Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Finn
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Finn » 03 maj 2023, 12:43

Samo rad s djecom i razgovor, Rio to najbolje zna, to je jedino rješenje, a ni tad nećeš zauvijek iskorijeniti jer će uvijek biti izolovanih slučajeva.

Nažalost, kod nas su psiholozi i dalje tabu. Iako, kako čujem, recimo da trećina Sarajeva redovno ide kod istih, samo se šuti o tome.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 maj 2023, 12:43

Ovi sto su najtisi i sto se najmanje o njima zna, su najgori za okolinu. Zayebavalo se i prije po skolama, pa se ne sjecam da je ko nasilnika ubio pistoljem. Istuces ga i to je to. Ovo je sve uticaj interneta, lako dostupnih svakakvih videa, ubistava i slicno
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 03 maj 2023, 12:44

Nemamo dovoljno informacija. Ova nagadjanja samo zatrpava ovaj pdf bezveze. Postajte novije info koji izlaze, a ne palamudjenja.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 maj 2023, 12:47

rio_Ferdy88 je napisao/la:
03 maj 2023, 12:40
Bundesliga je napisao/la:
03 maj 2023, 12:37
I opet maltretiranje nije razlog da uzmeš pištolj i pobiješ djecu nasumično. Maltretiranja je uvijek bilo u školama i bit će, i to definitivno ostavlja posljedice na psihu djeteta. Ali prije se to drugačije rješavalo. Sastane se društvo poslije škole i prebije nasilnika/ke :mrgreen:
Da je imao društvo ne bi se ovo desilo niti bi bio maltretiran, jer očito kao usamljenik i štreber je bio pogodan za to.
Nema to veze druže sa tim da li imaš društvo ili ne. Maltretiraju i djecu koja imaju društvo, ali ovi kasnije uzvrate, ili sami ili sa društvom. Poenta je da te neće prestati maltretirati dok ne uzvratiš na neki način. Zato uvijek trebaš imati nekoga, ne moraš čak ni u školi već na mjestu na kojemu živiš. Ali ova bogataška djeca su izolirana i ne druže se ni sa kim većinom. E to je problem. A moraš biti spreman i sam da uzvratiš, pobiješ se pa ti njih ili oni tebe. Ali uglavnom nakon toga će te sigurno više poštovati i neće te toliko maltretrirati. Jer ne mogu se kriviti prosvjetni radnici za svaku interakciju između djece, nisu oni s njima 24/7, prije-poslije škole ili na odmorima djeca mogu raditi šta hoće.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 maj 2023, 12:47

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
03 maj 2023, 12:44
Nemamo dovoljno informacija. Ova nagadjanja samo zatrpava ovaj pdf bezveze. Postajte novije info koji izlaze, a ne palamudjenja.
+1

Nevjerovatna kolicina gluposti koja se svaki put na ovakve i slicne teme napise.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 03 maj 2023, 12:52

Izgleda da je nastavnica još uvijek živa, ljekari joj se bore za život.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 maj 2023, 12:57

Ovi slučajevi se ne mogu iskorijeniti, mogu se svesti na neki minimum ali dalje od toga ne. Čitavo društvo treba da radi da bi se to svelo na minimum. Milion je tu faktora koji utiču, jedan ili dva koja se najčešće spominju sigurno nusu jedini. Onako laički, ljudi koji su povučeni i tihi čekaju da se svijet sam ispravi, da budu nagrađeni, ili da pravda dođe do njih sama, pošto se to neće desiti oni to sve trpe, dok ne dođu do određene tačke kad nema povratka kad se odlučiš da svima pokažeš lekciju kroz ovakav slučaj ili samoubistvom. Ne znam ni šta možeš uraditi sa osobom koja to vješto krije i ne pokazuje, niti znaš ko je niti šta je u stanju napraviti. Jedinstveni, pojedinačni slučajevi se ne mogu spriječiti, trend takvih slučajeva može i mora. Da li je ovo ovdje kod nas jedan pojedinačni izolovani slučaj ili početak trenda ne znam.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 03 maj 2023, 13:00

Ni u 2023.godini ljudi nisu shvatili da je forum upravo za raspravu i palamudjenje kao sto kazete, ako vam smeta ne ulazite i to je to.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 03 maj 2023, 13:01

enobarca je napisao/la:
03 maj 2023, 13:00
Ni u 2023.godini ljudi nisu shvatili da je forum upravo za raspravu i palamudjenje kao sto kazete, ako vam smeta ne ulazite i to je to.
:lol: :rol:

100% si upravu. :thumbup:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 maj 2023, 13:03

Bitno je da djeca koja su maltretirana pričaju o tome ili poduzmu nešto u vezi toga. Moraju biti spremna ili reći roditeljima šta se dešava (što je jako teško za njih, ali se mora uraditi), ili da se direktno suprotstave tim nasilnicima. Jer ako to ne urade, djeca će ili otići psihički ili će se desiti šta se danas desilo.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 maj 2023, 13:05

03 maj 2023, 12:47
03 maj 2023, 12:40
03 maj 2023, 12:37
I opet maltretiranje nije razlog da uzmeš pištolj i pobiješ djecu nasumično. Maltretiranja je uvijek bilo u školama i bit će, i to definitivno ostavlja posljedice na psihu djeteta. Ali prije se to drugačije rješavalo. Sastane se društvo poslije škole i prebije nasilnika/ke :mrgreen:
Da je imao društvo ne bi se ovo desilo niti bi bio maltretiran, jer očito kao usamljenik i štreber je bio pogodan za to.
Nema to veze druže sa tim da li imaš društvo ili ne. Maltretiraju i djecu koja imaju društvo, ali ovi kasnije uzvrate, ili sami ili sa društvom. Poenta je da te neće prestati maltretirati dok ne uzvratiš na neki način. Zato uvijek trebaš imati nekoga, ne moraš čak ni u školi već na mjestu na kojemu živiš. Ali ova bogataška djeca su izolirana i ne druže se ni sa kim većinom. E to je problem. A moraš biti spreman i sam da uzvratiš, pobiješ se pa ti njih ili oni tebe. Ali uglavnom nakon toga će te sigurno više poštovati i neće te toliko maltretrirati. Jer ne mogu se kriviti prosvjetni radnici za svaku interakciju između djece, nisu oni s njima 24/7, prije-poslije škole ili na odmorima djeca mogu raditi šta hoće.
Njegov način, ako je to istina da je bio maltretiran, da uzvrati je bio ovo, jer drugačije nije znao niti bio naučen, neko drugi bi trpio i sebi nešto uradio, kao što je bio slučaj u Sarajevu prije par godina, sve je to individualno. Puno manje se maltretiraju djeca koja imaju neko društvo jer je puno lakše maltretirati nekoga ko je usamljenik, samac, posebno ako je grupa djece s druge strane, plus danas društvene mreže koje su samo pojačale to, obzirom da ta djeca javno sve objavljuju, imaju grupe po tim mrežama i tu je još lakše da to rade i nalaze žrtve.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 03 maj 2023, 13:08

Kupujte svi Jaline albume, streamuj i sharuj to sranje.
Ovaj TheWeekendXO mi je bas sumnjiv, onako fanatican tip
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 03 maj 2023, 13:10

Odličan učenik, naoružan tatinim pištoljem. Dobro neko napisa, treba i tatu ispitati. Ako ništa, da ga se priupita je li pištolj držao dostupnim kao cigare i upaljač.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 03 maj 2023, 13:14

Ova kita je napravila Nem... Kostu Kecmanovića.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 maj 2023, 13:15

03 maj 2023, 13:05
Njegov način, ako je to istina da je bio maltretiran, da uzvrati je bio ovo, jer drugačije nije znao niti bio naučen, neko drugi bi trpio i sebi nešto uradio, kao što je bio slučaj u Sarajevu prije par godina, sve je to individualno. Puno manje se maltretiraju djeca koja imaju neko društvo jer je puno lakše maltretirati nekoga ko je usamljenik, samac, posebno ako je grupa djece s druge strane, plus danas društvene mreže koje su samo pojačale to, obzirom da ta djeca javno sve objavljuju, imaju grupe po tim mrežama i tu je još lakše da to rade i nalaze žrtve.
Slažem se, ali maltretirana su i djeca koja su imala društvo, to sam lično vidio dosta puta. Jer nekad i ti nasilnici ne znaju da li imaju društvo ili ne, ili to društvo se ne želi miješati. U ovom slučaju, znalo se za problem jer je dijete prebacivano u drugo odjeljenje. Ali to nije nikakvo rješenje, i zakazali su u školi što ga nisu prebacili u drugu školu. Ali opet ne znaš da li su roditelji uopće željeli da se on prebaci u drugu školu. Uglavnom ne mogu se kontrolisati sve interakcije između djece, ali poslije je bitno da se nešto uradi. Ako se sazna o tome uopće.

TheWeekndXO
Kontakt:

Post Postao/la TheWeekndXO » 03 maj 2023, 13:16

SMR187 je napisao/la:
03 maj 2023, 13:08
Kupujte svi Jaline albume, streamuj i sharuj to sranje.
Ovaj TheWeekendXO mi je bas sumnjiv, onako fanatican tip
Uopste ne slusam Jalu i Bubu. Zabrinjavajuce je da ti kazes otvoreno da bi volio otici na koncert i "ubiti nekog". Ako stvarno imas takvo misljenje trebalo bi prijaviti sluzbama zaduzenim za to.

IndoMie
Kontakt:

Post Postao/la IndoMie » 03 maj 2023, 13:17

Otac je mozda saucesnik, veliku igru igra u ovome. Nemoguce da nije bio upucen u to da mu sincina zna gdje stoji oruzje. Kriminalci.
⚜️⚜️⚜️ Modra boja na bijelome platnu, šest ljiljana vezenih u zlatu ⚜️⚜️⚜️

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 maj 2023, 13:17

Ovakav slučaj se ne može spriječiti, nikakvim sklanjanjem pištolja i sličnog. Može se spriječiti maltretiranje u školi i nefunkcionalna i nasilje u porodici, a to se ne radi, i najčešće, kao što smo svi svjedoci, takvi slučajevi prođu nekažnjeno, niti sa usmenim ukorom. To se dešava kod nas, u Srbiji, svugdje na svijetu. Tabu tema je da se neko požali na psihički problem, svetogrđe je ako se požališ da imaš problema u porodici, ispadaš jado ako se požališ da te neko maltretira. Da bi se to donekle ispravilo treba svako od nas početi od sebe ane trežiti razloge na telviziji ili instagramu.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 03 maj 2023, 13:20

Ako se nakon prvog ovakvog slučaja ne poduzmu ozbiljne mjere (a iskreno sumnjam niti znam šta bi one bile), ovo će se nastaviti ponavljati i ući će u normalu kao što je Amerima ušlo.

A lud je ko misli da se ovo neće preliti i na nas, na sličnoj/istoj kulturi nam djeca odrastaju

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.