FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

boki86
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la boki86 » 14 maj 2023, 20:17

FCUM je napisao/la:
14 maj 2023, 20:11
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
14 maj 2023, 20:06
Srušio Mario Kovačević Rijeku i Jakira :D
Realno, za Mirzu je Ancelotti, treba ga imati na umu za ljeto.
Bas ce kod nas Ayla da mu otvara instagram
Taj je vec na zapadu, tamo svi imaju instagram :rol:

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 14 maj 2023, 20:19

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 14 maj 2023, 20:37

Ovo ko da se stima da ispadne Tuzla iz lige :D
Sve se nadam da ce TC ispasti i da je Sisa digla ruke od njih a da ce se (opet) vratiti u Slobodu.
To bi onda znacilo da bi Sloboda trebala ostati u ligi a to znaci i pobjedu vs uskih sutra :mrgreen: sto nama pase za Evropu.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 14 maj 2023, 20:42

muhamedhulk je napisao/la:
14 maj 2023, 20:37
Sve se nadam da ce TC ispasti i da je Sisa digla ruke od njih a da ce se (opet) vratiti u Slobodu.
To bi onda znacilo da bi Sloboda trebala ostati u ligi a to znaci i pobjedu vs uskih sutra :mrgreen: sto nama pase za Evropu.
Tako se prica sad koliko ima istine. Mislim da oba tuzlanska kluba ispadaju, to je svakako maslo vice (vjerovatno su im zato sredili teren pa se nece puno buniti)
Sisoju svejedno, ovako ce sigurno uci u slobodu “jeftinije” kad budu u drugoj ligi, i taman da ih spremi, jer se oni sigurno vracaju sljedece godine.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 14 maj 2023, 20:44

DBR1987 je napisao/la:
14 maj 2023, 18:13
Ne znam jel neko kacio...al interesantne stvari su iznesene u vezi FK Sarajevo sta se desavalo za vrijeme Dudica.
Ugl ako nista imamo odgovor zasto nismo dobili stopera, tj do nas je nije do belgijskog kluba, i zasto smo igrali u Zenici ne negdje dr.

Ugl. Da se naslutiti da Ajla donosi masu odluka samostalno bez konsultacije sa ostalima....a ovo za instagram BOZE SACUVAJ ko sjedi u toj kancelariji....

I po svemu sudeci vodi glavnu rijec u klubu dok se picic "Hadzija" niti iko drugi nije smio proturijecit ili umijesat u odluke koje ona donese... strasno...

Tesko je ovog Duduka slusat,ja,ja,ja pa opet ja. Fali stoper, stoper je ozvlakusa za najgore rezultate u historiji,ovdje pravda i poraz od Celika,place zasto se njemu nisu doveli neki igraci i platile odstete,ne racuna da je on sklopio tu ekipu smrad,nadam se da ga nikad vise necemo gledat na Kosevu.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 14 maj 2023, 20:44

Ma dobro, ne treba se zalijetati sa tim epitetima.Ovo je tom Kovacevicu prva solidna sezona u trenerskoj karijeri, ranije je vodio nekakve Podravine, Međimurje..., bez ikakvog konkretnog rezultata i trofeja.
Mirza svakako treba da leti, ali moramo ga zamjeniti nekim iskusnim kapitalnim trenerom, po mogucnosti strancem. Domacim ublehama ne bi dao da cunjeve nosaju na našim treninzima.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 14 maj 2023, 20:45

boki86 je napisao/la:
14 maj 2023, 20:42
Tako se prica sad koliko ima istine. Mislim da oba tuzlanska kluba ispadaju, to je svakako maslo vice (vjerovatno su im zato sredili teren pa se nece puno buniti)
Sisoju svejedno, ovako ce sigurno uci u slobodu “jeftinije” kad budu u drugoj ligi, i taman da ih spremi, jer se oni sigurno vracaju sljedece godine.
Znaci po vasoj teoriji kone mogu vec upisati 6 bodova protiv posusja i slobode
U tom slucaju nisam siguran da nam je dovoljno 4 boda i moramo obje pobijediti

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 14 maj 2023, 20:53

Jedini razlog zbog kojeg ne bi volio da ispadnu tuzlanski klubovi je teren. Taman se napravio dobar teren za 2 kluba koja sad navodno treba da ispadnu i da udju 2 kluba koja nemaju teren. I opet se provlaci prica da se stima da ispadnu 2 "bosnjacka" kluba a da udju "srpski" i "hrvatski" pa da bude 4-4-4
90!

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 14 maj 2023, 20:56

Tatamata1946 je napisao/la:
14 maj 2023, 20:45
boki86 je napisao/la:
Na kraju ce se izmedju nas i kona gledati gol razlika. Trenutno mi imamo bolju gol razliku za samo 1 gol. Mi sa 4 boda i oni sa 6 nas sigurno prestizu u golovima
90!

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 14 maj 2023, 20:59

Pa ako ispadnu oba Tz kluba i bice 4-4-4 a to je najveci poraz fudbala u BiH. Ne mogu ni pomisliti da bi nasi to pustili, pogotovo jer je Sisa u savezu i ima para, moze im udariti kontru i kupiti opstanak u ligi.
Hej 4-4-4 i u sportu, i sve mirno…ja bih zapalio sve i odstupio pa nek igraju sami…politika 1/1.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 14 maj 2023, 21:01

Nas ce **** golmani jer oboica su pretanki i najveca fula zamjerka Drogiranom ako ne izbori evropu su ne dovodjenje starca od 33-35 godina kao 2-3 golmana. Jer su i kod fedje pokazali ova dva mazluma da ce postat zidari prije nego golmani za pl bh.

E sad da se odvrnem na Fedjin interview.. Ako se slusa pazljivo moze se zakljucit da je kontraverzan do jaja, i da pricu koju prica izgleda na prvu postana ispravna bez hile sve u lice itd al ako poslusamo citav interview doce se do zakljucka da je sa sebe demantovao na skoro sve i jednoj glavnoj temi..

Krenimo od Veleza. Kazao je da je velez napustao jet mu je neko iz odbora veleza rekao pitao ga ok sve te igrace pojacanje da dovedemo dali to znaci u slucaju 3 poraza da ti mozemo dat odkaz.. kasnije govori da je bio zasicen i da bi podnio ostavku posle evrope

Kaze sve mu FK SARAJEVO ispunilo sto je trazio al zamjera to sto mu nisu mogli da obezbjede 100 k€ vec samo 30k€ za stopera ja igro sa veznim igracem ja igro iu zemici itd..

Kasnije kaze da je sa Hadzicem suradjivao odlucno (cak i kad je bio trener rekao je da je samo jedan igrac Dupovac bio sporan i da tu nisu imali iste poglede al da mu je i Dupovca istjero ispunio zelju) a kasnije kaze krivo mu bilo sto hadzija nije rekao da je on radio evropske treninge.. pomonje slobodu zelju sb sanse suteve,, i promasene sanse su dio sporta ali i dio odgovornosti trenera (u nekom procentu) jer penal (trener odredjuje ko puca nebitno dalije izricito ili kaze kako se dogovorite) drugo nijednu losu utakmicu nije sponenuo (cak tc 1-5) brani promjenom terena.i celik gdje to branio sa 10 k ljudi al eto krivica je njegova..

Igman zrinjski jos 2-3 utakmice gdje smo bili losi.

Takodje njegova ostavka (jeste spasila klubu neke novce jer mu nisu morali ko ni njegovom ss klauzulu) al cinimise da je bila kocka igrao je na tu kartu ako klub njega podrzi (u ovakvoj katastrofi izgubis od 3celigasa) onda ce dobit autoritet kod igraca jer njegovo ne znanje ili neznanje je doslo do zida..

Takodje onda je govorio da mu Ajla nemoze govoriti nista sto se tice nogometa jer ona nije iz te branse, a onda govori sto mu to nije rekla dok je bio na klupi..

Onda spominje Instegram, cak Ayla je i zato upravu

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 14 maj 2023, 21:04

Ako sutra Sloboda ne izgubi od Širokog, a Zrinjski osvoji kup, onda ce nam samo pobjeda protiv Igmana biti dovoljna za Evropu.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 14 maj 2023, 21:07

Lucas je napisao/la:
14 maj 2023, 20:44
Ma dobro, ne treba se zalijetati sa tim epitetima.Ovo je tom Kovacevicu prva solidna sezona u trenerskoj karijeri, ranije je vodio nekakve Podravine, Međimurje..., bez ikakvog konkretnog rezultata i trofeja.
Mirza svakako treba da leti, ali moramo ga zamjeniti nekim iskusnim kapitalnim trenerom, po mogucnosti strancem. Domacim ublehama ne bi dao da cunjeve nosaju na našim treninzima.
Pa vidi, uveo je Varaždin u prvu HNL, pa je onda otišao. Na zimu preuzeo i od tad imaju respektabilne rezultate, na 3 boda su od Rijeke što je odličan rezultat shodno igračkom kadru. Ne kažem da je neki strašan stručnjak, ali vjerujem da je napredak u odnosu na Mirzu najmanje 10%.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 14 maj 2023, 21:11

Cora1946 je napisao/la:
14 maj 2023, 20:56
boki86 je napisao/la:

Na kraju ce se izmedju nas i kona gledati gol razlika. Trenutno mi imamo bolju gol razliku za samo 1 gol. Mi sa 4 boda i oni sa 6 nas sigurno prestizu u golovima
Ma puno je opcija i mogucnosti, biti ce ovdje jos svega poznavajuci nasu ligu. Helem u srijedu cemo znati na cemu smo

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 14 maj 2023, 21:15

14 maj 2023, 21:07
Lucas je napisao/la:
14 maj 2023, 20:44
Pa vidi, uveo je Varaždin u prvu HNL, pa je onda otišao. Na zimu preuzeo i od tad imaju respektabilne rezultate, na 3 boda su od Rijeke što je odličan rezultat shodno igračkom kadru. Ne kažem da je neki strašan stručnjak, ali vjerujem da je napredak u odnosu na Mirzu najmanje 10%.
kapitalni trener?
Pa vidi druze, ozbiljan, da hoce da radi, nece ti prici sarajevu bez barem 350 000 po sezoni. Plus, treba naci stranca, dobrog a da hoce ovdje da radi, jer ti si njemu nazadak u karijeri ako trenira bilo koga van balkana (srb, bih,cg, mk i slabije ekipe hr), a i takvog da nadjes i platis nije garant uspjeha, jer i takav mora pronaci sebi zelju za radom, dokazivanjem , napretkom itd. I onda dodjes u situaciju da je puno lakse dovesti trenera koji ima ogroman potencijal nego da ides za "imenom" koji se okrenuo tome da odradi par ugovora i uzme lovu.
Licno ovaj mario vodi ekipu sa najmanjim budzetom u ligi koliko znam ili je medju dvije ekipe s najmanjim budzetom. Ipak, iako im je ekipa za dno tabele, igraju visoko cesto, jako lijepo (kada mogu) pa su tako i dinamu pravili probleme.
Vece su sanse da cemo morati uz pomoc ljudi koji znaju naci "jakirevica" nego da cemo dovesti neko jako ime koje ima zlelju da radi ovdje i da da sve od sebee
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 14 maj 2023, 21:16

Nama je najveca sansa da velez uzme kup pa ne zapnu protiv nas. Ako sloboda sutra popusi a zrinjski uzme kup onda nije dobro nikako

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 14 maj 2023, 21:17

Alii je napisao/la:
14 maj 2023, 20:19
Al smo se svi ogriješili na momku sto jest jest.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 14 maj 2023, 21:19

boki86 je napisao/la:
14 maj 2023, 21:11
Cora1946 je napisao/la:
14 maj 2023, 20:56

Ma puno je opcija i mogucnosti, biti ce ovdje jos svega poznavajuci nasu ligu. Helem u srijedu cemo znati na cemu smo
Sacekati sutra utakmicu Listice i kup u srijedu i tad ce biti dosta jasnija situacija
90!

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 14 maj 2023, 21:25

Eto kone Real Madrid pa će uzet 6 bodova. Derbi su dobili najviše zahvaljujući individualnim greškama, oni neke igre nemaju. Izgledali su dobro na Koševu posljednjih 15-20 minuta jer su se naše pič.ke usrale i počele griješit. Protiv Veleža isto kolo prije nas su pogurani od strane sudija, ono je u najmanju ruku trebao biti X. Ako sutra Sloboda kojim slučajem uzme (a gori im pod nogama), izginut će zadnje kolo kući gdje će vjerovatno i raje bit havariju ne bi li se spasili.

Mi ako smo nesposobni barem 4 boda uzeti iz ove dvije do kraja nismo zaslužili Evropu.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 14 maj 2023, 21:28

FCUM je napisao/la:
14 maj 2023, 21:17

Al smo se svi ogriješili na momku sto jest jest.
na cemu druze smo se ogrijesili? Jeste vi ozbiljni?
Pa imao si 10 utakmica gdje je bio igrac manje i gdj esmo izgubili bodove... zabio dva tri gola i odmah smo se ogrijesili? Mislim, pljuvanje i vrijedjanje na stranu, pricamo o fudbalu. Pa i protiv zeljeznicara je dao gol na loptu na liniji, imao je dva tri puta kontru gdje je mogao odigrati pas ali nije pa su ga srusili i faul napravili... ako mislis da je dobro to sto vuce neko loptu i fauliraju ga a pritom je imao rjesenje da proslijedi loptu.... jbg
Ja samo tvrdim da smo mladjem igracu od njega dali ovoliko prostora da bi imao isti ucinak a prodali bi ga za mnogo mnogo vise love... jer vidi, u ocima svakog skauta i trenera i uprave, 21-22 godina za nasu PL BIh nije mlad igrac.
A sto se tice ove gore statistike, mozes li navesti, koji je to napadac u21 igrao i imao sansu poslije harisa hadndzica da igra ovaj broj utakmica i minutazu,,, imao je, koliko se sjecam nedim hadzic par tekmi i hamza isto tako.. i ja se sljedeceg ofanzivca ne sjecam, tako da je ova statistika slicna onoj iz NBA lige koji je zadnji igrac koji je u toliko toga dao toliko toga a da nije toliko toga bilo poslije toga....
Dakle, ovo i jeste poslije handzica prvi igrac kojem se u u21 dalo ovoliko prostora.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”