Nadam se da imaju cijeli dan za intervju onda. Potrajat ce
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Nije vise mistral, valjda htec?
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
A jest, al medju rajom ce se vazda zvati Mistral.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- ASD
- Kontakt:
Ja sam u finansijama, u firmi u vlasništvu Nijemaca. To sam i studirao. Većina IT programa koje sam učio su tu primjenjivi.
Prelazak na čisti IT ne odbacujem, samo u slučaju ako je baš dobra ponuda. Prijavim se svako malo na neki intervju, uvijek strane firme.
Svjedocio sam jednom jedinom slucaju gdje je covjek dobio direktno otkaz, a lik je uredjajima za crypto-mining nabio racun za struju oko 20.000KM za godinu dana. Drugim rijecima, moras bas bas zasrati. Pored toga jedino mozes na javnim nabavkama zeznuti, ali onda ti vec valja krivicno odgovarati i disciplinska je najmanji problem.VensanKasel je napisao/la: ↑12 maj 2023, 09:20Hoćete da kažete da u državnoj firmi ne možete dobiti otkaz ?Marsal je napisao/la: ↑12 maj 2023, 09:16Ko je stručnjak u svom poslu može bolje zaradit privatno. Posao koji ja radim je bolje plaćen kod mene u privatnoj firmi nego državnoj. Još uvijek imamo neki bonus i regres, a ovamo nemaju
Ali zato je ovamo sigurnost. Ja sam jednu grešku u 4 godine napravio, još tuđom krivicom, i rekli mi sutra ne dolazi na posao. Sva sreća pa sam odmah s posla išao potražit pravnu pomoć pa sam se spasio otkaza ali kažnjen sam bio 2 mjeseca 10% od plate.
Sad sam bio primljen u državnu ali poništen konkurs kako je došla nova Vlada.A bio sam spreman otići na otprilike 300 do 400 maraka manju platu.
Ovo ostalo, nidje veze. Skrse sluzbeno auto, radnik kriv, 6000KM steta, ide na tezu povredu i ko Marsal 10% od plate par mjeseci.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
- VensanKasel
- Kontakt:
Ja u privatnoj firmi , skršio auto - totalka . Kriv 100% . Nikakve kazne , nema odbijanja od plate idemo dalje .SMR187 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 10:57Svjedocio sam jednom jedinom slucaju gdje je covjek dobio direktno otkaz, a lik je uredjajima za crypto-mining nabio racun za struju oko 20.000KM za godinu dana. Drugim rijecima, moras bas bas zasrati. Pored toga jedino mozes na javnim nabavkama zeznuti, ali onda ti vec valja krivicno odgovarati i disciplinska je najmanji problem.VensanKasel je napisao/la: ↑12 maj 2023, 09:20Hoćete da kažete da u državnoj firmi ne možete dobiti otkaz ?Marsal je napisao/la: ↑12 maj 2023, 09:16Ko je stručnjak u svom poslu može bolje zaradit privatno. Posao koji ja radim je bolje plaćen kod mene u privatnoj firmi nego državnoj. Još uvijek imamo neki bonus i regres, a ovamo nemaju
Ali zato je ovamo sigurnost. Ja sam jednu grešku u 4 godine napravio, još tuđom krivicom, i rekli mi sutra ne dolazi na posao. Sva sreća pa sam odmah s posla išao potražit pravnu pomoć pa sam se spasio otkaza ali kažnjen sam bio 2 mjeseca 10% od plate.
Sad sam bio primljen u državnu ali poništen konkurs kako je došla nova Vlada.A bio sam spreman otići na otprilike 300 do 400 maraka manju platu.
Ovo ostalo, nidje veze. Skrse sluzbeno auto, radnik kriv, 6000KM steta, ide na tezu povredu i ko Marsal 10% od plate par mjeseci.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- numanumaye22
- Kontakt:
Da se pridruzim. Oko 3500 eura neto, kirija 400. Skupa dvoje oko 5500 eura
Praznik ako zelim placen 150 %, nedjelja dupla satnica. Juli dupla plata, Decembar 75% bozicnica. Oko 175 sati mjesecno vise manje, s tim da su crveni prekovremeno 25 % a nachtzuschlag 20 %. Sa strane ostane oko 3 milje, vise manje.
Imao sam dole isto fino. Otisao zbog:
Sigurnija i stabilnija buducnost, veci standard, bolje plate, veci izbor posla, bolji zdravstveni i obrazovni sistem, vece mogucnosti za napredovanjem na privatnom/poslovnom planu, zelja za pricamjem jos jednog stranog jezika, mnogo veci izbor aktivnosti u slobodno vrijeme, jaka putna infrastruktura, kako kopnena tako i zracna. Sta ces, jbgg volim putovati, to mi je bitno mnogo. I logicno bijeg od BH politicko/korupcijske sive svakodnevnice i ispiranja mozga i pljuvanja poreza a da nemas nista.
Dakle nisam pogrijesio sekunde, osjecam se vise safe i ne mijenjam ovaj zivot ni za sta.
Praznik ako zelim placen 150 %, nedjelja dupla satnica. Juli dupla plata, Decembar 75% bozicnica. Oko 175 sati mjesecno vise manje, s tim da su crveni prekovremeno 25 % a nachtzuschlag 20 %. Sa strane ostane oko 3 milje, vise manje.
Sigurnija i stabilnija buducnost, veci standard, bolje plate, veci izbor posla, bolji zdravstveni i obrazovni sistem, vece mogucnosti za napredovanjem na privatnom/poslovnom planu, zelja za pricamjem jos jednog stranog jezika, mnogo veci izbor aktivnosti u slobodno vrijeme, jaka putna infrastruktura, kako kopnena tako i zracna. Sta ces, jbgg volim putovati, to mi je bitno mnogo. I logicno bijeg od BH politicko/korupcijske sive svakodnevnice i ispiranja mozga i pljuvanja poreza a da nemas nista.
Dakle nisam pogrijesio sekunde, osjecam se vise safe i ne mijenjam ovaj zivot ni za sta.
Neko poznat?
Nazalost, disciplinske komisije u vecini javnih kompanija sluze samo za demonstraciju sile iskompleksiranih sefova nad obicnim radnicima koji ne rade onako kako ovi sviraju.VensanKasel je napisao/la: ↑12 maj 2023, 11:05Ja u privatnoj firmi , skršio auto - totalka . Kriv 100% . Nikakve kazne , nema odbijanja od plate idemo dalje .SMR187 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 10:57Svjedocio sam jednom jedinom slucaju gdje je covjek dobio direktno otkaz, a lik je uredjajima za crypto-mining nabio racun za struju oko 20.000KM za godinu dana. Drugim rijecima, moras bas bas zasrati. Pored toga jedino mozes na javnim nabavkama zeznuti, ali onda ti vec valja krivicno odgovarati i disciplinska je najmanji problem.VensanKasel je napisao/la: ↑12 maj 2023, 09:20
Hoćete da kažete da u državnoj firmi ne možete dobiti otkaz ?
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Hvala bogu, nemoj se nikad vracati brudanumanumaye22 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 11:09Da se pridruzim. Oko 3500 eura neto, kirija 400. Skupa dvoje oko 5500 eura![]()
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kako tako mala kirija, svi koje znam da su tamo sa porodicom minimalno milju eura plaćajunumanumaye22 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 11:09Da se pridruzim. Oko 3500 eura neto, kirija 400. Skupa dvoje oko 5500 eura![]()
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Koliko znam povecanja su ograničena zakonom. Moj prijatelj je otišao 2016/17 i i dalje plaća 400 eur.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
I kod mene je rođak, tačnije dvojica, sa ženama i djecom, i već imaju stalnu vizu ili kako se to zove jer su preko 5 godina tamo, al plaćaju po milju eura, doduše mijenjali su stanove
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- numanumaye22
- Kontakt:
Nisam bas u metropoli skroz i drzavni stan preko vrtica dobila.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 11:26Kako tako mala kirija, svi koje znam da su tamo sa porodicom minimalno milju eura plaćajunumanumaye22 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 11:09Da se pridruzim. Oko 3500 eura neto, kirija 400. Skupa dvoje oko 5500 eura![]()
Dakle nisam pogrijesio sekunde, osjecam se vise safe i ne mijenjam ovaj zivot ni za sta.![]()
Sunce ti je.bem, ja u Beogradu ne mogu naći za 500€ normalan 
-
Cipiripiblicblic
- Kontakt:
FIT.
Msm imam jos godinu, pitam onako cisto informativno jer mi je to jedan od dva najprivlacnija, al znam da ce i ta godina brzo proc i da bi bilo dobro odlucit brzo jer ako krivo odaberem ode sve u q. Ucim u srednjoj C i C++, problem moze bit ako je tesko ucit drukcije jezike koji trebaju za faks. Jel bolje St ili negdje kod vas? Zg ne dolazi u obzir
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
⚜️~⚜️~⚜️
Kljuc je da ovaj ne mice, mijenja poslove, cak i gradove, ali stan je isti, rad remote i sl.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 11:32I kod mene je rođak, tačnije dvojica, sa ženama i djecom, i već imaju stalnu vizu ili kako se to zove jer su preko 5 godina tamo, al plaćaju po milju eura, doduše mijenjali su stanove
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Prosjecna kirija tacnije zakupnina po m2 u pokrajini Hessen je oko 12 eura, a Wiesbaden je tek u top 10 glede skupoce kirije. Znaci stan za cetveroclanu familiju eto nekih 85 kvadrata dodje preko 1000 eura mjesecno. U nekim gradovima istu kvadraturu placas oko 1500 eura pa cak i preko.numanumaye22 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 11:35
Nisam bas u metropoli skroz i drzavni stan preko vrtica dobila.
Postoji naravno opcija gdje si udaljen od grada i placas 10 eura, ali bitno da je posao/vrtic/skola na dohvat ruke.
90 kvadrata Bremen i okolina je 1k i vise.
Druga stvar, radnici na aeodromima primjer aerodrom u Minhenu, drzavna firma, prvih 6 mjeseci (samci) placaju 200 eura kiriju jer poslodavac vecinski snosi troskove ali to je opet smjestaj za nevolju. Poslije pola godine noga.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.