Benz LP prošle sezone.
Klupska statistika ide u korist Lewi i tu nema priče.
Al evo, dao je i za Poljsku više golova nego Ronaldo za Brazil, pa opet...tu vidimo koliko je ipak bitnijih golova dao Ronaldo.
Koliko je više clutch.
Osim toga, ne poredimo isti tip igrača. Mislim jesu i jedan i drugi napadači, ali Ronaldo je imao to nešto gdje je mogao krenuti i nanizati nekoliko igrača. Lewa ako jednog izbaci, dobro je.

Ljudima je i LBJ bolji od MJ jer je dao više koševa, ja se ne bih složio.

Kažem opet, stvar je pogleda i rekao sam, ne moramo se složiti :thumbup:
Koševo Zapad

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 25 apr 2023, 14:49

Sport90 je napisao/la:

Odlično napisano. Nazario, kad ga se sjetim šta je radio u PSV-u i sezonu u Barceloni, rapsodija, poezija nogometa, uhhhh.
Meni neshvatljiv odlazak iz Barcelone. Premalo postigao, šta smo ljubitelji tog kluba u njegovom dolasku očekivali. Povrede su ga uništile.
Kao i svaki Brazilac volio sladak život.
Jedino što bi ja promijenio je činjenica da sa Messi-jem ne može u istu rečenicu niti jedan nogometaš od svih gore pobrojanih, koji su svi vrhunski igrači.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 25 apr 2023, 15:51

25 apr 2023, 14:31
Sport90 je napisao/la:

Pratio sam te do Croucha :mrgreen:
Tu već ne mogu da se sjetim neke partije koja bi ostala u sjećanju?!
Biće da u cilju dokazivanja malo pretjeruješ.

Ma sve ok, ne gledamo isto na stvari.

Pa vidi, Benz jeste, znači čovjek je prekucao KO fazu. Udario pečat.
Za Lewu pamtimo da je još u Dortmundu natrpao Real i to je to.
Ostalo je većina golova kad je utakmica riješena ili nekim nižerazrednim ekipama.
U velikim utakmicama uglavnom nestaje.
To će ti ovdje potvrditi ljudi koji ga gledaju cijelu sezonu.

Činjenica je da nije trajao na klupskom nivou, da je karijera bila puna povreda, da je igrao full sezonu samo u Barsi, u Interu isto jednu, u Realu tri uz eto jednu titulu, opet se vraćam na to da ga ja gledam i poredim koliko zna i koliko je ipak bio clutch u odnosu na Lewu koji je očito nekad i negdje zabagovao i koji psihički blokira kad je veliki protivnik i velika utakmica.
Je li dao puno više golova od Ronalda, jeste, je li više osvojio klupski, jeste, sli Ronaldo ima ono SP 2002. koje je prekucao kao Benz LP prošle sezone.
Klupska statistika ide u korist Lewi i tu nema priče.
Al evo, dao je i za Poljsku više golova nego Ronaldo za Brazil, pa opet...tu vidimo koliko je ipak bitnijih golova dao Ronaldo.
Koliko je više clutch.
Osim toga, ne poredimo isti tip igrača. Mislim jesu i jedan i drugi napadači, ali Ronaldo je imao to nešto gdje je mogao krenuti i nanizati nekoliko igrača. Lewa ako jednog izbaci, dobro je.

Ljudima je i LBJ bolji od MJ jer je dao više koševa, ja se ne bih složio.

Kažem opet, stvar je pogleda i rekao sam, ne moramo se složiti :thumbup:
Prvo podesiti Poljsku sa Brazilom gdje ti je saigrac Ronaldinho, Rivaldo, Kafu, Karlos i ostali sa poljacima je smiješno. Robert je Poljsku vodio redovno na svako veliko takmičenje (gdje je uvijek bio u top 3 strijelca kvalifikacija) - prije njega i poslije njega to neće biti slučaj. I opet kažem talenat Ronalda (mogućnosti) su možda najbolje, najveće sto je svijet vidio, ali to nije iskorišteno ostalo je nedorečeno i podbacio je i kako se kaže chocko je. U LP je odigrao samo 1 veliku utakmicu. Inter prepun zvijezda i ekipa koja najčešće troši na svijetu nije odveo do titule prvaka, u Realu nije bio najbolji igrač i nije bila karika koja donosi prevagu u pohodu na utakmice. Nije rušio ni male ni velike pa čovjek je zabio mahlnje od 20 golova u LP. Da li bi smatrao MJ boljim igračem od LJ da nije niti jednu titulu osvojio?, Da nije nikad bio u najboljoj petorci NBA lige (čitaj LP) da nikad nije bio MVP finala NBL, da nikad nije igrao finale NBL? - Ronaldo to na klupskom nivou nikad nije bio. Kažeš lewa je zabio 100 u LP i osvoji je 2 puta i plus vodio Dortmund do finala iste, bio najbolji strijelac iste i on je to napravio levatima i zato je klada, ali ovaj je bio jako talentiran, ali su mu draže trandze i kurave bile pa nije napravio ništa i on je top.

Eusebio13

Post Postao/la Eusebio13 » 25 apr 2023, 16:08

Kakav gospodin i kralj je @sport90
:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 25 apr 2023, 19:17

Samara Sport90 ko Greenwood, sve cinjenice samo nostalgicare boli. Vole ljudi isto what if igrace.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 apr 2023, 19:26

🏟️ Potpredsjednica Barcelone Elena Fort pustila je danas u medije zvaničnu informaciju o konačnom kapacitetu stadiona Montjuïc. Prema današnjim informacijama zvaničan kapacitet stadiona će biti 49.472 mjesta.
🎫 Klub još navodi da Sociosi neće imati sezonske karte te će kao i ostali navijači morati da kupuju karte na zvaničnoj stranici koje će se kretati između 25 i 60 eura.
slika

E kurchevog stadiona. Zar nije veci kapacitet na Montjuicu ?
Jbt prepolovit ce se prihodi od karata sa ovim kapacitetom, ionako je Barca u finansijskom kanalu. Mozda je bolje da prolongiraju taj projekat Espai Barca.

I previse se smara ovdje sa poljskim panjem :yawn:

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 25 apr 2023, 21:32

Procjena gubitka zbog Montjuica je 100 miliona za sezonu 2023/24. Jbg, ali zato novi CN ima da kida!

Hvala Gironi, hvala Castellanosu, dobro smo prošli. :-)
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 25 apr 2023, 21:35

jasonstatham je napisao/la:
25 apr 2023, 21:32
Procjena gubitka zbog Montjuica je 100 miliona za sezonu 2023/24. Jbg, ali zato novi CN ima da kida!

Hvala Gironi, hvala Castellanosu, dobro smo prošli. :-)
Jes ako ne uzmu i CN i klub JP Morgan i Goldman Sachs.

Realno samo dolazak Messija može financijski pregurat klub, al egzistiranje je narednih par godina sigurno. Nemaš od igrača šta prodat, ono bez čega se moglo od imovine sve je spiskano prošlo ljeto, a tu spada i nešto TV prava.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 25 apr 2023, 22:17

Čak ni Xavi nije loš koliko je Ancelotti loš. 🥸
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 25 apr 2023, 23:55

harden je napisao/la:
25 apr 2023, 19:17
Samara Sport90 ko Greenwood, sve cinjenice samo nostalgicare boli. Vole ljudi isto what if igrace.
Bili starohani mladji kad je debeli igrao, pa ih hvata nostalgija, ko i svakog starohana ikad igdje. Prije je bilo bolje. Jasta je, nisi znao da bolje. :rol:

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 26 apr 2023, 07:53

Sport90 je napisao/la:
25 apr 2023, 15:51

Prvo podesiti Poljsku sa Brazilom gdje ti je saigrac Ronaldinho, Rivaldo, Kafu, Karlos i ostali sa poljacima je smiješno. Robert je Poljsku vodio redovno na svako veliko takmičenje (gdje je uvijek bio u top 3 strijelca kvalifikacija) - prije njega i poslije njega to neće biti slučaj. I opet kažem talenat Ronalda (mogućnosti) su možda najbolje, najveće sto je svijet vidio, ali to nije iskorišteno ostalo je nedorečeno i podbacio je i kako se kaže chocko je. U LP je odigrao samo 1 veliku utakmicu. Inter prepun zvijezda i ekipa koja najčešće troši na svijetu nije odveo do titule prvaka, u Realu nije bio najbolji igrač i nije bila karika koja donosi prevagu u pohodu na utakmice. Nije rušio ni male ni velike pa čovjek je zabio mahlnje od 20 golova u LP. Da li bi smatrao MJ boljim igračem od LJ da nije niti jednu titulu osvojio?, Da nije nikad bio u najboljoj petorci NBA lige (čitaj LP) da nikad nije bio MVP finala NBL, da nikad nije igrao finale NBL? - Ronaldo to na klupskom nivou nikad nije bio. Kažeš lewa je zabio 100 u LP i osvoji je 2 puta i plus vodio Dortmund do finala iste, bio najbolji strijelac iste i on je to napravio levatima i zato je klada, ali ovaj je bio jako talentiran, ali su mu draže trandze i kurave bile pa nije napravio ništa i on je top.
Pa imaš već gdje sam spomenuo da Robert ima impact na Poljsku reprezentaciju nešto kao naš Edin na našu.
Pomenuo sam to sa Ronaldom i reprezentacijom u kontekstu clutch igre.
Imao je Robert saigrače u Bayernu, ima i u Barsi, pa sad da se možemo sjetiti nekih partija i neke sezone poput Ronaldove na tom SP ili Benzemine u LP, ne možemo.
Zato mi i jest Robert rang Higuaina, nikako društvo Benzeme i Ronalda.
Tom logikom i je i Pele nako, nije igrao u Evropi, nije osvojio niti jednu LP, nema title liga petice.
Brojati mu nekakve brazilske šampionate je bezveze, jel tako?
Da vidimo puno više od Ronalda, spriječile su povrede.
Pominjati Inter je nikakav argument kad je tamo bio više povrijeđen nego što je igrao.

Kakvo je to pitanje za MJ? Čovjek ima 6/6 finala, čovjek je sinonim za clutch igru, Robert sigurno nije.
Za Dortmund mu svaka čast, tu je igrao svoj najbolji fudbal, poslije kako i rekoh, nešto se desilo i promijenio se.

Ronaldo je u svoje vrijeme važio za najboljeg napadača.
Da li možemo za Roberta reći da je bio najbolji i u jednom momentu svoje karijere?
Teško. Trenutno sigurno nije.
Koševo Zapad

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 26 apr 2023, 10:23

I Dembele i Christensen se vraćaju u subotu.

Saturday night full throttle Barcelona. :cool:
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 26 apr 2023, 10:23

26 apr 2023, 07:53
Sport90 je napisao/la:
25 apr 2023, 15:51

Pa imaš već gdje sam spomenuo da Robert ima impact na Poljsku reprezentaciju nešto kao naš Edin na našu.
Pomenuo sam to sa Ronaldom i reprezentacijom u kontekstu clutch igre.
Imao je Robert saigrače u Bayernu, ima i u Barsi, pa sad da se možemo sjetiti nekih partija i neke sezone poput Ronaldove na tom SP ili Benzemine u LP, ne možemo.
Zato mi i jest Robert rang Higuaina, nikako društvo Benzeme i Ronalda.
Tom logikom i je i Pele nako, nije igrao u Evropi, nije osvojio niti jednu LP, nema title liga petice.
Brojati mu nekakve brazilske šampionate je bezveze, jel tako?
Da vidimo puno više od Ronalda, spriječile su povrede.
Pominjati Inter je nikakav argument kad je tamo bio više povrijeđen nego što je igrao.

Kakvo je to pitanje za MJ? Čovjek ima 6/6 finala, čovjek je sinonim za clutch igru, Robert sigurno nije.
Za Dortmund mu svaka čast, tu je igrao svoj najbolji fudbal, poslije kako i rekoh, nešto se desilo i promijenio se.

Ronaldo je u svoje vrijeme važio za najboljeg napadača.
Da li možemo za Roberta reći da je bio najbolji i u jednom momentu svoje karijere?
Teško. Trenutno sigurno nije.
Rekao sam da necu vise jer je bezveze tema, ali moram jos jednom. Pitao si me je li smatras to sto je LBJ dao vise koseva bolji od MJ. A ja sam te pitao da MJ nije osvojio sto je osvojio, da nije razvalio ta finala kao sto ih je razvalio da nije nikad bio izabran u najbolji tim NBA lige itd- da li bi ga smatrao boljim od LBJ samo zato sto je bio nevjetovatan talenat?
Jer Ronaldo debeli nije nista napravio - nije dao vise golova, nije vodio svoje ekipe do titula, nikad nije bio u timu godine LP, nikad nije igrao finale, nikad nije osvojio. To sto Pele nije igrao je peleu argument + jer nije igrao i ne znamo (a predpostavicemo da je igrao on bi dominirao - pa oni koji su ljubitelji Pelea se na to mogu vaditi). a Ronaldo je igrao (najbolje godine karije od 20 do 31 godine) i nista nije napravio krompir, nula, totalno razocarenje - to da je on bio disciplinovan i da je bio odgovoran mozemo samo zamisljati sta bi bilo. Covjek je u karijeri odigrao supere SP 98 (ne WC ali odlicno), odigra WC 2002 (all time turnir pojedinca - zaista vrhunsko - okruzen Rivaldom - najbolji na svijetu, Ronaldinhom najbolji na svijetu, R. Carlos jedan od najbolji ikad na svojoj poziciji, Cafu - jedan od njaboljih ikad na svojoj poziciji.... Robert je bio najbolji danima se ovdje plakalo kako je covjek 2 godine pokraden za zlatne lopte. Ronaldo je u svojoj karijeri odigrao samo jednu WC sezonu gdje je razvalio (u dresu Barce) - a Roberet ima jedno 10 takvih sezona (statisticki + osvojeni trofeji):
Ballon d'Or Striker of the Year / Gerd Müller Trophy: 2021,[182] 2022[287]
European Golden Shoe: 2020–21,[288] 2021–22[187]
The Best FIFA Men's Player: 2020,[158][157] 2021[289]
IFFHS World's Best Man Player: 2020, 2021[293][294]
IFFHS World's Best Top Goal Scorer: 2020,[295] 2021 [296]
IFFHS World's Best International Goal Scorer: 2015,[297] 2021[298]
IFFHS World Team of the Decade: 2011–2020[302]
UEFA Men's Player of the Year: 2019–20[304]
UEFA Champions League Forward of the Season: 2019–20[305]
UEFA Champions League Squad of the Season: 2015–16, 2016–17, 2019–20, 2020–21[307][308][309][310]
UEFA Euro qualifying Best Player: 2016[313]
World Soccer Player of the Year: 2020,[321] 2021[322]
FourFourTwo Player of the Year: 2020,[323] 2021[324]
Tuttosport Golden Player: 2020,[325][326] 2021[327]
The Guardian Best Footballer in the World: 2020,[328] 2021[329]
Samo su neke od nagrada koje je Robert dobio. Trenutno R Lewandowski na svojoj poziciji nije u top 5 na svijetu mozda od 5 -10 mjesta.

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 26 apr 2023, 10:30

Samo ću iskoristiti tvoju argumentaciju - 10 takvih sezona u Bundesu gdje je Bayern pretplaćen na titule i gdje je okružen - kako ti reče za Ronalda - top igračima.
I tu bih se odjavio što se tiče ove priče.
Koševo Zapad

Eusebio13

Post Postao/la Eusebio13 » 26 apr 2023, 11:42

Bayern je poceo svake godine osvajati Bundesligu kad je Lewa dosao
Npr u periodu 2006-2014 ,4 Titule Bayern 2 Dortmund 1 Stuttgart 1 Wolfsburg
I onda Lewa 8 godina u Bayernu , 8 titula

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 26 apr 2023, 12:20

Najsmjesnije kad za R9 govore kako je pravi Ronaldo. Eto i da uzmes pogledati te golove sa SP, nista specijalno. Čovjek samo postavljao nogu gdje je trebalo, i Kahn mu usput poklonio pokoji gol. Mada realno fudbal te 2002. je bio smiješan. Rivaldo uzme loptu i po 15 puta šuta sa 30 metara. :rol:

Da ne govorim kako je njegov period u Realu usko povezan sa najgorim periodom u novijoj historiji kluba.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.