FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
A uzgred receno Trako ima 19 godina. Ne treba momka ubiti u psihu.. volim kad onako skoci kao lav na loptu, zna izletiti u prazno ali neka ga jos godinu.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- ElCartel11
- Kontakt:
Dizdarevic, Trako, Dzafic, Salcin, Vrsajevic, Musa, Tomasevic, Cirjak, Varesanovic, Avramovski.
Nadam se, da nisam kojeg zaboravio. Ovih 10 bi trebalo otici, da se dovede barem 5 novih kvalitetnih igraca + nesto Akademije i to je to.
Avram je tu jer je stranac, a nikako, da uveze polusezonu barem bez povrede. Varesanovic izvjesna prodaja. Ostali su kvalitetom slabi.
Nadam se, da nisam kojeg zaboravio. Ovih 10 bi trebalo otici, da se dovede barem 5 novih kvalitetnih igraca + nesto Akademije i to je to.
Avram je tu jer je stranac, a nikako, da uveze polusezonu barem bez povrede. Varesanovic izvjesna prodaja. Ostali su kvalitetom slabi.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Trako ima 19 godina, ja ga nebih bacio, dobrom stoperu treba iskustva sto ne znaci da iz njega nemoze izaci dobar stoper.Davati mu sanse i pokusati ga razviti, momak ima potencijala. Neznam da li isto mogu reci za Belmina na zalost, ako sa 21 nije naucio kad treba istrcati i skratiti ugao a ne cuvati se sam linije, nece nikad! Treba nam pouzdan golman za sljedecu sezonu, to pod obavezno !
U novi boj ...
-
- Kontakt:
Da se mene pita za stopera bih rado vidio Samira Zeljkovica iz Veleža . Ako je na tm tacno ističe mu ugovor .
Polivalentan,zna ligu,domaći i sa 25 g. iskusan. Ako je zdrav naravno. Mogao bi odmah imati mjesto u timu, a i Evropa mu izazov.
Polivalentan,zna ligu,domaći i sa 25 g. iskusan. Ako je zdrav naravno. Mogao bi odmah imati mjesto u timu, a i Evropa mu izazov.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Kakva ubica od napadaca je igrao u ligi Crne Gore i pitam se kako je zalutao tamo
https://www.transfermarkt.com/tyrone-co ... ler/370793
Edit
ode u Tursku

Edit
ode u Tursku
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
ehh eto ove 2 odbrane protiv veleza je imao samo zato sto je linijski golman. Ne mogu da vjerujem da za ove silne godine treniranja nije razbio strah od izlaska s linije. Mada, Saha veci potencijal daleko. Belminu klub naci. Ako Delac dodje taman - Delac - Saha - i Belmin kao treci ako mu se klub ne nadje.hz033 je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:14Trako ima 19 godina, ja ga nebih bacio, dobrom stoperu treba iskustva sto ne znaci da iz njega nemoze izaci dobar stoper.Davati mu sanse i pokusati ga razviti, momak ima potencijala. Neznam da li isto mogu reci za Belmina na zalost, ako sa 21 nije naucio kad treba istrcati i skratiti ugao a ne cuvati se sam linije, nece nikad! Treba nam pouzdan golman za sljedecu sezonu, to pod obavezno !
- 1 9 4 6 -
- BegovicRamiz
- Kontakt:
poravnasmo racune haman sve
ako je vjerovati medijima nosioci i u 2. pretkolu
odgovara li bod Igmanu
al nemam nista protiv nek nas uzmu a sljedece da se sklone
danas poceti pripreme za narednu sezonu
odgovara li bod Igmanu
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
ee stetaaaa, taman da napisem on I Renan u tandemuado-hz je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:19Kakva ubica od napadaca je igrao u ligi Crne Gore i pitam se kako je zalutao tamo![]()
Edit
ode u Tursku

- 1 9 4 6 -
Bez imalo želje da umanjujem nečije postignuće, ali zaista se nema na čemu čestitati. U ovakvoj ligi, sa ovim budžetom, mi još uvijek nismo osigurali treće mjesto, a ne nešto više. Ne znam šta je tu za čestitati i proslavljati uz zvuke "Žikinog kola" i ljepljenje novčanica na čelo. U najmanju ruku - neprofesionalno, da ne kažem koju grublju riječ.
Vidim da se tu i tamo pišu pangerici o Mirzi i Dalu, uz nezaobilazno pišanje/svršavanje po faci, tako drag argument svima koji žele reći da su zbog nečega bili u krivu/pravu.
Iskreno, ne znam zbog čega bi se nego oduševljavao pomenutim dvojcem?! U ligi u kojoj su najbolji igrači osobe koje se nisu mogle izboriti za minutažu u nakim korejskim klubovima, 38-omogosišnji Brazilac, Englez iz 8. razreda otočkog nogometa, hrvatski drugoligaški golgeter i ini, odigrati pet iznadprosječnih utakmica nakon dvije godine tavorenja, nije nešto što treba istaći. To je više eksces nego standard.
Europske utakmice su jedino mjerilo nečijeg rada i kvaliteta, osobito na ovako malom uzorku kao što je naša liga. Ponavljam, Dal još ničim nije pokazao da je igrač, a niti Mirza da je trener. Bio je i Musemić neprikosnoven, pa je fasov'o osmicu u susretu sa prvim ozbiljnim suparnikom. Ako su mjera prva dva-tri pretkola nekog takmičenja, onda vjerujem da su i Mirza i Dal vrhunski stručnjaci Ali, ako mislimo postati ozbiljan klub, onda ne vjerujem da su njih dvojica pravi izbor.
Ako uzmemo kao konstantu presjek uobičajenog razmišljanja prosječnog navijača prilikom želja za žrijeb u narednom takmičenju, vidljivo je da se žele izbjeći neki protivnici, a neki opet priželjkuju. Isto tako, razmišljanje o eventualnom puštanju nekog budućeg protivnika zarad tobožnjih dobrih veza, zorno ukazuje na etalon gorepomenutog razmišljanja. Sarajevo ako misli biti značajan klub u malo širem okruženju, mora promijeniti perspektivu . Kako klub, tako i navijači. Naš dijapazon razmišljanja ne smije se kretati između Gibraltara i Farskih Ostrva, te Kosova i Andore. U takvoj konstelaciji možebit da je Mirza Guardiola, a Dal Messi.
Ruku na srce, sa otkupom ugovora, krenulo se u dobrom pravcu. Takav trend može i mora biti nastavljen. Kao baza tog puta, neophodno je ulaganje u omladinski pogon. Rad sa omladincima, prodaja istih i kupovina relevantnih fudbalera, a ne srpskih i hrvatskih polovnjaka samo zato što su džaba.
Uz dužno poštovanje, Mirzu ne vidim kao bitnu kockicu tog mozaika. O njegovom "stručnom" štabu ne vrijedi trošiti slova.
Za mladog Dala sam spreman povući sve svoje izjave i izviniti se ako dečko pokaže kvalitet pod drugim trenerom i u drugom okružju. Ovako, uvijek ostaje doza sumnje da igra samo zbog rodbinskih veza.
Vidim da se tu i tamo pišu pangerici o Mirzi i Dalu, uz nezaobilazno pišanje/svršavanje po faci, tako drag argument svima koji žele reći da su zbog nečega bili u krivu/pravu.
Iskreno, ne znam zbog čega bi se nego oduševljavao pomenutim dvojcem?! U ligi u kojoj su najbolji igrači osobe koje se nisu mogle izboriti za minutažu u nakim korejskim klubovima, 38-omogosišnji Brazilac, Englez iz 8. razreda otočkog nogometa, hrvatski drugoligaški golgeter i ini, odigrati pet iznadprosječnih utakmica nakon dvije godine tavorenja, nije nešto što treba istaći. To je više eksces nego standard.
Europske utakmice su jedino mjerilo nečijeg rada i kvaliteta, osobito na ovako malom uzorku kao što je naša liga. Ponavljam, Dal još ničim nije pokazao da je igrač, a niti Mirza da je trener. Bio je i Musemić neprikosnoven, pa je fasov'o osmicu u susretu sa prvim ozbiljnim suparnikom. Ako su mjera prva dva-tri pretkola nekog takmičenja, onda vjerujem da su i Mirza i Dal vrhunski stručnjaci Ali, ako mislimo postati ozbiljan klub, onda ne vjerujem da su njih dvojica pravi izbor.
Ako uzmemo kao konstantu presjek uobičajenog razmišljanja prosječnog navijača prilikom želja za žrijeb u narednom takmičenju, vidljivo je da se žele izbjeći neki protivnici, a neki opet priželjkuju. Isto tako, razmišljanje o eventualnom puštanju nekog budućeg protivnika zarad tobožnjih dobrih veza, zorno ukazuje na etalon gorepomenutog razmišljanja. Sarajevo ako misli biti značajan klub u malo širem okruženju, mora promijeniti perspektivu . Kako klub, tako i navijači. Naš dijapazon razmišljanja ne smije se kretati između Gibraltara i Farskih Ostrva, te Kosova i Andore. U takvoj konstelaciji možebit da je Mirza Guardiola, a Dal Messi.
Ruku na srce, sa otkupom ugovora, krenulo se u dobrom pravcu. Takav trend može i mora biti nastavljen. Kao baza tog puta, neophodno je ulaganje u omladinski pogon. Rad sa omladincima, prodaja istih i kupovina relevantnih fudbalera, a ne srpskih i hrvatskih polovnjaka samo zato što su džaba.
Uz dužno poštovanje, Mirzu ne vidim kao bitnu kockicu tog mozaika. O njegovom "stručnom" štabu ne vrijedi trošiti slova.
Za mladog Dala sam spreman povući sve svoje izjave i izviniti se ako dečko pokaže kvalitet pod drugim trenerom i u drugom okružju. Ovako, uvijek ostaje doza sumnje da igra samo zbog rodbinskih veza.
Trako ima 19 godina. Nije jos formiran ,ni kao igrac,ni kao covjek. Za godinu dvije moze biti zvijer od igraca. A jeftin je,znaci ne kosta puno probati. Sad ce neko reci grijesi na tekmi. Tacno ali grijesi i Martinovic i Serbecic a oni osim toga ce tesko dalje napredovati,oni su dostigli svoj zenit ,njih nikada neces dobro prodati,ni dobro na njima zaraditi.MaroonBjelave je napisao/la: ↑22 maj 2023, 15:13Vidi brate moj, ako već konkretno govorimo o Traki, onda nikako, ama baš nikako, ga ne amnestira to što je jeftin. Jer, šta bi onda trebao neko koga yebe neki golf stalno? Zadržati ga jer je jeftin za održavanje?Samozdravlje je napisao/la: ↑22 maj 2023, 14:51Jeste malo trik pitanje,evo mog ne baš pouzdanog odgovora:MaroonBjelave je napisao/la: ↑22 maj 2023, 14:21
A kako bi to mogli znati? Mi ne znamo zdravstveni bilten, ko i zbog čega nije u rosteru, a ne da znamo koliko neko zarađuje.
- Najskuplji možda i u istorijii FKS je Anicic
- Najjeftiniji će vjerovatno biti Varesanovic, sumnjam da će biti u poslijeagresijskom vremenu, jer ima žestoku konkurenciju u Mujakicu, Cimirotu, Djokanovicu , Kovacevicu, Sabanovicu, Pidri. .....?
Dakle gotovo svi Akademci,
Jako jeftini u ovom rosteru su i Vrančić, Renan, a ni Ziljkic i Balta nisu skupi.
Provalio si i zaslužio nagradu![]()
![]()
Isto ovako su pljuvali po Pidri ( rumeni seljacic ) po Sabanovicu ( glupson,vehabija ) i gdje su sad ? Daleko dogurali i napreduju. I po Vladanu,kad je tek stao na gol. Djecu treba istrpiti. Kazu da je Ajnstajn u osnovnoj imao keca iz matematike

Ili fudbalski primjer ,nas legendarni bek Mirza Kapetanovic je svoj debi,svoju prvu tekmu imao protiv Hajduka na plinari,neko je igrao na njegovoj strani,neko zaheban,Surjak ,Vujovic ili slicna zvijer. Ubio nas je Hajduk 5-0 ,svi golovi preko Mirzine strane,skoro sve njegove greske. Naravno da je nastavio igrati,ostalo je legenda.
Djecu treba trpiti,dati im drugu,trecu,cetvrtu sansu. Dati im sto sansi. Starom strancu,bogalju,jednu sansu a i to ne cekati do kraja,vec hovnjivu motku i tjeraj

Tandem da svrsis u gace kakav bi bili njih dvojica. Ovaj brzaner, prodor, ubacivanje...Renan sve ostalo...yebem te zivoteeeeLobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:23ee stetaaaa, taman da napisem on I Renan u tandemuado-hz je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:19Kakva ubica od napadaca je igrao u ligi Crne Gore i pitam se kako je zalutao tamo![]()
Edit
ode u Tursku![]()
![]()
-
- Kontakt:
Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:12A uzgred receno Trako ima 19 godina. Ne treba momka ubiti u psihu.. volim kad onako skoci kao lav na loptu, zna izletiti u prazno ali neka ga jos godinu.
E to je pravi komentar. Stoperi uglavnom sa 25 g. sazriju. Ne kazem da treba biti prva opcija, 3-4 opcija dobro i njemu i klubu. Za godinu će biti jasno je li ili ne za fks. Da se malo pohvalim koga god sam podržavao od Akademaca , svi su nam donijeli € od 120, 300, 760 k €.
Protiv Biilbije, Haskica , bolji i iskusniji bi imali problema, a ne "dijete"od 19g.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
ado-hz je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:25Tandem da svrsis u gace kakav bi bili njih dvojica. Ovaj brzaner, prodor, ubacivanje...Renan sve ostalo...yebem te zivoteeeeLobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:23ee stetaaaa, taman da napisem on I Renan u tandemuado-hz je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:19Kakva ubica od napadaca je igrao u ligi Crne Gore i pitam se kako je zalutao tamo![]()
Edit
ode u Tursku![]()
![]()
bas ebem te zivote. Ali dokaz da se se moze naci igrac strasan za nase podneblje. , ovaj europejac i odmah ode u tursku jos iz Cg, nasa liga po meni atraktivnija i bolja. Znaci Renan hladno moze dobaciti do austrijske, poljske, pa mozda i do bundesa sto da ne...
PS: jos ima ovakvih igraca, samo se sjeti fanima. Sam igrao (tome treba teziti + nasa akademija daje rezultate)
Halid sinoc dade gol.
- 1 9 4 6 -
-
- Kontakt:
Mogu li te samo pitati ko je doveo ove igrace? Jel Ajla ili Ismir? Ili taj isti Mirza sto ga hebete a ostvario frajer ono sto zamisliti nismo mogli…bordobijelisampion je napisao/la: ↑22 maj 2023, 09:59Mirza bi ispao najveći mudonja da nakon nedelje kaže da je ostvario cilj i da ide dalje, ali gledajući po izjavama on kao da je raspolagao sa igračima s kojim Vlado Jagodić raspolaga a ne najbolje igrače lige po kvalitetu možda ikad.
Mislim da je najveća glupost njemu pripisati taj uspjeh što se tiče napada. Imamo Zilkića Renana i Kyeremeha koji su dokazani igrači sa odličnom statistikom i teško bi bilo da oni ne prorade čak i da sam ja lično trener. A ono za šta se mora čestitati su rezultati i atmosfera koja se postigla previše prijateljskim odnosom i izlascima do kasno sa svakom poznatim likovima...FoSte95 je napisao/la: ↑22 maj 2023, 09:46Nisam ni ja sretan bio sa imenovanjem Mirze ali čovjek je ostvario bukvalno ono što ni ja nisam očekivao. I pto mu se mora odati priznanje poprilično dobro je ukomponovao silu novih igrača, pogotovo mislim na napadački dio gdje to sasvim solidno izgleda.
Za Evropu podhitno golmana iskusnijeg dovesti, desnog beka i vidjeti može li Avram ili ne te u zavisnosti od toga i ACMa dovesti.
A na stranu što bi najveće pojačanje bilo potpisati Vrančića jer bi time zaista polazali da postajemo ozbiljan klub
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
Nismo mogli zamisliti plasman u evropu sa placanjem odsteta za igrace i prelaznim rokom gdje je potrosen milioncek? Pa Aylah draga, mi smo prije vas titule i duple krune uzimali, svasta mi mozemo zamisliti, opravdano sasvim.
Ko nas je doveo u situaciju da se borimo grcevito za evropu i slavimo trece mjesto zivotom?
Ko nas je doveo u situaciju da se borimo grcevito za evropu i slavimo trece mjesto zivotom?
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Ja sam mozda lud, al vjerujem da Trako moze biti dobar stoper, naravno dobar u nekim realnim okvirima. Nemam stvarno nekih posebnih razloga za to razmisljanje osim njegovog solidnog perioda dok je Sablic bio tu. Sad jednostavno ne igra, a da si Messi nakon sto ne igraš u 15 vezanih kola u 16. kolu ces bit uzasan. Možda na ovo misljenje utiče i iskustvo da kad god forum nekog popljuje taj neko procvjeta, al eto vrijeme je pred nama pa vidjet ćemo.MaroonBjelave je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:05Ja sam prvi s.rao po Renanu i Franciscu. Pogotovo po ovom drugom. Međutim, ja nisam od onih koji se ponose s onom famoznom "jesam vam rek'o" već naprotiv. I drago mi je što su se obojica, ne pop.išali, nego istovarili na mene. Za Traku i Dizdarevića i dalje isto mislim. Tarabe pa tarabe.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
Sto je u naseg Dala jaka i mnogobrojna rodbina !VenamaHrabrih je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:24Bez imalo želje da umanjujem nečije postignuće, ali zaista se nema na čemu čestitati. U ovakvoj ligi, sa ovim budžetom, mi još uvijek nismo osigurali treće mjesto, a ne nešto više. Ne znam šta je tu za čestitati i proslavljati uz zvuke "Žikinog kola" i ljepljenje novčanica na čelo. U najmanju ruku - neprofesionalno, da ne kažem koju grublju riječ.

Gospodin Vinko Marinovic,Goran Sablic,Aleksandar Vasoski,Fedja Dudic. Kod svih tih 'rodjaka' je bio prvi izbor

Dal je dragulj,dijamant. Nebruseni dijamant ! Ko drugacije kaze ili veze nema s fudbalom ili je zlonamjerna plava ckapi .
-
- Kontakt:
Svim srcem sam navijao za Igman juce, ali yebigaBegovicRamiz je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:22poravnasmo racune haman sve
odgovara li bod Igmanu

Sklanjati se ne smijemo, to ne rade Klubovi, to rade samo klubovi. Primjer:
Lažni poderase Listicu,Posusje, a nije im trebalo. Pobjediti obavezno (ako mozemo), a ako im želimo pomoći onda dati igrače tipa Tomasevic, Ikic i možda nekog Akademca. Svi protiv nas ginu i ginuti će kao TC.
-
- Kontakt:
Isto kao sto se pisalo da Dal nije dobar igrac.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
-
- Kontakt:
Pljuvali su mnogi ovaj prelazni rok,izmisljali smo sve i svasta,medjutim trebalo je vremena da se brazilac i ostali adaptiraju. Veliko pojacanje je nama i Gulisa,odlican igrac,radilica,mlad igrac i reprezentativac. Na vecini igraca koje smo doveli se mogu dobre pare uzet. Steta sto imamo debilni savez i ovo pravilo za strance. Imal iko da se pobuni,diskriminacija je u zemlji gdje imas 3 konstitutivna naroda da je srbin i hrvat stranac.Zutti je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:40Ja sam mozda lud, al vjerujem da Trako moze biti dobar stoper, naravno dobar u nekim realnim okvirima. Nemam stvarno nekih posebnih razloga za to razmisljanje osim njegovog solidnog perioda dok je Sablic bio tu. Sad jednostavno ne igra, a da si Messi nakon sto ne igraš u 15 vezanih kola u 16. kolu ces bit uzasan. Možda na ovo misljenje utiče i iskustvo da kad god forum nekog popljuje taj neko procvjeta, al eto vrijeme je pred nama pa vidjet ćemo.MaroonBjelave je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:05Ja sam prvi s.rao po Renanu i Franciscu. Pogotovo po ovom drugom. Međutim, ja nisam od onih koji se ponose s onom famoznom "jesam vam rek'o" već naprotiv. I drago mi je što su se obojica, ne pop.išali, nego istovarili na mene. Za Traku i Dizdarevića i dalje isto mislim. Tarabe pa tarabe.
Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Armija1987, boki86, bordobijeli, dacco, ErosViverosViv, fera, Fudo, Hilmo123, kogmagie46, nedimmmm1337, relativizam, riki46, Riziko, SamoDaKazeem, seha77, sekac, Sinfoc1986, VensanKasel, WeekendOffender, zagorski i 185 gostiju.