Oko Mirvica se svako vucara, od svakojakih kriminalaca la da sarajevsko podzemlje odredjuje sudbinu kluba, mislim da jos toliko nisko nismo pali...
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Ma kakav Zrinjski.
Samo ti misli da nismo toliko nisko paliZipSarajevo je napisao/la: ↑25 apr 2023, 14:31Al rece sarajevsko podzemlje![]()
![]()
Oko Mirvica se svako vucara, od svakojakih kriminalaca la da sarajevsko podzemlje odredjuje sudbinu kluba, mislim da jos toliko nisko nismo pali...
Pod broj 1. tacno da je rafael leao sta ce nam? lik igra u indoneziji a i imamo mi krila kolko hocemo.Zukanovic je napisao/la: ↑25 apr 2023, 15:50Bomba iz Titove 38/b: Sarajevo na ljeto dovodi pojačanje koje je već bilo blizu potpisa?!
Indonežanin Saddil Ramdani već se zimus povezivao sa dolaskom u FK Sarajevo, ali do potpisa nije došlo. Sada, Transfermarkt piše kako je Ramdani blizu potpisivanja ugovora sa Sarajevom.
Navodi se kako će Ramdani vrlo vjerovatno potpisati za Sarajevo u ljetnom prelaznom roku, u trenutku kada će neki od ugovora sa igračima na kraju sezone isteći.
Ramdaniju je, prema pisanju Transfermarkta, zimus ponuđen dvogodišnji ugovor sa sarajevskim klubom, ali posao nije zaključen zbog vlasnika FK Sarajevo, Vincenta Tana.
Nije baš samo posljedica lošeg menadžmenta, bilo je i malo do covid-19. Iako se slažem da je više do našeg menadžmenta, prije svega našeg mentaliteta i standardnog "gdje sam tu ja". Gubitak bodova je po meni direktna krivica igrača koji su kasnije priznali da su povukli ručnu na utakmicama jer nije bilo novca u klubu. Da se tad izguralo, osvojila titula, u Europi doguralo do trećeg pretkola, finansijska injekcija bi nam značila i mogli bi nastaviti razvitak kluba.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑25 apr 2023, 14:18Pravac, sam po sebi, nije bio loš. Mwđutim, taj nedostatak nivca je direktna posljedica lošeg menadžmenta, prije svega baš te Sabrine. Čuo si za poslovicu: Bijele pare za crne dane. Možda bi i dotična znala za istu i pravilno upravljala tokovima novca da nije kupovala diplome po tzv Američkim univerzitetima i čuvene madridske unseesded certifikate u zlatotisku. To što smo ostali bez novca, isključiva je baša krivica i nesposobnost. Isto tako i gubitak 13 bodova uz sve realne limitirajuće faktore.tabba77 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 14:06Slažem se, ali moraš priznati da je to bio dobar pravac da postanemo ono što smo svi željeli. Dominantni u ligi. Siguran sam da bi do sezone 2023/2024 igrali u grupi nekog od Euro takmičenja, ako ne čak i prije.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑25 apr 2023, 13:46
Teško da smo imali i rezultate. Možda lokalnog značaja. Ali dalje od predevrope nismo makli, a ne izgleda da ćemo dugo.
Prokockali smo +13 iz svima poznatih razloga, a da je bilo para u klubu, to se ne bi desilo. Ne bi morali prodati najbolje igrače za siću, održali bi kostur ekipe bar još godinu dana.
Trenutno stanje je takvo da su nam konkurenti lošiji nego mi pa nam se otvorila šansa za Europu. Ako se ne dese radikalne promjene, bit će borba za četvrto mjesto i nada da će neko od prve tri ekipe osvojiti kup (ili mi).
Pravi menadžer ni iz čega stvori nešto, a kad cigo ima masla i goozicu njime maže.
Generalno mislim da nismo ba pravom kursu već dugo baš zbog traženja instant-rješenja, a ne temeljnog pristupa i rada. Dajbože da budemo prvaci u barednih 5 godina, ako se ovaj trend nastavi.
Joj bombe Bože me sačuvajZukanovic je napisao/la: ↑25 apr 2023, 15:50Bomba iz Titove 38/b: Sarajevo na ljeto dovodi pojačanje koje je već bilo blizu potpisa?!
Indonežanin Saddil Ramdani već se zimus povezivao sa dolaskom u FK Sarajevo, ali do potpisa nije došlo. Sada, Transfermarkt piše kako je Ramdani blizu potpisivanja ugovora sa Sarajevom.
Navodi se kako će Ramdani vrlo vjerovatno potpisati za Sarajevo u ljetnom prelaznom roku, u trenutku kada će neki od ugovora sa igračima na kraju sezone isteći.
Ramdaniju je, prema pisanju Transfermarkta, zimus ponuđen dvogodišnji ugovor sa sarajevskim klubom, ali posao nije zaključen zbog vlasnika FK Sarajevo, Vincenta Tana.
tabba77 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 15:59Nije baš samo posljedica lošeg menadžmenta, bilo je i malo do covid-19. Iako se slažem da je više do našeg menadžmenta, prije svega našeg mentaliteta i standardnog "gdje sam tu ja". Gubitak bodova je po meni direktna krivica igrača koji su kasnije priznali da su povukli ručnu na utakmicama jer nije bilo novca u klubu. Da se tad izguralo, osvojila titula, u Europi doguralo do trećeg pretkola, finansijska injekcija bi nam značila i mogli bi nastaviti razvitak kluba.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑25 apr 2023, 14:18Pravac, sam po sebi, nije bio loš. Mwđutim, taj nedostatak nivca je direktna posljedica lošeg menadžmenta, prije svega baš te Sabrine. Čuo si za poslovicu: Bijele pare za crne dane. Možda bi i dotična znala za istu i pravilno upravljala tokovima novca da nije kupovala diplome po tzv Američkim univerzitetima i čuvene madridske unseesded certifikate u zlatotisku. To što smo ostali bez novca, isključiva je baša krivica i nesposobnost. Isto tako i gubitak 13 bodova uz sve realne limitirajuće faktore.tabba77 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 14:06
Slažem se, ali moraš priznati da je to bio dobar pravac da postanemo ono što smo svi željeli. Dominantni u ligi. Siguran sam da bi do sezone 2023/2024 igrali u grupi nekog od Euro takmičenja, ako ne čak i prije.
Prokockali smo +13 iz svima poznatih razloga, a da je bilo para u klubu, to se ne bi desilo. Ne bi morali prodati najbolje igrače za siću, održali bi kostur ekipe bar još godinu dana.
Trenutno stanje je takvo da su nam konkurenti lošiji nego mi pa nam se otvorila šansa za Europu. Ako se ne dese radikalne promjene, bit će borba za četvrto mjesto i nada da će neko od prve tri ekipe osvojiti kup (ili mi).
Pravi menadžer ni iz čega stvori nešto, a kad cigo ima masla i goozicu njime maže.
Generalno mislim da nismo ba pravom kursu već dugo baš zbog traženja instant-rješenja, a ne temeljnog pristupa i rada. Dajbože da budemo prvaci u barednih 5 godina, ako se ovaj trend nastavi.
Nismo na pravom kursu već 3 godine, nećemo biti još 3 sigurno. Instant rješenja tražimo prije svega mi navijači, ne znajući da je to puno složeniji proces od ubaci najboljih 11 i stavi ih na svoje pozicije i dobit ćemo svaku 3-0. Hoćemo al u limburgu. Pisao sam već o tome, o sistemu koji je danas jedan od najbitnijih faktora u fudbalu.već od juniora moramo imati prepoznatljiv sistem igre, gdje taj isti junior kad pređe u prvi tim, zna šablon igre i samo se privikava na seniorski fudbal. Kod nas toga nema, svaka selekcija igra svoj sistem.
Nažalost nemamo ni stručne ljude, koji će izaći i jasno reći, cilj je za 4 godine da igramo Euro takmičenje, a do tada svake godine idemo na titulu i sve osim toga smatramo neuspjehom.
Poselami Aylu.
Pa evo i sa Mirzom imas rezultate. Bolje nego sa zadnjih 3 trenera. Hocemo ga ostaviti?tabba77 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 12:44Ja nisam rekao da je podržavam, samo da smo imali rezultate, a to je nama navijačima najbitnije. Preko 90% stvari ćemo preći ako imamo rezultate, kao sto je to i bio slučaj.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑25 apr 2023, 12:36Eno Sabrudine u Slobodi. Teško da ista liči na klub.tabba77 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 11:18Jedino dobro kod Sabrine, koja je svakako imala svojih loših odluka, je bila odluka da mahalu izbaci iz kluba. Tad smo i ličili na klub i da je ostalo tako, danas bi mi vjerovatno bili kao Zrinjski.
Nek shvate ovi što misle da ćemo se ugasiti ako ode Mirvić, NEĆEMO, Tan je taj koji sve određuje. Najavili su bili da će se okrenuti akademiji, pa nakon što je Mirvić otišao kod Tana, odjednom imamo pare da plaćamo obeštećenja. Najgora odluka koju su mogli donijeti je imenovanje Mirze, međutim i to se desilo prije sastanka Mirvića i Tana tako da vjerovatno u tom momentu nisu imali dovoljno za nekog boljeg.
Protiv Zrinjskog svaki poraz ispod 2 razlike je kao pobjeda.
Ako cemo tako gledati, onda hajmo dati sansu jednom treneru i istim igracima barem vise od jedne polusezone. Tj., 2 priprema i 2 prelazna roka. Ne, mi tjeramo odmah.napoleon72 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 13:00Pretjerao je sa blacenjem nasih igraca, al drugi dio posta je u pravu vala... Za Zelju igra yebeni SD i to dobro igra, pa su u pet deka s nama. Zamislite kakav bi cirkus bio da je kod nas Hadzija uletio nekad umjesto Handzica i zabio 2-3 gola. Ili da Marko Marin skine kravatu i uleti na teren za Zvezdu jbt. Jedina smo ekipa na svijetu koja napuni ekipu skupim i kvalitetnim imenima i nije u vrhu svoje lige. Valja i to znat.pjankesarajevo je napisao/la: ↑25 apr 2023, 11:50Ja nisam nijedan post iole pozitivan procitao od ovog Antikloca. Svaki mu je vrlo negativan i optuzujuci. Hajde nadoci ce polako.
Mi se tu ne pitamo ništa. Ja lično nisam zadovoljan bez obzira na rezultate. Ekipa izgleda kao da su se prvi put sreli na terenu.. 11 rekreativaca bi im napravilo problem, a kamoli profesionalne ekipe, kao što vidiš iz priloženog. Jesmo li nekoga glat pobijedili da kažeš gledao sam utakmicu bez straha da ćemo izgubiti/odigrati neriješeno? Možda samo protiv Širokog, a i tu bi ti bilo upitno da Hamza nije zabio na samom početku utakmice, gdje smo se nakon toga povukli i igrali na kontre. Čim se treba nadigravati s protivnikom, tu se vidi neznanje Mirze.pjankesarajevo je napisao/la: ↑25 apr 2023, 16:39Pa evo i sa Mirzom imas rezultate. Bolje nego sa zadnjih 3 trenera. Hocemo ga ostaviti?tabba77 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 12:44Ja nisam rekao da je podržavam, samo da smo imali rezultate, a to je nama navijačima najbitnije. Preko 90% stvari ćemo preći ako imamo rezultate, kao sto je to i bio slučaj.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑25 apr 2023, 12:36
Eno Sabrudine u Slobodi. Teško da ista liči na klub.
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, TETRAPAK i 49 gostiju.