FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
48
29%

Ukupno glasova: 168

ZipSarajevo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ZipSarajevo » 25 apr 2023, 14:31

Al rece sarajevsko podzemlje :tokralju: :urnebes: :urnebes:

Oko Mirvica se svako vucara, od svakojakih kriminalaca la da sarajevsko podzemlje odredjuje sudbinu kluba, mislim da jos toliko nisko nismo pali...

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 25 apr 2023, 14:37

Rezime je da Borac uzima iduce sezone titulu, zrinjski je jak pa ce drugi biti a mi cemo se boriti za trece mjesto. Borac odmah jako i ostro na bilo koje negodovanje a nasi samo sute li sute. Da pogine neko iz kluba bi sutjeli samo. Treba se odmah pomiriti da titulu necemo zadugo vidjeti ali prvenstveno zato sto nemamo nekog jakog u klubu da se suprostavi bagri

Zrinjski pripema slavlje tako da zaboravite na pobjedu. Bilbija ce biti nabrijan i samo da ponizenje kakvo ne dobijemo.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 25 apr 2023, 14:39

Cora1946 je napisao/la:
25 apr 2023, 11:42
Mirza protiv Leotara, Posusja, Sloge, Slobode: Sigurno da nas ocekuje teska i neizvjesna utakmica
Mirza protiv Zrinjskog: idemo na pobjedu, vrijeme je da neko prekine njihov niz
:njanjanja:
Ma kakav Zrinjski.
Zrinjski slab losi 🤣
Za njega je Sloboda bolja ekipa od Zrinjskog 🤣

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 25 apr 2023, 14:40

X2 da odgodimo slavlje :)))
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 25 apr 2023, 15:22

ZipSarajevo je napisao/la:
25 apr 2023, 14:31
Al rece sarajevsko podzemlje :tokralju: :urnebes: :urnebes:

Oko Mirvica se svako vucara, od svakojakih kriminalaca la da sarajevsko podzemlje odredjuje sudbinu kluba, mislim da jos toliko nisko nismo pali...
Samo ti misli da nismo toliko nisko pali :D
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 25 apr 2023, 15:42

Pa hoce li zrinjski jednu namjestit za kladaru jbt... mirva satro mozzartuje, pa daj jednom i mi da uzmemo na iznenadjenje, ne mora vazda sloga iznenadjivat i celik

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 25 apr 2023, 15:50

Bomba iz Titove 38/b: Sarajevo na ljeto dovodi pojačanje koje je već bilo blizu potpisa?!

Indonežanin Saddil Ramdani već se zimus povezivao sa dolaskom u FK Sarajevo, ali do potpisa nije došlo. Sada, Transfermarkt piše kako je Ramdani blizu potpisivanja ugovora sa Sarajevom.

Navodi se kako će Ramdani vrlo vjerovatno potpisati za Sarajevo u ljetnom prelaznom roku, u trenutku kada će neki od ugovora sa igračima na kraju sezone isteći.

Ramdaniju je, prema pisanju Transfermarkta, zimus ponuđen dvogodišnji ugovor sa sarajevskim klubom, ali posao nije zaključen zbog vlasnika FK Sarajevo, Vincenta Tana.

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 25 apr 2023, 15:55

Zukanovic je napisao/la:
25 apr 2023, 15:50
Bomba iz Titove 38/b: Sarajevo na ljeto dovodi pojačanje koje je već bilo blizu potpisa?!

Indonežanin Saddil Ramdani već se zimus povezivao sa dolaskom u FK Sarajevo, ali do potpisa nije došlo. Sada, Transfermarkt piše kako je Ramdani blizu potpisivanja ugovora sa Sarajevom.

Navodi se kako će Ramdani vrlo vjerovatno potpisati za Sarajevo u ljetnom prelaznom roku, u trenutku kada će neki od ugovora sa igračima na kraju sezone isteći.

Ramdaniju je, prema pisanju Transfermarkta, zimus ponuđen dvogodišnji ugovor sa sarajevskim klubom, ali posao nije zaključen zbog vlasnika FK Sarajevo, Vincenta Tana.
Pod broj 1. tacno da je rafael leao sta ce nam? lik igra u indoneziji a i imamo mi krila kolko hocemo.
2. Nema mi smisla sto se nije reovalizalo zbog Tana \ :hmmmmm:

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 25 apr 2023, 15:59

VenamaHrabrih je napisao/la:
25 apr 2023, 14:18
tabba77 je napisao/la:
25 apr 2023, 14:06
25 apr 2023, 13:46

Teško da smo imali i rezultate. Možda lokalnog značaja. Ali dalje od predevrope nismo makli, a ne izgleda da ćemo dugo.
Slažem se, ali moraš priznati da je to bio dobar pravac da postanemo ono što smo svi željeli. Dominantni u ligi. Siguran sam da bi do sezone 2023/2024 igrali u grupi nekog od Euro takmičenja, ako ne čak i prije.
Prokockali smo +13 iz svima poznatih razloga, a da je bilo para u klubu, to se ne bi desilo. Ne bi morali prodati najbolje igrače za siću, održali bi kostur ekipe bar još godinu dana.
Trenutno stanje je takvo da su nam konkurenti lošiji nego mi pa nam se otvorila šansa za Europu. Ako se ne dese radikalne promjene, bit će borba za četvrto mjesto i nada da će neko od prve tri ekipe osvojiti kup (ili mi).
Pravac, sam po sebi, nije bio loš. Mwđutim, taj nedostatak nivca je direktna posljedica lošeg menadžmenta, prije svega baš te Sabrine. Čuo si za poslovicu: Bijele pare za crne dane. Možda bi i dotična znala za istu i pravilno upravljala tokovima novca da nije kupovala diplome po tzv Američkim univerzitetima i čuvene madridske unseesded certifikate u zlatotisku. To što smo ostali bez novca, isključiva je baša krivica i nesposobnost. Isto tako i gubitak 13 bodova uz sve realne limitirajuće faktore.
Pravi menadžer ni iz čega stvori nešto, a kad cigo ima masla i goozicu njime maže.
Generalno mislim da nismo ba pravom kursu već dugo baš zbog traženja instant-rješenja, a ne temeljnog pristupa i rada. Dajbože da budemo prvaci u barednih 5 godina, ako se ovaj trend nastavi.
Nije baš samo posljedica lošeg menadžmenta, bilo je i malo do covid-19. Iako se slažem da je više do našeg menadžmenta, prije svega našeg mentaliteta i standardnog "gdje sam tu ja". Gubitak bodova je po meni direktna krivica igrača koji su kasnije priznali da su povukli ručnu na utakmicama jer nije bilo novca u klubu. Da se tad izguralo, osvojila titula, u Europi doguralo do trećeg pretkola, finansijska injekcija bi nam značila i mogli bi nastaviti razvitak kluba.

Nismo na pravom kursu već 3 godine, nećemo biti još 3 sigurno. Instant rješenja tražimo prije svega mi navijači, ne znajući da je to puno složeniji proces od ubaci najboljih 11 i stavi ih na svoje pozicije i dobit ćemo svaku 3-0. Hoćemo al u limburgu. Pisao sam već o tome, o sistemu koji je danas jedan od najbitnijih faktora u fudbalu.već od juniora moramo imati prepoznatljiv sistem igre, gdje taj isti junior kad pređe u prvi tim, zna šablon igre i samo se privikava na seniorski fudbal. Kod nas toga nema, svaka selekcija igra svoj sistem.
Nažalost nemamo ni stručne ljude, koji će izaći i jasno reći, cilj je za 4 godine da igramo Euro takmičenje, a do tada svake godine idemo na titulu i sve osim toga smatramo neuspjehom.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2023, 16:01

Prvi meč 29. kola igrat će se u subotu, 29. aprila, barem tako glase informacije iz pouzadnog sistema Comet. Na Koševu će u evropskom terminu od 20:20 igrati Sarajevo - Široki Brijeg.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 25 apr 2023, 16:04

Zukanovic je napisao/la:
25 apr 2023, 15:50

Joj bombe Bože me sačuvaj

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 25 apr 2023, 16:07

tabba77 je napisao/la:
25 apr 2023, 15:59
25 apr 2023, 14:18
tabba77 je napisao/la:
25 apr 2023, 14:06

Slažem se, ali moraš priznati da je to bio dobar pravac da postanemo ono što smo svi željeli. Dominantni u ligi. Siguran sam da bi do sezone 2023/2024 igrali u grupi nekog od Euro takmičenja, ako ne čak i prije.
Prokockali smo +13 iz svima poznatih razloga, a da je bilo para u klubu, to se ne bi desilo. Ne bi morali prodati najbolje igrače za siću, održali bi kostur ekipe bar još godinu dana.
Trenutno stanje je takvo da su nam konkurenti lošiji nego mi pa nam se otvorila šansa za Europu. Ako se ne dese radikalne promjene, bit će borba za četvrto mjesto i nada da će neko od prve tri ekipe osvojiti kup (ili mi).
Pravac, sam po sebi, nije bio loš. Mwđutim, taj nedostatak nivca je direktna posljedica lošeg menadžmenta, prije svega baš te Sabrine. Čuo si za poslovicu: Bijele pare za crne dane. Možda bi i dotična znala za istu i pravilno upravljala tokovima novca da nije kupovala diplome po tzv Američkim univerzitetima i čuvene madridske unseesded certifikate u zlatotisku. To što smo ostali bez novca, isključiva je baša krivica i nesposobnost. Isto tako i gubitak 13 bodova uz sve realne limitirajuće faktore.
Pravi menadžer ni iz čega stvori nešto, a kad cigo ima masla i goozicu njime maže.
Generalno mislim da nismo ba pravom kursu već dugo baš zbog traženja instant-rješenja, a ne temeljnog pristupa i rada. Dajbože da budemo prvaci u barednih 5 godina, ako se ovaj trend nastavi.
Nije baš samo posljedica lošeg menadžmenta, bilo je i malo do covid-19. Iako se slažem da je više do našeg menadžmenta, prije svega našeg mentaliteta i standardnog "gdje sam tu ja". Gubitak bodova je po meni direktna krivica igrača koji su kasnije priznali da su povukli ručnu na utakmicama jer nije bilo novca u klubu. Da se tad izguralo, osvojila titula, u Europi doguralo do trećeg pretkola, finansijska injekcija bi nam značila i mogli bi nastaviti razvitak kluba.

Nismo na pravom kursu već 3 godine, nećemo biti još 3 sigurno. Instant rješenja tražimo prije svega mi navijači, ne znajući da je to puno složeniji proces od ubaci najboljih 11 i stavi ih na svoje pozicije i dobit ćemo svaku 3-0. Hoćemo al u limburgu. Pisao sam već o tome, o sistemu koji je danas jedan od najbitnijih faktora u fudbalu.već od juniora moramo imati prepoznatljiv sistem igre, gdje taj isti junior kad pređe u prvi tim, zna šablon igre i samo se privikava na seniorski fudbal. Kod nas toga nema, svaka selekcija igra svoj sistem.
Nažalost nemamo ni stručne ljude, koji će izaći i jasno reći, cilj je za 4 godine da igramo Euro takmičenje, a do tada svake godine idemo na titulu i sve osim toga smatramo neuspjehom.

Tako je!
Kod nas sad malo brod jedan kurs pa drugi, malo jedan kapetan pa drugi, pitanje hocemo li se usidriti ili necemo? A za to vrijeme rulja na kruzeru ne zna sta ce od sebe. (mi svi navijaci)
Trebamo malo stati na loptu i sagledati sa strane hoce li se g. Mirvic izvuci iz ove zapetljane situacije. Barem do kraja prvenstva dati vremena i ne talasati, zatim krizaljku napraviti.
U ovom trenutku pritisak navijaca uopste nije dobro dosao.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 25 apr 2023, 16:11

Ovo nema veze sa TM. lik otvorio tamo temu i pise neku glupost. i ovi napravili clanak. :rol:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2023, 16:19

ZutiFKS je napisao/la:
25 apr 2023, 16:18
MortemHz je napisao/la:
25 apr 2023, 16:01
Prvi meč 29. kola igrat će se u subotu, 29. aprila, barem tako glase informacije iz pouzadnog sistema Comet. Na Koševu će u evropskom terminu od 20:20 igrati Sarajevo - Široki Brijeg.
Greška je na portalu, tekma je u 20.30h kako sam i najavio prošle sedmice.
:thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 25 apr 2023, 16:28

ZutiFKS je napisao/la:
25 apr 2023, 16:18
MortemHz je napisao/la:
25 apr 2023, 16:01
Greška je na portalu, tekma je u 20.30h kako sam i najavio prošle sedmice.
Poselami Aylu.
- FKS -

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 25 apr 2023, 16:31

Jel besplatan ulaz
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 25 apr 2023, 16:39

tabba77 je napisao/la:
25 apr 2023, 12:44
25 apr 2023, 12:36
tabba77 je napisao/la:
25 apr 2023, 11:18
Jedino dobro kod Sabrine, koja je svakako imala svojih loših odluka, je bila odluka da mahalu izbaci iz kluba. Tad smo i ličili na klub i da je ostalo tako, danas bi mi vjerovatno bili kao Zrinjski.
Nek shvate ovi što misle da ćemo se ugasiti ako ode Mirvić, NEĆEMO, Tan je taj koji sve određuje. Najavili su bili da će se okrenuti akademiji, pa nakon što je Mirvić otišao kod Tana, odjednom imamo pare da plaćamo obeštećenja. Najgora odluka koju su mogli donijeti je imenovanje Mirze, međutim i to se desilo prije sastanka Mirvića i Tana tako da vjerovatno u tom momentu nisu imali dovoljno za nekog boljeg.

Protiv Zrinjskog svaki poraz ispod 2 razlike je kao pobjeda.
Eno Sabrudine u Slobodi. Teško da ista liči na klub.
Ja nisam rekao da je podržavam, samo da smo imali rezultate, a to je nama navijačima najbitnije. Preko 90% stvari ćemo preći ako imamo rezultate, kao sto je to i bio slučaj.
Pa evo i sa Mirzom imas rezultate. Bolje nego sa zadnjih 3 trenera. Hocemo ga ostaviti?
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 25 apr 2023, 16:43

napoleon72 je napisao/la:
25 apr 2023, 13:00
pjankesarajevo je napisao/la:
25 apr 2023, 11:50
hz033 je napisao/la:
25 apr 2023, 09:21

hahaha, istog sam misljenja i na istom smo mjestu prestali citati.
Mislim stvarno, neznam odakle nekima volja tipkati onoliku kolicinu gluposti !
Ja nisam nijedan post iole pozitivan procitao od ovog Antikloca. Svaki mu je vrlo negativan i optuzujuci. Hajde nadoci ce polako.
Pretjerao je sa blacenjem nasih igraca, al drugi dio posta je u pravu vala... Za Zelju igra yebeni SD i to dobro igra, pa su u pet deka s nama. Zamislite kakav bi cirkus bio da je kod nas Hadzija uletio nekad umjesto Handzica i zabio 2-3 gola. Ili da Marko Marin skine kravatu i uleti na teren za Zvezdu jbt. Jedina smo ekipa na svijetu koja napuni ekipu skupim i kvalitetnim imenima i nije u vrhu svoje lige. Valja i to znat.
Ako cemo tako gledati, onda hajmo dati sansu jednom treneru i istim igracima barem vise od jedne polusezone. Tj., 2 priprema i 2 prelazna roka. Ne, mi tjeramo odmah.

Ma makar to bio i ovaj ss, koji ruku na srce pored svega sto se desava, i nema uopste lose rezultate.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 25 apr 2023, 16:46

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
25 apr 2023, 14:40
X2 da odgodimo slavlje :)))
Ja sam s tobom, idemoooo ludo :salut: :bow: :njanjanja: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 25 apr 2023, 16:51

pjankesarajevo je napisao/la:
25 apr 2023, 16:39
tabba77 je napisao/la:
25 apr 2023, 12:44
25 apr 2023, 12:36

Eno Sabrudine u Slobodi. Teško da ista liči na klub.
Ja nisam rekao da je podržavam, samo da smo imali rezultate, a to je nama navijačima najbitnije. Preko 90% stvari ćemo preći ako imamo rezultate, kao sto je to i bio slučaj.
Pa evo i sa Mirzom imas rezultate. Bolje nego sa zadnjih 3 trenera. Hocemo ga ostaviti?
Mi se tu ne pitamo ništa. Ja lično nisam zadovoljan bez obzira na rezultate. Ekipa izgleda kao da su se prvi put sreli na terenu.. 11 rekreativaca bi im napravilo problem, a kamoli profesionalne ekipe, kao što vidiš iz priloženog. Jesmo li nekoga glat pobijedili da kažeš gledao sam utakmicu bez straha da ćemo izgubiti/odigrati neriješeno? Možda samo protiv Širokog, a i tu bi ti bilo upitno da Hamza nije zabio na samom početku utakmice, gdje smo se nakon toga povukli i igrali na kontre. Čim se treba nadigravati s protivnikom, tu se vidi neznanje Mirze.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Amidzaa, amypitar, bhfanatic14, juka55, Velo6 i 50 gostiju.