FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- skullcrusher
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ja jos ne mogu da vjerujem sta smo sebi dozvolili u dva derbija da sjebemo, a vi ?
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...
Sarajevo ljubavi moja...
- FKSDoGroba
- Kontakt:
Kad zenicki smrad nije otjeran poslije penala u kupu, nece ni Ramic
-
- Kontakt:
Al kad im udjose one guzonje i starohani sto igraju besplatno
I mi ih ne mozemo pobijediti. Krive su horde i bordo prijatelji sto ih ne mozemo pobijediti. Dok smo se mi tukli u Antaliji oni se pripremali u Konjicu Tito dragi....
I mi ih ne mozemo pobijediti. Krive su horde i bordo prijatelji sto ih ne mozemo pobijediti. Dok smo se mi tukli u Antaliji oni se pripremali u Konjicu Tito dragi....
- ExchangeOffice
To je nasa Akademija, razvoj igraca.FKSDoGroba je napisao/la: ↑13 maj 2023, 09:19Kad zenicki smrad nije otjeran poslije penala u kupu, nece ni Ramic
Ako su nam ovi igraci na koje se moramo osloniti, sutra se ugasiti.
- ExchangeOffice
Sve ono sto je zeljo, seljacki klub, to smo sinoc bili mi.
Kakva bruka i ponasanje. Karma je ****.
Kakva bruka i ponasanje. Karma je ****.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Pa pisali ste da su Martinović, Balta, Ziljkić takvi. Ljudi shvatite ta muda su u fudbalu ništa kad nemaš taktike, kada igrači ne znaju šta treba da rade, kako da se pozicioniraju, šta ko treba da radi na terenu. Mi apsolutno ništa nogometno nemamo. Jedino što se pokazalo u ovoj polusezoni jeste tranzicija, ali i ta tranzicija je kada jedan ili dva igrača istrče, pa jedan gura loptu preko 40 metara i onda završnica se dobro odradi, tako da ni to ne možeš reći da je plod neke uigranosti, već više individualni kvalitet. Kada uzmeš da analiziraš ekipu ne znaš kako ćeš, jer kada smo u defanzivi odbrana stoji u nekom niskom ili u rijetkim momentima u srednjem bloku, zgusnuti su, a napad, par igrača samo stoji, jedan ili dva rade nekad presing nekad se i oni vrate u srednji blok, vezni red praktično da ne postoji jer lutaju, tako je isto i u napadu. neorganizovano, lutanje, bez ideje kako prebaciti loptu na protivničku polovicu, pa onda kako je zadržati tu i stvoriti šansu. Na kraju sve se svodi da živimo od prekida i individualne kvalitete. Mislim da je preko 70% golova postiguto iz reaktivnog fudbala (protivnik izgubi loptu uz pas dva dođeš do šanse i gola), nešto iz tranzicije, jako malo ili gotovo nikako iz postavljenih, smislenih napada, ustvari i nemamo ih, jer svaki igrač radi sa loptom šta želi, neko je carini i melja, neko uzme pa krene driblat, neko samo trči sa njom, pa šta bude. E to je naš glavni i jedini problem, što nemaš plana, taktike, stila fudbala. Ništa nije određeno. Vjerovatno Mirza i u svlačionici najmanje priča o nogometu i taktici (doduše to polje nikad nije ni pokazao da poznaje), a priča o nekim fiktivnim problemima, umišlja da se neko njemu zamjera itd.FKSDoGroba je napisao/la: ↑13 maj 2023, 00:04Ovo je naš problem. Fali neki mudonja tipa Rahmanović da ulije samopouzdanje. Skretničari su pokazali muda večeras da se ne lažemo mi da smo imali nekog vođu s mudima na terenu druga bi priča bila i sad bi se slavila 3 bodaElCartel11 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 23:58Izgleda nam kone dodju ko Real u LP u zadnjim minutama se izvlace.
2x u sezoni, da primis gol u 96 min za 2:2 moze samo klub koji je negdje dobro ograjisao.
Sve u svemu kad bolje razmislim zbog cega se uopste nervirati? Da je ovo bilo za titulu pa hajde stvarno te izbaci iz takta. Ovako, da se nerviram za yebenu Evropu, a tamo da te brukaju razni amateri nigdje veze.
Nije problem ni u parama ocito nam netrebaju kad Mirvah daje dzabe ulaz.
Ova ekipa je jos uvijek puna teskih jajara koji se boje vlastite sjenke. Fali tu jos igraca karaktera Renana, Balte, Vrancica i sličnih. Kone su po ko zna koji put bile spremne, da ih ispratim sa +3 razlike, ali mi to izgleda necemo nikad doživjeti. Povucemo se ko zadnji papci uvijek.
Da se vratim na muda i Rahmana, što takav Rahmanović nije pomogao i donio razliku u Husrefovoj zadnjoj polusezoni. Iako je bio povrijeđen par utakmica, ali opet igra je dosta i bez učinka. Zato što se lutalo sistemima, trener se izgubio i u taktici, a posebno u svlačionici. Nego tek kad dođe sistem i taktika sa Vinkom, tad i Rahman proigra. U ovoj ekipi ima vrhunskih igrača za ovu ligu, ima i nešto šljama što se šteka, ali niko bez sistema neće igrati i proigrati, sve je to nazor.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- napoleon72
- Kontakt:
Nije Cirjak jedini bezmudo odigrao, na 2:1 je SVIMA usla voda u usi. Tresu se noge ko da te Arsenal sa Sakom, Odegarom i Martinelijem napada, a ne sportski direktor u ranim pedesetim i rahmetli Suljo Krpic.
Dizdarevic je daleko najgori golman kojeg smo ikad imali, neko ga poredi sa Bandovicem, Dejo je za njega Kasiljas. Ovo smece nit zna izac s linije nit izbit loptu, nit nogom odigrat, odbit u korner a ne na nogu protivniku... Bosanski Kepa, kratak ko februar. Za narednu sezonu dovest boljeg i iskusnijeg golmana a za u21 pozicije gurat Mulalica i Jovasevica, ponekad kombinovat i Alisaha na DMF umjesto Balte, isti su tip igraca. Na bekovima ces najmanje ispastat zbog neiskustva, a Mulalic se i dovoljno pokazao.
Serbecic, sto kae Joker, rupetina k'o Aylina vagina. Kyeremeh osim one asistencije teska ubleha, sinoc nekoliko napada uyebao jer se spetlja s loptom, ni trcat s njom ne zna. Ikica ako nismo prodali OBAVEZNO vratit i gurat na desnom krilu. Kapitenu uzet traku i nek se posveti pisanju ljubavnih romana s klupe. Jbt samo mi mijenjamo kapitene svako 5 kola, bokte ovo je treci ili cetvrti kapiten od starta. Doduse kako smo bezmudi, nema covjek koga ni uzet. Balta i Ilija su materijal za traku po mudima. Al pravim mudima a ne pokusaju muda kao kod pacova Ziljkica.
Vise od kiksa boli ciganluk. Ovo nije Sarajevo na koje smo navikli. Sto je jos jace, setka se Ramic ponosno preko terena a cijeli istok mu ustao i aplaudira, cestitaju onom malom sto Jasarevicu otima lopte iz ruke kod aut linije. Kasnije pricamo "strumfovski ciganluk". Kakav ba strumfovski, sinoc su za nas ispali Real Madrid po tome.
I jos nesta. Kad cemo mi vise dovest nekog majstorcinu i da imamo neke fajde od njega? Okej, Vrancic je preiskusan i smiruje igru i sve to, al brate kod nas uvijek te zvijezde "radi on nevidljivi posao". Pa yebemu majku, daj jednom vidljivi posao uradi u pm. Dovedes Susica, Kapica, Vrancica... svi smiruju igru, svi uzmu loptu i prvom do sebe, upute.poneki okomit pas. Zeljo dovede Stilica, frajer im sam hrpu bodova donosi. Nije fudbal samo golovi i asistencije al brate, de nekad neki slobodnjak, sut sa distance, asistenciju, nesta. Stilic ne moze opanke okrenut Vrancicu po karijeri, al je po pokazanom u ovoj ligi za njega De Bruyne. Jbt Said je jedini koji je doveden i dobro placen a da si bas vidio za sta si ga.doveo. Yebo te ba vise pasovi prvom do sebe i neko smirivanje igre, de barem uzmi prekide, uzmi svaki korner, svaki slobodnjak, uradi nesta da skoce svi na noge. Vise Bekric u zadnje dvije godine donio Zelji nego nama i Vrancic i Kapic i Susic, pa razapinjite i ser.ite koliko hocete za to "ne razumijes se u fudbal". Eto ne razumijem, i druge ekipe u svijetu imaju zadnje/centralne vezne pa ljudi rade strasan posao u ofanzivi, daju golove i asistencije, sve zivo. Ovo sto igraju/su igrali Vrancic, TSS i Kapic, igrao je jednako dobro (i bolje) i Crepulja, Radovac onda, igraju neki Hajdarevici, Mekici, Cavari...
Dizdarevic je daleko najgori golman kojeg smo ikad imali, neko ga poredi sa Bandovicem, Dejo je za njega Kasiljas. Ovo smece nit zna izac s linije nit izbit loptu, nit nogom odigrat, odbit u korner a ne na nogu protivniku... Bosanski Kepa, kratak ko februar. Za narednu sezonu dovest boljeg i iskusnijeg golmana a za u21 pozicije gurat Mulalica i Jovasevica, ponekad kombinovat i Alisaha na DMF umjesto Balte, isti su tip igraca. Na bekovima ces najmanje ispastat zbog neiskustva, a Mulalic se i dovoljno pokazao.
Serbecic, sto kae Joker, rupetina k'o Aylina vagina. Kyeremeh osim one asistencije teska ubleha, sinoc nekoliko napada uyebao jer se spetlja s loptom, ni trcat s njom ne zna. Ikica ako nismo prodali OBAVEZNO vratit i gurat na desnom krilu. Kapitenu uzet traku i nek se posveti pisanju ljubavnih romana s klupe. Jbt samo mi mijenjamo kapitene svako 5 kola, bokte ovo je treci ili cetvrti kapiten od starta. Doduse kako smo bezmudi, nema covjek koga ni uzet. Balta i Ilija su materijal za traku po mudima. Al pravim mudima a ne pokusaju muda kao kod pacova Ziljkica.
Vise od kiksa boli ciganluk. Ovo nije Sarajevo na koje smo navikli. Sto je jos jace, setka se Ramic ponosno preko terena a cijeli istok mu ustao i aplaudira, cestitaju onom malom sto Jasarevicu otima lopte iz ruke kod aut linije. Kasnije pricamo "strumfovski ciganluk". Kakav ba strumfovski, sinoc su za nas ispali Real Madrid po tome.
I jos nesta. Kad cemo mi vise dovest nekog majstorcinu i da imamo neke fajde od njega? Okej, Vrancic je preiskusan i smiruje igru i sve to, al brate kod nas uvijek te zvijezde "radi on nevidljivi posao". Pa yebemu majku, daj jednom vidljivi posao uradi u pm. Dovedes Susica, Kapica, Vrancica... svi smiruju igru, svi uzmu loptu i prvom do sebe, upute.poneki okomit pas. Zeljo dovede Stilica, frajer im sam hrpu bodova donosi. Nije fudbal samo golovi i asistencije al brate, de nekad neki slobodnjak, sut sa distance, asistenciju, nesta. Stilic ne moze opanke okrenut Vrancicu po karijeri, al je po pokazanom u ovoj ligi za njega De Bruyne. Jbt Said je jedini koji je doveden i dobro placen a da si bas vidio za sta si ga.doveo. Yebo te ba vise pasovi prvom do sebe i neko smirivanje igre, de barem uzmi prekide, uzmi svaki korner, svaki slobodnjak, uradi nesta da skoce svi na noge. Vise Bekric u zadnje dvije godine donio Zelji nego nama i Vrancic i Kapic i Susic, pa razapinjite i ser.ite koliko hocete za to "ne razumijes se u fudbal". Eto ne razumijem, i druge ekipe u svijetu imaju zadnje/centralne vezne pa ljudi rade strasan posao u ofanzivi, daju golove i asistencije, sve zivo. Ovo sto igraju/su igrali Vrancic, TSS i Kapic, igrao je jednako dobro (i bolje) i Crepulja, Radovac onda, igraju neki Hajdarevici, Mekici, Cavari...
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Golman pod broj jedan za dovesti. Nzm neka i Delača kontaktiraju. Iskeširaj dovedi iskusnog igrača i ćao.
Eh da je bio Renan u generaciiji Tatara, Rahmana i Fanima a ne mrtvi Handžić
Eh da je bio Renan u generaciiji Tatara, Rahmana i Fanima a ne mrtvi Handžić
Kakav Renan igrao u goroj ligi od nase. 
Ma treba nam Zoran Zekic ili neki trener tipa njega, povratak Hordi i par igraca da se ocisti tipa Cirjak(iako nije on tako los, al je stranac) Dzafic, Tomasevic, Avram ako ce ovako s povredama itd. Za to nek ubodes 2 3 kvalitetna igraca eto ti ekipe za narednu sezonu.
Dakle, ne treba nama puno. Mi smo i sa ovakvim trenerom uvezali finih rezultata ove polusezone, tako da..

Ma treba nam Zoran Zekic ili neki trener tipa njega, povratak Hordi i par igraca da se ocisti tipa Cirjak(iako nije on tako los, al je stranac) Dzafic, Tomasevic, Avram ako ce ovako s povredama itd. Za to nek ubodes 2 3 kvalitetna igraca eto ti ekipe za narednu sezonu.
Dakle, ne treba nama puno. Mi smo i sa ovakvim trenerom uvezali finih rezultata ove polusezone, tako da..
-
- Kontakt:
Strucnjaci jel nam jos uvijek ne treba golman??Slijepci dovedite iskusnog golmana vec jednom.Nismo mi Stupcanica da se ova balavurdija kali a iz kola u kolo bolesne golove primamo.Pozicija koja nam vec neko vrijeme ubjedljivo najvise skripi.Ne pravite se budale yebala vas akademija da vas yebala
Radovicu ako ti se ne igra uzmi papire i mars u Vrapcice.Isto vazi i za tebe Besime,koji ti je qurac vise jesil normalan?Koga ti cuvas?
Radovicu ako ti se ne igra uzmi papire i mars u Vrapcice.Isto vazi i za tebe Besime,koji ti je qurac vise jesil normalan?Koga ti cuvas?
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 13 maj 2023, 09:42, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
- Kontakt:
Od Vrancica sam ovo i ocekivao da ce igrati i sasvim ok odraduje svoj posao. Ko je mislio da ce on zabit 7 golova 10 asistencija taj vjerovatno nije gledao Vrancica nego samo timove u kojim je igrao. Štilić je 10 tka citav zivot, Vrancic nijenapoleon72 je napisao/la: ↑13 maj 2023, 09:29Nije Cirjak jedini bezmudo odigrao, na 2:1 je SVIMA usla voda u usi. Tresu se noge ko da te Arsenal sa Sakom, Odegarom i Martinelijem napada, a ne sportski direktor u ranim pedesetim i rahmetli Suljo Krpic.
-
- Kontakt:
Tacno me sinoc bilo stid za one sto lopte ubacuju , a jos sa klupe u tome učestvuju e svasta … da ae hoce izvinut al kakvih …
-
- Kontakt:
Čitam poruke i onda mi padne na um prica kako su akademici i doktori ovi sto bojkotuju. Ovi što pišu ovdje to nisu sigurno.sonpenn je napisao/la: ↑13 maj 2023, 03:00ma brarte moj napusis se **** **** te usta mrtva zalizanaUvijeknapravojstrani je napisao/la: ↑13 maj 2023, 02:38![]()
Kad si gladan nisi svoj. Pojedi nesto. Bit ce ti lakse. Uz TV idu obicno kokice.
Pa dovoljno je samo procitati par poruka koje pišu nekome ko je čitav život uz ovaj klub, ko je dosta života proveo na sjeveru. Baš ti hvala. Pozdravi Hajru, debila koji vas je navukao na ovu pricu bojkota iz svojih licnih interesa. Skontat cete nekada i bit ce vas stid siguran sam. Ali ostaje činjenica koju ne može niko promijeniti da vas nije bilo kad je bilo najpotrebnije. Da ste dopustili na Koševu da štrumfovi dominiraju. I još ono debilno saopćenje da im treba dati citav jug. Za koga se vi borite. Za manijake i nase dušmane. Slobodno psujte i vrijedjajte ja vam necu vratiti na taj nacin jer ja to ne gledam tako. Vi ostajete moja braca za koju sam spreman poginuti ako bude potrebno.
Ma Vrančić je klasa iznad, pa možda i dvije čovjek igra bez greške ima skok igru bolju od Serbecica i Martinovića, kad dobije loptu u noge nikad je ne izgubi tačno zna kome dodaje i pravo u noge ide lopta, ne dribla puno ne petlja s njom bas se vidi da ne igrao u velikim ligama.Po meni uz Baltu nas najbolji igrač na terenu unazad par utakmica
12. igrač kluba iz Titove 38b
Izgleda da nisi nikada bio na derbiju pa se stidiš, koga da nas bude stid, onih podmuklih igrača želješčara koji su uvijek provocirali. Zaboravio si izgleda hinjske poteze kada smo dobijali crvene nizašto.HeraklitMracni je napisao/la: ↑13 maj 2023, 09:42Tacno me sinoc bilo stid za one sto lopte ubacuju , a jos sa klupe u tome učestvuju e svasta … da ae hoce izvinut al kakvih …
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Trener im najavio ako budu imali negativan rezultat da ce ici na duge lopte. I ti reagujes tako sto udje Mustafic, Cirjak i Dzafic..sve vrli skakacispezial je napisao/la: ↑13 maj 2023, 07:57Pa ne moze ih sve postavit na teren, igra 11 igraca, ne moze 16 nagurat. Imali smo 4 stranca i cirjak peti koliko ja vidim. Kyeremeh i renan su preorali teren, ne vidim sta bi gulas to bolje uradio od kyeremeha, on je stidan lagan, nije ovo tekma za njega. Catakovic pogotovo, spor lik, sta ce ti on u ovoj tekmi koju igras oprezno i napucavas lopte na brzog renana. Jbg iso je s cirjakom na kraju da smiri loptu, al dzaba kad su ovom muda manja od onih kospica sto raja gricka na tribinama.Pantelija je napisao/la: ↑13 maj 2023, 07:47Druze, sa ovakvim igracima gdje jaran ima slobodu da stavi catakovica, gulasa i avrama koji bi i u zrinjskom imali mjesta, na tribine, ako je uspjeh igrati ok i biti solidan (ne sjecam se nekih velikih sansi a ni da smo imali posjed i nabili ih u 16) onda ne vidim cemu se ko nada iduce sezone.Tatamata1946 je napisao/la: ↑13 maj 2023, 07:38
Mi smo bili bolji veci dio utakmice ali oni su stvarno zadnjih 20 minuta bili bolji i pored ova dva gola imali su jos par dobrih sansi.
Neshvatljivih 20 minuta![]()
Igra bez igre, tamo gdje smo ih mogli unistiti, mi amo im to prepustili... jbg
Mozemo do prekosutra seruckat al postavka je bila sasvim solidna. Oprezna pametna, i rezultirala je sa 2 gola, a u drugom smo ih zatvorili brutalno da doslovno do 78.minute nisu presli centar nijednom. Od 55.do 75.je zeljo izgledao ko drugoligas.
U ovoj utakmici mirza nije bio problem to me bog ne moze ubijedit. Nego nas picqasti mentalitet, serbecic, cirjak, radovic i slicni ublehasi.

- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- napoleon72
- Kontakt:
Sad nesto vrtim po glavi stare derbije, na prste jedne ruke se moze nabrojat kad smo prvi primili gol a izvukli pozitivan rezultat. Okrenuli smo ih samo jednom u zadnjih 20ak godina, kad je Kurto zabio u finisu utakmice na Kosevu za 2:1, oni poveli golom Dialibe. Stizali smo na remi u kupu 2014. (Jajalo) i u ligi iste godine (Puzigaca s penala). Zadnji put stigli rezultat prije yebenih 7 godina, kad su se stolice trgale, Mersin prvi gol na derbijima. 4 puta u zadnjih 15-20 godina.
Oni nas stizali, pazi sad:
Juce
Prosli derbi 2:2 na Grbavici
Zadnji derbi na Kosevu, 1:1
Onaj derbi sa Vinkom kad je Alispahic zabio golcinu za 1:1
2018. na Grbavici stizali dva put zaostatak, Zajmovic dva gola, 2:2 na kraju
Onaj 2012. kad nam Vernes Selimovic zabi dva gola
Okrenuli su rezultat i u onom derbiju 5:2 i 1:3 na Kosevu, oba puta mi poveli.
Kakva.mentalna snaga tito te yebo, nad nasim pichkicama. Strasno.
Oni nas stizali, pazi sad:
Juce
Prosli derbi 2:2 na Grbavici
Zadnji derbi na Kosevu, 1:1
Onaj derbi sa Vinkom kad je Alispahic zabio golcinu za 1:1
2018. na Grbavici stizali dva put zaostatak, Zajmovic dva gola, 2:2 na kraju
Onaj 2012. kad nam Vernes Selimovic zabi dva gola
Okrenuli su rezultat i u onom derbiju 5:2 i 1:3 na Kosevu, oba puta mi poveli.
Kakva.mentalna snaga tito te yebo, nad nasim pichkicama. Strasno.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- JavierBosnia
- Kontakt:
Da smo uzeli ne bi te bilo stid. Eto Sarajevo izmislilo zadrzavanje, tamo Haaland i Grealish 3 minute se kod kornera grade, Busquets se izlezava, Courtoisu ne daju lopte, a mi trebamo da budemo najfiniji i najposteniji, sta glumimo koji quracHeraklitMracni je napisao/la: ↑13 maj 2023, 09:42Tacno me sinoc bilo stid za one sto lopte ubacuju , a jos sa klupe u tome učestvuju e svasta … da ae hoce izvinut al kakvih …
Zavrsilo je kako je zavrsilo, da je minut ranije, svi bi heroji bili. Trazimo krivce u pogresnima koji ni minute nisu odigrali, u djeci u navijacima, u ajli i pic.ki materini, a najmanje u onima sto su trcali terenom.
Ovo je fudbal zato ga i gledamo, idemo dalje jbt
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Osnova svega je strucni stab. Trener kod kojeg se vidi rukopis na ekipi A ne ovaj haos, gdje jedino cemu se mozemo nadati je iznadprosjecni kvalitet pojedinaca.nokee je napisao/la: ↑13 maj 2023, 09:39Kakav Renan igrao u goroj ligi od nase.
Mirza nije ni za TC.
- FKS -
Trenutno korisnika/ca: Mostarac12345 i 13 gostiju.