Vjerujem ti druže, ali slabo pratiš rast cijena. Nema niko razloga niti potrebe da laže.
Ja plaćao do zimus mrežarinu za el. energiju u vikendici 8 maraka, sad navodno struja nije poskupila...Ali od nove godine je to 15km.
Kako šta?
Moderator/ica: insider
Vjerujem ti druže, ali slabo pratiš rast cijena. Nema niko razloga niti potrebe da laže.
Meni je cejf kad se okrece, nea ga sta on peci, po 5km placo te godine, i to cesto. Da je moglo skociti koliko kazes za 60%, mogice ali ne vjerujem. Ili ti uzimas gdje te uzimajuarmando je napisao/la: ↑17 maj 2023, 00:31Vjerujem ti druže, ali slabo pratiš rast cijena. Nema niko razloga niti potrebe da laže.
Ja plaćao do zimus mrežarinu za el. energiju u vikendici 8 maraka, sad navodno struja nije poskupila...Ali od nove godine je to 15km.
Kako šta?
Znas kako ljudi po selima, kad krava ide blizu osme godine, onda prvo zensko tele ostave i goje. To su one rase, manje krave ne znam sad tacne nazive, ali imam info otp o troskovima odrzavanja. Znam da druga vrsta daje max 15l, nesto krupnije ali vise i jedu. Ima ih jos par sto drze priplodne volove ali vecina ide ono umjetna oplodnja (il kako vec strucno zovu), veterinar uzme msm 50ak KM.forgempp je napisao/la: ↑17 maj 2023, 00:27Al ti si pravu 100% po tvojoj racunici ako krave imaju 10l ili 15l. To se aposlutno nikako ne isplati, mora krava imat minimalno 20 litara brt da imas lijepu zaradu. Ja iskreno ne znam nikog ko se time bavi a da drzi takve krave.
Kako nisi cuo za Simmental ili Holstein krave, pa one uz adekvatnu ishranu mogu imati cak 30+ litara, al najnormalnije je 20-25. Pun olx takvih.
Te od 10l su valjda neke iskrizane rase, bušice i slicno.
Ama znam ja šta je ćejf, ovo ti je samo širi primjer kako hoda razonoda. Imaš neku svadbu, godišnjicu, rođendan, veliki broj gostiju, onda se nema kad ćejfati i ideš da to obaviš na drugi način.
Jah, kad je Hreša nadomak Sarajeva bila bagatela.
Kakvih uspomena znam koliko sam sta negdje platio, isto da me pitas koliko si pivu platio u San Franciscu, eto i @asterik ti je potvrdio za tele (trenutno 2023), a i ovo za jagnjetinu ti ne vjerujem jer bombardujes cijenama. Ali eto moguce je. Nema mi logike da jagnje zive vage izadje 300+ km, koje je bilo 200km prije godinu. Nek se vodimo da je 40kg zive vage za laksu racunicu. No, opet moguce je, zavisno i od grada gdje kome cemuarmando je napisao/la: ↑17 maj 2023, 00:45Ama znam ja šta je ćejf, ovo ti je samo širi primjer kako hoda razonoda. Imaš neku svadbu, godišnjicu, rođendan, veliki broj gostiju, onda se nema kad ćejfati i ideš da to obaviš na drugi način.
Cijenama nas bombarduju svaki dan, info na sve strane, čuješ sam ako ti sta treba....razumijem te, živiš daleko i živiš od uspomena.
Dokle se ode....a počeli od ćevapa![]()
Koga boli **** za krajinu, kao i uvijekavenija je napisao/la: ↑17 maj 2023, 00:03Kakvi su levati ovi iz SDA to je nevjerovatno, znaci ovi kmetovi Američki, LGBT trojka VladaFBIH totalno podbacila i zapostavila Krajinu dok ljudi sami se spašavaju, nikakve reakcije a GLUPANDERI iz SDA umjesto da ih urnišu i pišaju po njima zbog katastrofalne reakcije oni ne postoje.
![]()
Vazniji je podvoznjak u Buca potoku od vas.
Kaže tu smo ako bude trebala pomoć
Više se nadam pomoći iz Hrvatske, nego iz Capajeba.
Za Krajinu je najbolje da se pripoje Hrvatskoj, imat će više koristi nego od Sarajeva
Tuzna istina. A nadam se da cemo se, kad sve zavrsi, makar upola organizovati kao za Tursku poslije zemljotresa. Ali cisto sumnjam.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.