Slažem se.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑27 apr 2023, 11:16Miljacka je napisao/la: ↑27 apr 2023, 08:19To je to, ništa ne bih dodao ni oduzeo.ElCartel11 je napisao/la: ↑27 apr 2023, 08:03Mulalic - Serbecic - Martinovic - Radovic
Vrancic - Balta
Kyeremeh - Avram - Ziljkic
Oliveira
ovo je dobitna!
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Imao si to i sa Dudicem. Bila je dobra atmosfera i momci su se dobro slagali, i na terenu su se borili ali rezultat nismo imali cak i sa dobrom igrom. Sta se desilo pa se okrenulo mozemo samo spekulisati
Sve mi znamo.
Al je Mulalic juce bio ocajan, mislim da mu je najgora partija u nasem dresu dosad.
Ja volim volim volim samo tebe...
BŽKŠ
BŽKŠ
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Nije isto. Sad imaš duplo bolju ekipu, ratoborniju i srčaniju ekipu, te ono što nas trenutno čupa, a to je individualni kvalitet.
Puno vas je zanijela ova pobjeda.. Mene i dalje brine i brinuće me sve do kraja loša i haotična igra.
Prividno.
Iz razloga kojeg su sada da navedem, gdje se vidi razlog zasto se desavaju ove oscilacije i "cudni" rezultati.
Dakle, dobili smo Široki, Zrinjski, Leotar u gostima, kao i Slobodu. E sad, s druge strane kod kuce je patnja bila skoro sve utakmice. Razlog je jednostavan, kada protivnik napadne, krene da igra visoko, to odgovara nama, jer onda dosta dolazi do izrazaja individualna kvaliteta pojedinaca, odbrana je dosta blizu golu i grupisemo se. Medjutim cak i u situacijama kada se otvaramo, ne vidim neki šablon kretanja, nesto uigrano jer jako puno puta se desi da se igraci "sudare", ne razumiju i gurnu loptu u suprotnom smijeru. Takodjer, u otvaranju, igraci nakon pasa ne nastave kkretanje vecinom prema 16 nego cekaju da finisira igrac kojem su dodali loptu (jucer primjer Gulaš kad je dao povratnu gdje je samo Dal bio u 16 a bila savrsena povratna lopta).
Medjutim, kada se protivnik postavi nisko, brani se, e tu dolazi do problema jer niti imamo uigrano nesto, niti znamo uspostaviti totalnu kontrolu lopte pa jako cesto primamo golove iz kontri/polukontri jer ni to ne branimo dobro. Ove stvari su bas vidljive. Treba reci i to da igraci ne mogu uci u formu a vidljiv je kvalitet. Ova ekipa bukvalno ne treba nikakva pojacanja na ljeto, ekipa ima kvalitet za itulu samo je treba fizicki spremiti i UIGRATI, dovesti back-up na stopera, zadnjeg veznog i to je to. I onda vidimo jucer Francisa kako odigra perverzno drugo poluvrijeme, gdje se sprdao sa bekom Zrinjskog, pa onda vidimo da Renan je uradio ono sto ni jedan napadac nije ove godine zrinjskom, tj da im je stopere drzao 20ak metara od centra, jer zrinjski inace sa stoperima igra na centru kada preuzmu inicijativu a zbog njega i presina i igranja izmejdu stopera, uvlacenja, nisu smjeli da idu visoko, sto nam je olaksavalo kontre i polukontre. Njegov izlazak je pokazao koliko je to dobro radio jucer.
I da, on nije naapadac kao handzic, merso, on je igrac koji je na ivici ofsajda, i koji vuce odbranu u gol, otvara prostor krilu ili veznim, ili mu guras loptu u prazan prostor. Trositi ga na duele, gradjenje lopte i gradnju igre je antifudbalski.
I opet cemo lakse igrati protiv ekipa koje nas napadnu, sve dok ne budemo imali sistem u igri, uigrane sablone, pozicioniranje u 16 i slicne stvari i primati golove dok ne bude svaki igrac na terenu znao sta radi se po izgubljenoj lopti.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- unitarista
- Kontakt:
I fakat tako bi. Nije Zrinjski dobar koliko je ostatak lige ispod bilo kakvog prosjeka!
nisam čiko sa avatara.
Ma nisi brate imo to, dudica su ovi saneri poput suljica i dzafica odmah poceli bojkotovat i nisu ga yebali ni 2 posto. Ekipa se raspala nakon 10 utakmica
sta si ba imao sa dudicem. Prva dva kola su igrali i onda kostur suljic i kompanija su krenuli sa bojkotom. Ovdje MIrza je ako nista to ukinuo i napravio bas atmosferu medju igracima. Da bog do jos zna takticki gdje bi nam kraj bio
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Hadzikic iz Veleža trenutno najbolji golman ligebordobijeli je napisao/la: ↑27 apr 2023, 11:17U ligi su baš tanki golmani . Ovaj u Zrinjskom nista posebno, Bender i Muftić nula bodova, borac i široki isto tanko ko i naši. Sad kad bi mi neko rekao dovedi koga hoces u Sarajevo iz nase lige ne znam koga bi doveo a da je pouzdan golman.
Bit ćeš opet prvak čest 1946
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Drago mi je da se i na ovom forumu sve glasnije čuje razum. Boli me briga ko nas trenira sve dok pobjeđujemo i vidimo napredak u rezultatu i igri. Jučer smo raskovali Zrinjskog koji je imao niz 14 uzastopnih pobjeda, 12 primljenih golova za ijelu sezonu i 3 poraza. Čekao ih šampanjac i proslava, a mi bili pod pritiskom. Zabili 3 hladno i još smo mogli dati još 3 komada. Nismo pobijedili Širokog u gostima kako ličnu kartu imam i treba da nekog tjeram zbog neke izjave vruće glave...boli me đon.kenoHZ je napisao/la: ↑27 apr 2023, 10:48bordobijeli je napisao/la: ↑27 apr 2023, 09:05Teneru sude rezultati i to je jedini ispravan kriteriji, sve drugo je šuplja priča.pitartz je napisao/la: ↑27 apr 2023, 07:45
Tako nekako.
Taktički odvratno loš, jedino harmonija medju igračima se čini odličnom. Mada, mislim da je i to uzrokovano igračima poput Martinovića, Balte, Ziljkića i slično. Skroz fina klapa se stvorila.
Sve utakmice smo odigrali užasno i sve dobro što se desilo je bio individualni kvalitet igrača. Eto, jedino da ga pohvalim za jučerašnju utakmicu gdje se postavio na kontre sa gore brzim igračima i agilnom sredinom. Pitanje je da li bi to tako bilo da je imao sve igrače na raspolaganju, ali otom potom.
Imamo nevjerovatno dobru ekipu i biti će ogromna šteta ako se na ljeto ne dovede trener koji će ih lijepo posložiti i voditi. Siguran sam da bi sa dobrim trenerom u Konferencijskoj daleko dogurali... Zahvaliti se Mirzi ako nas izvede u Europu istog dana. Neočekivano bi i to bilo, ali to je njegov trenerski limit. Ništa više, niti bolje od toga nam ne može donijeti.
To je suština! Pun forum trenera koji sve znaju, treba ovo treba ono.
Na stranu subjektivno mišljenje o čičku treba biti pošten i priznati, mene je fudbalski uvjerio da mu dam podršku jer vidim da radi dobar posao. Pored rezultata protiv najjače ekipe u našoj ligi (a možda i šire) i ostalih pobjeda protiv ekipa koje nismo dobijali godinama, kad sam jučer vidio da je ubacio malog Bakira oduševio me. A ove mahalaške priče, s kime se druži, šta jede, šta pije, rek'o ovo-ono, pričao mi frajer, totalno me boli briga.
Samo rezultat FK Sarajeva je bitan!
Ne vidim da se i ovdje iko izvinjava što psuje igračima i trenerima kluba 20 godina, što klub godinama plaća kazne zbog pirotehnike isl.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Ti si onda dobro mlad djecak ako se ne sjecas kako smo sa 3 0 otresli Sirokog dole.Zeko87 je napisao/la: ↑27 apr 2023, 13:19Drago mi je da se i na ovom forumu sve glasnije čuje razum. Boli me briga ko nas trenira sve dok pobjeđujemo i vidimo napredak u rezultatu i igri. Jučer smo raskovali Zrinjskog koji je imao niz 14 uzastopnih pobjeda, 12 primljenih golova za ijelu sezonu i 3 poraza. Čekao ih šampanjac i proslava, a mi bili pod pritiskom. Zabili 3 hladno i još smo mogli dati još 3 komada. Nismo pobijedili Širokog u gostima kako ličnu kartu imam i treba da nekog tjeram zbog neke izjave vruće glave...boli me đon.kenoHZ je napisao/la: ↑27 apr 2023, 10:48bordobijeli je napisao/la: ↑27 apr 2023, 09:05
Teneru sude rezultati i to je jedini ispravan kriteriji, sve drugo je šuplja priča.
To je suština! Pun forum trenera koji sve znaju, treba ovo treba ono.
Na stranu subjektivno mišljenje o čičku treba biti pošten i priznati, mene je fudbalski uvjerio da mu dam podršku jer vidim da radi dobar posao. Pored rezultata protiv najjače ekipe u našoj ligi (a možda i šire) i ostalih pobjeda protiv ekipa koje nismo dobijali godinama, kad sam jučer vidio da je ubacio malog Bakira oduševio me. A ove mahalaške priče, s kime se druži, šta jede, šta pije, rek'o ovo-ono, pričao mi frajer, totalno me boli briga.
Samo rezultat FK Sarajeva je bitan!
Ne vidim da se i ovdje iko izvinjava što psuje igračima i trenerima kluba 20 godina, što klub godinama plaća kazne zbog pirotehnike isl.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Ovo nije teren, ovo što mu pokazuje je tlocrt Huremovog kafića sa slike. Vidiš pozicije stolova. Ovdje si ti, ovdje Sofija, ovdje možda bude Džekson u separeu ako dođe. Ne hvataj se za novčanik, pusti nek ona plati. Imaju para, ko ih yebe - Mirza probably.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Igra nam je realno za kur.ac to vidi svako ko želi da vidi. Jbg žalosno je što je klub srpzan do toga da protiv Zrinjskog igramo kao da igramo protiv Borusije i da se valjamo zadnjih pola sata na Koševu protiv Tuzle. Ako izvučemo Evropu Mirzu se zahvaliti dat mu kakvu dobru premiju i desetogodišnju zalihu bijelog i plaketu kakvu i onda dovesti nekoga ko ove momke može postaviti kako treba. Ako kojim slučajem izvučemo evropu a ostane Mirza u petom kolu opet tražimo novog trenera i ide opet 40 igrača i new era
FC United Of Manchester !
Jako dobro rezonovanje. Ocekivao sam da cemo primiti tricu ali sam i rekao da mozemo i dobiti sve do kraja kao i zijaniti. Prvi go jucer isto kao i prvi protiv Listice je otvorio tekmu. Problem je sto se to moze dogoditi a nemora. Takodje puno nam je lakse kad nas protivnik napada (sto Listica i komsije nece). Iskreno nisam znao da se Dal onako dobro snalazi u toj situaciji, jer kad igramo protiv cvrstih odbrana mi smo dosta nemocni.Pantelija je napisao/la: ↑27 apr 2023, 12:39Prividno.
Iz razloga kojeg su sada da navedem, gdje se vidi razlog zasto se desavaju ove oscilacije i "cudni" rezultati.
Dakle, dobili smo Široki, Zrinjski, Leotar u gostima, kao i Slobodu. E sad, s druge strane kod kuce je patnja bila skoro sve utakmice. Razlog je jednostavan, kada protivnik napadne, krene da igra visoko, to odgovara nama, jer onda dosta dolazi do izrazaja individualna kvaliteta pojedinaca, odbrana je dosta blizu golu i grupisemo se. Medjutim cak i u situacijama kada se otvaramo, ne vidim neki šablon kretanja, nesto uigrano jer jako puno puta se desi da se igraci "sudare", ne razumiju i gurnu loptu u suprotnom smijeru. Takodjer, u otvaranju, igraci nakon pasa ne nastave kkretanje vecinom prema 16 nego cekaju da finisira igrac kojem su dodali loptu (jucer primjer Gulaš kad je dao povratnu gdje je samo Dal bio u 16 a bila savrsena povratna lopta).
Medjutim, kada se protivnik postavi nisko, brani se, e tu dolazi do problema jer niti imamo uigrano nesto, niti znamo uspostaviti totalnu kontrolu lopte pa jako cesto primamo golove iz kontri/polukontri jer ni to ne branimo dobro. Ove stvari su bas vidljive. Treba reci i to da igraci ne mogu uci u formu a vidljiv je kvalitet. Ova ekipa bukvalno ne treba nikakva pojacanja na ljeto, ekipa ima kvalitet za itulu samo je treba fizicki spremiti i UIGRATI, dovesti back-up na stopera, zadnjeg veznog i to je to. I onda vidimo jucer Francisa kako odigra perverzno drugo poluvrijeme, gdje se sprdao sa bekom Zrinjskog, pa onda vidimo da Renan je uradio ono sto ni jedan napadac nije ove godine zrinjskom, tj da im je stopere drzao 20ak metara od centra, jer zrinjski inace sa stoperima igra na centru kada preuzmu inicijativu a zbog njega i presina i igranja izmejdu stopera, uvlacenja, nisu smjeli da idu visoko, sto nam je olaksavalo kontre i polukontre. Njegov izlazak je pokazao koliko je to dobro radio jucer.
I da, on nije naapadac kao handzic, merso, on je igrac koji je na ivici ofsajda, i koji vuce odbranu u gol, otvara prostor krilu ili veznim, ili mu guras loptu u prazan prostor. Trositi ga na duele, gradjenje lopte i gradnju igre je antifudbalski.
I opet cemo lakse igrati protiv ekipa koje nas napadnu, sve dok ne budemo imali sistem u igri, uigrane sablone, pozicioniranje u 16 i slicne stvari i primati golove dok ne bude svaki igrac na terenu znao sta radi se po izgubljenoj lopti.
Sve cemo znati nakon iduca 4 kola.
I dodao bih da nam definitivno trebaju bekovi i stabilizovati poziciju golmana na ljeto jer ne ulijeva previse sigurnosti u ionako slabu odbranu. Ako Olimpija uzme Dala mozemo i postenog trenera iz Hrvatske dovesti.
Ne bojim se Sirokog, bojim se velikih brojeva. Nisu uzeli boda na Kosevu bas dugo
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Dal se ubio kada se ekipe protiv nas otvore. Tj, kad napravimo neki rezultat pa protivnik htio, ne htio mora izaci i napasti. Tad je Dal najopasniji i najbolje iskoristiv. Nadam se da mirza nece biti tvrdoglav i skontati sta je najbolje po klub, njega i dijete. Bolje mu je da udje 20 minuta i rijesi utakmicu.kengur je napisao/la: ↑27 apr 2023, 13:37Jako dobro rezonovanje. Ocekivao sam da cemo primiti tricu ali sam i rekao da mozemo i dobiti sve do kraja kao i zijaniti. Prvi go jucer isto kao i prvi protiv Listice je otvorio tekmu. Problem je sto se to moze dogoditi a nemora. Takodje puno nam je lakse kad nas protivnik napada (sto Listica i komsije nece). Iskreno nisam znao da se Dal onako dobro snalazi u toj situaciji, jer kad igramo protiv cvrstih odbrana mi smo dosta nemocni.Pantelija je napisao/la: ↑27 apr 2023, 12:39Prividno.
Sve cemo znati nakon iduca 4 kola.
I dodao bih da nam definitivno trebaju bekovi i stabilizovati poziciju golmana na ljeto jer ne ulijeva previse sigurnosti u ionako slabu odbranu. Ako Olimpija uzme Dala mozemo i postenog trenera iz Hrvatske dovesti.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Trenutno korisnika/ca: Bordo10, bordobijeli, mosarajvosa83, Pantelija, Pena, perodeformero, tuitamo, ŠTA_JE i 70 gostiju.