Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Politički stabilna i ekonomski razvijena država je broj 1. Ostalo je broj 2, i na broju 1 se sve kalemi. Vjera bez države ne postoji il ibi brzo prestala da postoji. SDA vjeri daje sad, a za koliko već godina raspad sistema jer je država uništena raznim političkim krizama, neradu, kriminalu i sličnom.
- Marsal
- Kontakt:
Eto bit će ti vlast 4 godine sad pa ćeš vidjet da ti niko ništa neće zabranit, a već za 15 dana Kavazović postaje njihov igrač.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Jesu, odvojena im je crkva i drzava, ali imas nekih stvari sto religija ima uticaj. Zasto je druga strana protiv abortusa recimo? Zato sto je protiv biblije i krscanstva.Asteriks je napisao/la: ↑28 apr 2023, 16:05Ameri su religozni, uzimajuci kao mjerilo broj posjeta crkvi (na sedmicnom nivou) te broj onih koji kazu da im vjera vazna u zivotu. Inace, SAD je sekularna zemlja a ta ceremonija polaganja zakletve je cista formalnost.RollMan je napisao/la: ↑28 apr 2023, 15:29
Niđe veze , islam mora biti apolitičan ,a ostali ne moraju. Pa tako se americki predsjednik zaklinje na bibliju, po evropi imamo nekakve krscanske demokratske unije ,a jedna drzava se zove jevrejska. Mislim leg7tmno je to i ok yebe se mene ,al dupli aršino
Danas je islam mozda apolitican i labilan al prije bome nije bio , dokaz tome je da je se proširio sabljom tj krvlju i na istok i na zapad niksko na neki fancy nacin osim eto indonezije i sl
To sto se islam sirio macem, treba posmatrati u kontekstu tadasnjeg doba, gdje nisi imao medjunarodni sud pravde, sihronizovane pravne standardne na globanom nivou, medjunarodne vojne organizacije, pa deklaracije o ljudskim pravima itd.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 28 apr 2023, 16:11, ukupno mijenjano 1 put.
nista se nije promjenilo od tad do danas
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
U ovoj nasoj situaciji, slazem se s tobom 100%sljivo je napisao/la: ↑28 apr 2023, 16:09Politički stabilna i ekonomski razvijena država je broj 1. Ostalo je broj 2, i na broju 1 se sve kalemi. Vjera bez države ne postoji il ibi brzo prestala da postoji. SDA vjeri daje sad, a za koliko već godina raspad sistema jer je država uništena raznim političkim krizama, neradu, kriminalu i sličnom.
Opcenito Islam je podigao neka od najvecih carstva I drzava ikad I koja su svoju politiku I zakone vodili prvobitno kroz islamske zakone.
Nece sad mozda, ali jel nekom ko tezi liberalnom zakonu u interesu da se u skoli uci o Islamu koji za sve te stvari govori da su grijeh? Niksic javno govorio da nece njemu hodati po Sarajevu oni sa bradama I kratkim pantalonama? Sve se to lagano okrene. Muslimani su u Spaniji bili 750 godina pa su sad zrno tamo, moglo bi se isto I ovdje desiti, niko neb trepnuo
Islamske zakone možeš zaboraviti u kontekstu priče nekog državnog uređenja ovdje. U demokratskom društvu 99% osoba neće glasati da mu se (karikiram) odsjeće ruka ako ukrade jabuku ili da ga se kamenuje ako zagrli djevojku. Ako živiš ovdje onda treba da tražiš šta može i kako da to imaš i za 100 godina, ili se trebaš odselit gdje je to aktuelno pa tamo da uređuješ ljude u tom smjeru.nerkolfc je napisao/la: ↑28 apr 2023, 16:11U ovoj nasoj situaciji, slazem se s tobom 100%sljivo je napisao/la: ↑28 apr 2023, 16:09Politički stabilna i ekonomski razvijena država je broj 1. Ostalo je broj 2, i na broju 1 se sve kalemi. Vjera bez države ne postoji il ibi brzo prestala da postoji. SDA vjeri daje sad, a za koliko već godina raspad sistema jer je država uništena raznim političkim krizama, neradu, kriminalu i sličnom.
Opcenito Islam je podigao neka od najvecih carstva I drzava ikad I koja su svoju politiku I zakone vodili prvobitno kroz islamske zakone.
Zeleni shvataju islam otprilike ko ona “Ukrao sam biciklo, a onda molio boga za oprost”. Mislim da im je to mantra.
Ne brinem se ja za islam nakon zelenih, moze samo procvjetati.
Ne brinem se ja za islam nakon zelenih, moze samo procvjetati.
Naravno da nas narod na to nece pristati a ni drugi narodi, ne mora to znaciti da sad trebam gledati kako na vlast dolaze oni koji donose gej parade i ateizam I sutim na to.sljivo je napisao/la: ↑28 apr 2023, 16:16Islamske zakone možeš zaboraviti u kontekstu priče nekog državnog uređenja ovdje. U demokratskom društvu 99% osoba neće glasati da mu se (karikiram) odsjeće ruka ako ukrade jabuku ili da ga se kamenuje ako zagrli djevojku. Ako živiš ovdje onda treba da tražiš šta može i kako da to imaš i za 100 godina, ili se trebaš odselit gdje je to aktuelno pa tamo da uređuješ ljude u tom smjeru.nerkolfc je napisao/la: ↑28 apr 2023, 16:11U ovoj nasoj situaciji, slazem se s tobom 100%sljivo je napisao/la: ↑28 apr 2023, 16:09Politički stabilna i ekonomski razvijena država je broj 1. Ostalo je broj 2, i na broju 1 se sve kalemi. Vjera bez države ne postoji il ibi brzo prestala da postoji. SDA vjeri daje sad, a za koliko već godina raspad sistema jer je država uništena raznim političkim krizama, neradu, kriminalu i sličnom.
Pa Bog voli one koji se kaju, to se spominje na vise mjesta u Kur'anu. Ne znaci to da treba krasti, ali ako krades trebas se kajati I biti bogobojazan
Kako ce Islam procvjetati ako ce ga vlast na svakom koraku rusiti?
Znam ja dq ces ti opet procitati, patnja je to, kao sto si I to procitao
I ne treba da šutiš, jer je tvoje osnovno pravo da podigneš glas za ono što ti smeta. A ono što ćeš morati kad-tad shvatiti je da u prozapadnim društvima egzistencija gej parada, ateizma i vjere će biti na istoj ravnini i tretirati će se isto, kao jedne od tački u pravima čovjeka koju uređuje država ili zajednica ljudi. Moraš se pomiriti sa činjenicom da ima ljudi koji se ne slažu sa tobom i da morate živjeti zajedno u istoj državi, a ne možeš ih pustiti niz vodu, ni otjerati ni očistiti niti ćeš moći da im nametneš nešto kao što i oni tebi neće moći.
- vulkanizer
- Kontakt:
Fascinantno je da ovdje najviše pričaju o Islamu, džamiji i hutbama ovi sarajevski FGR-ovci (Robust, ovaj kloc sa Brad Pittom na avataru koji se pravi da sve zna i u sve se razumije).
Dakle, islamski ekstremizam je nenormalan i bolestan, kosi se sa europskim vrijednostima, a LGBT parade su sasvim normalne
Dakle, islamski ekstremizam je nenormalan i bolestan, kosi se sa europskim vrijednostima, a LGBT parade su sasvim normalne

Zadnja izmjena: vulkanizer, dana/u 28 apr 2023, 16:26, ukupno mijenjano 1 put.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
To je to druze, objasnio si sve.sljivo je napisao/la: ↑28 apr 2023, 16:24I ne treba da šutiš, jer je tvoje osnovno pravo da podigneš glas za ono što ti smeta. A ono što ćeš morati kad-tad shvatiti je da u prozapadnim društvima egzistencija gej parada, ateizma i vjere će biti na istoj ravnini i tretirati će se isto, kao jedne od tački u pravima čovjeka koju uređuje država ili zajednica ljudi. Moraš se pomiriti sa činjenicom da ima ljudi koji se ne slažu sa tobom i da morate živjeti zajedno u istoj državi, a ne možeš ih pustiti niz vodu, ni otjerati ni očistiti niti ćeš moći da im nametneš nešto kao što i oni tebi neće moći.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Ove pravne pizdarije me podsjecaju na situaciju kada je kapetan Hajro 1992 u selima oko Zvornika dolazio da podjeli oružje , ovi ga otjerali kae nemoj nam navlačit nevolju selo nece nama srbi ništa to su naše komšije hshah s kojim živimo od vajkada. Ovi poslije došli logično satrali ih sve i ne treba ih ni žalit ,budala je ko bi ih žalio kad su sami sebe gurnuli u propast
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
Naravno, samo zelim da glasam xa one koji nece dirati u Islam, ne zelim da mi se desava kao u Svedskoj da oduzmi dijete roditeljima jer ga uce da je **** grijeh.sljivo je napisao/la: ↑28 apr 2023, 16:24I ne treba da šutiš, jer je tvoje osnovno pravo da podigneš glas za ono što ti smeta. A ono što ćeš morati kad-tad shvatiti je da u prozapadnim društvima egzistencija gej parada, ateizma i vjere će biti na istoj ravnini i tretirati će se isto, kao jedne od tački u pravima čovjeka koju uređuje država ili zajednica ljudi. Moraš se pomiriti sa činjenicom da ima ljudi koji se ne slažu sa tobom i da morate živjeti zajedno u istoj državi, a ne možeš ih pustiti niz vodu, ni otjerati ni očistiti niti ćeš moći da im nametneš nešto kao što i oni tebi neće moći.
Primjetim podosta novih accounta u zadnja 24h. Dobrodosli 

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Giuseppe1, sarajevskiMarlboro, Sheyi i 9 gostiju.