FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

boki86
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la boki86 » 11 maj 2023, 10:41

FCUM je napisao/la:
11 maj 2023, 10:40
Znaci Basic prica ko da je već izgubio. Kakav luzerski mentalitet. Plus nemaju zadnju liniju nikako. Ovo ako ne dobijemo gonite se svi u tri lijepe
Polako, ne treba se dizati, samo maksimalno ozbiljno i hladne glave

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 maj 2023, 10:45

Mi smo jednom nogom u Europi ako dobijemo gurbete.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 11 maj 2023, 10:52

Guravo je do kraja kako god, nadam se i da ce Sloboda uzeti bar bod od kmelje ili sirokog pa da nam olaksaju malo. A na nama je svakako da dobijemo protiv Igmana jer od Veleza imam osjecaj da cemo samo bod uzet.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 11 maj 2023, 10:55

Dobiti 2/3 utakmice i to je to.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 11 maj 2023, 10:57

fuj, treba im derbi ogaditi pogotovo ovom klaunu sto busi lopte. Samo citas jadikovanja, neke emotivne srceparajuce izjave. Cuj izgubio smisao, sta treba da vama prepustimo domacinstvo. Trebali ste nas sve na jednu tribinu a vi zajasite Kosevo.

Molim VAS MOMCI RAZGULITE OVU SIROTINJU SUTRA!
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 11 maj 2023, 10:58

Idealan scenarij: nek ih dodje sto vise, al da ih napucamo 3-4 razlike. Ogadit im derbi, da za iduci traze da im se da manji broj karata

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 maj 2023, 10:58

miky_hz je napisao/la:
11 maj 2023, 10:26
Bašić je dobio pitanje o povredi igrača, te zadnje linije.

“Galić ima blagu rupturu, njega nema, kao ni Cocalića. Nemamo adekvatne zamjene, moramo priznati.
Ostali su na 4 igraca u zadnjoj liniji u rosteru koji ce vjerovatno i pocet Sehic-Drina-Kosoric-Jasarevic,zamjena nema ni za jednog(ne racunam tu neke juniore eventualno)
Ma realno ako ovu odbranu ne mozemo probiti, me znam.. Kad ovako pogledas njima je Cocalic koliko god van forme bio davao tu cvrstinu, i Galic je fajter i drago mi je da ne igra.
Treba napasti od 1 minute, uz bas veliku dozu agresivnosti, da odma vide gdje su dosli. Basic se 99% zna kako ce postaviti igru, na brze kontre, i ima brze igrace naprijed.. Tu se paziti.

Ma mi sa pobjedom osiguravamo Evropu 99% nema tu sta. Nece niko od ove 3 ekipe dobiti obje zadnje utakmice.
Slobodi gori Posusju gori, Velez plus finale kupa ima..

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 11 maj 2023, 11:05

FCUM je napisao/la:
Znaci Basic prica ko da je već izgubio. Kakav luzerski mentalitet. Plus nemaju zadnju liniju nikako. Ovo ako ne dobijemo gonite se svi u tri lijepe
Klasična šuplja, kao i ono nakon pobjede protiv Veleža kada je rekao da im je Evropa san i da oni imaju vecih briga i problema. Nadam se da Mirza i igrači nece nasjesti na te njihove ublehe.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 11 maj 2023, 11:11

Lucas je napisao/la:
11 maj 2023, 11:05
FCUM je napisao/la:
Klasična šuplja, kao i ono nakon pobjede protiv Veleža kada je rekao da im je Evropa san i da oni imaju vecih briga i problema. Nadam se da Mirza i igrači nece nasjesti na te njihove ublehe.
frajer nema zadnje linije kako treba, tu nema suplje. Moze on davaqti izjave ali je istina da nema igraca. Treba ih satrati. Ako nista ne sumnjam u Mirzu da ce ih naloziti sutra maksimalno
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 11 maj 2023, 11:35

Ma jači smo mi od njih dosta, al problem je što ne pobijedi uvijek jači :D (valjda sutra hoće)
Oni bukvalno nemaju odbranu. Muftić nije neki golman, Jašarević i Šehić bi trebali ispadat ko iz voza protiv naših krila ko god bio. Tu je važno da Ziljkić što manje čuva loptu kod sebe, nego da se što prije oslobađa jer sve u svemu imaju jako trom tim. Kosorić ima 58 godina a Drina je u padu forme, trebamo i to iskoristit. Hodžić isto tako ne igra kao što je igrao u prvoj polusezoni, a Mekić isto tanak. Njihova logično najveća snaga su krila, Amoah i Santos. Radović je brutalan u defanzivi, i mislim da bi on adekvatno mogao zatvoriti Amoaha, s tim da se treba paziti njegovih ubacivanja na mjesto špica kako je dao haman sve svoje golove ove sezone. Na kontra strani ne znamo hoće li početi Musa ili Mulalić. Musa je imao baš dosta problema s njim u onom derbiju na Grb, Santos je izborio crveni za Čirjaka i onaj faul iz kojeg je Bekrić dao za pobjedu. Mulalić je naprimjer odlično zatvorio Santosa na derbiju u Trening centru, ali je isto tako jedva čuvao Ćužea u Čitluku, koji je realno mislim slabiji igrač od Santosa. Ja bih ipak tu radije krenuo sa Mulalićem, jer popunjavaš i to U21 mjesto, ovako moraš gurnut Dala umjesto Mustafića ili Avrama ako bude spreman. Štilić je čovjek koji može iz jednog dodira s loptom odlučit utakmicu, a može i da bude duh na terenu cijeli meč. Što se njega tiče, treba se pripazit njegovog ciganluka, jer je tako odlučio dva derbija prošle sezone. Krpić isto nije neka igračina, ali protiv nas se uvijek specijalno naloži i nerijetko nam ga i dadne.
Što se nas tiče mislim da bi jednu od glavnih uloga trebao odigrati vezni red Balta - Vrančić. Balta je odigrao odličan derbi u Zenici, i on bi trebao da zatvori Štilića adekvatno. S druge strane Mario je igrač sa hejbet dobrih i jakih mečeva iza sebe u karijeri, i njegovo čuvanje lopte i distribucija prema naprijed bi mogla biti jedna od naših najvećih prednosti, jer Vrančić zna sve što Mekić ne zna. Desno bih ja krenuo sa Guliashvilijem ispred Kyeremeha, jer će oni biti više orijentisani na zonsku odbranu, i tako na postavljenu odbranu bi veći doprinos mogao dati Guliashvili kao što je dao dolje u Lištici što je njegova najbolja partija kod nas dosad.
Ja bih ovako to:
Dizd, Rad, Šerb, Mart, Mul, Vra, IBJB, Zilj, Mirza, Guli, Renan
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 11 maj 2023, 11:36

nokee je napisao/la:
11 maj 2023, 08:18
mma_hz je napisao/la:
11 maj 2023, 08:15
nokee je napisao/la:
11 maj 2023, 08:04
slika

Mislim da ako fudbalski mag na klupi ne bude previše eksperimentisao, možemo ovakav sastav očekivati. Sredina terena ovdje uzima derbi, šteta je da nema Avrama.
Nadati se pobjedi, bolji smo igrački sigurno.. e sad, na derbiju nikad ne možeš znati to je činjenica..
Ne znam iskreno meni je Musa duplo bolji od malog Mulalica.Mislim da je i Musa zacementirao tu poziciju i da ce rotirati Ramica i Dala u prvih 11 da bi Musa igrao svaku.
Ma ja, jeste bolji nema govora. Samo je pitanje gdje navise gubis.? Staviti Dala ili Gulisu, s druge strane Musu ili Mulalica. Po meni Tarik Ramic je toliko sanse dobio, da jednostavno ne pokazuje nista sto bi ga izbacilo da igra. On je za posudbe, neke normalne pa nek se dokazuje. Kod nas ne moze reci da nije dobio priliku.. Njega staviti je igrac manje od 1minute,vidjelo se protiv Sirokog ako se dobro sjecam..Prije malom Nurkovicu dao sansu u narednim, pa nek mu je onaj kloc menadjer, da vidimo i njega.
Ma dobro protiv Sirokog je stavio malog Ramica da bi mogli igrati Musa i Avram od prve minute.Na poluvremenu ga je izveo.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 11 maj 2023, 11:38

mma_hz je napisao/la:
11 maj 2023, 11:36
nokee je napisao/la:
11 maj 2023, 08:18
mma_hz je napisao/la:
11 maj 2023, 08:15

Ne znam iskreno meni je Musa duplo bolji od malog Mulalica.Mislim da je i Musa zacementirao tu poziciju i da ce rotirati Ramica i Dala u prvih 11 da bi Musa igrao svaku.
Ma ja, jeste bolji nema govora. Samo je pitanje gdje navise gubis.? Staviti Dala ili Gulisu, s druge strane Musu ili Mulalica. Po meni Tarik Ramic je toliko sanse dobio, da jednostavno ne pokazuje nista sto bi ga izbacilo da igra. On je za posudbe, neke normalne pa nek se dokazuje. Kod nas ne moze reci da nije dobio priliku.. Njega staviti je igrac manje od 1minute,vidjelo se protiv Sirokog ako se dobro sjecam..Prije malom Nurkovicu dao sansu u narednim, pa nek mu je onaj kloc menadjer, da vidimo i njega.
Ma dobro protiv Sirokog je stavio malog Ramica da bi mogli igrati Musa i Avram od prve minute.Na poluvremenu ga je izveo.
Nije Avram tad nikako bio u rosteru zajedno sa Guliashvilijem.
Zadnja izmjena: Nirton, dana/u 11 maj 2023, 11:40, ukupno mijenjano 1 put.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 11 maj 2023, 11:39

Znaci Avram definitivno otpao?
- 1 9 4 6 -

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 11 maj 2023, 11:54

Steta samo sto ulaz naplacuju
Inace bi bilo 8000

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 11 maj 2023, 12:06

BordoBBoja je napisao/la:
11 maj 2023, 11:54
Steta samo sto ulaz naplacuju
Inace bi bilo 8000
:mrgreen: Nema šanse da bude ispod 10k jedino ako baš bude pljusak

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 11 maj 2023, 12:10

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
09 maj 2023, 19:54
VenamaHrabrih je napisao/la:
09 maj 2023, 18:43
09 maj 2023, 14:58

Koji god pocne tu, jednostavno mora da se vise krece izmedju njihovih redova, non stop da trazi slobodan prostor da primi loptu. Da ih izludjuje kretnjama i da svake sekunde moraju paziti hoce li ta nasa 10ka primiti loptu i biti sposobna da se okrene prema golu. Dok 10ka to cini, tako cemo nam se otvarati opcije iz drugog plana cesce, tj nasa krila ce moci koristiti prostor. Nikako ne smije biti statican sto sam primijetio do sada. Po automatizmu su Balta i Vrancic s rjesenjem manje. teze im je iznijeti u sacuvati loptu. Zato mislim da je to od velike vaznosti. Ta pozicija desetke mnogo trpi.

Ps iako se zabije gol ne smijemo opet upasti u zamku da se povucemo kao protiv listice. Drugo je igrati protiv listice u gostima, Borca u gostima ili Zrinjskog u gostima. Ali kuci, ako te krene i povedes, ne smijemo svi iza lopte stati. Pa da nam iz nekog pritiska padne gol.
Sve si odlično napisao i opisao.
Ja se samo bojim da oni ne natrpaju sredinu, a mi se tu baš ne snalazimo. Koliko god su dobri Avramovski i Vrančić, radijus kretanja im nije najjača strana. Čak ne bih ni igrao sa Avramovskim. Tragom tvoje ideje o 10-ki, čak bih tu stavio Gulišu. Nekako sam sklon razmišljanju - što više stranaca u prvih 11. Ipak, oni nemaju hipoteku igranja derbija. Poznata im je cažnost, ali neće pregoriti u želji kao možebit naš igrač. Zato bi Dal ušao samo zadnjih 20min. i to pri našem sigurnom vodstvu. Obzirom da se sigurno neće odstupati od dosadašnje formacije, šta misliš ti o:
Dizdarević
Mulalić-Ilija-Šerbečić-Radović
Balta-Vrančić
Musa-Guliša-Ziljkić
Renan ??
Jest da bi Kyeremeh morao na tribine, ali ako budeš morao mijenjati, možeš recimo, ako Mulalić podlegne pritisku, Musu vratiti nazad, Gulišu na njegovo mjesto, uvesti Avrama/Dala/Mustafića.... itd itd.
Ako natrpaju sredinu, a nadam se da je nas trener obratio paznju i pogledao snimke tih utakmica jer meni seljo isto djeluje i igra sve ove godine, odgovoriti planom B tj. ili jednostavnom promjenom pozicija u tom trenutku ili drugacijim zadacima i pravcima kretanja nase ekipe. Jer ova 4-2-3-1 lako moze preci u 4-5-1 ili 4-4-2. Sve je do coacha rekao bih.

Pa za Gulisu ne znam sta da ti recem, kao da mi se jos nije u potpunosti adaptirao, igra toplo hladno a i nije neku sansu u kontinuitetu dobio/zasluzio. Mnogo trci, neumoran je ali da li ima taj dodir i pregled za 10ku nasu famoznu ne znam. Nekako mi je jednodimenzionalan, predvidljiv.
Postavio si se kao u sahu, pa ti ima smisla postava, izmjene i ideja da bi se proaktivno imalo reagovati ako krene po zlu.
Svi za jedno - jedan za sve. Momci moraju da grizu, da budu odgovorni cvrsti jaki i agresivni u duelu, na ivici faula, vise da zele pobjedu i od prvog duela im moraju dati do znanja sta ih ceka i gdje su dosli i nema zime. Sto velis, sto vise placenika jer znaju svoj posao i to izvrsavaju nemilosrdno, bez emocija.
U pravu si za Gulišu, nekako jest nedorečen, ali hajmo to pripisat njegovim ranim fudbalskim godinama i, kao što kažeš, nedostatku kontinuiteta. Ali, baš zato bih ga stavio u prvu postavu . Bit će svjestan važnosti utakmice, željan dokazivanja (ipak mu je ovo karta za reprezentaciju), a neopterećen nekim lokalnim okovima. Budući da ne igraju ni Galić, ni Cocalić, treba im poturit "zmiju" u zadnju liniju Jedini Guliša odgovara takvom opisu, a može, po izgubljenoj lopti, razbijat njihovu organizaciju napada i visit Štiliću nad glavom:
Nekako ovako:
Dizd.
Mul(Mus) - Mart. Šerb - Rad.
Balt. - Vran.
Mus(Kyer) - Gul. - Zilj.
Ren.
Al, bova, ima viška strendžera. Onda, bez Kyeremeha, sa Musom na krilu.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 11 maj 2023, 12:35

11 maj 2023, 11:39
Necemo znati do sutra do 19:00

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 11 maj 2023, 12:41

11 maj 2023, 12:10
09 maj 2023, 19:54
09 maj 2023, 18:43

Sve si odlično napisao i opisao.
Ja se samo bojim da oni ne natrpaju sredinu, a mi se tu baš ne snalazimo. Koliko god su dobri Avramovski i Vrančić, radijus kretanja im nije najjača strana. Čak ne bih ni igrao sa Avramovskim. Tragom tvoje ideje o 10-ki, čak bih tu stavio Gulišu. Nekako sam sklon razmišljanju - što više stranaca u prvih 11. Ipak, oni nemaju hipoteku igranja derbija. Poznata im je cažnost, ali neće pregoriti u želji kao možebit naš igrač. Zato bi Dal ušao samo zadnjih 20min. i to pri našem sigurnom vodstvu. Obzirom da se sigurno neće odstupati od dosadašnje formacije, šta misliš ti o:
Dizdarević
Mulalić-Ilija-Šerbečić-Radović
Balta-Vrančić
Musa-Guliša-Ziljkić
Renan ??
Jest da bi Kyeremeh morao na tribine, ali ako budeš morao mijenjati, možeš recimo, ako Mulalić podlegne pritisku, Musu vratiti nazad, Gulišu na njegovo mjesto, uvesti Avrama/Dala/Mustafića.... itd itd.
Ako natrpaju sredinu, a nadam se da je nas trener obratio paznju i pogledao snimke tih utakmica jer meni seljo isto djeluje i igra sve ove godine, odgovoriti planom B tj. ili jednostavnom promjenom pozicija u tom trenutku ili drugacijim zadacima i pravcima kretanja nase ekipe. Jer ova 4-2-3-1 lako moze preci u 4-5-1 ili 4-4-2. Sve je do coacha rekao bih.

Pa za Gulisu ne znam sta da ti recem, kao da mi se jos nije u potpunosti adaptirao, igra toplo hladno a i nije neku sansu u kontinuitetu dobio/zasluzio. Mnogo trci, neumoran je ali da li ima taj dodir i pregled za 10ku nasu famoznu ne znam. Nekako mi je jednodimenzionalan, predvidljiv.
Postavio si se kao u sahu, pa ti ima smisla postava, izmjene i ideja da bi se proaktivno imalo reagovati ako krene po zlu.
Svi za jedno - jedan za sve. Momci moraju da grizu, da budu odgovorni cvrsti jaki i agresivni u duelu, na ivici faula, vise da zele pobjedu i od prvog duela im moraju dati do znanja sta ih ceka i gdje su dosli i nema zime. Sto velis, sto vise placenika jer znaju svoj posao i to izvrsavaju nemilosrdno, bez emocija.
U pravu si za Gulišu, nekako jest nedorečen, ali hajmo to pripisat njegovim ranim fudbalskim godinama i, kao što kažeš, nedostatku kontinuiteta. Ali, baš zato bih ga stavio u prvu postavu . Bit će svjestan važnosti utakmice, željan dokazivanja (ipak mu je ovo karta za reprezentaciju), a neopterećen nekim lokalnim okovima. Budući da ne igraju ni Galić, ni Cocalić, treba im poturit "zmiju" u zadnju liniju Jedini Guliša odgovara takvom opisu, a može, po izgubljenoj lopti, razbijat njihovu organizaciju napada i visit Štiliću nad glavom:
Nekako ovako:
Dizd.
Mul(Mus) - Mart. Šerb - Rad.
Balt. - Vran.
Mus(Kyer) - Gul. - Zilj.
Ren.
Al, bova, ima viška strendžera. Onda, bez Kyeremeha, sa Musom na krilu.

ako ne bude sina makedonskog onda Gulisa, uvjerio si me sa metaforom zmije.

I da, Stilicu ne dati da dise. Na njemu treba odigrati odbranu kao na Halandu. Uvijek mu dati do znanja da si mu blizu, vuci, cupati, stipati, disati za vratom. Otezati mu i zgaditi fudbal.
Zadnja izmjena: Lobudaraczapamcenje, dana/u 11 maj 2023, 12:44, ukupno mijenjano 1 put.
- 1 9 4 6 -

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 11 maj 2023, 12:43

Lucas je napisao/la:
11 maj 2023, 12:35
11 maj 2023, 11:39
Necemo znati do sutra do 19:00
Hvala na info. Vjerujem da ce biti spreman.
- 1 9 4 6 -

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 11 maj 2023, 12:56

sutra ga Dal zabija
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, johntravolta123, Maroon1946, Pantelija, skoJaa i 43 gosta.