VenamaHrabrih je napisao/la: ↑09 maj 2023, 18:43
Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑09 maj 2023, 14:58
VenamaHrabrih je napisao/la: ↑09 maj 2023, 14:39
Mustafić je od njih motorički najaktivniji. Jedini se, koliko-toliko , vraća nazad. Mada je, realno, najnekvalitetniji. Po meni nije loša opcija i da Guliša igra desetku. I on je poprilično aktivan. Njih treba trkom ubiti. Ako je moguće, zabiti gol u prvih 20min i obavezno ne primiti u prvih pola sata. Tad možemo početi kontrolisati utakmicu i koristiti kontre.
Ne znam ko će voditi utakmicu.
Koji god pocne tu, jednostavno mora da se vise krece izmedju njihovih redova, non stop da trazi slobodan prostor da primi loptu. Da ih izludjuje kretnjama i da svake sekunde moraju paziti hoce li ta nasa 10ka primiti loptu i biti sposobna da se okrene prema golu. Dok 10ka to cini, tako cemo nam se otvarati opcije iz drugog plana cesce, tj nasa krila ce moci koristiti prostor. Nikako ne smije biti statican sto sam primijetio do sada. Po automatizmu su Balta i Vrancic s rjesenjem manje. teze im je iznijeti u sacuvati loptu. Zato mislim da je to od velike vaznosti. Ta pozicija desetke mnogo trpi.
Ps iako se zabije gol ne smijemo opet upasti u zamku da se povucemo kao protiv listice. Drugo je igrati protiv listice u gostima, Borca u gostima ili Zrinjskog u gostima. Ali kuci, ako te krene i povedes, ne smijemo svi iza lopte stati. Pa da nam iz nekog pritiska padne gol.
Sve si odlično napisao i opisao.
Ja se samo bojim da oni ne natrpaju sredinu, a mi se tu baš ne snalazimo. Koliko god su dobri Avramovski i Vrančić, radijus kretanja im nije najjača strana. Čak ne bih ni igrao sa Avramovskim. Tragom tvoje ideje o 10-ki, čak bih tu stavio Gulišu. Nekako sam sklon razmišljanju - što više stranaca u prvih 11. Ipak, oni nemaju hipoteku igranja derbija. Poznata im je cažnost, ali neće pregoriti u želji kao možebit naš igrač. Zato bi Dal ušao samo zadnjih 20min. i to pri našem sigurnom vodstvu. Obzirom da se sigurno neće odstupati od dosadašnje formacije, šta misliš ti o:
Dizdarević
Mulalić-Ilija-Šerbečić-Radović
Balta-Vrančić
Musa-Guliša-Ziljkić
Renan ??
Jest da bi Kyeremeh morao na tribine, ali ako budeš morao mijenjati, možeš recimo, ako Mulalić podlegne pritisku, Musu vratiti nazad, Gulišu na njegovo mjesto, uvesti Avrama/Dala/Mustafića.... itd itd.
Ako natrpaju sredinu, a nadam se da je nas trener obratio paznju i pogledao snimke tih utakmica jer meni seljo isto djeluje i igra sve ove godine, odgovoriti planom B tj. ili jednostavnom promjenom pozicija u tom trenutku ili drugacijim zadacima i pravcima kretanja nase ekipe. Jer ova 4-2-3-1 lako moze preci u 4-5-1 ili 4-4-2. Sve je do coacha rekao bih.
Pa za Gulisu ne znam sta da ti recem, kao da mi se jos nije u potpunosti adaptirao, igra toplo hladno a i nije neku sansu u kontinuitetu dobio/zasluzio. Mnogo trci, neumoran je ali da li ima taj dodir i pregled za 10ku nasu famoznu ne znam. Nekako mi je jednodimenzionalan, predvidljiv.
Postavio si se kao u sahu, pa ti ima smisla postava, izmjene i ideja da bi se proaktivno imalo reagovati ako krene po zlu.
Svi za jedno - jedan za sve. Momci moraju da grizu, da budu odgovorni cvrsti jaki i agresivni u duelu, na ivici faula, vise da zele pobjedu i od prvog duela im moraju dati do znanja sta ih ceka i gdje su dosli i nema zime. Sto velis, sto vise placenika jer znaju svoj posao i to izvrsavaju nemilosrdno, bez emocija.