FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
40%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 231

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 13 maj 2023, 09:55

Hztesanj je napisao/la:
13 maj 2023, 09:47
Ma Vrančić je klasa iznad, pa možda i dvije čovjek igra bez greške ima skok igru bolju od Serbecica i Martinovića, kad dobije loptu u noge nikad je ne izgubi tačno zna kome dodaje i pravo u noge ide lopta, ne dribla puno ne petlja s njom bas se vidi da ne igrao u velikim ligama.Po meni uz Baltu nas najbolji igrač na terenu unazad par utakmica
Niko to ne spori, nit iko ocekuje 7 golova i 10 asistencija, kao sto ovaj bordobijeli govori, al ocekujem makar da je svaki prekid njegov, da malo vise dolazi naprijed, da pokaze tu sutinu sa distance. Ne znam evo, dovedes njega, Avrama, Tinu Susica, Kapica... Na kraju jedan Stilic korisniji 15 puta od svih njih.
Ponavljam, niko ne kaze da on ovaj posao ne odradjuje maestralno, problem je sto isti ili barem priblizno isti posao radi Crepulja, Radovac, Cavar itd. Jeftiniji 10 puta od njega.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 maj 2023, 10:00

Al kad istok i zapad zagrmise "Ayla odlazi" i "Mirza odlazi", strasno nesta. Tek tu vidis da je pristup Hordi pogresan i da je bojkot promasaj, bolje ovako kao sinoc, dolazit i skandirat im 90 minuta da su nepozeljni.

:kafa: :kafa:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 maj 2023, 10:02

JavierBosnia je napisao/la:
13 maj 2023, 09:51
HeraklitMracni je napisao/la:
13 maj 2023, 09:42
Tacno me sinoc bilo stid za one sto lopte ubacuju , a jos sa klupe u tome učestvuju e svasta … da ae hoce izvinut al kakvih …
Da smo uzeli ne bi te bilo stid. Eto Sarajevo izmislilo zadrzavanje, tamo Haaland i Grealish 3 minute se kod kornera grade, Busquets se izlezava, Courtoisu ne daju lopte, a mi trebamo da budemo najfiniji i najposteniji, sta glumimo koji qurac

Zavrsilo je kako je zavrsilo, da je minut ranije, svi bi heroji bili. Trazimo krivce u pogresnima koji ni minute nisu odigrali, u djeci u navijacima, u ajli i pic.ki materini, a najmanje u onima sto su trcali terenom.

Ovo je fudbal zato ga i gledamo, idemo dalje jbt
To jeste vala. Do prije 3 godine je tako bilo, kako smo mi fini, ne znamo zadrzavati, ne znamo udariti, trositi vrijeme a nama se svaka ekipa izlezavala, simulirala, tukla itd. Ali treba imati mjeru i u tome. Kaze raja musa dobar. Imao centarsut dva, koji prodor. Sve ostao je za terapije.. ima 3 igraca ispred sebe on nabije loptu njima. Pogledajte pred kraj kako mu se nasi igraci priblizavaju u trokut da odigraju. Jedan od posljednih napada prije nego nismo primili gol za 2:2.

Treba nam fudbalski Zeljko Obradovic i to je to. Ovi jaran-treneri mogu u vrh glave biti pomocni da utjese igraca ako im trener ebe mater, i da mu se pojada ako ga piqke brinu. Ostalo, tankoooooooo…
ZILJKIC NIJE KAPITEN!
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 13 maj 2023, 10:04

napoleon72 je napisao/la:
13 maj 2023, 09:29
Nije Cirjak jedini bezmudo odigrao, na 2:1 je SVIMA usla voda u usi. Tresu se noge ko da te Arsenal sa Sakom, Odegarom i Martinelijem napada, a ne sportski direktor u ranim pedesetim i rahmetli Suljo Krpic.

Dizdarevic je daleko najgori golman kojeg smo ikad imali, neko ga poredi sa Bandovicem, Dejo je za njega Kasiljas. Ovo smece nit zna izac s linije nit izbit loptu, nit nogom odigrat, odbit u korner a ne na nogu protivniku... Bosanski Kepa, kratak ko februar. Za narednu sezonu dovest boljeg i iskusnijeg golmana a za u21 pozicije gurat Mulalica i Jovasevica, ponekad kombinovat i Alisaha na DMF umjesto Balte, isti su tip igraca. Na bekovima ces najmanje ispastat zbog neiskustva, a Mulalic se i dovoljno pokazao.

Serbecic, sto kae Joker, rupetina k'o Aylina vagina. Kyeremeh osim one asistencije teska ubleha, sinoc nekoliko napada uyebao jer se spetlja s loptom, ni trcat s njom ne zna. Ikica ako nismo prodali OBAVEZNO vratit i gurat na desnom krilu. Kapitenu uzet traku i nek se posveti pisanju ljubavnih romana s klupe. Jbt samo mi mijenjamo kapitene svako 5 kola, bokte ovo je treci ili cetvrti kapiten od starta. Doduse kako smo bezmudi, nema covjek koga ni uzet. Balta i Ilija su materijal za traku po mudima. Al pravim mudima a ne pokusaju muda kao kod pacova Ziljkica.

Vise od kiksa boli ciganluk. Ovo nije Sarajevo na koje smo navikli. Sto je jos jace, setka se Ramic ponosno preko terena a cijeli istok mu ustao i aplaudira, cestitaju onom malom sto Jasarevicu otima lopte iz ruke kod aut linije. Kasnije pricamo "strumfovski ciganluk". Kakav ba strumfovski, sinoc su za nas ispali Real Madrid po tome.

I jos nesta. Kad cemo mi vise dovest nekog majstorcinu i da imamo neke fajde od njega? Okej, Vrancic je preiskusan i smiruje igru i sve to, al brate kod nas uvijek te zvijezde "radi on nevidljivi posao". Pa yebemu majku, daj jednom vidljivi posao uradi u pm. Dovedes Susica, Kapica, Vrancica... svi smiruju igru, svi uzmu loptu i prvom do sebe, upute.poneki okomit pas. Zeljo dovede Stilica, frajer im sam hrpu bodova donosi. Nije fudbal samo golovi i asistencije al brate, de nekad neki slobodnjak, sut sa distance, asistenciju, nesta. Stilic ne moze opanke okrenut Vrancicu po karijeri, al je po pokazanom u ovoj ligi za njega De Bruyne. Jbt Said je jedini koji je doveden i dobro placen a da si bas vidio za sta si ga.doveo. Yebo te ba vise pasovi prvom do sebe i neko smirivanje igre, de barem uzmi prekide, uzmi svaki korner, svaki slobodnjak, uradi nesta da skoce svi na noge. Vise Bekric u zadnje dvije godine donio Zelji nego nama i Vrancic i Kapic i Susic, pa razapinjite i ser.ite koliko hocete za to "ne razumijes se u fudbal". Eto ne razumijem, i druge ekipe u svijetu imaju zadnje/centralne vezne pa ljudi rade strasan posao u ofanzivi, daju golove i asistencije, sve zivo. Ovo sto igraju/su igrali Vrancic, TSS i Kapic, igrao je jednako dobro (i bolje) i Crepulja, Radovac onda, igraju neki Hajdarevici, Mekici, Cavari...
Sve receno

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 13 maj 2023, 10:04

napoleon72 je napisao/la:
13 maj 2023, 09:48
Sad nesto vrtim po glavi stare derbije, na prste jedne ruke se moze nabrojat kad smo prvi primili gol a izvukli pozitivan rezultat. Okrenuli smo ih samo jednom u zadnjih 20ak godina, kad je Kurto zabio u finisu utakmice na Kosevu za 2:1, oni poveli golom Dialibe. Stizali smo na remi u kupu 2014. (Jajalo) i u ligi iste godine (Puzigaca s penala). Zadnji put stigli rezultat prije yebenih 7 godina, kad su se stolice trgale, Mersin prvi gol na derbijima. 4 puta u zadnjih 15-20 godina.

Oni nas stizali, pazi sad:
Juce
Prosli derbi 2:2 na Grbavici
Zadnji derbi na Kosevu, 1:1
Onaj derbi sa Vinkom kad je Alispahic zabio golcinu za 1:1
2018. na Grbavici stizali dva put zaostatak, Zajmovic dva gola, 2:2 na kraju
Onaj 2012. kad nam Vernes Selimovic zabi dva gola

Okrenuli su rezultat i u onom derbiju 5:2 i 1:3 na Kosevu, oba puta mi poveli.

Kakva.mentalna snaga tito te yebo, nad nasim pichkicama. Strasno.
Hvala ti na toj statistici/rezimeu, fakat sinoc dumam kad smo se mi vratili protiv njih zadnji put. Oni nama kad zabiju prvi gol to je doslovno gotova utakmica moze se odmah svirati kraj, a mi kad protiv njih povedemo 2:0 tad tek tekma pocinje. Kakav pichkasti mentalitet nevjerovatno.

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 13 maj 2023, 10:05

Tacno me sinoc bilo stid za one sto lopte ubacuju , a jos sa klupe u tome učestvuju e svasta … da ae hoce izvinut al kakvih …
Da smo uzeli ne bi te bilo stid. Eto Sarajevo izmislilo zadrzavanje, tamo Haaland i Grealish 3 minute se kod kornera grade, Busquets se izlezava, Courtoisu ne daju lopte, a mi trebamo da budemo najfiniji i najposteniji, sta glumimo koji qurac

Zavrsilo je kako je zavrsilo, da je minut ranije, svi bi heroji bili. Trazimo krivce u pogresnima koji ni minute nisu odigrali, u djeci u navijacima, u ajli i pic.ki materini, a najmanje u onima sto su trcali terenom.

:salut:

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 13 maj 2023, 10:06

spezial je napisao/la:
13 maj 2023, 09:23
Nirton je napisao/la:
13 maj 2023, 09:11
Btw, je li on dobio sinoc treci zuti ili mi se ucinilo?
Jest, nek odmori vala
Valjda je Anicic spreman napokon, tu je na klupi i igrao je u onoj prijateljskoj, fakat mi se Trako ne gleda. :D
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 13 maj 2023, 10:07

Horde se cim prije moraju vratiti na Kosevo!
Mislim da ce borba biti puno efikasnija i produktivnija vec ovako.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 13 maj 2023, 10:10

Joj da hoce vise dovest tog yebenog zorana zekica slusam o njemu pet godina ko da je guardiola glavom i bradom. Jedva cekam da mu yebemo majku blitvarsku nakon sto nam uzme jedno 100.000 eura plata i pokaze se da je ublehas

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 13 maj 2023, 10:10

Bgm bit će ****.za treće mjesto.Nadati se umoru i istrosenosti Veleza.
Vrijeme je da ih mlatnemo i završimo priču sa ovim prvenstvom

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 13 maj 2023, 10:15

Sta se gleda kod nas u ligi kod sortiranja kad je isti broj bodova? Medjusobni omjer i onda gol razlika ili?

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 13 maj 2023, 10:15

Mi jedan dan ovdje pisemo kako imamo konacno karakterne igrace, drugi dan primis gol u 96toj i onda sve piccke rastjerati :D

Desilo se sinoc, u pravu je Mirza neshvatljivo za ekipu koja nisu djeca sigurno. Pali su oni koji su trebali najvise potegnuti a ocito i lagani pad forme, kod nekih nije lagani nego nagli (Serbecic) pitanje je i sto mu je oduzeta kapitenska..
Neshvatljivo mi je da Ziljkic, Serba pa i Radovic odigraju onako lose. Kupresaka iz Sirokog dovesti kako znamo. Golman pod moranje isto, pa krvave oci vise od Dizdarevica, on nista nema majke mi ni igra nogom ni izlazak ni na liniji, sve taaanko bas. Nema njemu nista od karijere, moozda uspije ko onaj Hamzic max.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 13 maj 2023, 10:21

spezial je napisao/la:
13 maj 2023, 10:10
Joj da hoce vise dovest tog yebenog zorana zekica slusam o njemu pet godina ko da je guardiola glavom i bradom. Jedva cekam da mu yebemo majku blitvarsku nakon sto nam uzme jedno 100.000 eura plata i pokaze se da je ublehas
A naveo sam njega, nebitno je, neko tipa njega ko se sigurno razumije u neku ebenu taktiku i postavku igre. Zoran je sad slobodan pa sam njega napisao.
Sta nam predlazes? Vidim dobro se zalazes za Mirzu i da se nastavi ovaj kafansko-jaranski odnos s igracima. Normalno da ce ga podrzati, dobro im, plata ide. Greska je sto se on postavio uopste i sad ganjaj da se opet neko upoznaje s ekipom, sad je sreca samo pa se ubolo sa vecinom dovedenih igraca.
Uzece svaki trener vjerovatno vise od Mirze a igraci ne uzimaju nista jel? Husref nam nije uzeo.? Ajde ne mozemo tako gledati

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 13 maj 2023, 10:29

nokee je napisao/la:
13 maj 2023, 10:21
spezial je napisao/la:
A naveo sam njega, nebitno je, neko tipa njega ko se sigurno razumije u neku ebenu taktiku i postavku igre. Zoran je sad slobodan pa sam njega napisao.
Sta nam predlazes? Vidim dobro se zalazes za Mirzu i da se nastavi ovaj kafansko-jaranski odnos s igracima. Normalno da ce ga podrzati, dobro im, plata ide. Greska je sto se on postavio uopste i sad ganjaj da se opet neko upoznaje s ekipom, sad je sreca samo pa se ubolo sa vecinom dovedenih igraca.
Uzece svaki trener vjerovatno vise od Mirze a igraci ne uzimaju nista jel? Husref nam nije uzeo.? Ajde ne mozemo tako gledati
A sta je problem sa sinocnjom taktikom, evo pitam triput i cekam da mi vrli forumski menadzeri objasne. Perfektno odigrana utakmica do 78.minute, jbt imas neke rezultate prvi put nakon 2 i po godine svezali vise od dvije pobjede zaredom i sad je rjesenje otjerat trenera i dovodit nekakve zekice i pizde materine s kojima smo se zajebali 300 puta dosad. Koji je trener iz hrvatske allaha ti zadnji put osvojio nasu ligu, pitanje za milijardu maraka? (Ne spominji rendulica jer je dosao na jakirovicevu ekipu i samo nastavio).

Yebo ba vise i tu suplju sa srpskohrvatskim ublehasima sto ne mogu vodit ni slaven belupo pa se kod nas uce. Ovo je seoska liga, bitno je nahajcat ekipu i poslozit 11 igraca na teren i to je to. Ovu ligu osvajaju jakirovic (koji je ruku na srce malo odmakao, ali je opet fakin mostarac tuce se s igracima poslije tekme haha), vinko, husref, baka, osim. Mahalci sa par finti. Yebo ba te takticare kad ga igraci pocnu bojkotovat nakon 3 kola, kako se vise nismo navikli na to?!

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 13 maj 2023, 10:39

Sad kad je prenoćilo samo da kažem da i dalje imamo sve u svojim rukama i da ovo nama odgovara što se rezultata tiče.
Dvojici malaca i Ramiću neko mora objasniti da mi nismo Leotar i Radnik, sve ovo godina što pratim Sarajevo, nisam doživio onakav ciganluk sa naše strane.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 13 maj 2023, 10:40

spezial je napisao/la:
13 maj 2023, 10:29
nokee je napisao/la:
spezial je napisao/la:
A sta je problem sa sinocnjom taktikom, evo pitam triput i cekam da mi vrli forumski menadzeri objasne. Perfektno odigrana utakmica do 78.minute, jbt imas neke rezultate prvi put nakon 2 i po godine svezali vise od dvije pobjede zaredom i sad je rjesenje otjerat trenera i dovodit nekakve zekice i pizde materine s kojima smo se zajebali 300 puta dosad. Koji je trener iz hrvatske allaha ti zadnji put osvojio nasu ligu, pitanje za milijardu maraka? (Ne spominji rendulica jer je dosao na jakirovicevu ekipu i samo nastavio).

Yebo ba vise i tu suplju sa srpskohrvatskim ublehasima sto ne mogu vodit ni slaven belupo pa se kod nas uce. Ovo je seoska liga, bitno je nahajcat ekipu i poslozit 11 igraca na teren i to je to. Ovu ligu osvajaju jakirovic (koji je ruku na srce malo odmakao, ali je opet fakin mostarac tuce se s igracima poslije tekme haha), vinko, husref, baka, osim. Mahalci sa par finti. Yebo ba te takticare kad ga igraci pocnu bojkotovat nakon 3 kola, kako se vise nismo navikli na to?!
Nisam nikakav strucnjak, niti cu ikad biti. Znam dovoljno o fudbalu da vidim da ono sinoc vecinom utakmice qurcu nije valjalo. Prvo poluvrijeme sta smo mi dobro napravili? 15 20 minuta drugog poluvremena je bilo dobro, ovo ostalo... Samo ne znam sta si ti dobro vidio? Istina ni Zeljnana nista nije odigrala do zadnjih 15tak minuta kad su krenuli na sve ili nista a mi se uvukli nazad ko p...

E cuj ublehe hrvatske. A sta je Jakir, ok Mostarac koji je hrvat i van BiH je pravio karijeru, tako i Rendulic. Znaci po tvom nekom razmisljanju ti se milion posto uklapas za trenera tipa Mulalica, ili slicnog krkana pa evo i Mirza ti je dobar. To je i razlog sto smo godinama gdje jesmo. Nego te par rezultata zavara.
Al 78minuta mi dobri bili? :urnebes: to je ono kad od rezultata ne vidis nista drugo. Sta je nasa taktika i postavka igre bila za sinoc, hajde evo ti nam objasni?
Niko ne kaze da se sad tjera Mirza ali na kraju sezone definitivno, ako mislis ista napraviti od ovog kluba.

Herson

Post Postao/la Herson » 13 maj 2023, 10:46

Momcima pored terena i Ramicu se nema sta zamjeriti. Veci ciganluk je ono zadrzavanje igre, valjanje po terenu i slicne stvari, ali od aktera na terenu. Momci su mladi, pokazali su da im je stalo, a onakve stvari se mogu vidjeti na terenima sirom Evrope i svijeta, nista novo, nista strano i njima se nista ne moze prigovoriti. Iskljucivi krivci za rezultat su igraci na terenu i (ne)strucni stab.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 13 maj 2023, 10:46

nokee je napisao/la:
13 maj 2023, 10:40
spezial je napisao/la:
13 maj 2023, 10:29
nokee je napisao/la:

Nisam nikakav strucnjak, niti cu ikad biti. Znam dovoljno o fudbalu da vidim da ono sinoc vecinom utakmice qurcu nije valjalo. Prvo poluvrijeme sta smo mi dobro napravili? 15 20 minuta drugog poluvremena je bilo dobro, ovo ostalo... Samo ne znam sta si ti dobro vidio? Istina ni Zeljnana nista nije odigrala do zadnjih 15tak minuta kad su krenuli na sve ili nista a mi se uvukli nazad ko p...

E cuj ublehe hrvatske. A sta je Jakir, ok Mostarac koji je hrvat i van BiH je pravio karijeru, tako i Rendulic. Znaci po tvom nekom razmisljanju ti se milion posto uklapas za trenera tipa Mulalica, ili slicnog krkana pa evo i Mirza ti je dobar. To je i razlog sto smo godinama gdje jesmo. Nego te par rezultata zavara.
Al 78minuta mi dobri bili? :urnebes: to je ono kad od rezultata ne vidis nista drugo. Sta je nasa taktika i postavka igre bila za sinoc, hajde evo ti nam objasni?
Niko ne kaze da se sad tjera Mirza ali na kraju sezone definitivno, ako mislis ista napraviti od ovog kluba.
Meni je dovoljno da nismo s fedjom debilnim krenuli kidisat na go i u prvih 15 minuta primili 2 gola, jer tako bi duduk uradio jer je blago retardiran.

Lagano cak im i prepustili loptu sto je bilo malo tegobno gledat, ali smo ih totalno zbunili, i oni nit su znali sta ce s loptom, nit su napravili ijedan napad. Onda smo im iz kontre zabili go ko iz udzbenika i lagano priveli kraju poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme bukvalno pola sata smo igrali lace, nisu ljudi znali gdje je lopta. Super mirno stalozeno, i onda super akcija tri pasa opet ko iz udzbenika i go za 2:0.

Ne kontam koje su to ogromne greske u prvih 70 minuta pa je amaterska taktika, sve uzasno grozno mahalski lose i sta vec? U 78.minuti nas luzerski mentalitet stupa na scenu i to je to.

Pljuvo sam i ja mirzu ba briga me, ne mislim da je ancelotti, ali sinoc je takticki nadigro basica, nimalo krivnje nema na njemu, i to je cinjenica. Isto cu reci da smo protiv tuzle recimo bili ocajni i da nije sudija ne bi mozda ni bod izvukli. Nije mi ni to problem.

Al yebo ba tjeranje trenera svako pola godine, daj nekome sansu kolko tolko, pogotovo ako je bar atmosfera dobra.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 13 maj 2023, 10:48

Cuj sta nije valjalo. Prvih 25 min nismo odigrali dupli pas.
Kasnije u pokusajima tranzicije Ziljkic unistava barem 4-5 kontro svojom meljamem lopte i zadrzavanjem.
Kod 2:1, gdje se vidi da ce oni ici na ubacsje i duge lopte, on ubacuje igrace od 170cm visine.

Itd itd.

Ekipa je obezglavljena. I igra na individualni kvalitet i improvizaciju.
- FKS -

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 13 maj 2023, 10:49

Ne vidiš razliku u čuvanju lopte 3 min kod kornera u aktivnoj igri i nabijanju lopte Ramića sa klupe u teren? Izležavanje Busquetsa i čuvanje lopte dvojice malaca na oči Jašarevića i još ga driblaju, kasnije psuju? To je tebi isti tip zadržavanja vremena? Ono sinoć je POGAN i ništa više.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: sarajevo19461987, Tatamata1946 i 28 gostiju.