FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ma svi na kosevo!
Pa Aylahu i Mirvahu su nasi navijaci i gurbeti isti, zato svima petaka i moze tribina koju hoces. Vnago plava!
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- Shategabri
- Kontakt:
Tuča na zapadu u najavimma_hz je napisao/la: ↑10 maj 2023, 09:36Evo sad sam isao kod ekonomije onaj fan shop da pitam i fkt receno im da prodaju svima po 5 KM i na karti pise ulaz "SVAKI".Shategabri je napisao/la: ↑10 maj 2023, 09:31To je nama naš Ismir dao![]()
Mirišem ludnicu na derbiju![]()
Sreća ne idem![]()
![]()
Ne idem nija al nmg da vjerujem ba,znaci ne treba se biti ni clan samo dodjes i kupis kartu za petaka.

Koševo Zapad
- napoleon72
- Kontakt:
Ayli receno "za nase navijace stavi 5 KM".
I ona stavi tako za svoje.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- Shategabri
- Kontakt:
Zayebali su i ovako svoje navijače. Sad oni negoduju što nemaju dovoljno za Koševo.napoleon72 je napisao/la: ↑10 maj 2023, 09:40Nije uvijek bilo, al i derbiji nisu sto su nekad bili. Nekad je bilo 25-30 hiljada svaki derbi na Kosevu, sad jedva 11-12 hiljada. Mozes njima stampat 15 milja i dat, doci ce ih do 3-4 hiljade. To je fazon, oni ce tebi dat sjever koji prima cca 5 hiljada, (skoro pola kapaciteta) i nas ce doci recimo 3-4 milje. Ili svih pet, nebitno. Zayebat ce svoje navijace. Zauzvrat im das jug i sektor zapada, ukupno skoro 10 hiljada ulaznica, neces zayebat nikog naseg jer ti ostaje 25 hiljada stolica koje nikad necemo ni popunit na ligaskoj tekmi, a njih ce doci kao i nas 3-4 milje. Jbg, cijela tribina na Kosevu i cijela tribina na Grbavici nisu ista stvar.Shategabri je napisao/la: ↑10 maj 2023, 09:23Čekaj, jel uvijek bilo tako?napoleon72 je napisao/la: ↑10 maj 2023, 00:39Ne pravite se englezi za cijeli sjever na Grbavici, ne moze ti niko dat cijelu tribinu na kojoj prodaje godisnje karte svojim navijacima i svako kolo primi 1-2 hiljade svojih ljudi tu. Od tog nema nista, zamisli da mi nemamo jug npr i dodje derbi, i umjesto onog sektora na zapadu oni ti traze cijeli istok uz izgovor "pa idite vi na zapad i sjever". Nije niko lud.
Mogli su nasi stampat i vise ulaznica al i ne moraju, odavno vec njihov sektor na jugu nije pun. Nisu to nekadasnji derbiji kad bi njih dolazilo 7-8 hiljada. Eto im 1800 za jug a na zapadu ce ih svakako bit (i sa obiljezjima, kao i svake godine), i ko god ne provocira nema potrebe za tenzijama. Na derbiju kad smo ih mlatnuli 2:1 su ispred mene bila dva starija gospodina sa salovima Zelje, nisu ustali na nasu himnu, proslavili su medjusobno njihov gol bez provokacija prema nasim navijacima, niko ih nije mrko pogledao. Tako i treba, ovo je jedan grad, ko god zeli mirno pogledat tekmu, ima za zapadu mjesta za sve.
Kako smo mi nekad dobijali, šta znam, istok, sjever, sad ti da nekakvu zdenku?
I sad eto oni prodaju godišnje, pa mi to treba da prihvatimo?
Ovdje je jedino riješenje da se klubovi dogovore:
Nije problem, vama jug i onaj dio zapada.
Vi nama za derbi dajete jednu tribinu.
Koju, to je vaša stvar. Al tu utakmicu ne važe godišnje, pizdee materine ili šta već.
Sve ostalo je sviranje hurcu.
Oni su započeli ovo srranje s derbijem, Šiljak i kompanija.
A sad se na nas prebacuje, mi njima dajemo 1800 bla bla, vidi koliki je jug.
Ukinuti onda gostujuće navijače skroz i niko nikog neće zayebavati.
Kao da liku koji vozi smarta kazes, jesi pichka, ne das da tebi u gepek potrpamo stvari za more, kako u mog pasata karavana nabacamo svega.
Znam ja da su oni krenuli s tim, al jbg, Grbavica ce i bez nas bit na svakom derbiju ispunjena barem 80%. Kosevo ce bez njih bit popunjeno do 30%. To je tako zadnjih 15ak godina, jednom se na Kosevu skupilo preko 20 hiljada, onaj derbi u sezoni 14/15.
U tome je poenta. Moraš nešto da daš da bi nešto dobio.
Pa nećeš zayebati nikog našeg što se tiče Koševa.
Hoćeš zayebati što se tiče Grbavice.
Ne, on tebi treba da da dio u smartu, recimo zadnje sjedište, ako ti njemu već daješ zadnje sjedište i gepek.
A ne da kaže, evo tebi ovaj ćošak gepeka, šta ću mali mi gepek.
Neka bude puna, nije bitno. Onda da završimo sa tradicijom gradskog derbija. Utakmica kao i svaka ostala.
Da se ja pitam, bili bi što puniji i jedan i drugi stadion i na zadovoljstvo i jednih i drugih navijača.
No, to je svar oba kluba. Da li komšije žele recimo na svom stadionu 8 i na koševu 10 ili 15 k?
Ili žele 13 k kući i 1800 na Koševu?
Ne može 11 k kući i 10 k na Koševu, a nas ko yebe.
Koševo Zapad
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
To je to. Jednom mitoman uvijek mitoman. Sto napravise od sebe opet zrtvu.Shategabri je napisao/la: ↑10 maj 2023, 10:26Zayebali su i ovako svoje navijače. Sad oni negoduju što nemaju dovoljno za Koševo.napoleon72 je napisao/la: ↑10 maj 2023, 09:40Nije uvijek bilo, al i derbiji nisu sto su nekad bili. Nekad je bilo 25-30 hiljada svaki derbi na Kosevu, sad jedva 11-12 hiljada. Mozes njima stampat 15 milja i dat, doci ce ih do 3-4 hiljade. To je fazon, oni ce tebi dat sjever koji prima cca 5 hiljada, (skoro pola kapaciteta) i nas ce doci recimo 3-4 milje. Ili svih pet, nebitno. Zayebat ce svoje navijace. Zauzvrat im das jug i sektor zapada, ukupno skoro 10 hiljada ulaznica, neces zayebat nikog naseg jer ti ostaje 25 hiljada stolica koje nikad necemo ni popunit na ligaskoj tekmi, a njih ce doci kao i nas 3-4 milje. Jbg, cijela tribina na Kosevu i cijela tribina na Grbavici nisu ista stvar.Shategabri je napisao/la: ↑10 maj 2023, 09:23
Čekaj, jel uvijek bilo tako?
Koju, to je vaša stvar. Al tu utakmicu ne važe godišnje, pizdee materine ili šta već.
Kao da liku koji vozi smarta kazes, jesi pichka, ne das da tebi u gepek potrpamo stvari za more, kako u mog pasata karavana nabacamo svega.
Znam ja da su oni krenuli s tim, al jbg, Grbavica ce i bez nas bit na svakom derbiju ispunjena barem 80%. Kosevo ce bez njih bit popunjeno do 30%. To je tako zadnjih 15ak godina, jednom se na Kosevu skupilo preko 20 hiljada, onaj derbi u sezoni 14/15.
Ne, on tebi treba da da dio u smartu, recimo zadnje sjedište, ako ti njemu već daješ zadnje sjedište i gepek.
Neka bude puna, nije bitno. Onda da završimo sa tradicijom gradskog derbija. Utakmica kao i svaka ostala.
Da se ja pitam, bili bi što puniji i jedan i drugi stadion i na zadovoljstvo i jednih i drugih navijača.
No, to je svar oba kluba. Da li komšije žele recimo na svom stadionu 8 i na koševu 10 ili 15 k?
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- skullcrusher
- Kontakt:
Hahaahahah cigani se zale savezu... najpoganiji klub ikada
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...
Sarajevo ljubavi moja...
Ismir za svoje navijace stavio cijenu 5 KM, i aylah quraylah za svoje navijace 5 KM i svi sretni !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
napoleon72 je napisao/la: ↑10 maj 2023, 10:25Ayli receno "za nase navijace stavi 5 KM".

Navijaci sarajeva svakako nece prisustvovati derbiju
Simpatizeri i posmatraci nek se druze sa gurbetima na sve 3 tribine
Simpatizeri i posmatraci nek se druze sa gurbetima na sve 3 tribine
Do smrti odani!
Sustina svega!Shategabri je napisao/la: ↑10 maj 2023, 10:26Zayebali su i ovako svoje navijače. Sad oni negoduju što nemaju dovoljno za Koševo.napoleon72 je napisao/la: ↑10 maj 2023, 09:40Nije uvijek bilo, al i derbiji nisu sto su nekad bili. Nekad je bilo 25-30 hiljada svaki derbi na Kosevu, sad jedva 11-12 hiljada. Mozes njima stampat 15 milja i dat, doci ce ih do 3-4 hiljade. To je fazon, oni ce tebi dat sjever koji prima cca 5 hiljada, (skoro pola kapaciteta) i nas ce doci recimo 3-4 milje. Ili svih pet, nebitno. Zayebat ce svoje navijace. Zauzvrat im das jug i sektor zapada, ukupno skoro 10 hiljada ulaznica, neces zayebat nikog naseg jer ti ostaje 25 hiljada stolica koje nikad necemo ni popunit na ligaskoj tekmi, a njih ce doci kao i nas 3-4 milje. Jbg, cijela tribina na Kosevu i cijela tribina na Grbavici nisu ista stvar.Shategabri je napisao/la: ↑10 maj 2023, 09:23

@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
- skullcrusher
- Kontakt:
Na sve nacine traze provokaciju, nadam se da ce se nasi igraci nafurati da im svaki zub izbiju **** li im majku prosjacku. MORAMO IH SILOVAT
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...
Sarajevo ljubavi moja...
Ja ne znam sta je problem da im se da jug cijeli...bas me briga ba.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
spezial je napisao/la: ↑10 maj 2023, 10:40napoleon72 je napisao/la: ↑10 maj 2023, 10:25Ayli receno "za nase navijace stavi 5 KM".
![]()

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- ExchangeOffice
Isto, stavi im cjenu toliku. Za stetu na stadionu klub odgovara, sve dok klub ne izmiri trosak unistenja, na sljedeci derbi se zatvara tribina za gostujuce.
Nesta se boris, lupi ih po djepu, uzmi pare pa nek ih dodje 3-4 milje ako moze.
Trebalo bi malo da se pocne relaksirati odnosi, da cilj bude da vise navijaca bude a ne manje na stadionu kad je derbi.
Umjesto da im se da jug, ovako ce se nakotiti na svim tribinama. Vec kupuju ulaznice u nasem shopu po 5 KM. Niko ne provjerava, boli ih qrac !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
- napoleon72
- Kontakt:
Niko i ne kaze da moze, vidim da se bune jer nije ni reciprocitet ispostovan, ako su oni dali nama 1500 ulaznica (sto odgovara nekih 13% kapaciteta Grbavice), trebali smo onda i mi njima dat tih 13%, odnosno cca 4.5 hiljade, sto odgovara cijelom jugu.Shategabri je napisao/la: ↑10 maj 2023, 10:26Zayebali su i ovako svoje navijače. Sad oni negoduju što nemaju dovoljno za Koševo.napoleon72 je napisao/la: ↑10 maj 2023, 09:40Nije uvijek bilo, al i derbiji nisu sto su nekad bili. Nekad je bilo 25-30 hiljada svaki derbi na Kosevu, sad jedva 11-12 hiljada. Mozes njima stampat 15 milja i dat, doci ce ih do 3-4 hiljade. To je fazon, oni ce tebi dat sjever koji prima cca 5 hiljada, (skoro pola kapaciteta) i nas ce doci recimo 3-4 milje. Ili svih pet, nebitno. Zayebat ce svoje navijace. Zauzvrat im das jug i sektor zapada, ukupno skoro 10 hiljada ulaznica, neces zayebat nikog naseg jer ti ostaje 25 hiljada stolica koje nikad necemo ni popunit na ligaskoj tekmi, a njih ce doci kao i nas 3-4 milje. Jbg, cijela tribina na Kosevu i cijela tribina na Grbavici nisu ista stvar.Shategabri je napisao/la: ↑10 maj 2023, 09:23
Ne znam druze, zaboli me qrac za njih iskreno, samo kazem da ni mi ne bismo bili susretljiviji da je situacija obrnuta. Zamisli da mi imamo stadion gdje su od 4 tribine dvije natkrivene, jedna je navijacki kop, a cetvrta je VIP loza plus par stotina stolica sa strane. I moras smjestit onda gostujuce navijace naustrb svojih, pravit tampon zone na tribini gdje su tvoji navijaci, mreze, skidat stolice... Mislis da bismo mi dali cijelu tribinu bilo kome?
Znam ja da je sve stvar dogovora, i po meni je najpostenije bilo tamo u periodu 2010. - 2017. kad su oni dobijali jug i dva ulaza na zapadu a mi zdenku i slovo O na Grbavici. Cirka 20% kapaciteta oba stadiona. Onda su oni prvi zasr.ali sa 1100 ulaznica (kad smo bojkotovali odlazak dole) i sad opet imamo natezanja iz godine u godinu. Sad smo im dali 5% kapaciteta, a nece nam bit pravo kad kao odgovor dobijemo 600-700 ulaznica na narednom derbiju dole (5% Grbavice).
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Popusi ku.rac direktorici koja je opet po XY put napravila novi haos, i suti

- FKS -
- Shategabri
- Kontakt:
Ko je odredio taj reciprocitet?napoleon72 je napisao/la: ↑10 maj 2023, 11:19
Niko i ne kaze da moze, vidim da se bune jer nije ni reciprocitet ispostovan, ako su oni dali nama 1500 ulaznica (sto odgovara nekih 13% kapaciteta Grbavice), trebali smo onda i mi njima dat tih 13%, odnosno cca 4.5 hiljade, sto odgovara cijelom jugu.
Ne znam druze, zaboli me qrac za njih iskreno, samo kazem da ni mi ne bismo bili susretljiviji da je situacija obrnuta. Zamisli da mi imamo stadion gdje su od 4 tribine dvije natkrivene, jedna je navijacki kop, a cetvrta je VIP loza plus par stotina stolica sa strane. I moras smjestit onda gostujuce navijace naustrb svojih, pravit tampon zone na tribini gdje su tvoji navijaci, mreze, skidat stolice... Mislis da bismo mi dali cijelu tribinu bilo kome?
Znam ja da je sve stvar dogovora, i po meni je najpostenije bilo tamo u periodu 2010. - 2017. kad su oni dobijali jug i dva ulaza na zapadu a mi zdenku i slovo O na Grbavici. Cirka 20% kapaciteta oba stadiona. Onda su oni prvi zasr.ali sa 1100 ulaznica (kad smo bojkotovali odlazak dole) i sad opet imamo natezanja iz godine u godinu. Sad smo im dali 5% kapaciteta, a nece nam bit pravo kad kao odgovor dobijemo 600-700 ulaznica na narednom derbiju dole (5% Grbavice).
Oni?
Jesmo se mi s njima dogovorili da to bude 13%? 10%? 15%?
Ako jesmo, onda im treba dati.
Ako nismo, onda dajemo koliko mi hoćemo.
Ne znam kako bi mi da je situacija obrnuta.
Činjenica da bi oni s tih 13% bili zadovoljni, mi ne bi.
Ma vidi, sve stoji, al onda nemaš šta da se buniš što si dobio 1800 ulaznica.
Stadion ti nije dovoljno veliki, imaš godišnje, imaš ovo, imaš ono....što bi to nas trebalo biti briga? Na njima je da se organizuju i da obezbjede.
Ako ne mogu, opet kažem, šutiš i prihvatiš šta ti se nudi, uostalom kao što je i nama.
E vidiš, dobijali smo, a i to je neka faza, jer smo prije toga još više dobijali. Mudrice su smanjivale i smanjivale, pa sad pitari dosta vam je i 13%, a i mi ćemo toliko na Koševu. E pa gospodo, nije supermarket da se poslužite!
Tačno, oni su prvi zasrali, oni bi trebali i prvi da pruže ruku i da to poprave.
Neće, al nije nam ni ovako pravo. Nek ne daju nikako i da i sa tim završimo. Svako na svom stadionu, dolazak gostujućih navijača na derbi - visok rizik.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Arhitekt, boki86, Hamagara, iliyaa8, laznokrilo, pitara, siroliver69, WeekendOffender i 162 gosta.