Robust je napisao/la: ↑16 maj 2023, 13:24
mi smo narod koji ne zna za mjeru pri jelu nego pola hljeba, pp kile, kila pite, desetine cevapa, jednostavno patimo od toga tj.straha gladi radije se prezderavamo i onda ti isti kukaju dva dana kako ne mogu da provare cevape , i onda takvim kazes da je takva ishrana i hrana smece dobijes milion jezika gdje ces ba reci to za nasu hranu
Nase pite, cevapi, nema hrane koja je gore spremana klasicni junk food i pri tome sto vecina tih objekata ne pridrzava se nikakvih sanitarnih uvjeta bolje da ne znate kako vecina tih kuhinja izgleda
Naravno, ali generalno nije problem pojest sirnicu kad se pravi od kvalitetnog sira ili burek sa provjerenom junetinom itd.
A sto se tice uslova, vjeruj i da po top turistickim destinacijama Hrvatske ima svega. Evo primjer Pag mjesto Mandre, gdje nakon provoda hrle gladni turisti sa Zrća.
Radio sam kao recepcionar jednu sezonu, pa kad bude dvokratno, skoknem do restorana uz more. I jednom se desilo, posto sam vec upoznao gazdu da odem do kuhinje od kuharice nesto uzet i dodat blok. Uglavnom, stanje te kuhinje ko da je prezivila udar bombe krmace. Masti po zidovima a sto za rezanje ko onaj iz
orrora, frisko nakon mucenja.
numanumaye22 je napisao/la: ↑16 maj 2023, 13:44
Pricali smo prije nekih mjesec dana o ovome bas. Upravo se potvrdilo ono o cemu sam pisao ovdje. Boga pitaj sta jedemo. Ili pojedinci zaista misle da mi imamo toliko krava i teladi za zaklat?

Ako je u Hrvatskoj samo 15 % ispravno, kod nas nije ni 5 %.
Niti jedan mesar u BiH nece ici po lokalnim stocnim pijacama da kupuje kvalitetnu junad, pa da onda to kolje, melje i prodaje u npr. cevape. Za cijenu jednog domaceg, moze nabavit dva upitna/zarazena/uginula/neprovjerena iz Poljske, Madjarske il Srbije.
Kao sto sam nedavno pominjao i po EU ima smeca, samo sto su jake ekonomije to smece dijelom obiljezile a neke poput Svabije rade na tome da meso ispod prve dvije klase u velikim trznim centrima uopste ne prodaju.
A smooth sea never made a skilled sailor.