Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Derdiyok
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Derdiyok » 29 apr 2023, 00:00

MohamedIhattaren je napisao/la:
28 apr 2023, 22:52
Marsal je napisao/la:
28 apr 2023, 22:34
Imam sve osim ovog đavla za cijeđenje, imam mašinu za mljevenje, imam vrh pećicu ručno napravljenu, a što je najvažnije preko dobrog druga bih imao i odličan deal za jabuke.

Dakle jedino što bi me moglo koštati jeste drva ali i njih vjerujem da bih mogao nabaviti ispod cijene jer u blizini imam tvornicu namještaja i svako malo onaj njihov otpad ide na prodaju povoljno. :mrgreen:

Svake godine napravim masu pekmeza, džemova, ajvara itd ali se to uvijek podijeli pa i opet ostane viška i jednom sam iz zaebancije uspio prodati par tegli pekmeza od šljiva i fino zaradio kad sam skonto.

Sad mi je radno vrijeme takvo da nemam stvarno kad ovo ali ako se uspijem zaposlit ovamo definitivno ću probat. Skonto sam da u najgorem slučaju ne mogu bit donji više od par stotina maraka pa eto vidjet ćemo.

A kilogram ide po cijeni od minimalno 12 maraka, mada sam ja češće viđao 15-20 pa čak i više.

No zasad je to sve još plan. :mrgreen:
Ali nije mi mrsko radit, to je najvažnije. Svakako tražim neki hobi i zanimaciju pa razmišljam da spojim ugodno s korisnim.
Jedan prijateljski i dobronamjeran savjet.

Nikada nikome ne otkrivaj svoje planove (pogotovo poslovne), sto zbog karme, sto zbog zavidnih papaka, koji ce ti - ili ubaciti bubicu i zrno sumnje pokusavajuci te odgovoriti od ideje crpeci ti energiju za realizaciju ili pokusati ukrasti istu. ;)
Otkazaše Turci :mrgreen:

Sad možda BMW da uđe u cijelu priču pa raditi za njih :think:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 29 apr 2023, 00:17

Irfan Cengic :bow:
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 29 apr 2023, 00:19

GG3 je napisao/la:
29 apr 2023, 00:17
Irfan Cengic :bow:
Kamo srece da je vise Irfana Cengica u BiH politici.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

vulkanizer
Kontakt:

Post Postao/la vulkanizer » 29 apr 2023, 00:20

Dakle, po logici većine forumaša ovdje:

Irfan Čengić = SDA BOT :kafa: ?

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 apr 2023, 00:26

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
28 apr 2023, 23:12
Zeničke gazije su srušile danas SDA :problem:

slika

Selam
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 29 apr 2023, 00:32

Odgledao sam ovu večerašnju emisiju u režiji konja hadzifejzovica, i sve se nadam nekom čudu inače ode sve upm. Mozda Konakovic igra 4D chess 🤔 , prvi lik duboke bošnjačke države, djeluje u talu s Izetbegovicem i ostalim lideri ma kod Bošnjaka. Čovića navlači na tanak led , pravi se ko da mu nesto daje ,a na kraju ce mu sve uzet, a ovaj naivan konta da u boš korpusu ima svog covjeka. Ista stvar i sa dodikom, bit ce preveslam. Do 2025 vraca se Republika BiH
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 29 apr 2023, 08:39

Pregledao sam skoro čitavu emisiju na face sinoć.

Zaključak je da mi nemamo ozbiljnog političara. Niti jedna stranka nema ozbiljnog političara.

Mlađi političari su čak i gori nego ove stare budale.

Irfan Čengić možda jedini ima potencijala,ali kao što neko iznad reče treba nam više takvih.

avenija je napisao/la:
29 apr 2023, 00:26
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
28 apr 2023, 23:12
Zeničke gazije su srušile danas SDA :problem:

slika

Selam
Večeras će vjerovatno on i njegov sin gostovati :rol:
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 29 apr 2023, 09:26

Sta god tko mislio o Rumenom i NESu po meni su uradili pravi potez. Mogli si dobiti sta su htjeli al ipak nisu zeljeli biti dio vlasti koja je nametnuta…

Za Rumenog neznam al NES sigurno nije u dogovoru sa SDA u to sam 100% siguran.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 apr 2023, 09:32

GG3 je napisao/la:
29 apr 2023, 09:26
Sta god tko mislio o Rumenom i NESu po meni su uradili pravi potez. Mogli si dobiti sta su htjeli al ipak nisu zeljeli biti dio vlasti koja je nametnuta…

Isti taj NES u USK sa SDA u koaliciji, a dok su bili A SDA pričali da neće nikad :rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 29 apr 2023, 09:39

Otelo je napisao/la:
29 apr 2023, 09:32
GG3 je napisao/la:

Isti taj NES u USK sa SDA u koaliciji, a dok su bili A SDA pričali da neće nikad :rol:
Za UsKa nije bilo moguce drugacije, jer Konakovic nije uspio kupit nikog + sto u kantonu uvijek mozes promijenit vlast ako imas vecinu.
I SDP i nasa stranka su govorili da nece sa na nekima Pa u vlasti sa Snsdom i HDZom.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 apr 2023, 09:43

GG3 je napisao/la:
29 apr 2023, 09:39
Otelo je napisao/la:
GG3 je napisao/la:

Za UsKa nije bilo moguce drugacije, + sto u kantonu uvijek mozes promijenit vlast ako imas vecinu.
I SDP i nasa stranka su govorili da nece sa na nekima Pa u vlasti sa Snsdom i HDZom.
Isto je to sve, nikko nema principa. Al' NES u USK radi isto što je i SDA radio po Bosni, zaposli svoje ljude i osiguraj izbore. U komunalno - stambenom fondu nemaju gdje svi radnici sjesti koliko su ih zaposlili, Nerko ima pet savjetnika :rol:

Lično SDPu zbog Nikšića više ni glasa ne dam, čovjeka sa 5000 glasova da stave na mjesto premijera :puke:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 29 apr 2023, 09:52

Otelo je napisao/la:
29 apr 2023, 09:43
GG3 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:

Za UsKa nije bilo moguce drugacije, + sto u kantonu uvijek mozes promijenit vlast ako imas vecinu.
Isto je to sve, nikko nema principa. Al' NES u USK radi isto što je i SDA radio po Bosni, zaposli svoje ljude i osiguraj izbore. U komunalno - stambenom fondu nemaju gdje svi radnici sjesti koliko su ih zaposlili, Nerko ima pet savjetnika :rol:

Lično SDPu zbog Nikšića više ni glasa ne dam, čovjeka sa 5000 glasova da stave na mjesto premijera :puke:
Pa to ce i ovi radit, al za krajinu je dosta bolji NES nego SDA.
Ljudi rade koliko toliko, pogledaj samo Bihaca a pogledaj Cazina.
Koliko vise Firmi se otvora u Cazinu neg u Bihacu itd. Jos nisu bili u vlasti ni na nivou Federacije a ni BiH. I u kantonu se mucili i morali davat mnogo da bi bili vecina.

SDA treba penzionisati ove generale i stare konje (Genjac i drugi) SDA je pocela Propadat od onog dana Kada je Bakir pokrao izbore na Kongresu SDA i Kada su izasli Sepic, Fudo i co.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 apr 2023, 09:59

GG3 je napisao/la:

Hozan se sto posto nagodio s njima.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 29 apr 2023, 10:04

Vise mi pun qrac price tog Cengica o tome kako stranci degradiraju gradjanske stranke u situaciji dok narod masovno glasa za nacionalne stranke, odnosno dok pojedine po vokaciji gradjanske stranke djeluje de facto kao nacionalne, a u onim koje i jesu koliko toliko gradjanske najpopularniji politicari su oni koji su socijaldemokrate koliko i Dodik. Zapravo jedina stranka koja se drzi tih principa ne postoji van jednog kantona, a i tamo unatoc konkretnim rezultatima u najboljem slucaju stagnira. Citav politicki modus operandi tih najzescih gradjana se sveo kako uvaliti Ramiza Halkica i jos par takvih kao onaj iz Gorazda u klub Hrvata i tako preuzeti isti. To je gradjanski nema sta.

Taj NES je jedina stranka za koju sigurno mogu reci da su fakticki kriminalna organizacija i u kojoj se sistemski vrse malverzacije od vrha do dna stranke. Smutljivci par exellance.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 apr 2023, 10:24

GG3 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
GG3 je napisao/la:

Za UsKa nije bilo moguce drugacije, jer Konakovic nije uspio kupit nikog + sto u kantonu uvijek mozes promijenit vlast ako imas vecinu.
Nip ne mogu organski, ali se radi o daleko najbrže rastućoj stranci u BiH. Sad su napravili proboj i u TK, napravili par jakih opštinskih organizacija. Prošle godine imali samo jednu.
Lično ću glasati za njih naredne izbore jer ta lokalna organizacija kod mene nikad nije imala veze sa SDA.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 apr 2023, 11:50

slika

Imamo 233 km autoputa.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 apr 2023, 12:16

Asteriks je napisao/la:
29 apr 2023, 11:50
slika

Imamo 233 km autoputa.
Na 3.5M stanovnika.

slika

Hrvatska je medju top 5 u Europi po autoputu na 1M stanovnika. Jesu se zaduzili bas zbog toga, ali mislim da na duze staze to zaista vrijedi. Ali su zato ocajni u zeljeznicama. Mi trebamo preispitati prioritete, kao i obicno.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 apr 2023, 12:27

Kod nas sve stranke kad su u opoziciji sve znaju kako treba da se radi ali čim dođu u vlast misteriozno zaborave sve to. Trojka jee godinama napadala SDA da rade neešto, da izdaju državu, da je to pogrešno itd a sad su u vlasti i sve to isto rade. SDA sad Trojku napada i sve im isto govore što je i njima Trojka a oni 20 godina bili u vlasti i to radili. Mi ne nemamo ni političara ni stranke kojima jee u interesu država i narod već isključivo fotelja a sve ove priče su izlizane floskule i manipulacije.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 apr 2023, 12:30

numanumaye22 je napisao/la:
29 apr 2023, 12:16
Asteriks je napisao/la:
29 apr 2023, 11:50
slika

Imamo 233 km autoputa.
Na 3.5M stanovnika.

slika

Hrvatska je medju top 5 u Europi po autoputu na 1M stanovnika. Jesu se zaduzili bas zbog toga, ali mislim da na duze staze to zaista vrijedi. Ali su zato ocajni u zeljeznicama. Mi trebamo preispitati prioritete, kao i obicno.
Valjda Nikšić nastavi gdje je stao prošli put. Barem smo u tome osjetili značajan napredak tada u odnosu na prethodnike.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 apr 2023, 12:34

Unofficialpage je napisao/la:
29 apr 2023, 12:27
Kod nas sve stranke kad su u opoziciji sve znaju kako treba da se radi ali čim dođu u vlast misteriozno zaborave sve to. Trojka jee godinama napadala SDA da rade neešto, da izdaju državu, da je to pogrešno itd a sad su u vlasti i sve to isto rade. SDA sad Trojku napada i sve im isto govore što je i njima Trojka a oni 20 godina bili u vlasti i to radili. Mi ne nemamo ni političara ni stranke kojima jee u interesu država i narod već isključivo fotelja a sve ove priče su izlizane floskule i manipulacije.
Pa upravo si onda rekao stanovnistvu da jos vise bjezi s tih prostora. Nema drugog objasnjenja, sta moze normalan prosjecan covjek da uradi da se nesto promijeni? Masa ljudi?

Po tom je onda bolje se iseliti u EU i za 5-8 godina uzet njihov pasos i postat gradjanin EU. Prije to, nego sto cemo mi otvorili neko poglavlje. Ko zeli sebi dobro i da ide linijom manjeg otpora.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, invincible1921, Jabroni, kraljttbvb i 10 gostiju.