FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
40
12%
Drugi
34
10%
Treći
102
30%
Četvrti
71
21%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
26
8%

Ukupno glasova: 335

NisamInSajder
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NisamInSajder » 01 maj 2023, 22:29

ElCartel11 je napisao/la:
01 maj 2023, 17:34
Kakav je ovaj stoper iz Javora Kristijan Tojcic, 23 godine, naše državljanstvo? Istice mu ugovor na kraju sezone.

Takodje bi volio, da dovedemo Maria Kvesica iz Olimpije. Zaista strašna statistika za jednog ofanzivno veznog igraca. 33 utakmice, 12 golova, 8 asistencija. Istice mu ugovor na kraju sezone.
Ako ne on, onda vidjeti Dinu Besirovica.

Ugovori takodje isticu našim bivšim igracima koje bi rado volio vidjeti nazad u našem dresu. Sad su jos kvalitetniji nego sto su odlazili, a ni jedan nema vise od 30 godina. Cimirot, Duljevic, Kovacevic Adnan, Mihojevic

Silvio Ilinkovic iz Zrinjskog. 20 godina, centralni vezni, naše državljanstvo. Njega kad bi uspjeli klepiti lažnima... :mrgreen:

Sto se tiče golmana, ako ne bi uspjeli kojeg boljeg naci, onda se okrenuti nasoj ligi i dovesti Kukica iz Posusja. Takodje ugovor istice na kraju sezone. A i djeluje mi kao zaista dobar čuvar mreže.

Takodje za stopere, ako se nemogne dovesti koji iz vana, baciti se na nasu ligu. Vojnovic (Borac) ili Mašić (Široki) su odlične opcije, kojima ugovor istice na kraju sezone. Kao sto sam rekao Besim bi trebao biti 3 stoper ako ovako nastavi, a Traku nogirati skroz.

Desno krilo Amar Catic, 24 godine, prosao sve mladje selekcije PSV-a (ima cak i 2 nastupa za prvi tim PSV-A :mrgreen:) trenutno igra za Ado Den Haag. Zasto ga nezaganjati, neka ga kao backup, a mozda i bude pun pogodak, posto vidim da ima brzinu jos ako ima imalo fudbalske inteligencije eto ga medju top 3 krila lige odmah.
Tojcica prati Velež, onako solidan. Mogao bi vrlo koristan biti za ovu ligu. Recimo Satara kojeg sam prizivao ovdje uz par forumasa je tu negdje sa njim. Čak je i slična situacija. Jeftin je prije svega, što je dobro.

Kvesić ništa, a imaš već i Avramovskog, Vrančića, te Mustafića koji mogu odigrati tu poziciju. I Guilashvili tu može odigrati. Realno desetka nam ne treba naredno ljeto. Eh, već Dino bi se odlično uklopio ovdje kao spona između odbrane i ofanzive, tada sigurno prenos lopte ne bi štekao, odličan igrač.

Od tih igrača bivših, svaki bi ovdje uletio na papiru kao klasa više, eh sad koliko bi nas unaprijedili je drugo pitanje, ali bez razmišjanja uzet Dulju, Kovačevića, Mihojevića. Posebno te štopere gdje nam treba klasa, Ilija me pozivitno iznenadio, ali problem je što je stranac i što je objektivno i realno samo OK, pogotovo kad dođu ozbiljnije ekipe, dosta ispadaju i on i Besim, a Besim ima drugih kvaliteta koje nam trebaju. Cimirota prati Partizan, prošlo ljeto i sad zimi su bili neki pregovori, a jako je teško njega očekivati iz razloga što vani može pronaći još jedan dobar klub i ugovor.

Ilinković je igrač Zrinjskog, nemaš ništa od njega. Iz naše lige, odlični bi bili Mehmedović (no, on bi vrlo lako mogao otići vani), Stojković, pokušat iskoristi vakum između Zrinjskog i Šipovca.

Na ljeto je pod muss dovesti, dva štopera, lijevog beka (ako se konta ganjati neki rezultat), vezni, a od ofanzivaca realno fali krilo koje igra lijevom nogom.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 01 maj 2023, 22:30

boki86 je napisao/la:
01 maj 2023, 21:30
Pantelija je napisao/la:
01 maj 2023, 20:33
eccehomo je napisao/la:
01 maj 2023, 20:17
Jeli živ onaj "Nazor mu ušo", dali je preživio ove Varešanoviće?
A i Joker i Pantelija i još nekoliko njih na aparatima, čuo sam da su im svima kolektivno popucali čirevi i da su od muke pojeli sopstvena mooda.
jesi ovo sam napisao ili ti je neko pomogao :urnebes:
kao sto sam i napisao, cim nam neko stane u defanzivu, muke.
Odlican gol Varesanovica, i kao sto sam i to pisao, mnogo bolje igra kada udje sa klupe nego kada pocinje utakmicu.
Ovaj rezultat nije dobar po nas, na zalost, mada, nas i borac ne bi trebalo da mogu stici, ali ja i dalje tvrdim da iako pobjedjujemo mi igre nemamo, ne prepoznajem obrise neke igre i rukopis trenerra kako se u drugim ekipama vidi.
Na ljeto bukvalno ne bih nista dirao, Francis uz kontinuitet kao i rennan su top igraci, gulas takodjer, ziljkic, avram, zadrzati baltu i vrancica ali dovesti jednog zadnjeg veznog s nasim papirima koji je brzi od balte jer isti protiv brzih ekipa nema sta traziti na terenu dok je SAVRSEN kada igramo protiv leotara i slicnih ekipa gdje treba da "hapsi" i skuplja lopte....
Dovesti backup na beku (akademija), musi dati da ide, stranac, imamo tu odlicnog mulalica.

Ide sad tezak raspored, a bit ce svakakvih igranki na terenima u to sam siguran.
Cuj ne vidi obrise neke i rukopis trenera :rol: pa ne vodi nas murinjo, nego mirza. Ovo je takticki nepismena liga, sa jos neskolovanijim igracima. Mirza je koliko toliko dobro poslozio ekipu, a mislim da je presudno sto je izgradio dobru atmosferu u ekipi. Svi su poletili sinoc prema Dalu poslije gola, vidi se neko zajednistvo.
Sto se tice igre, jbt napravili smo minimum 5 dobrih situacija pred golom listice, ne znam sta hocete
I meni bode oci ovi rukopisi i obrisi u ovoj ligi gdje većina igra istu formaciju. :lol:
To se ne vidi ni kod Murinja kad mu gori pod nogama, nego skače sa strane ko Indijanac, dere se na studije, ne ide na presice…

Eto nek Randulic ima rukopis pa ga zalizani rastavi na proste faktore u sred Mostara i to za titulu, a bili su se nahajcali da je ovjere na nama.

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 01 maj 2023, 22:52

Na proste faktore..usred Mostara.. :rol: nahajcali se da bas protiv Sarajeva ovjere...

Zaista ne volim upadat ko indijanac po tudjim temama, ali nekad covjek ne moze presutit na ovakve izjave.
Kako nekima malo treba od : nista ne valja do toga da preko tipkovnice mogu prevalit izjavu da je Sarajevo rastavilo Zrinjski na proste faktore :urnebes:

izvinite jos jednom na upadu ovakvom, sretno u ovih zadnjih par kola i malo realnijih pogleda na cjelokupnu situaciju ne bi skodilo. Ali ima na svakoj strani ovakvih da se ne lazemo

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 01 maj 2023, 23:09

eccehomo je napisao/la:
01 maj 2023, 21:28

Oooooo preživi ti Pantelija, ove naše pobjede! Da li mi je neko pomogao? Šta ti to znači i šta ti misliš? Možda Mirza, ha, mangupe iz šaše?
Drži se ti košpicara, svakako na avataru nosiš sliku njihove legende (ustvari prvo kloc, pa onda legenda :urnebes: )
najjaci su ovi novopeceni kifla-sendvic-cener nickovi :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 01 maj 2023, 23:13

harixs je napisao/la:
01 maj 2023, 22:30

I meni bode oci ovi rukopisi i obrisi u ovoj ligi gdje većina igra istu formaciju. :lol:
To se ne vidi ni kod Murinja kad mu gori pod nogama, nego skače sa strane ko Indijanac, dere se na studije, ne ide na presice…

Eto nek Randulic ima rukopis pa ga zalizani rastavi na proste faktore u sred Mostara i to za titulu, a bili su se nahajcali da je ovjere na nama.
da da, bode jer vam je poimanje fudbala takvo da treba "nafurati" igrace i to je to...
rukpis kao npr jakirevic u zrinjskom, pa kad je otisao u rijeku isto to i tamo primjenio
rendulica se moze komentarisati tek kada odradi pripreme jos jedne, uradi selekciju igraca... jer trenutno radi slicno jakirevicu i dosao je na jako dobru atmosferu, situaciju na tabeli tako da o njemu suditi na jesen

a ta prica da kao takticki ne treba biti dobar trener i slicno je dokaz da mi centa NIKAD encemo napredovati sve dok neznanje branimo time da nam znanje ne treba jer "kome to trebakad moze i ovako"...
To sto godinama ne znamo izabrati trenera koji je kvalitetan nije dokaz da nam treba "furac" nego trener
I da, mirza se ne tjera zbog rezultata, spinujete zestoko na tu temu. Mirza se tjera zbog proslosti i onoga sto se desavalo na relaciji mirza klub i mirza navijaci, samo vecina vas je tutu gurala u to doba pa nemate blage ... jbg

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 01 maj 2023, 23:18

eccehomo je napisao/la:
08 apr 2023, 10:06
ZipSarajevo je napisao/la:
07 apr 2023, 21:14
Mozel Avrame bar jedan koristan pas od tebe doci...
A ne može, jarane, toliko pogrešnih pasova, toliko izgubljenih lopti i plus tako bezvoljna igra, kao na terminu, a neki ga ovdje okivaju u zvijezde. Što prije otjerati.

Ipak je za mene najveće razoračenje Hamza. Moram priznati da ga ranije nisam gledao, ali sam se silno obradovao njegovom dolasku jer su ga mnogi ovdje veličali. Ne znam braćo draga šta je ono, i on se naziva profesionalnim fudbalerom, odavno nisam vidio u nekom igraču toliko bezvoljnosti (kao i Avram) obojica kao velike sline, toliko je spor i okretan kao doner,ne može duela dobiti, pa i Ahmo sa 37 godina je za njega igračina. Radije bih gledao Bijelonju ili Pramenkovića nego ovu ublehu, ako već brazilac ne može.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: ovakvi bi da pisu o fudbalu i terenu i trenerima, sunce ti ljubim :rol: :rol:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 01 maj 2023, 23:47

tutankamon1905 je napisao/la:
01 maj 2023, 22:52
Na proste faktore..usred Mostara.. :rol: nahajcali se da bas protiv Sarajeva ovjere...

Zaista ne volim upadat ko indijanac po tudjim temama, ali nekad covjek ne moze presutit na ovakve izjave.
Kako nekima malo treba od : nista ne valja do toga da preko tipkovnice mogu prevalit izjavu da je Sarajevo rastavilo Zrinjski na proste faktore :urnebes:

izvinite jos jednom na upadu ovakvom, sretno u ovih zadnjih par kola i malo realnijih pogleda na cjelokupnu situaciju ne bi skodilo. Ali ima na svakoj strani ovakvih da se ne lazemo
Daj molim te, ozbiljno shvataš post čovjeka koji ne zna lokaciju utakmice od prije par dana. Još da se vaši nisu izmašili prvenstveno Bilbija i Kiš vidio bi ovdje atmosfere.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 01 maj 2023, 23:49

Mirza smrade!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 02 maj 2023, 00:16

Na ljeto prvo treba regulisati U21 igrace i golmana. Trebaju odmah znati ko ima trenutno u klubu od U21 igraca da se na njega mozemo osloniti u startnih 11, u suprotnom preroviti najbolje U21 igrace u ligi koji vec imaju finog iskustva i dovesti ih. Sloboda je uvijek imala dosta finih U21 igraca i kod njih bih iskopao barem jednog koji vec ima sezonu ili dvije u nasoj ligi vec.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 02 maj 2023, 01:22

Ko tetkice neke, imam osjecaj da sam usao na forum ana.rs jbt

Zbog cega kuknjava? Pa valjda se drugi trebaju nas bojati. Imamo timing, forma u usponu jos najbitnije u posljednja 4 kola ulazimo sa minimum +3 vise od cetvrtoplasiranog.

Lik reče kako ce kone osvojiti do kraja 11 bodova. Kako momak? Na osnovu cega toliki optimizan za ekipu, koja je izgubila kuci od Tuzle, u gostima protiv Leotara? A igraju jos sa nama i Veležom, te zadnje kolo gostuju Slobodi kojoj ce gorjeti pod nogama za opstanak.
Mislim nije to ne moguce, ali je li realno? Tesko. Ako ih stvarno osvoje onda i zasluze, da igraju Evropu.

Velež takodje dosta težek raspored uz tekme protiv nas i kona, zadnje kolo gostuju Posusju koje ce kao i Slobodi biti potrebni bodovi spasa.

Široki je ekipa enigma. Dobro igraju protiv ekipa koje ih napadaju. Imaju dobru kontru. Ali protiv ekipa koje ne igraju lijepo na oko niti su napadacki orijentisane ce imati probleme. Uz takodje 2 teska gostovanja davljenicima Slobodi i Leotaru.

Ne kazem, da smo mi sad Real, ali je sve u našim rukama. Lako se desi, da nabijemo Borac pa zijanimo derbi ili obratno. Ali 6 bodova od 12 valjda možemo do kraja nagurati.
Gostujemo Veležu 3 dana nakon sto budu oni odigrali finale kupa. Nakon kojeg ce biti ko prebijene mačke i iscrpljeni, ne bitno kako se završi finale. Ako te takva ekipa onda pobjedi yebat ga.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 02 maj 2023, 01:34

Bili smo bolji od zrinjskog. Oba gola zrinjskog su krivica golmana.. cak i prva utakmica u nastavku zrinjski jeste bio pokretivi (cinimi se dasmo imali posjed) drugi go lopta preskocila golmana…

Ubjedjen sam da nas zrinjski od 5 utakmica zaredom nemoze dobit vise od 2 puta..

Jakir je mnogo jaci trener od ovig sadasnjeg..

Zrinjski jedaleko manje utakmica odigrao na neutralnom terenu nego mi, takodje Randulic je dosao na slozenu ekipu Mirza je dosao i krenuo od nule.. i ako mirza uzme zelju veleza sigurno vise pokazao od istog..

Nadam se da ce mo dovest JAKIROVICA ZEKICA KODRU ZA TRENERA I DA MIRZA DOBIJE ODKAZ POSLE 33 kola al ako ga ostave biricemo se za dk do zadnjeg kola sa zrinjskim sigurno a sa JAKIROM ZEKUCEM RIJESILI BI PRVENSTVO 7 kola prije kraja..

Mirza nema sistem

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 02 maj 2023, 01:38

ElCartel11 je napisao/la:
02 maj 2023, 01:22
Ko tetkice neke, imam osjecaj da sam usao na forum ana.rs jbt

Zbog cega kuknjava? Pa valjda se drugi trebaju nas bojati. Imamo timing, forma u usponu jos najbitnije u posljednja 4 kola ulazimo sa minimum +3 vise od cetvrtoplasiranog.

Lik reče kako ce kone osvojiti do kraja 11 bodova. Kako momak? Na osnovu cega toliki optimizan za ekipu, koja je izgubila kuci od Tuzle, u gostima protiv Leotara? A igraju jos sa nama i Veležom, te zadnje kolo gostuju Slobodi kojoj ce gorjeti pod nogama za opstanak.
Mislim nije to ne moguce, ali je li realno? Tesko. Ako ih stvarno osvoje onda i zasluze, da igraju Evropu.

Velež takodje dosta težek raspored uz tekme protiv nas i kona, zadnje kolo gostuju Posusju koje ce kao i Slobodi biti potrebni bodovi spasa.

Široki je ekipa enigma. Dobro igraju protiv ekipa koje ih napadaju. Imaju dobru kontru. Ali protiv ekipa koje ne igraju lijepo na oko niti su napadacki orijentisane ce imati probleme. Uz takodje 2 teska gostovanja davljenicima Slobodi i Leotaru.

Ne kazem, da smo mi sad Real, ali je sve u našim rukama. Lako se desi, da nabijemo Borac pa zijanimo derbi ili obratno. Ali 6 bodova od 12 valjda možemo do kraja nagurati.
Gostujemo Veležu 3 dana nakon sto budu oni odigrali finale kupa. Nakon kojeg ce biti ko prebijene mačke i iscrpljeni, ne bitno kako se završi finale. Ako te takva ekipa onda pobjedi yebat ga.
Upravu si pogotovo ovo za kone. Ljudi su raspad sistema i eto oni će uzet 11 bodova do kraja hoće al u ku.rcu. Samo lagano, sve je idalje u našim rukama jer smo već jednog direktnog konkurenta za Evropu uzeli, ostaju još dva. Jedan kući, drugi u gostima koji će bit umoran poslije finala kupa :D

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 02 maj 2023, 02:14

Ne znam gdje si ti vidio da kukam, ja sam samo bacio neku mogucu racunicu po nas najgoru iako i u tom slucaju mi da osvojimo samo 5, a oni 11 opet nas dovodi na trecu poziciju sa po 53 boda i mislim da smo mi u prednosti, golovi i gol razlika i to nas vodi u europu...

Da zijanimo od FK milorad
X derbi
X velez
3 bobe Igman
Mi tu izlazimo na 5 boba i to je minimalno sto mi mozemo uraditi,
naravno da ocekujem vise! Kao sto kazes sve je u nasim rukama...

Oni sutra da uzmu Igman
X Velez
X derbi
3 boda Posuje kuci
3 boda Sloboda u gostima
Uzimaju 11 bodova, nije ovo tesko ostvariti i ne treba iskljucivati ni ove opcije jer su moguce, ali opet bi imali isti broj bodova i tu bi mi bili u prednosti!

Ocekujem bod(ove) u B.L i sva tri na derbiju i u Vrapcicima, mozel tako :cool:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 02 maj 2023, 04:11

Uzet dodika i zelju pustit velez i igman

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 02 maj 2023, 05:29

Indijanac, već si upao, haj sad lagano ispadni.

Tim ti osvoji titulu, ti i dalje hodaš po tudzim forumima, zanimljiv život nema sta.
Zadnja izmjena: harixs, dana/u 02 maj 2023, 05:50, ukupno mijenjano 1 put.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 02 maj 2023, 05:42

H8Z7 je napisao/la:
01 maj 2023, 23:47

Daj molim te, ozbiljno shvataš post čovjeka koji ne zna lokaciju utakmice od prije par dana. Još da se vaši nisu izmašili prvenstveno Bilbija i Kiš vidio bi ovdje atmosfere.
Wow, nek si mi reko. Citluk isti qrc, nevažno uzeo se tim koji je bio 14 u nizu i to bas pred proslavu titule.

Ti si kao ocekivao onakav izhod bez 4 standardna igraca…ma sreca nas pogledala, to ti je. Kora na erende

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 02 maj 2023, 05:45

Pantelija je napisao/la:
01 maj 2023, 23:13
harixs je napisao/la:
01 maj 2023, 22:30

da da, bode jer vam je poimanje fudbala takvo da treba "nafurati" igrace i to je to...
rukpis kao npr jakirevic u zrinjskom, pa kad je otisao u rijeku isto to i tamo primjenio
rendulica se moze komentarisati tek kada odradi pripreme jos jedne, uradi selekciju igraca... jer trenutno radi slicno jakirevicu i dosao je na jako dobru atmosferu, situaciju na tabeli tako da o njemu suditi na jesen

a ta prica da kao takticki ne treba biti dobar trener i slicno je dokaz da mi centa NIKAD encemo napredovati sve dok neznanje branimo time da nam znanje ne treba jer "kome to trebakad moze i ovako"...
To sto godinama ne znamo izabrati trenera koji je kvalitetan nije dokaz da nam treba "furac" nego trener
I da, mirza se ne tjera zbog rezultata, spinujete zestoko na tu temu. Mirza se tjera zbog proslosti i onoga sto se desavalo na relaciji mirza klub i mirza navijaci, samo vecina vas je tutu gurala u to doba pa nemate blage ... jbg
Dobro te je profesore, pozitive malo, ne moraš uvjek biti negativan.
Znamo mi zasto se Mirza tjera a tuta se ganjala..aiii da ti ke samo znati.

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 02 maj 2023, 05:51

Trenutno postoje svi potrebni elementi koji su do nase ekipe da se do kraja osvoji svih 12 bodova. Atmosfera medju igracima, samopouzdanje, energija, forma, dubina/sirina ekipe, a najvise kvalitet igrackog kadra u poredjenju s protivnicima. Moja prognoza: pobjede u BL, derbi, MO, i laganih x ili 2 u zadnjoj utakmici protiv Igmana, zavisi sta bude trebalo (juniori, pozvat nekoliko najboljih iz akademije, plus igraci koji nisu igrali) uz objasnjenje, nakon osvojenog cilja - evropa, odlucili smo da odmorimo igrace koji su iznijeli teret zadnjih 10 utakmica a doslo je do mozda ocekivanog “opustanja”. Cestitke Igmanu na vrlo dobroj utakmici i izborenom opstanku.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 02 maj 2023, 06:27

Hajde Husrefe :pray:
Lakse ce biti i vama i nama zadnje kolo :D
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 02 maj 2023, 06:53

Husref veceras sigurno uzima bod. Samo se nadam da ćemo otresti na kosevu plave uhljupe.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: rimljanin90 i 25 gostiju.