LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

amerosm
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la amerosm » 01 mar 2011, 18:51

@ adnan24

naravno da su one pic.kice u pitanju. :lol: :lol: Naravno svi znamo da je Kobe Bryant los igrac koji je u svojoj karijeri imao samo srece da igra s vrhunskim igracima. :D :D
Sto se tice tih klipova ja stvarno ne znam sto se mi bunimo to su sasvim normalni duelu za kosarku. Jedino kada se faul priznaje je kada mu polome rebra i to nije bio slucaj i onda ne znam sta se imamo buniti. :lol: :lol:

PS: Sada ce doci s Bostonom i sedmom utakmicom. :mrgreen: :mrgreen:

No sada predjimo na ozbiljne stvari gdje nas veceras ocekuje "lagana" utakmica kod Minnesote i nadam se da cemo nastaviti ovaj pobjednicki nakon All-Stara, no licno mislim da veceras ne bi trebalo biti problema ukoliko svi budu igrali na normalnom nivou. Jos uz sve to dosta pogodan termin utekmice koja pocinje u 2 h po nasem vremenu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 mar 2011, 20:04

amerosm je napisao/la:PS: Sada ce doci s Bostonom i sedmom utakmicom. :mrgreen: :mrgreen:

Problem i jest sto kad sudije "grijese" za Lakerse onda je to tema dana dok u suprotnom slucaju niko i ne primijeti ali hajde nema veze...
amerosm je napisao/la:No sada predjimo na ozbiljne stvari gdje nas veceras ocekuje "lagana" utakmica kod Minnesote i nadam se da cemo nastaviti ovaj pobjednicki nakon All-Stara, no licno mislim da veceras ne bi trebalo biti problema ukoliko svi budu igrali na normalnom nivou. Jos uz sve to dosta pogodan termin utekmice koja pocinje u 2 h po nasem vremenu.

Minesotu moramo dobiti kako bi nastavili ovaj dobar niz i kako bi u dobrom raspolozenju docekali nesto tezi raspored koji slijedi...poraz od njih bi nas opet vratio na staro...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 mar 2011, 00:57

@ Lakersi

gledamo li ljudi vecerasnju tekmu ili ste svi otisli na spavanje? Ja cu ostati da pogledam utakmicu pa cu poslije postaviti link za mec ukoliko bude zainteresovanih.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 02 mar 2011, 02:19

amerosm je napisao/la:@ Lakersi

gledamo li ljudi vecerasnju tekmu ili ste svi otisli na spavanje? Ja cu ostati da pogledam utakmicu pa cu poslije postaviti link za mec ukoliko bude zainteresovanih.
Gledamo, pa sad dal cijelu il koju cetvrtinu....hehe, vidjecemo...

Jos nisam naso kvalitetan stream, nesto su mi losi linkovi veceras...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 mar 2011, 02:24

sundancekid je napisao/la:
amerosm je napisao/la:@ Lakersi

Gledamo, pa sad dal cijelu il koju cetvrtinu....hehe, vidjecemo...

Jos nisam naso kvalitetan stream, nesto su mi losi linkovi veceras...
Evo i ja trazim i ovo je najkvalitetnije sto sam nasao:

http://atdhenet.tv/34926/watch-los-ange ... mberwolves

Lose otvaranje utakmice sto se suta tice, nemozemo bazen da pogodimo. Bynum dva puta promasuje zakucavanje. :lol:

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 02 mar 2011, 02:28

Evo ja sam na ovom linku:

http://www.rojadirecta.es/goto/horaciot ... st_03.html

Kobe se pomalo budi, valjda ce i ostali..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 mar 2011, 02:40

Losa prva cetvrtina od 18 poena 8 smo postigli s linije slobodnih bacanja, i opet zaostajemo samo 3 poena. Sut iz igre je 22 %, da je iole kvalitetnija ekipa pitanje pobjednika bi vec bilo rjeseno. Moramo popraviti sut iz igre inace cemo neocekivano "zijaniti".

Edit: Walton, Brown i Blake isto kao da od Timberwolvesa primaju platu, ne zna se koji je gori. :lol: :lol:
Jadna majko situacije ide kontra Minnesote 4 na 1 i "crnjo" baci loptu u prazno. :D :D

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 02 mar 2011, 02:55

Uz duzno postovanje, mislim da ce bit nemoguce izgubit od ovakve Minesote. Uz sut od 22%, gomilu preglupih poteza, evo sad i Bynuma u faul problemima, oni nisu u stanju napravit bilo kakvu osjetnu razliku. Ovaj sut mora brzo da se popravi, i onda stvari dolaze na svoje mjesto...

Nego malo shmekam uporedo NewYork i Orlando, dobra tekma, puno bolja nego ova, samo su je sudije malo zajebale jer su iskljucile Hedu....

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 02 mar 2011, 03:06

Ccccc....pa ovo je nevjerovatno, niko ne moze otvoren sut pogodit! Heh, kako Kobe ode ljut u svlacionicu...gdje nece, ostavlja ih na otvorenim sutevima, imaju po minut i po da se namjeste i opet fulaju, evo u jednoj minuti Odom, pa Artest... Aj bice bolje valjda drugo poluvrijeme...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 mar 2011, 03:06

Ovo veceras nema sanse da dobijemo, jedini moguci nacin je da pocnemo pogadjati neki od 123456789 zicera koliko smo imali.

@ kriticari

Kobe Bryant dodaje dva posljednja napada Odomu i Artestu koji iz ciste situacije gdje su se po dvije sekunde namjestali promasuju. Sada recite da je trebao sam uzeti stvari u svoje ruke. :roll: :roll:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 mar 2011, 04:30

U nastavku dosta ozbiljnija igra i u odbrani i u napadu i na kraju moze se reci dosta ubjedljiva pobjeda od 90-79. Najbolji u redovima Lakersa bio je Kobe Bryant s 24 poena, te 4 skoka i asistencije. Zapazenu partiju su takodjer odigrali Pau Gasol s 12 poena i 17 skokova te Lamar Odom s 12 poena i 11 skokova. Bynum nas je u prvom poluvremenu jedini drzao u igri kada su ostali bili u krizi i na kraju je imao ucinak od 12 poena i 7 skokova te je dva puta zalijepo bananu Love-u.
Prvi put smo u vodtsvo dosli u 27 minuti utakmice kada je Bryant pogodio za 51-49, zatim slijedi i mozda kljucni trenutak utakmice kada Minnesota pravi seriju od 9-0 i odlazi na 58-51 i onda Kobe Bryant s sedam uzastopnih poena te dvije asistencije preuzima stvari u svoje ruke gdje dolazimo do prednosti koju do kraja nismo ispustali.

PS: Barnes se vraca krajem ove sedmice ili pocetkom naredne, a posto je po medijima Kurt Rambis jedan od glavnih kandidata za klupu Lakersa mediji su Kobe Bryanta prije utakmice upitali sta on misli o svemu tome i njegov odgovor je bio kratak: "Jedino coach K dolazi u obzir". :lol: :lol:
Naredna utakmica je u Petak na domacem parketu protiv Bobcatsa gdje se trebamo osvetiti za poraz od prije nekoliko dana i onda u Nedjelju nam u goste dolaze Spursi gdje se i njima trebamo oduziti za bolan poraz pocetkom februara.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 mar 2011, 13:01

Nisam mogao gledati ali iz ovoga sto citam vidim da smo se dosta mucili citav mec ali na kraju ipak pobjeda...Mislim da ipak nisu igrali na 100% jer je ovo bilo samo da se odradi posao...Kobe opet povukao u drugom poluvremenu...

Kao sto rece i @amerosm Barnes se vraca veoma brzo a poslije njega bi trebao i Ratliff tako da mozemo ocekivati cijeli roster na okupu po prvi put u sezoni...jos da ne bude nekih novih vecih povreda i bicemo itekako spremni za PO...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 mar 2011, 14:22

Ja ocekujem da Barnes bude itekako opasno nase oruzje iz sjene...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 02 mar 2011, 15:35

da se i ja malo nadovezem ovdje nisam odavno...prije svega drago mi je da ova ekipa konacno pocela igrati kao jedna cjelina... bilo je tu dosta soliranja i ne bas izradjenih akcija...al kako kazu komentatori ovo su neki novi lakersi poslije all star pauze... prije svega najbitnije odbrana je na visokom nivou, u posljednje 4 tekme imamo dosta dvocifrenih igraca, i igra konacno ne zavisi od kobeta :D, veceras u prvom dijlu vukao bynum, prije neku vecer gasol, pa prije toga artest odigrao sjajnu tekmu, to znaci da ima jos mjesta za napredak... poslije malog sazetka oko igre jedva cekam povratak barnes-a jer koliko sam ja primjetio njgovom povredom je i krenuo los niz lakersa prije svega sto je odbrana bila losija, i nije bilo igraca koji ce osim browna ili odoma da povuce u napadu kad igraju rezerve...takodjer nadam se da ce ratllif brzo na teren kako bi se jos skresala minutaza bynumu i gasolu i kako bi bili odmorni... jedina stvar koja mi nije jasna sto se ne koristi smith..mislim nije doveden bez razloga da popunjava visoke pozcije, al nit sam ja trener lakersa nit odlucujem oni znaju najbolje... mogu samo u zavrsetku reci da nas je konacno krenulo i da treba iskoristiti ovu povredu parkera i pokusat se pribliziti san antoniju... pozz za sve :D
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 02 mar 2011, 22:41

Samo me jedna stvar interesuje.Zasto Jackson drzi ovako stare igrace u rosteru?Osim Browna i Bynuma nema niko mladji od 30god.Ako je taj Blake vec toliki propalitet koliko sam citao sto ga ne tradea negdje.Tradeom Vujacica mislim da smo izgubili jednog malo iznadprosjecnog sutera ,a nismo dobili nesto previse.Eto moje skromno misljenje.
I sta mislite da li mozemo dobiti ranjene Spurs-e u nedelju?
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 mar 2011, 03:48

afa97 je napisao/la:Samo me jedna stvar interesuje.Zasto Jackson drzi ovako stare igrace u rosteru?Osim Browna i Bynuma nema niko mladji od 30god.Ako je taj Blake vec toliki propalitet koliko sam citao sto ga ne tradea negdje.Tradeom Vujacica mislim da smo izgubili jednog malo iznadprosjecnog sutera ,a nismo dobili nesto previse.Eto moje skromno misljenje.
I sta mislite da li mozemo dobiti ranjene Spurs-e u nedelju?
Pokusati cu ti ja odgvoriti, mada ce ti to bolje objasniti @adnan24 i @neno#4. Odgovor je veoma jednostavan, a to je da se negladaju godine vec to da se iskoriste mogucnosti glavnog igraca ekipe i da se osvoji sto vise titula, a to ces prije postici s iskusnim igracima nego za mladim nadama. Blake jest los igrac od njega smo svi iskreno vise ocekivali ali isto kada pravis trade moras nesta i ponuditi da bi zauzvrat dobio kvalitetno rjesenje. Sto se tice Vujacica slazem se s tobom, momak je bolje rjesenje od Waltona, cak ima i bolji sut ali se nesta dogodilo pa je pao u nemilost kod Jacksona to je za mene jedino objasnjenje i trade-om su se rjesili njegove place i dovlei igraca koji igra za minimalac. Igraci kao Walton ce uvijek imati prednost kod Jacksona jer odlicno znaju citati triangle-offense (ovo sam pokupio od Edina Avdica i ovo je on izjavio jos u finalu protiv onih tamo s Istoka 2008 godine).
Da su u pitanju prethodne dvije sezone rekao bi da je pobjeda 95% nasa protiv SAS, no ova je sezona cudna sto se nas tice jer nakon "velikog" zaostatka u takvim utakmicama dobijes Boston u gostima, da bi onda izgubio od najgore ekipe u ligi.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 mar 2011, 15:34

amerosm je napisao/la:Pokusati cu ti ja odgvoriti, mada ce ti to bolje objasniti @adnan24 i @neno#4. Odgovor je veoma jednostavan, a to je da se negladaju godine vec to da se iskoriste mogucnosti glavnog igraca ekipe i da se osvoji sto vise titula, a to ces prije postici s iskusnim igracima nego za mladim nadama

To je to...jednostavno treba iskoristiti Kobe-ja jos par sezona a onda poslije njega se moze graditi neki tim sa mladjim igracima...sad je vazan samo kvalitet bez obzira na godine...
amerosm je napisao/la:Blake jest los igrac od njega smo svi iskreno vise ocekivali ali isto kada pravis trade moras nesta i ponuditi da bi zauzvrat dobio kvalitetno rjesenje.

Blake je bas razocarenje sezone za mene...solidno je poceo ali se skroz izgubio...u odbrani je ocajan,nadam se da ce do kraja bar napad popraviti...a sigurno da za njega ne mozes ni dobiti nekog boljeg igraca u trade-u...
amerosm je napisao/la:Sto se tice Vujacica slazem se s tobom, momak je bolje rjesenje od Waltona, cak ima i bolji sut ali se nesta dogodilo pa je pao u nemilost kod Jacksona to je za mene jedino objasnjenje i trade-om su se rjesili njegove place i dovlei igraca koji igra za minimalac. Igraci kao Walton ce uvijek imati prednost kod Jacksona jer odlicno znaju citati triangle-offense (ovo sam pokupio od Edina Avdica i ovo je on izjavio jos u finalu protiv onih tamo s Istoka 2008 godine).

Vujacic je trebao biti zamjena za Kobeja na dvojci ali je Philu ocigledno Brown bio bolji...to i mogu shvatiti ali mislim da su Kobe i on mogli igrati zajedno tako sto bi Sasa mijenjao Fishera na kecu a ne Blake...a sigurno je bolji i u odbrani i u napadu od njega
amerosm je napisao/la:Da su u pitanju prethodne dvije sezone rekao bi da je pobjeda 95% nasa protiv SAS, no ova je sezona cudna sto se nas tice jer nakon "velikog" zaostatka u takvim utakmicama dobijes Boston u gostima, da bi onda izgubio od najgore ekipe u ligi.

Ja vjerujem da uzimamo ovo...oni bez Parkera koji je najcesce najveci problem kad igramo s njima...morali bi dobiti...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 mar 2011, 00:24

Veceras protiv uvijek nezgodnih Bobcatsa...nadam se da je vrijeme da ih dobijemo...

Barnes se definitivno vraca veceras... 8-)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 mar 2011, 00:51

adnan24 je napisao/la:Veceras protiv uvijek nezgodnih Bobcatsa...nadam se da je vrijeme da ih dobijemo...

Barnes se definitivno vraca veceras... 8-)
Nadam se i ja pobjedi, ali nekako imam osjecaj da ce se ponoviti Bucksi kada su nas rastavili na proste faktore. Drago mi ej zbog povratka Barnes-a jer cemo s klupe dobiti jos jedno kvalitetno rjesenje koje ce imati izmedju pet i deset poena sto nam je u nekim utakmicama i nedostajalo.
Nadam se da cemo u Nedjelju upisati pobjedu koja je za nas od velike vaznosti i treba iskoristiti ne igranje Parkera, ali samo je steta sto SK nece prenositi tu utakmicu, nego moram trazi neki stream da gledam i da se prebijam na stolici.

amardelic1
Kontakt:

Post Postao/la amardelic1 » 05 mar 2011, 01:09

imal li ko link od vas za uakmicu orlando chicago

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.