FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
46
28%

Ukupno glasova: 166

boki86
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la boki86 » 15 maj 2023, 22:24

Velez uzima kup, mirvic zavrsava sve sa upravom veleza preko teams, igramo protiv juniora :kafa:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 15 maj 2023, 22:24

Ovaj mali Al Hajj obećava pravo. Treba ga dovesti ako ima prilike, mislim da bi bio pun pogodak.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 15 maj 2023, 22:44

Sta mislite o rovitom Bičakčiću
Samo Sarajevo

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 15 maj 2023, 22:46

ElCartel11 je napisao/la:
15 maj 2023, 19:04
Nemoj Morto vise tabele slabo mi dodje. Mi ostali jadnici gol razlika +7,+6,+4... Zrinjski +47 :urnebes:
Vidi fakat, jel ovo realno :crazy: :shock:
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 15 maj 2023, 22:48

joker90 je napisao/la:
15 maj 2023, 22:12
pjankesarajevo je napisao/la:
15 maj 2023, 22:09
Cattivo je napisao/la:
15 maj 2023, 21:57
Šta se dočekalo da Joker i kompanija hvale Dala, pa koji ste vi beskičmenjaci. Nemate stida sekunde
Nemoj tako oni su jedini navijaci, mi smo glupi ko neka stvar. Pa makar i pisali neke prijedloge koje niko ne mora prihvatiti. Njih 5-6 ovdje je za povratiti.
Ja ti ne rekoh danas da si glup, iako ti je onaj post za horde bio maksimalno nebulozan, ali hajde. Ovaj dio za Dalaru je ovaj lik sanjao ili trola.
Hoce li mi neko dati argumentovan komentar zasto neki klub ne bi podrzao navijace? Sve do sada sto ste rekli, pada u vodu niko da objasni zasto je to nemoguce u nasem slucaju? Gudra me jos uvijek drzi, pa valjda se nece NazorUso i njemu slicni uvrijediti sto pitam ovo. Napisi u privatnu poruku, zivo me interesuje.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 15 maj 2023, 22:51

kanarinac je napisao/la:
15 maj 2023, 22:44
Neka rovi negdje drugo bogati
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 15 maj 2023, 22:54

ElCartel11 je napisao/la:
15 maj 2023, 22:51
kanarinac je napisao/la:
15 maj 2023, 22:44
Neka rovi negdje drugo bogati
Dosta nam je rovitih buraz pa nismo rehabilitacioni centar.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 maj 2023, 22:55

Cora1946 je napisao/la:
15 maj 2023, 19:20
Prave se male tabele sa medjusobnim omjerima tih klubova. Ako su imali sva 3 meca nerijeseno onda se gol u gostima pika duplo.
Izvinjavam se na uzurpaciji, ali ovo pravilo su promijenili od ove sezone, gol u gostima više ne vrijedi dvostruko.

Kod: Označi sve

Član 7.
Utvrđivanje plasmana klubova u drugom dijelu takmičenja vrši se shodno odredbama člana 43.
Pravilnika o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH. U obzir se uzimaju rezultati ostvareni u toku
cijele takmičarske sezone, s tim da se pogodak postignut u gostima ne računa dvostruko.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 15 maj 2023, 22:58

Virtu4l je napisao/la:
15 maj 2023, 22:55
Cora1946 je napisao/la:
15 maj 2023, 19:20
Prave se male tabele sa medjusobnim omjerima tih klubova. Ako su imali sva 3 meca nerijeseno onda se gol u gostima pika duplo.
Izvinjavam se na uzurpaciji, ali ovo pravilo su promijenili od ove sezone, gol u gostima više ne vrijedi dvostruko.

Kod: Označi sve

Član 7.
Utvrđivanje plasmana klubova u drugom dijelu takmičenja vrši se shodno odredbama člana 43.
Pravilnika o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH. U obzir se uzimaju rezultati ostvareni u toku
cijele takmičarske sezone, s tim da se pogodak postignut u gostima ne računa dvostruko.
Hvala :thumbup:
Znaci klasicno gol razlika, nek smo i to rijesili :D
90!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 15 maj 2023, 23:13

15 maj 2023, 22:48
joker90 je napisao/la:
15 maj 2023, 22:09

Nemoj tako oni su jedini navijaci, mi smo glupi ko neka stvar. Pa makar i pisali neke prijedloge koje niko ne mora prihvatiti. Njih 5-6 ovdje je za povratiti.
Ja ti ne rekoh danas da si glup, iako ti je onaj post za horde bio maksimalno nebulozan, ali hajde. Ovaj dio za Dalaru je ovaj lik sanjao ili trola.
Hoce li mi neko dati argumentovan komentar zasto neki klub ne bi podrzao navijace? Sve do sada sto ste rekli, pada u vodu niko da objasni zasto je to nemoguce u nasem slucaju? Gudra me jos uvijek drzi, pa valjda se nece NazorUso i njemu slicni uvrijediti sto pitam ovo. Napisi u privatnu poruku, zivo me interesuje.
Ne kontam kako ti nije jasno da klub ne moze finansirati grupu. Ako ne mozes sam skontati zasto grupa ne moze finansijski zavisiti od kluba, imas vecih problema od gudre.

Al evo hajd najjednostavniji primjer, kako mozes biti objektivan i nepristrasan i kritikovati klub, upravu i njihove poteze ako si im na platnoj listi?

Navijacka grupa, pored svoje standardne uloge da navija i pruza podrsku igracima, dodje i ko neki osigurac da se ovi u klubu ne zayebaju i da imaju neku odgovornost.

Ali evo i s logisticke strane, ne vidim nikakvu potrebu da klub placa gostovanja navijacima. Pa nije bus do banje luke/mostara 20.000. Gostovanje kosta 30 maraka po osobi. Ne znam sta drugo mogu, da im kupe baklje zbog kojih kasnije placaju kazne?

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 15 maj 2023, 23:25

spezial je napisao/la:
15 maj 2023, 23:13
joker90 je napisao/la:

Ne kontam kako ti nije jasno da klub ne moze finansirati grupu na svakom koraku. Ako ne mozes sam skontati zasto grupa ne moze finansijski zavisiti od kluba, imas vecih problema od gudre.

Al evo hajd najjednostavniji primjer, kako mozes biti objektivan i nepristrasan i kritikovati klub, upravu i njihove poteze ako si im na platnoj listi?

Navijacka grupa, pored svoje standardne uloge da navija i pruza podrsku igracima, dodje i ko neki osigurac da se ovi u klubu ne zayebaju i da imaju neku odgovornost.
Dobro. Legitimno i slazem se sa tim sto si napisao. Samo si fulio debelo a vidim da taj problem imaju i ovih 5-6 trovaca s tobom. NIGDJE NISAM NAPISAO DA KLUB TREBA DA DAJE PARE NAVIJACIMA!!! A sad se vrati i procitaj moj prvi post. I ti i ostali mrzitelji sviju pa onda samih sebe.
Napisao sam da klub treba da obezbijedi navijacke rekvizite!!! To veze nema sa placanjem navijacima. To se moze obezbijediti kroz sponzorstvo, npr imamo Garmond oni su stamparija bili, ne znam jesu li jos uvijek ili je Ajla i to promijenila, itd. Razne vrste podrske navijacima da navijaju bolje i naprave najbolju atmosferu!!! A placanje nikada!

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 15 maj 2023, 23:28

Ma ovo je ili trol ili strumf jedino to donekle moze biti opravdanje za ovoliku kolicinu gluposti.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 15 maj 2023, 23:31

15 maj 2023, 23:25
spezial je napisao/la:
15 maj 2023, 23:13

Ne kontam kako ti nije jasno da klub ne moze finansirati grupu na svakom koraku. Ako ne mozes sam skontati zasto grupa ne moze finansijski zavisiti od kluba, imas vecih problema od gudre.

Dobro. Legitimno i slazem se sa tim sto si napisao. Samo si fulio debelo a vidim da taj problem imaju i ovih 5-6 trovaca s tobom. NIGDJE NISAM NAPISAO DA KLUB TREBA DA DAJE PARE NAVIJACIMA!!! A sad se vrati i procitaj moj prvi post. I ti i ostali mrzitelji sviju pa onda samih sebe.
Napisao sam da klub treba da obezbijedi navijacke rekvizite!!! To veze nema sa placanjem navijacima. To se moze obezbijediti kroz sponzorstvo, npr imamo Garmond oni su stamparija bili, ne znam jesu li jos uvijek ili je Ajla i to promijenila, itd. Razne vrste podrske navijacima da navijaju bolje i naprave najbolju atmosferu!!! A placanje nikada!
Vidi nesto, ja te ne napadam, ne vrijedjam, a ni ne mrzim. Nego kad kazes da klub treba nesto obezbjedjivati grupi, logicno da se pogresno shvati. Helem, ni navijacki rekviziti nisu skupi toliko da se klub mora baviti time. To su smijesne svote novca da grupa od hiljadu ljudi nekom akcijom pred vazniju tekmu gdje bi isticala koreografiju ne moze odraditi. Zivio

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 15 maj 2023, 23:32

Ja ne mogu da vjerujem da ti imas vise od 20 godina i da pratis FKS bar jedan dio od tog, a da pitas i predlazes ove stvari. Pa ne moras biti u tim ultra fazonima, ali da si barem dva puta u zivotu prosao pored Koseva naucio bi da postoje neki navijacki kodeksi, narocito na sjeveru i shvatio bi sto im ne moze klub kupovati bilo sta ili poklanjati. Ma da vjerovatno trolas i **** nas ovdje ili si Aylah pa te bune ove stvari, a mi smo ti toksicni.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 15 maj 2023, 23:41

da vam olaksam u razmisljanju, ocigledno da iza nickova stoje botovi placeni da pisu gluposti a ocigledno nemaju veze sa fudbalom i navijackim svijetom pa ni sarajevom, nego su ovdje da truju i pljuju i brane ono sto im se kaze...vrlo vjerovatno pokoje zensko
je.bo ovo, sretno i neka botine nastave pisati, do nekih zdravijih i boljih vremena oovog podforuma, zelim nam evrope, titule, transfere... vakat je da i ja malo odmdorim od svega ovoga i pocnem se baviti pametnijim i meni korisnijim stvarima u zivotu.

Pozdrav braco sa tribine, foruma, koji smo igrali nekad i termine, neki smo postali raa, prijatelji, kumovi, braca... :salut:
auf Wiedersehen
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 15 maj 2023, 23:46

Ma lik il ima 15 godina il bas trola. Cuj da klub obezbijedi rekvizite navijacima. Mislis da bi ijedan navijac koji drzi do sebe pristao na to da ga klub toliko ponizi da on ne moze sebi kupit sal od 25 KM, kartu od 10 KM, otic na gostovanje za 30 KM...? To ti mozda, al mozda pali u nekom malom klubu na zapadu gdje bogate gazde doslovno kupuju navijace. Ne mozes bolan jednu grupu kao HZ spustit toliko nisko, to su momci koji su obisli Skotsku, Italiju, Njemacku, Grcku, Bjelorusiju, Svedsku, Norvesku... I ti dodjes i lupis "ideju" da im klub plati gostovanja i rekvizite? I jos se cudis sto te raja ismijava.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 15 maj 2023, 23:58

napoleon72 je napisao/la:
15 maj 2023, 23:46
Ma lik il ima 15 godina il bas trola. Cuj da klub obezbijedi rekvizite navijacima. Mislis da bi ijedan navijac koji drzi do sebe pristao na to da ga klub toliko ponizi da on ne moze sebi kupit sal od 25 KM, kartu od 10 KM, otic na gostovanje za 30 KM...? To ti mozda, al mozda pali u nekom malom klubu na zapadu gdje bogate gazde doslovno kupuju navijace. Ne mozes bolan jednu grupu kao HZ spustit toliko nisko, to su momci koji su obisli Skotsku, Italiju, Njemacku, Grcku, Bjelorusiju, Svedsku, Norvesku... I ti dodjes i lupis "ideju" da im klub plati gostovanja i rekvizite? I jos se cudis sto te raja ismijava.
Očigledno čovjek nije upućen, pa i ne treba dalje na tu temu. Koliko vidim nije ništa loše mislio, ali je nebuloza teška u pitanju.
Haj ako ništa zanimljivo će nam biti sa Ajlom oko ovih praćenja, jedino “dobro” kod AylaH :mrgreen:
Zapratila je nekog Oscar Santis. Lik hladno ima 41k pratitelja, haman ko naš profil :rol:
Vidim zapratio je nazad, znači ima tu nešto.. Ma da ne znam šta će nam još jedno desno krilo, još ako je dešnjak.. :crazy:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 16 maj 2023, 00:04

Da reizimiramo, mirvah placa 5000-6000 KM mjesecno da kurvah samuplja followerse
Pa mogla je sama onih indijaca kupit, 2000 za 3-4 $$

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 16 maj 2023, 00:26

GalileoGalilei je napisao/la:
15 maj 2023, 14:26
Kad mi neko dođe i kaže da Jakirović nije nešto i da je imao sreću da Zrinjski nema konkurencije u ligi, pucao bih sebi u glavu. Što mi nikad ne iskoristimo tu lošu konkurenciju u ligi? Kako evo mi to nikad nismo, a imamo najbolje uslove unazad 10 godina. Nikad se nismo prošetali kao Zrinjski. Vazda neka opravdanja, a realnosti nigdje. Mene je sramota da klub koji ima najbolje uslove, najveće plate, kamp, Akademiju, koji plaća obeštećenja za igrače ne može da spoji jednu dobru sezonu bez skandala nego nam visi pisljiva Evropa. Sramota me je da ne možemo da dobijemo mrtvog Želju, na čelu s Bekrićem, Beganovićem, Šehićem i sličnim krampama.

Jakirović je nas sabio prvu utakmicu na Koševu, nismo mogli dahnuti, a kamoli loptu prenijeti na njihovu polovinu. Čovjek koji je okupio dobre igrače, skrojio ekipu po svojoj mjeri i filozofiji. Čovjek koji ima sistem i filozofiju igre, kod kojeg se u igri zna gdje, ko i kad stoji. Čovjek koji je autoritet kao trener i koji ima filing za taj posao. Napravio strašan posao i otišao u Rijeku, gdje je isto odradio lavovski posao, s obzirom da su ovi bili u raspadu, te da su se borili za opstanak. Došao, selektovao, raščistio što je trebao, opet doveo one koji su pogodoni za njegov stil i eto rezultata. Tad je prekrižio i Vrančića, džaba što je ovaj donedano igrao u najjačoj ligi svijeta i u Bundesligi. Tu je odmah pokazao karakter, mada ima istine i u tome da je Mario skup igrač. Jakirović se pokazao u HNL-u dobro, čak je bio i blizu Dinama, znači utomatski je sebi izgradio šanse za odlazak u bolje lige i klubove. Na to sve, dodati da je veoma mlad trener.

Opet kažem, jedan Jakirović bi s ovom našom trenutnom ekipom uradio yebacki posao. Ovako kad ti nemaš dobrog trenera, rasulo u Upravi, sumnjivog vlasnika, onda i ne možeš bolje. Zrinjski je primjer kluba kakvom treba težiti. Nemaju nikakve halabuke, skandala, sve rade u miru i tišini, a rezultati se vide. Od Uprave do trenera, svi rade svoj posao i svi ZNAJU raditi svoj posao. Ne vode im klub ofajla Ajla koja se prsi po Instagramu, Mirvić koji štajnca storyje, SFK qurave na čelu s Poturom. Trener im se ne druži s kriminalcima, niko ne prijeti igračima, ne gura svoje mutave sinčiće itd.

Mi smo jedna velika qarina, jedan veliki haos, pun kriminalaca, quravi, ubleha. Sve iole što je dobro bilo u klubu, protjerano je. Sada ide opet borba protiv mahale, kojekakvih krimosa, menadžerčića, mafije, marioneta i slično. Ponavlja se period Kantardžića i Ibrakovića, što je najžalosnije. Čovjek svake godine misli ide nešto na bolje, a ono sve šablon za šablonom.
Mi smo PROSJEK ove lige i to trebamo svi PRIHVATITI, bez ikakvog kurcenja i omalovažavanja drugih ekipa. Jedina ekipa u ovoj ligi je Zrinjski, sve ostalo buranija.
Pogodio u sridu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, bvsic, Haksss, HariTz, jurisicduska, nedimmmm1337, Proximic i 84 gosta.