Tojcica prati Velež, onako solidan. Mogao bi vrlo koristan biti za ovu ligu. Recimo Satara kojeg sam prizivao ovdje uz par forumasa je tu negdje sa njim. Čak je i slična situacija. Jeftin je prije svega, što je dobro.ElCartel11 je napisao/la: ↑01 maj 2023, 17:34Kakav je ovaj stoper iz Javora Kristijan Tojcic, 23 godine, naše državljanstvo? Istice mu ugovor na kraju sezone.
Takodje bi volio, da dovedemo Maria Kvesica iz Olimpije. Zaista strašna statistika za jednog ofanzivno veznog igraca. 33 utakmice, 12 golova, 8 asistencija. Istice mu ugovor na kraju sezone.
Ako ne on, onda vidjeti Dinu Besirovica.
Ugovori takodje isticu našim bivšim igracima koje bi rado volio vidjeti nazad u našem dresu. Sad su jos kvalitetniji nego sto su odlazili, a ni jedan nema vise od 30 godina. Cimirot, Duljevic, Kovacevic Adnan, Mihojevic
Silvio Ilinkovic iz Zrinjskog. 20 godina, centralni vezni, naše državljanstvo. Njega kad bi uspjeli klepiti lažnima...
Sto se tiče golmana, ako ne bi uspjeli kojeg boljeg naci, onda se okrenuti nasoj ligi i dovesti Kukica iz Posusja. Takodje ugovor istice na kraju sezone. A i djeluje mi kao zaista dobar čuvar mreže.
Takodje za stopere, ako se nemogne dovesti koji iz vana, baciti se na nasu ligu. Vojnovic (Borac) ili Mašić (Široki) su odlične opcije, kojima ugovor istice na kraju sezone. Kao sto sam rekao Besim bi trebao biti 3 stoper ako ovako nastavi, a Traku nogirati skroz.
Desno krilo Amar Catic, 24 godine, prosao sve mladje selekcije PSV-a (ima cak i 2 nastupa za prvi tim PSV-A) trenutno igra za Ado Den Haag. Zasto ga nezaganjati, neka ga kao backup, a mozda i bude pun pogodak, posto vidim da ima brzinu jos ako ima imalo fudbalske inteligencije eto ga medju top 3 krila lige odmah.
Kvesić ništa, a imaš već i Avramovskog, Vrančića, te Mustafića koji mogu odigrati tu poziciju. I Guilashvili tu može odigrati. Realno desetka nam ne treba naredno ljeto. Eh, već Dino bi se odlično uklopio ovdje kao spona između odbrane i ofanzive, tada sigurno prenos lopte ne bi štekao, odličan igrač.
Od tih igrača bivših, svaki bi ovdje uletio na papiru kao klasa više, eh sad koliko bi nas unaprijedili je drugo pitanje, ali bez razmišjanja uzet Dulju, Kovačevića, Mihojevića. Posebno te štopere gdje nam treba klasa, Ilija me pozivitno iznenadio, ali problem je što je stranac i što je objektivno i realno samo OK, pogotovo kad dođu ozbiljnije ekipe, dosta ispadaju i on i Besim, a Besim ima drugih kvaliteta koje nam trebaju. Cimirota prati Partizan, prošlo ljeto i sad zimi su bili neki pregovori, a jako je teško njega očekivati iz razloga što vani može pronaći još jedan dobar klub i ugovor.
Ilinković je igrač Zrinjskog, nemaš ništa od njega. Iz naše lige, odlični bi bili Mehmedović (no, on bi vrlo lako mogao otići vani), Stojković, pokušat iskoristi vakum između Zrinjskog i Šipovca.
Na ljeto je pod muss dovesti, dva štopera, lijevog beka (ako se konta ganjati neki rezultat), vezni, a od ofanzivaca realno fali krilo koje igra lijevom nogom.