FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

Alii
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Alii » 13 maj 2023, 13:22

zlo87 je napisao/la:
13 maj 2023, 13:05
Alii je napisao/la:
13 maj 2023, 12:28
zlo87 je napisao/la:
13 maj 2023, 12:18
Za "poraz" krivac iskljucivo Tarik Ramic. Lopta koja je bila u zraku bi bila nasa i Peljto bi 30s poslije svirao kraj. Vrijeme koje je dao FK Zeljeznicaru ubacivanjem lopte u teren je taman dobrodosli da se igraci odmore i smirene glave pokusaju uraditi jos nesto. Kao i sto sam nedavno spimenuo, mislim da Ziljkic nije igrac za bilo koju ozbiljnu ekipu. Trio protiv Zrinjskog treba uvijek igrati jer se pokazao najboljim. Ziljkic usporava igru i stavlja sebe u centar paznje svojim soliranjem iako nije najkvalitetniji pojedinac. Sto se tice Evrope, sve je u nasim rukama.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.
Da nema Ziljkica ne bi bili 3 mjesto sada bili bi 6.
Kako ne razumijete takticka igra zelju igra na pressing cekali da obrana prede centar a mi duga lopta morali smo po centru igrati onako.
Ziljkic kakav igrac od Tatara po lijevo strani nismo imali top igrača.
Nista ja tebe nisam shvatio osim da su ti Tatar i Ziljkic tu negdje. Tatar je za Ziljkica kod nas bio Quaresma, a karakterno su obojica tu negdje. Ziljkic malo gori.
Ne može bot razumjeti svašta.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 13 maj 2023, 13:23

napoleon72 je napisao/la:
13 maj 2023, 13:00
Ma ljudi, ne kazem ja da Vrancic ne radi svoj posao vrhunski i da nije najbolji igrac ove ekipe, al ne mogu da svarim da mi godinama dovodimo takve igrace na relativno nevazne pozicije. Opet kazem, 3 puta jeftiniji igraci mogu dosta dobro odradit taj posao zadnjeg veznog. Ne placam ja igrace i ne zanima me, al ovo je kao da vodis programersku firmu i imas prosjecne programere al najbolju sekretaricu u drzavi, koja je nekad bila sekretarica Bil Klintonu. Tako to djeluje.
Ja gledam sinoc yebenog Stilica, kad god frajer uzme loptu strepim. Proigrava, zabija, vuce loptu, uzima prekide, sve zivo. Bas lik na kvalitet i ime nosi ekipu naprijed. To im je prethodno radio i Stevanovic. Mi smo hrpu takvih zvijezda doveli, Benko jedini na ledjima nosio ekipu. Hamza, Avram, Tino, Kapic, et da zanemarimo Vrancica. Svi zvijezde, od svih ocekujes da potegnu i dignu ekipu samim prisustvom na terenu, al nista. Vidim ja koliko Mario radi za ekipu i koliko zna s loptom i sve, al jednostavno ne vidim u njemu tog nekog Stilica koji daje boost cijeloj ekipi samo sto se pojavi na terenu. Ne znam et, ispast ce da pljujem momka koji je strasan igrac, a samo hocu da kazem da njegov posao mogu obavit i jeftiniji i slabiji igraci a da nam treba pravi lider gore ispred da ponese ekipu kad zastopaju svi.
Pa to je to, planski se ne dovodi. I prije se znalo, a pogotovo sada. Pare baciti na neku poziciju koju možeš popuniti sa mlađim igračem iz Bosne koji će isto doprinijeti, a da poziciju špica dovedeš zvijer ili da krpiš poziciju lijevog beka, a na desnom imaš 3 opcije. Itd.

Na ljeto treba remont uprave. Dovesti trenera, znači bilo koga, ali samo da je trener. I uz par ciljanih odlazaka/dolazaka imaš ekipu da se tučeš sa Zrinjskim za dominaciju bh fudbalom i sa pravom se možeš nadati dobrom rezultatu u Europi.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 13 maj 2023, 13:24

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
13 maj 2023, 13:11
Ono što je pozitivno je to da se već sada traži golman, da je lijevi bek u “dalekim” pregovorima, a da imaju već na umu stopera, zadnjeg veznog..
Ne mozemo opet tjerati bruku igraca i dovoditi autobus igraca. Ostaviti stopere, dovesti treceg boljeg. Uigrana odbrana je najbitnija. Musa i mulalic mogu ostati desno, lijevo, ne znam treba poboljsanje. Gdje je i sta radi pidro, igra li uopste tamo?
Svim silama zadrzati baltu, on je kljucan za sredinu. Vrancica ako premuntaju, jos bolje, ako ne zadnji vezni treba. Cirjak je stranac, kao takav je visak, ne znam sta se sa njim desava. Avramovski je izgleda gotov, tu treba dovesti nekog top. Kao i golmana nekog iskusnog
Dzafic, vrsajevic, dizdarevic treba da idu. Hamza se moze iskoristiti, ne znam samo jel nam skup za ulogu rezerviste.
Suma sumarum, dal ide, jos ako se kovacevic proda eto nam minimalno 1.5 mil eura od njih dvojice. Polovina tih para se moze iskoristiti za popunjavanje rupa.

Trener je skroz druga prica, mislim da mirza ide svakako bez obzira sta bude na kraju sezone

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 13 maj 2023, 13:25

zlo87 je napisao/la:
13 maj 2023, 12:18
Za "poraz" krivac iskljucivo Tarik Ramic. Lopta koja je bila u zraku bi bila nasa i Peljto bi 30s poslije svirao kraj. Vrijeme koje je dao FK Zeljeznicaru ubacivanjem lopte u teren je taman dobrodosli da se igraci odmore i smirene glave pokusaju uraditi jos nesto. Kao i sto sam nedavno spimenuo, mislim da Ziljkic nije igrac za bilo koju ozbiljnu ekipu. Trio protiv Zrinjskog treba uvijek igrati jer se pokazao najboljim. Ziljkic usporava igru i stavlja sebe u centar paznje svojim soliranjem iako nije najkvalitetniji pojedinac. Sto se tice Evrope, sve je u nasim rukama.
100% Majmuncina mala umislilio da za famos igra a ne Sarajevo, onako naskodit klubu samo idiot moze..

Ziljkicu skinut traku obavezno skroz drugi igrac od kad je kapiten, pritisak il bog zna sta je u pitanju

Herson

Post Postao/la Herson » 13 maj 2023, 13:37

Ramic krivac za remi :urnebes: :urnebes: :urnebes: Potrosis preko milion maraka za pojacanja, imas najkvalitetniju i najskuplju ekipu u ligi, koja ima daleko najbolje uslove, a krivac za remi protiv mrtvog Zelje, kojem zadnjih desetak minuta igraju 3-4 rekreativca, ti junior od 18 godina jer je ubacio loptu na teren. :clap: :clap: :clap: :clap:

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 13 maj 2023, 13:38

Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 13 maj 2023, 13:41

Aničić na klupi sinoć, šta je s njim? Ne može vala bit gori od trenutnog Besima da s jednom nogom skakuće

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 13 maj 2023, 13:48

13 maj 2023, 13:16
Hajdeee je napisao/la:
13 maj 2023, 13:13
Ono što je pozitivno je to da se već sada traži golman, da je lijevi bek u “dalekim” pregovorima, a da imaju već na umu stopera, zadnjeg veznog..
Imaju li u pregovoru i novog direktora i trenera.

Jeb.em ih u usta nesposobna.
SD i vjerovatno trener - da.
Direktora teško, pomirio sam se da će i ljetni rok preživiti..
Jedino da joj Mirvić ne da otkaz jer prepozna koliko nam sjever nedostaje.
Valjda ima dovoljno poslovne inteligencije.
Ako mu je prenabildani ego potisnuo onu osnovnu.
- FKS -

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 13 maj 2023, 13:50

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
13 maj 2023, 13:38
@Zukanovic, bi li nam ovaj valjao?

https://www.transfermarkt.com/anel-zuli ... ler/935640
Jedan od najbolji igraca tamo. ali tesko da ce on kod nas. Hajduk je nijov partner klub + bilo ponuda iz Italije za njega.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 13 maj 2023, 13:51

13 maj 2023, 13:16
Hajdeee je napisao/la:
13 maj 2023, 13:13
Imaju li u pregovoru i novog direktora i trenera.

Jeb.em ih u usta nesposobna.
SD i vjerovatno trener - da.
Direktora teško, pomirio sam se da će i ljetni rok preživiti..
Jedino da joj Mirvić ne da otkaz jer prepozna koliko nam sjever nedostaje.
Vise me to zanima. Sta ce se desavati za iducu sezonu. Novi trener koji zna nesto o taktici i sistemu te pojacanja na deficitnim pozicijama i imamo ekipu za titulu.
Za ovu sezonu me iskreno vise zaboli. Okej bilo bi lijepo izboriti Evropu zbog samog koeficienta, ali zbog svega ostalog mi je nebitno. Da su titula ili kup u pitanju to je drugo.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 13 maj 2023, 14:08

bordobijelisampion je napisao/la:
12 maj 2023, 08:42
Neće valjda proraditi taj atomski napad baš protiv nas...
FKS 2-1 NKŽ
Oliveira
Varešanović
Krpić
**** ti sjeme pogodio sve i u prvoj recenici nas urekao...

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 13 maj 2023, 14:19

Dokaz kakve karine pišu ovdje je i ovaj post da je Almedin karakterno gori od smrada Tatara
Ne treba nama ni Manijak, ni Lešinar ni Škripar niti Gigovic niti Peljto niti ostala buranija lige ...

Imamo mi dovoljno smradova, botova i neprijatelja i u svojim redovima.

ZeroStyle
Kontakt:

Post Postao/la ZeroStyle » 13 maj 2023, 14:24

Uvijeknapravojstrani je napisao/la:
13 maj 2023, 02:05
Bravo za Horde. Tako se bori za klub. :puke:

:clap:
Nemojte više ni na gostujuće ici. Mirza ostani uprkos ovim tzv navijacima. Ayla ti narocito trebaš ostati.
Valjda se osnuje neka grupa kojom nece manipulisati kako ko stigne.
Sramota za Koševo i naš klub da je sjever danas bio prazan. To vam nikada necu zaboraviti.
zbog debila poput tebe i treba da ostanu

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 13 maj 2023, 14:24

Uglavnom gdje nam najvise skripi. Uz tih par igraca i sa ovim sto se pogodilo na zadnjem prelaznom roku, mogla bi biti bas top ekipa za narednu sezonu. Naravno uz trenera da nije iz kafane. (da ne spominjem Zekica, napast ce me neki)
Pitanje je i ko ce sve ici iz postojeceg kadra (raskidi, istek i prodaja) tako da bice tu opet 5 6 novih mada to nije problem ako je okosnica od ove sezone, vise je dopuna nego remont.
Vala ako se bar dobro ne pofajtamo za sampiona sa Zrinjskim slnedecu godinu onda nas.ebi!

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 13 maj 2023, 14:25

Neko je napisao neki dan da od iduce sezone ovo pravilo stranaca ide na 6, je l to zvanično ili je nagadjenje?

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 13 maj 2023, 14:27

pitara je napisao/la:
13 maj 2023, 14:25
Neko je napisao neki dan da od iduce sezone ovo pravilo stranaca ide na 6, je l to zvanično ili je nagadjenje?
To ili ce staviti da ovi iz srbije i hrvatske se ne racunaju kao stranci

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 13 maj 2023, 14:28

pitara je napisao/la:
Pravilo stranaca treba ukinuti, potpuno besmisleno. Da smo mi kao Engleska ili Njemačka po veličini i broju stanovnika pa hajde, ovako nema smisla.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 13 maj 2023, 14:29

pitara je napisao/la:
Pa vec moze biti 6 stranaca.Ako mislimo na isto.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 maj 2023, 14:30

13 maj 2023, 13:07
ElCartel11 je napisao/la:
13 maj 2023, 12:51
13 maj 2023, 09:29
I jos nesta. Kad cemo mi vise dovest nekog majstorcinu i da imamo neke fajde od njega? Okej, Vrancic je preiskusan i smiruje igru i sve to, al brate kod nas uvijek te zvijezde "radi on nevidljivi posao". Pa yebemu majku, daj jednom vidljivi posao uradi u pm. Dovedes Susica, Kapica, Vrancica... svi smiruju igru, svi uzmu loptu i prvom do sebe, upute.poneki okomit pas. Zeljo dovede Stilica, frajer im sam hrpu bodova donosi. Nije fudbal samo golovi i asistencije al brate, de nekad neki slobodnjak, sut sa distance, asistenciju, nesta. Stilic ne moze opanke okrenut Vrancicu po karijeri, al je po pokazanom u ovoj ligi za njega De Bruyne. Jbt Said je jedini koji je doveden i dobro placen a da si bas vidio za sta si ga.doveo. Yebo te ba vise pasovi prvom do sebe i neko smirivanje igre, de barem uzmi prekide, uzmi svaki korner, svaki slobodnjak, uradi nesta da skoce svi na noge. Vise Bekric u zadnje dvije godine donio Zelji nego nama i Vrancic i Kapic i Susic, pa razapinjite i ser.ite koliko hocete za to "ne razumijes se u fudbal". Eto ne razumijem, i druge ekipe u svijetu imaju zadnje/centralne vezne pa ljudi rade strasan posao u ofanzivi, daju golove i asistencije, sve zivo. Ovo sto igraju/su igrali Vrancic, TSS i Kapic, igrao je jednako dobro (i bolje) i Crepulja, Radovac onda, igraju neki Hajdarevici, Mekici, Cavari...
Ako budemo pametni na kraju sezone pokupiti ubicama Cavara, Vrančića gurnuti na ofanzivnog veznog (Dal ide, Avrama nogirati). Dovesti novog defanzivnog veznog ala Balta 2, samo da taj jos sa loptom nesto zna, a ne da se odbija ko od drvo.
I imali bi najjacu sredinu nakon rata. U ligi im ne bi bilo premca ja mislim. Ali kad nemas sistema ni uprave tesko, da se to tako desi.

Stilic isporucuje toliko asistencija jer igra na poziciji AM. Stavi ti njega na poziciju CM kao mi Vrancica, qrac moj bi imao takvu statistiku. A kod nas bi sigurno tu poziciju igrao jer mi ne znamo iskoristiti igracev potencial.
Pa ovo je kljuc svega, mi pojedinca uklapamo u sistem koji nemamo, umjesto da radimo obrnuto i gradimo ekipu oko najboljih igraca. Vrancic je najbolji kao osmica, al uz osmicu treba jos jedna osmica i DMF iza. Garantujem da bi vezni red Balta - Vrancic - Cirjak fercerao sto put bolje i da bi se do kraja iskoristio Mariov potencijal. Das njemu ofanzivniju ulogu, Cirjaku malo defanzivniju, Balta osigurac i igras 433. Nama bi Lampard, najbolji stijelac Chelseaja i to kao veznjak, igrao DMFa i ne bi nikad gola vidio. Iniestu bismo takodje gurnuli negdje da prenosi lopte od stopera do krila, umjesto da mu das tu slobodu da kruzi izmedju sredine terena i kaznenog prostora protivnika.
Bas tako. Hajd u Stokeu, Norwichu ali u Sarajevu Vrancic mora biti ta prevaga naprijed a ne da se trosi ko Cimi u 22oj na zadnjem veznom. sigurno bi imao 7-8 golova i 10 ass
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 13 maj 2023, 14:32

mma_hz je napisao/la:
13 maj 2023, 14:29
pitara je napisao/la:
Pa vec moze biti 6 stranaca.Ako mislimo na isto.
Možeš ih ti imati i 12 ali sad je pravilo da 5 smije u zapisnik

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: AVNOJ i 39 gostiju.