Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

SMR187
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la SMR187 » 03 maj 2023, 13:20

TheWeekndXO je napisao/la:
03 maj 2023, 13:16
SMR187 je napisao/la:
03 maj 2023, 13:08
Kupujte svi Jaline albume, streamuj i sharuj to sranje.
Ovaj TheWeekendXO mi je bas sumnjiv, onako fanatican tip
Uopste ne slusam Jalu i Bubu. Zabrinjavajuce je da ti kazes otvoreno da bi volio otici na koncert i "ubiti nekog". Ako stvarno imas takvo misljenje trebalo bi prijaviti sluzbama zaduzenim za to.
Zovi 122 tu smo da pravimo djelo :kafa:
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 03 maj 2023, 13:22

Blejzer10 je napisao/la:
03 maj 2023, 13:20
Ako se nakon prvog ovakvog slučaja ne poduzmu ozbiljne mjere (a iskreno sumnjam niti znam šta bi one bile), ovo će se nastaviti ponavljati i ući će u normalu kao što je Amerima ušlo.

A lud je ko misli da se ovo neće preliti i na nas, na sličnoj/istoj kulturi nam djeca odrastaju
Kod nas je manje oruzja u opticaju. Ali sigurno da moze biti prekretnica za nesto gore, ne daj Boze.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 03 maj 2023, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 maj 2023, 13:23

Važno je u pravo vrijeme kod djeteta prepoznati bilo kakve znakove depresije.Konkretno u ovom slučaju momak je bio miran povučen i među najboljim učenicima u razredu i kao takav je obično idealan i prvi pik za maltretiranje.Ovo je očigledno dugo trajalo čim je premješten u drugo odjeljenje i smjenu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

IndoMie
Kontakt:

Post Postao/la IndoMie » 03 maj 2023, 13:26

Ako je bio maltretiran i prebacen u drugo odjeljenje, a bio je uzoran ucenik nesto tu smrdi. Nadajmo se da cemo saznati nesto vise.
Zadnja izmjena: IndoMie, dana/u 03 maj 2023, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️⚜️⚜️ Modra boja na bijelome platnu, šest ljiljana vezenih u zlatu ⚜️⚜️⚜️

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 maj 2023, 13:26

sljivo je napisao/la:
03 maj 2023, 13:17
Može se spriječiti maltretiranje u školi
Ne može se u potpunosti nikada iskorijeniti maltretiranje u školi. Možeš dovesti do minimuma ako se instalira video nadzor u svaku prostoriju škole. I opet ne možeš spriječiti verbalno nasilje. A oko škola ne možeš spriječiti ili negdje drugo. Maltretiranja u školama je uvijek bilo.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 maj 2023, 13:27

Veliki problem u školama, bar kod nas je što dijete koje neko/grupa maltretira prebacuju iz razreda u razred i iz škole u školu, kao da je on kriv. Znači, uzme te nasilnik na zub i još te škola proglasi debilom i problemom. Jer niko neće da se suoči s nasilnicima, lakše njega jednog proglasiti budalom, nego njih deset.

e zato ja ovdje na forumu s merakom te grupice eliminišem. I tačno to rade s ciljem da se ta osoba eliminiše, računaju lakše je riješiti jednog nego njih 10. Imam ih sad 4-5 na tapeti, samo čekam kad će nekog novog uzeti na zub, pa da im uručim trajnu ispisnicu. Bolje i to nego da ih onaj koga provociraju nađe i sam to rješava.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 03 maj 2023, 13:28

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
03 maj 2023, 13:22
Kod nas je manje oruzja u opticaju. Ali sigurno da moze biti prekretnica za nesto gore, ne daj Boze.
Gdje je manje oružja u opticaju? Pa danas kad uhapse nekog kriminalca, ili manju kriminalnu grupu od 2-3 osobe, nađu oružja toliko da komotno jedan MUP u nekom srednje veličine gradu može koristiti.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 03 maj 2023, 13:30

Blejzer10 je napisao/la:
03 maj 2023, 13:20
Ako se nakon prvog ovakvog slučaja ne poduzmu ozbiljne mjere (a iskreno sumnjam niti znam šta bi one bile), ovo će se nastaviti ponavljati i ući će u normalu kao što je Amerima ušlo.

A lud je ko misli da se ovo neće preliti i na nas, na sličnoj/istoj kulturi nam djeca odrastaju
Ne mozes ovo nikakvim mjerama sprijeciti.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

IndoMie
Kontakt:

Post Postao/la IndoMie » 03 maj 2023, 13:31

Bundesliga je napisao/la:
03 maj 2023, 13:26
sljivo je napisao/la:
03 maj 2023, 13:17
Može se spriječiti maltretiranje u školi
Ne može se u potpunosti nikada iskorijeniti maltretiranje u školi. Možeš dovesti do minimuma ako se instalira video nadzor u svaku prostoriju škole. I opet ne možeš spriječiti verbalno nasilje. A oko škola ne možeš spriječiti ili negdje drugo. Maltretiranja u školama je uvijek bilo.
Sta znam, mi smo u skoli stalno imali neke prezentacije o drogama, alkoholu i slicnim stvarima. I jako malo nas se istim stvarima i odalo. Cak su se odlagali i neki regularni casovi da bi se u ta 2,3h pricalo o ovim gore temama i da bi se djeca sto vise edukovala i podstakla da zive normalan zivot bez gore navedenih stvari. Isto tako se mogu drzati neke prezentacije, debate, casovi, pa cak se i uvest taj neki predmet osnovnog vaspitanja i bontona, koji bi bio obavezan u svim skolama. To da postoji velika je vjerovatnoca da se ovaj slucaj danas ne bi desio. Sad da ti neko palamudi non stop o tome kako se trebas obratiti roditeljima ili psihologu ako imas neki problem koji te muci, o tome kako se u ovim situacijama mora misliti o sopstvenoj buducnosti, ali i o svim drugim kolegama, porodicama i tako dalje, zapitali bi se svi, pa tako i ovaj malac.
⚜️⚜️⚜️ Modra boja na bijelome platnu, šest ljiljana vezenih u zlatu ⚜️⚜️⚜️

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 maj 2023, 13:34

admin je napisao/la:
03 maj 2023, 13:27
Veliki problem u školama, bar kod nas je što dijete koje neko/grupa maltretira prebacuju iz razreda u razred i iz škole u školu, kao da je on kriv. Znači, uzme te nasilnik na zub i još te škola proglasi debilom i problemom. Jer niko neće da se suoči s nasilnicima, lakše njega jednog proglasiti budalom, nego njih deset.

e zato ja ovdje na forumu s merakom te grupice eliminišem. I tačno to rade s ciljem da se ta osoba eliminiše, računaju lakše je riješiti jednog nego njih 10. Imam ih sad 4-5 na tapeti, samo čekam kad će nekog novog uzeti na zub, pa da im uručim trajnu ispisnicu. Bolje i to nego da ih onaj koga provociraju nađe i sam to rješava.
Neki koji odgovaraju opisu iz tvog posta su se i na ovaj slučaj iz Srbije zgražavali, a nerijetko rade slične stvari na forumu.
Ono, mali je psihopata, debil, ovakav-onakav, a oni koji su na sigurnom - nisu psihopate.
Uz to se uglavnom radi o punoljetnim individuama.
Koševo Zapad

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 03 maj 2023, 13:35

Možeš spriječiti, prvo tako što roditelji paze gdje ostavljaju pištolje i oružje pod broj jedan. Mala digresija, skoro je u Brčkom dijete ubilo najboljeg druga iz neke puške šta je već bilo, i opet imaš "roditelje" koje drže oružje u kući. Drugo, možeš riješiti radionicama u kojima ne učestvuje Kristijan Golubović, akter kojekakvih filmova vidimo se u čitulji, kojekakvih emisija, čovjek koji ponosno svoju kriminalnu prošlost predstavlja po televiziji, internet emisijama itd itd. I treće, možeš spriječiti time što ćeš u svakoj školi imati psihologa koji će obavezno pričati sa svakim učenikom u školi na dnevnom nivou, znači to mora očigledno biti praksa u današnje vrijeme..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 03 maj 2023, 13:36

Cuj ovog retarda na presici, svaka druga uticaj zapada, pa mater vam **** vi ste leglo zla pocevsi od vasih rijalitija i promovisanja nasilja na javnom eteru pa do samog stila zivota, muzike itd. Najveca rupcaga i dno balkana su istocni susjedi
1946-1987

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 maj 2023, 13:37

leo1946 je napisao/la:
03 maj 2023, 13:36
Cuj ovog retarda na presici, svaka druga uticaj zapada, pa mater vam **** vi ste leglo zla pocevsi od vasih rijalitija i promovisanja nasilja na javnom eteru pa do samog stila zivota, muzike itd. Najveca rupcaga i dno balkana su istocni susjedi
+1
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 03 maj 2023, 13:42

Dostupnost i "glorifikacija" kriminalaca je sigurno doprinio i ovom slučaju, pa eno serija o Dahmeru je hit (uvijek ima čudaka koji će se pronaći "u njemu").

Psiholozi u osnovnim školama su nepostojeći i uopšte ne rade svoj posao, bar u većini slučajeva. Nasilnici se ne sankcionišu na adekvatan način, i ono naše balkanski - ma hajde proći će, a ne prođe.

Mislim da djecu i tada treba učiti da se posvete sebi - da se bave sportom i poprave "sebe" u vlastitim i tuđim očima.

Mahir Rakovac i veliki broj slučajeva su bili prisutni i u Sarajevu i logično ništa se nije promijenilo. Ne treba se iznenaditi ukoliko se nešto ovako desi i kod nas.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 03 maj 2023, 13:44

leo1946 je napisao/la:
03 maj 2023, 13:36
+1
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 03 maj 2023, 13:44

admin je napisao/la:
03 maj 2023, 13:27

Jesi li to ti upravo masovno ubistvo u školi u Beogradu uspio povezati sa sobom i sa svojim forumom :salut:
Legendo vrijeme je za penziju, daj šifru od foruma nekom od kolega.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 maj 2023, 13:45

Ja za vrijeme svog skolovanja u BiH, a i Austriji nikad nisam vidio da je mobbing od skoli sankcionisan konsekventno. Nasilnicima se sve i svasta pusta, i kao sto je i admin gore naveo, cak i budalu od zrtve naprave. U srednoj skoli u Austriji smo imali cak i slucaj samoubistva iz tog razloga. Sad sta je sljedovalo ovome u Srbiji vidim puno se nagadja a ne zna se.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 maj 2023, 13:45

Lik mjesec dana planirao ovo :shock:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 03 maj 2023, 13:46

Eto duze vremena planirao skoro mjesec dana, znaci nije to neki afekat i slicno nego psihopata jedan kroz jedan.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 maj 2023, 13:47

Majko draga, imao imena koga hoce da likvidira. Bolesnik
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, kraljttbvb, RobertHrkac555 i 12 gostiju.